Įkraunama...
Įkraunama...

Ar aš bloga dukra? - Įskaudinau mamą...

Nuo tada kai išėjau iš namų, kas vakarą susirašom sms su mama. Man ir pačiai tai patinka. Mano išėjimas iš namų ryšio nenutraukė ir ką myliu labiau tėvus ar vyrą tikrai nelyginsiu schmoll.gif
Kitaip yra kai mama kontroliuoja, bet juk jeigu kartu negyvenat, tai sakyk jai viena o daryk kita, jeigu tik mamai taip ramiau. Tu juk suaugusi mirksiukas.gif
Atsakyti
oj merginos, kaip jūs pačios stipriai esate prisirišusios prie mamų.Jūs pačios irgi esat atsakingos u- visus sąntykius su mamom, gal nereikia jau taip viskuo jas kaltinti, ir sugriautu gyvenimu, ir per dideliu kišimusi ir reguliavimu.Gal tiesiog reikia pačioms labiau suaugti ir laiku pasakyi mamai ne, ar tiesiog nepilti pilnos ataskaitos ką šiandien veikėte.Kitą yra lengva apkaltinti, kad pats atrodytum abai geras ir gražus, bet tai dar nereiškia kad esi ir teisus.
Atsakyti
QUOTE(misiki @ 2007 02 08, 13:27)
Man cia kazkaip keista visi beveik guodziasi, kad mamos nesupranta, nepaleidzia vaiku, mes jau savarankiski ane, bet kazkaip mazai kas kalba apie dusios dalykus, lyg jau istekejai ,atriekei ta duonos rieke ir viskas, kai prisiminsiu mama tave tai paskambinsiu, o dabar turiu savo reikalu su savo seima,buvusi seima kaip ir israuta is dusios, zinoma jei jau reikia prisiverciant mamai skambinti, tai manau kad geriau isvis neskambinti, nes mamos jaucia tokius dalykus oi kaip jaucia.

Tevai vaikams yra svarbiausi jiems augant ir formuojantis kaip asmenybei.
Is ju jie daug ko ismoksta, daug ka periima. Bet cia viskas ir baigiasi - toliau svarbiausiais zmonemis tampa kiti zmones - sutuoktinis, dar veliau vaikai, kuriems butent ir atiduoti tai, ka per ilgus metus gavai is tevu.
Patys zinot patarle apie varna, kuri nese vaikus per upe.... gyvenime viskas keiciasi, viskas turi tiek pradzia, tiek pabaiga.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 02 08, 16:57)
Tevai vaikams yra svarbiausi jiems augant ir formuojantis kaip asmenybei.
Is ju jie daug ko ismoksta, daug ka periima. Bet cia viskas ir baigiasi - toliau svarbiausiais zmonemis tampa kiti zmones - sutuoktinis, dar  veliau vaikai, kuriems butent ir atiduoti tai, ka per ilgus metus gavai is tevu.
Patys zinot patarle apie varna, kuri nese vaikus per upe.... gyvenime viskas keiciasi, viskas turi tiek pradzia, tiek pabaiga.

Jei tevai neiskiepijo meiles artimam zmogui, ar nesugebejo iskiepyti,( kad atejus santuokai ta meile turi baigtis ir prasideti kita) , tai kaip galima tokia meile iskiepyti savo vaikams jei pats to neturi ir nezinai kas tas yra? blink.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo misiki: 08 vasario 2007 - 16:16
QUOTE(Smurka @ 2007 02 08, 11:36)
Yra toks žiaurus, bet teisingas eilėraštis, jis per vestuves piršlių būdavo skaitomas:

Vyras svetimas brangesnis man nei tu.

Kas cia per nesamone?
Negana to, kad svetimo vyro uzsigeide,poete doh.gif , tai dar aiskina marazmus kazi kokius blush2.gif
Mama tai viena, o tu vyru....rasim, ne karo metas, o jei karo, tai pulkais jie eina ...irgi ne trukumas
Nei manes mama gaude, nei as savu vaiku pririsus nelaikau. Tiesiog gyvenam vieni salia kitu , pergyvenam vieni uz kitus, mylim vieni kitus.

O pati galiu tik dziaugtis: mano vyras su mano mama sutaria taip, kad apskritai tokiu darniu santykiu pavydet galima.
Nu jau pagal mama, tai mano vyras visada teisus lotuliukas.gif nu ir tegu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beigbeder: 08 vasario 2007 - 16:29
QUOTE(Beigbeder @ 2007 02 08, 17:21)
Kas cia per nesamone?
Negana to, kad svetimo vyro uzsigeide,poete doh.gif ,  tai dar aiskina marazmus kazi kokius  blush2.gif
Mama tai viena, o tu vyru....rasim, ne karo metas, o jei karo, tai pulkais jie eina  ...irgi ne trukumas
Nei manes mama gaude, nei as savu vaiku pririsus nelaikau. Tiesiog gyvenam vieni salia kitu , pergyvenam vieni uz kitus, mylim vieni kitus.

Aisku ir taip turi buti thumbup.gif
Atsakyti
Žinot, čia nekyla klausimas, katras svarbesnis - mama ar vyras? Čia kalbama apie emocinį prisirišimą, gal net vampyrizmą sakyčiau g.gif Pati turiu tokį pavyzdį prieš akis... Tai tikrai labai slegia... Taip, mamas reikia mylėt, pakalbėt, aplankyt. Bet per prievartą mielas nebūsi. Juolab, jei bando ir į gyvenimą kištis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 02 08, 16:57)

Ta pasaka man visada labai ziauri buvo. Nu pvz buti ji negali schmoll.gif Pasaka turi mokyti mus gerio, o ne kaip tevams savo vaikus skandinti blink.gif Ir mokytoja mums sakydavo-kaip gerai, kad mes ne gyvunai, ne pauksciai, kad esam zmones ir turime mokytis pagarbos savo seniems tevams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2007 02 08, 10:36)
Yra toks žiaurus, bet teisingas eilėraštis, jis per vestuves piršlių būdavo skaitomas:

Mama, mama, liūdesį ir džiaugsmą,
Vaikiškas svajas jau palieku.
Tad atleisk, kad užgimė toks jausmas
Vyras svetimas brangesnis man nei tu.

Mama šiuo atveju padarė vieną lemtingą klaidą - ji nesuvokė, KAD NIEKADA MES VAIKŲ NEGIMDOME SAU. Ne sau juos gimdome, kad ir kaip to norėtųsi ir taškas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Oi, merginos, kiek jūs daug visko prirašėt, norėčiau pakomentuoti kai kurias žinutes.

QUOTE(Sandrag @ 2007 02 08, 10:59)
Siaip is dalies mama yra teisi-moteriai seima-tai tevai ir vaikai, nes vyru tureti gali daug verysad.gif Tik tevai ir vaikai niekada neisduos, neatstums, kai skaudu ir liudna, nepaliks, jei susirgsi staiga.
Savo antro vyro dabar i seimos savoka nebeileidziu. Jis siai dienai yra, ok. Jei rytoj jo nebus-visada man isliks ir mane parems TIKROJI SEIMA 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Mano mamos tikslas yra, kad aš šitaip mąstyčiau... Ir iš kai kurių pasisakymų suprantu, kad dauguma sutinkat, kad mama yra pirmoj vietoj, o vyras - svetimas, vaikų darytojas ir pinigų uždirbėjas.
Nežinau, nežinau... Mano aplinkoj labai daug moterų, kurios taip pat savo tėvus ir brolius stato į pirmą vietą. Vyro uždirbami pinigai yra skiriami moters ir vaiko reikmėm, paskui tėvams, seserims, o jei staiga pritrūksta pinigėlių namų ūkiui, vyras yra puolamas, kad "tu mažai dirbi, per mažai pinigų uždirbi, pasiieškok pelningesnio darbo, arba keliom pamainom dirbk, bet kad būtų pinigų!" Neįtikėtina ar ne? Mano mama tokias moteris man visada stato pavyzdžiu... Pvz., mano vyras turi savo verslą, o štai mano giminaičiui nelabai kaip su darbais sekasi. Na tai skambina mano mama ir sako, pasakyk savo vyrui, kad giminaičiui duotų darbo. Hm... Na mano vyras labai geros širdies ir jei jis turėtų galimybę ko gero to darbo duotų. Bet šiuo atveju pas jį verslas toks, kad ten nereikia žmonių brigados, jis pats vienas apsisuka. O jei priimtų žmogų, sumažėtų pajamos ir kai kurie mūsų poreikiai liktų nepatenkinti. Viską taip pat paaiškinau mamai. Jos atsakymas: "bet kokia tu vis dėlto egoistė. Tu pirmiausia žiūrėk savo šeimos, kad tavo šeimai gerai būtų, o tu tik apie vyrą galvoji" blink.gif Šiuo atveju, kaip ir visada į šeimos sąvoką įeina mama ir giminės, bet jokiu būdu ne vyras. Tai kuris čia teisus????
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 02 08, 12:46)
p.s. šiaip tavo mama teisi dėl vieno. su vyru, kad ir prie didžiausios meilės, visvien negali garantuot kaip gyvenime bus. o va mamą turi vieną per visa gyvenimą.

Su šituo irgi sutinku, nesu naivuolė. Man mama (net vyrui girdint) nepamiršta priminti, kad vyras kaip autobusas, nuvažiuos vienas, atvažiuos kitas, o mama - viena. Tai jūs pasakykit, ar man pradėt jau dabar skyrybų nuotaikom gyvent ar dar galiu pasidžiaugti kol kas gražiais santykiais su vyru?
Jetau, kaip man sunku tarp tų dviejų laviruoti. Jei dar nesupratote, tai vyras mano mamos pakęst negali. Jei susitinka,tai jis ją tiesiog ignoruoja. Na persimeta keliom mandagumo frazėm apie orą ir viskas. Mane tai papjauna. Tiesa, niekada jie nebuvo susipykę ar kažką viens kitam pasakę, bet jau geriau abu išsakytų, ką viens apie kitą galvoja, negu kad taip. O mama labai bando mano vyrui įtikt, dovanas perka, kalbina maloniai ir t.t., bet aš tai jaučiu, kad ji tai daro diplomatijos sumetimais, o ne iš širdies gerumo Iš vis, ar įmanoma laiminga santuoka, jei tokie dalykai dedasi? Juk ankščiau ar vėliau mamai reiks priežiūros, turėsiu jai ir pinigų skirt, gal ir slaugyt teks, neįsivaizduoju, kaip tada viskas atrodys. Jau dabar baisu darosi.
Atsakyti
QUOTE(Žiedutė @ 2007 02 08, 18:44)
Oi, merginos, kiek jūs daug visko prirašėt, norėčiau pakomentuoti kai kurias žinutes.
Mano mamos tikslas yra, kad aš šitaip mąstyčiau... Ir iš kai kurių pasisakymų suprantu, kad dauguma sutinkat, kad mama yra pirmoj vietoj, o vyras - svetimas, vaikų darytojas ir pinigų uždirbėjas.
Nežinau, nežinau... Mano aplinkoj labai daug moterų, kurios taip pat savo tėvus ir brolius stato į pirmą vietą. Vyro uždirbami pinigai yra skiriami moters ir vaiko reikmėm, paskui tėvams, seserims, o jei staiga pritrūksta pinigėlių namų ūkiui, vyras yra puolamas, kad "tu mažai dirbi, per mažai pinigų uždirbi, pasiieškok pelningesnio darbo, arba keliom pamainom dirbk, bet kad būtų pinigų!" Neįtikėtina ar ne? Mano mama tokias moteris man visada stato pavyzdžiu... Pvz., mano vyras turi savo verslą, o štai mano giminaičiui nelabai kaip su darbais sekasi. Na tai skambina mano mama ir sako, pasakyk savo vyrui, kad giminaičiui duotų darbo. Hm... Na mano vyras labai geros širdies ir jei jis turėtų galimybę ko gero to darbo duotų. Bet šiuo atveju pas jį verslas toks, kad ten nereikia žmonių brigados, jis pats vienas apsisuka. O jei priimtų žmogų, sumažėtų pajamos ir kai kurie mūsų poreikiai liktų nepatenkinti. Viską taip pat paaiškinau mamai. Jos atsakymas: "bet kokia tu vis dėlto egoistė. Tu pirmiausia žiūrėk savo šeimos, kad tavo šeimai gerai būtų, o tu tik apie vyrą galvoji"  blink.gif Šiuo atveju, kaip ir visada į šeimos sąvoką įeina mama ir giminės, bet jokiu būdu ne vyras. Tai kuris čia teisus????

Tai taip ir pasakyk mamai:mama-tu antra, po vyro ir atsimink tai visiems laikams.Is pradziu mama pasikankins, o paskui apsipras-juk ir suo kariamas pripranta, jei tau sunku sumeluoti mamai, pav.ne ne mamuk tu pirmoj vietoj, bet vyra as irgi myliu. blush2.gif
Atsakyti