Jautiena su svogūnais350 g jautienos, plonai supjaustytos riekėmis ar šiaudeliais
1 svogūno galva, supjaustyta plonais žiedais
1 svogūnas su laiškais, supjaustytas ilgais šiaudeliais
1 skiltelė česnako, smulkiai sukapota
50 ml tamsaus sojos padažo (saldaus)
25 ml lengvo sojos padažo (sūraus)
25 ml citrinų sulčių
1/2 a. š. cukraus
1 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 v. š. aliejaus
Dubenėlyje sumaišyti plonai supjaustytą jautieną, sojos padažus, citrinos sultis, česnaką ir pipirus. Marinuoti 20 30 min. Po to mėsą gerai nuspausti, marinato neišpilti.
Stipriai įkaitinti keptuvę. Supilti aliejų ir, kai aliejus įkais, per du kartus apkepti mėsą, nuolat maišant. Kepti po 3 4 min. Išimti mėsą ir apkepti svogūnus nuolat maišant, 1 2 min. Išimti iš keptuvės. Į keptuvę supilti marinatą, įberti cukraus ir pavirti ant vidutinės ugnies apie 2 min. Sudėti atgal į keptuvę mėsą ir svogūnus, viską išmaišyti ir patiekti su svogūnų laiškais.
P. S. labai skanu, tik aš papildomai dedu daugiau daržovių šįkart dėjau kelis saliero stiebus, morką, pupelių daigų ir šviežio agurko...