Įkraunama...
Įkraunama...

Rašau bakalaurinį darbą - 2007.

labai sveikinu visas apsigynusias! smartass.gif ploja.gif ir net siek tiek pavydziu.... blush2.gif nes man dar viskas pries akis blink.gif bijau labai labai.... apie gera pazymi kol kas negalvoju, noriu tik apsiginti unsure.gif
gal kas nors zinot reikalavimus pristatymams? ka ten tiksliai reikia pateikti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(m.e.s @ 2008 06 11, 11:51)
labai sveikinu visas apsigynusias!  smartass.gif  ploja.gif ir net siek tiek pavydziu....  blush2.gif nes man dar viskas pries akis  blink.gif bijau labai labai.... apie gera pazymi kol kas negalvoju, noriu tik apsiginti  unsure.gif
gal kas nors zinot reikalavimus pristatymams? ka ten tiksliai reikia pateikti?  g.gif

Aš irgi siaubingai bijojau smile.gif
Pas mus buvo tokie reikalavimai pristatymui: pirma skaidrė su pavadinimu. Tada pašneki trumpai apie temos aktualumą, problemą. Tuomet gali pristatyti sąvokas, jei jos neiaiškios yra. Tuomet - tikslai. Kokia metodika (tyrimo dalyviai, metodas, jei kažkokia ypatinga - tyrimo eiga). Po to svarbiausi rezultatai. Galiausiai išvados. Dar gražu pačioj pabaigoj porą sakinių apibendrinimui pasakyt.
Svarbu, kad vienoj skaidrėj nebūtų per daug info. Aš pvz, tikslus dėjau į atskiras skaidres, išvadas taip pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 11 birželio 2008 - 11:02
QUOTE(Lock @ 2008 06 11, 11:59)
Aš irgi siaubingai bijojau smile.gif
Pas mus buvo tokie reikalavimai pristatymui: pirma skaidrė su pavadinimu. Tada pašneki trumpai apie temos aktualumą, problemą. Tuomet gali pristatyti sąvokas, jei jos neiaiškios yra. Tuomet  - tikslai. Kokia metodika (tyrimo dalyviai, metodas, jei kažkokia ypatinga - tyrimo eiga). Po to svarbiausi rezultatai. Galiausiai išvados. Dar gražu pačioj pabaigoj porą sakinių apibendrinimui pasakyt.
Svarbu, kad vienoj skaidrėj nebūtų per daug info. Aš pvz, tikslus dėjau į atskiras skaidres, išvadas taip pat.

O man kilo klausimas, ar butina rasyti ir tyrimo rezultatus ir isvadas? g.gif . As parasiau tik tyrimo rezultatus 2 skaidres, o remiantis jais tiesiog zodziu pasakysiu isvadas. Ar cia taip blogai? Jug gi tyrmo rezultatai ir isvados kaip ir tas pats.

Ir dar klausimelis. Ar kaip rengiat pristatyma power point tariates su savo darbo vadovu? ar siaip padarot ir viskas?
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 06 11, 12:38)
O man kilo klausimas, ar butina rasyti ir tyrimo rezultatus ir isvadas?  g.gif . As parasiau tik tyrimo rezultatus 2 skaidres, o remiantis jais tiesiog zodziu pasakysiu isvadas. Ar cia taip blogai? Jug gi tyrmo rezultatai ir isvados kaip ir tas pats.

Ir dar klausimelis. Ar kaip rengiat pristatyma power point tariates su savo darbo vadovu? ar siaip padarot ir viskas?

Na, išvados yra būtinos. Turi sugalvoti, kaip pateikti rezultatus kitaip, kad nesikartotum su išvadom (man tokia problema irgi buvo kilusi). Be to, tu nebūtinai turi perskaityt tas išvadas iš skaidrės, gali kažkaip labiau savo žodžiais tai pasakyti. Aš sakiau taip: taigi, atsižvelgiant į šiuos rezultatus, buvo padarytos tokios išvados.
Na jei vadovas turi laiko tokiems pasitarimams, žinoma gali pasitarti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 11 birželio 2008 - 11:55
QUOTE(m.e.s @ 2008 06 11, 11:51)
gal kas nors zinot reikalavimus pristatymams? ka ten tiksliai reikia pateikti?  g.gif

Aš dariau taip: pirma skaidrė - pavadinimas, autorius, darbo vadovas. Antra: tikslas. Trečia: uždaviniai. Kitos skaidrės: uždavinių rezultatai, viskas grafikais arba brėžiniais, be teksto, tekstą pasakojau žodžiu. Dar pora įdomesnių tyrimo rezultatų, ir sugrupuotos išvados per dvi skaidres.
Svarbiausia - mažiau teksto skaidrėse, pasiruošk pasakyti tai žodžiu, o skaidrėse rašyk trumpai, daugiau visokių grafinių vaizdų. Kalbėk apie tai, ką rodai, o ne pvz., kai ant sienos - pavadinimas, o pasakoja apie darbo aktualumą.
Dar visokių protingų žodelių - nustatyta, įrodyta, galima teigti, kad...

QUOTE(Inočka @ 2008 06 11, 12:38)

Nuo vadovo priklauso, na ir nuo studento, aišku. Aš iš karto klausinėjau, kaip su pristatymu, tai vadovė nuramino, kad darys gynimo repeticiją su visais, kurie pas ją darbą rašo, tai tas labai pagelbėjo: pristatėm savo darbus, vieni kitus pakomentavom, vadovė patarė, ką sakyt/nesakyt, ką dar įrašyt ar sutrumpint... Žodžiu, vadovę pasirinkau superinę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 06 11, 18:11)
Kalbėk apie tai, ką rodai, o ne pvz., kai ant sienos - pavadinimas, o pasakoja apie darbo aktualumą.

Na pas mus visi taip ir darė, kad rodė skaidrę su darbo pavadinimu, o kalbėjo apie aktualumą ir problemą. Taip mums patarė vadovai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 11 birželio 2008 - 17:26
QUOTE(Miaška @ 2008 06 11, 17:11)
Aš dariau taip: pirma skaidrė - pavadinimas, autorius, darbo vadovas. Antra: tikslas. Trečia: uždaviniai. Kitos skaidrės: uždavinių rezultatai, viskas grafikais arba brėžiniais, be teksto, tekstą pasakojau žodžiu. Dar pora įdomesnių tyrimo rezultatų, ir sugrupuotos išvados per dvi skaidres.
Svarbiausia - mažiau teksto skaidrėse, pasiruošk pasakyti tai žodžiu, o skaidrėse rašyk trumpai, daugiau visokių grafinių vaizdų. Kalbėk apie tai, ką rodai, o ne pvz., kai ant sienos - pavadinimas, o pasakoja apie darbo aktualumą.
Dar visokių protingų žodelių - nustatyta, įrodyta, galima teigti, kad...
Nuo vadovo priklauso, na ir nuo studento, aišku. Aš iš karto klausinėjau, kaip su pristatymu, tai vadovė nuramino, kad darys gynimo repeticiją su visais, kurie pas ją darbą rašo, tai tas labai pagelbėjo: pristatėm savo darbus, vieni kitus pakomentavom, vadovė patarė, ką sakyt/nesakyt, ką dar įrašyt ar sutrumpint... Žodžiu, vadovę pasirinkau superinę thumbup.gif

Mes ir su darbo vadove (super destytoja) dareme repeticija, po to buvo katedrinis, kur sedejo 8-nios destytojos ir kiekviena su savo pretenzijomis.Na, o penktadieni jau valstybinis gynimas.
Savo pp pristatyme ikeliau isvadas, kurios butinos ir rekomendacijas.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 06 11, 18:11)
Aš iš karto klausinėjau, kaip su pristatymu, tai vadovė nuramino, kad darys gynimo repeticiją su visais, kurie pas ją darbą rašo, tai tas labai pagelbėjo: pristatėm savo darbus, vieni kitus pakomentavom, vadovė patarė, ką sakyt/nesakyt, ką dar įrašyt ar sutrumpint... Žodžiu, vadovę pasirinkau superinę thumbup.gif

QUOTE(lovely @ 2008 06 11, 19:34)
Mes ir su darbo vadove (super destytoja) dareme repeticija,

Gerai Jums, kad vadovai tokie. Mano darbo vadovas man tik parase, kad turi pristatyme parodyti per trumpa laika, kiek daug padarei rasydama darba. Gerai cia jis a ne blink.gif
Atsakyti
Galiu pasidalinti ir aš savo patirtimi smile.gif Vakar turėjau tokį "malonumą"...
Tikra tiesa, kad reikia per trumpą laiką parodyti ką padarei. Mna vadovė irgi taip sakė. Žodžiu, skaidrių pradžioje iškeli problemą, kurią tu nori išspręsti savo darbu ir paskui lentelių, grafikų pagalba įrodai savo išvadas. Man vadovė patarė į skaidres dėti daugiau vaizdinės medžiagos ir kuo mažiau teksto - manu tikrai teisingai. Tekstą trumpai galima pasakoti, verčiant skaidres.
Sėkmės visoms...
Atsakyti
Man prezentacija buvo lengviausia dalis biggrin.gif Nors bijojau iš pradžių, bet pas mus univere šiaip labai daug prezentacijų, tai ši buvo palyginti lengva: apribotas labai laikas ir nereik verstis per galvą stengiantis dėmesį atkreipt (kaip per kokį marketingą).
Tiesiog paprastai darbo tikslai, pagrindimas temos aktualumo, situacija, koks tyrimas naudotas, kokie jo rezultatai, rekomendacijos, išvados. Kai prie darbo rašymo tiek laiko praleista, tai viską vis tiek žinai biggrin.gif
Atsakyti
na o man vel prasideda sis "malonumas" doh.gif per praejusia sesija jau pasiskirstem darbo vadovus, reikes per vasara rasyti, nors zinau, kad nerasysiu dar biggrin.gif reikes nubegt kokia diena pasitart del temos ir pradet rinkti informacija doh.gif tas darbo parasymas tai man visai menkniekis atrodo palyginus su pristatymu blink.gif nors jau perejau tai karta, bet visitiek baimes pilnos kelnes jau dabar, nors katedrinis tik lapkriti...
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2008 06 27, 21:38)
tas darbo parasymas tai man visai menkniekis atrodo palyginus su pristatymu blink.gif nors jau perejau tai karta, bet visitiek baimes pilnos kelnes jau dabar, nors katedrinis tik lapkriti...

Na rašant gal ir atrodo, kad pristatymas sunkiausia, bet išties svarbiausia yra parašyti tikrai gerą darbą, o tada ir tas pristatymas lengvai gausis. Kai darbas bus stiprus, geras, įdomus, tai ir pristatyti bus ką smile.gif Bet kaip įdomiai, rašyti darbą per vasarą blink.gif Kokiam čia univere taip?
Atsakyti