Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklos keitimas

QUOTE
Laba dieną ,
Manau artėja momentas , kai teks keisti mokyklą. Mano dukrytė pirmokė. Ir aš ,ir mano atžalėle nusivylėme ta mokykla . Dabar norėčiau paprašyti ,Vilniaus mamyčių , patarimų į kurią mokyklą ir pas kurią mokytoją (jeigu galima pavardėmis). Mes gyvename Karoliniškėse . Bet mums tiktų ir Justiškių , Viršuliškių mikrorajonai.


Mes lankome Vilniaus "Ryto" mokyklą Karoliniškėse 2 klasę. Mokytoja labai gera, būna ekskursijos vaikams (buvo Anykščiuose, Žuvinto rez.). Dėl adaptacijos, tai visko būna, tai vienas vaikas raktus pametė, kitas pratybas o mamytės neapsiramina visų tėvelių neapskambinusios, tai kas apsisstumdė. Daug kas nuo mokytojos priklauso.
Atsakyti
mano duktytes kelios drauges lanko Justiniskese "Vyturio" mokykla. Super atsiliepimai.
Kas del mokyklos, tai irgi pritariu tai nuomonei, jog svarbiau mokytoja. Pvz., mes lankome Ozo vidurine (Seskinej, prie Olimpic Gymo). Tai tiesa sakant apie pacia mokykla girdejau labai kontraversisku atsiliepimu, ir daugiau, neigiamu, nei teigiamu. Taciau visgi nuejome i ja (nors mum nera labai patogi mokyklos vieta), kadangi per atviru duru diena mano mazajai labai patiko mokytoja (Aldona Bauziene). Ir neapsirikom clap.gif Ir direktorius jaunas, realiai mastantis, tikrai del vaiku stengiasi.
jau rugsejo 6 mokytoja sukviete tevu susirinkima. Kadangi klase nera didele (14 vaiku), pavyko be didesniu pastangu del visko susitart. Mokytoja paaiskino, jog pagal dabartine tvarka namu darbai neuzduodami, taciau jos manymu veliau bus sunku mokiniams paaiskint ir pripratint, kad reikia daryt namu darbus. Todel vienbalsiai nutarem, kad namu darbai butu uzduodami. Aisku jie nera sudetingi - naujos ismoktos raides kelias eilutes parasyt, ar pratybu sasiuviny kazka nuspalvint, vnz., rankos lavinimui. Taip pat nutarem, kad vaikams butu anglu kalba ne nuo 2, kaip pagal programa, bet nuo 1 klases (tai skaitosi burelis, jie ten mokinasi zodziu,fraziu, zaidimo forma. Lankyti nera privaloma, bet atrodo visi eina). Cia tik pavyzdziai, bet noriu pasakyt, kad mokytoja aptare daug organizaciniu klausimu, svarbiu tiek mums, tevams, tiek jai. Todel dabar nera kazkokiu nesusipratimu.
Kas del tam tikru daiktu praradimo, tai nieko nuostabaus. maniske jau kelis kartus buvo sasiuvinius pametus, karta parejo be visu pratybu, pradangino 2 droztukus... laugh.gif Vaikas yra vaikas. doh.gif Tiesa, kaip taisykle, labai greitai (bent po keliu dienu) viskas atsirasdavo.
Ir maniske daznai skundziasi, kad pvz. berniukai lenda, blogi, musasi ir t.t. Bet as stengiuosi neduot jai uzsiciklint ant to zizimo-skundimo-zliumbimo. Viska paverciu juokais, pasakau, kad berniukai visada museikos-batareikos. kad jie niekad nebus tokie geri, kaip ji ir pan. (tada ji pradeda savimi didziuotis, ir sakyt, "aga, va as moku tai ir tai..."). manau, svarbu, kad vaikas pasitikejima savimi turetu. Juolab tikrai tai yra pagristas pasitikejimas (ji labai protinga mergyte, tik viska - skriaudas ar pan - i galva labai ima). Galu gale pasakau: "Ziurek, ir as su Marijum (Marijus - tai mano liaudiskai vadinamas sugyventinis wub.gif ) apsistumdau, matai kaip pesames" :-) Jis mane dar akivaizdziai uz "kasytes" patampo. As parodau liezuvi, "kvailas berniukas" ... Visi kvatojam ... Problema isspresta. Gal tai nera pats geraiusias budas, bet, kaip sakiau, noriu, kad dukra nebutu baili, uzkompleksuota. Ji daznai zizia, zliumbia. Todel bandau jai isaiskint, kokia ji is tikruju nuostabi (o ji tokia ir yra, tik to nepastebi), o neigiamas emocijas paverst juokais :-)
Atsakyti
Baigiau Vilniaus "Vyturio" pradine mokykla, tai na galiu tik pasakyti, kad super mokykla. Labai labai patiko ir atsimenu ja tik su meile. Aukstesnese klasese dauguma sios mokyklos mokiniu labai gerai mokesi ir ta mokykla galiu tik girti smile.gif
Atsakyti
Šaunuolė mamyčiuke, drąsiai veik , pasikalbėk su "Kandidatėmis" mokytojomis, iš karto pajusi ar bus jos ryšys su vaiku ar ji abejinga. Man tai abejingi pedagogai blogiau už netikėlį daktarą ar dar panašiai. Nebijok pradinės, ten mokytoja gali būti tikras lobis. Aš savo vyresniajam išrinkau prestižinę mokyklą. Pasitaikė nuostabi mokytoja ir susirinko nuostabūs vaikai ir jų tėvai. Tačiau tai buvo nepatogu dėl gyvenamosios vietos ir pastebėjau kad mokykloje ten ne viskas gerai. 4 klasėje nusprendžiau kad į 5 klasę sūnus eis į kitą mokyklą, jis neprieštaravo ir sakė kad jam svarbiausia mokytoja, o su bendraklasiais ypatingų satykių nesusiklostė.Antrasis sūnus tada baigė 2-ą klasę, ir nors pati išrinkau mokytoją- ji žiauriai jam netiko, mano vaikas jos papraščiausiai negirdėjo, nesuprato, nesuvokė ką ji aiškina ir pan.Rinkdamasi jam trečiokui mokytoją prašiausi pas mokytoją kuri valdo klasę, kurioje vaikų santykiai geri, kuri griežtoka, ryžtinga- priešingybę pirmajai.Pasisekė. Dabar , kai sūnus jau šeštokas, pas jį klasėje mokosi dar du buvę klasiokai- metė prestižinę mokyklą ir buvusią klasę.Tai va, sėkmės Jums ir parašyk kaip sekasi.
Atsakyti
Maniskis taip pat lanko Vyturio pradine. Esame neseni Vilnieciai, tad mokykla rinkausi tik todel, kad arti namu. Ir nenusivyliau - sunus niekada nemego eiti i darzeli, nemego aukletoju ir vaiku. Budavo tik tam, kad reikia. Pradejus lankyti mokykla, likau suzaveta. Labai isaugo sunaus pasitikejimas savimi, bendravimo lygis, atsakomybe. Zodziu, visi pliusai. Tikrai gera mokykla. Jau vien tuom, kad surenka puikius mokytojus. Musu mokytoja tikrai labai puiki - nors ir pati jauniausia, bet taip mikliai sugeba susisneketi su visa klase, kad tie vaikai kaip saulegrazos ziedeliai sukiojasi paskui ja.
Labai dziaugiuosi, pamaciusi, kad ir kiti puikiai atsiliepia apie sia mokykla biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu mintimis, kodėl nusprendžiau perkelti sūnų į kitą mokyklą.
Pirmoje klasėja mokytoja (metodininkė!) užduodavo tiek namų darbų, kad mano sūnui praėjo noras mokytis... Kai pavartau savo pirmoko pasiekimų knygelę, kyla mintis, kad mano vaikas kažkoks idiotas... Vien raudonos įklijos: "neatsinešė, neišmoko, nepadarė, pamiršo"...
Perkėliau į kitą mokyklą. Antroje klasėje namų darbų užduoda nedaug. Vaikas jaučiasi geriau. Bet vėl: "neatsinešė, užmiršo, nepadarė". Mačiau, kaip tai traumuoja jautrų vaiką. Jis nenori būti blogesnis už kitus. Mokytojos paprašiau, kad neberašytų jokių pastabų. Vaikas pražydo...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2005 01 22, 19:30)
Bet vėl: "neatsinešė, užmiršo, nepadarė". Mačiau, kaip tai traumuoja jautrų vaiką. Jis nenori būti blogesnis už kitus. Mokytojos paprašiau, kad neberašytų jokių pastabų. Vaikas pražydo...



Orginalus problemos sprendimo budas swoon.gif . Tradicinis butu, toks, kad kartu su vaiku sudedate knygas, mokymosi priemones, kartu atliekate uzduotis. Zinoma, geriausia nezinoti kad yra bedeliu, nei jas spresti
smoke.gif
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2005 01 22, 21:10)
Orginalus problemos sprendimo budas  swoon.gif  . Tradicinis butu, toks, kad kartu su vaiku sudedate knygas, mokymosi priemones, kartu atliekate uzduotis. Zinoma, geriausia nezinoti kad yra bedeliu, nei jas spresti
smoke.gif

Nu kodel, pas mus mokytoja irgi stengiasi nerasyti pastabu, nebent "raideles dar negrazios, bet klaidu labai mazai padarei". O jei kas negerai kalbasi tiesiai su tevais.
Atsakyti
QUOTE(mingaude @ 2005 01 23, 09:59)
Nu kodel, pas mus mokytoja irgi stengiasi nerasyti pastabu, nebent "raideles dar negrazios, bet klaidu labai mazai padarei". O jei kas negerai kalbasi tiesiai su tevais.


Saunu. Jusu mokytoja tikrai puiki. Taip ir turi buti. Taciau ar tu nenoretum zinoti, kad tavo vaikas chroniskai kazko (citata) vėl: "neatsinešė, užmiršo, nepadarė". Ir, ar pirmoji tavo reakcija butu padeti savo vaikezui, ar nueit pas mokytoja ir paprasyt, kad ji nerasytu pastabu?
Atsakyti
As vertinu pagal save, mano antroke dar nei karto viena namo neparejo ax.gif (mokykla pakankamai toli issirinkau), tai mokytoja speja pasakyti viska. O nesioti irgi reikia tik tos dienos uzduoteles, o viska laiko klaseje.
Atsakyti
QUOTE(mingaude @ 2005 01 23, 15:44)
As vertinu pagal save, mano antroke dar nei karto viena namo neparejo  ax.gif  (mokykla pakankamai toli issirinkau), tai mokytoja speja pasakyti viska. O nesioti irgi reikia tik tos dienos uzduoteles, o viska laiko klaseje.


Apie tevu kasdienini lankyma mokyklos turiu tam tikra poziuri (bet cia jau kita tema tongue.gif ) .
O griztant prie jau pasakyto. Manau "nerasykite mano vaikui pastabeliu "= "sakykit apie mano vaika tik geri, nutyledama bedeles". Kazkas panasaus, kaip uzsidengti ausis, kai mokytoja pasakoja apie vaiko daromas klaideles, apie tai, kas vaikui sunkiau sekasi ir t.t.
Atsakyti
Nezvenk,as pati kazkada nulinukuose mamai pareiskiau, kad man geda kad ji pasiima, bet mano panelei salia esanti mokykla buvo per prasta, todel kaip issirinkau dabar pati keikiuosi kai reikia kasdiena pasiimti.
Apsimesti, kad nieko nevyksta tai tikrai nesamone, bet mama juk vistiek kazkoki buda rado kaip viska suzinoti. Nes rase, kad "vaikas prazydo" vadinasi ir klasej nebejaucia, kad nepadare, neatsinese.
Atsakyti