Įkraunama...
Įkraunama...

Santykių krizė - atvėsę vyro jausmai

QUOTE(given444 @ 2013 01 20, 21:00)
virga, prasau is kitu postu nedaryti isvadu apie mano gyvenima,. mano vaikai kaip tik siuo atveju turi teva ir nuostabius santykius, net buta exui pirkom salia (kitos poros taip nesugeba), kad vaikas galetu ten buti daznai, viskas vienam rajone, ir mama, ir tetis ir mokykla, ir vaikas buna labai daznai, vos ne pusiau ten. ir siaip daznai kazkur kartu visi varom i picerijas, pardas...turim ka galim geriausia, ko anksciau buvo SEIMOJE bunant - neimanoma, tikraja ta zodzio prasme, pragaras, net vaikas buvo uz skyrimasi, juk esme liko ta pati - is vaiko neatimtas tevas, tik...pasibaige pragaras. tad, kiek seimu, tiek istoriju.

sidabra, krizes metu deja  eina i kompromisus - moterys  ir tik jos DAUGUMOJE. todel as esu tokia pesimiste, duodu 90 ir 10 procentu is savo rato patirties, PASTARIEJI 10 - tai vyrams priklausancios pastangos. o tas sakinys, MOTERIS STATO, MOTERIS - GRIAUNA, uzmusa visai, ir geda moterims toki sakini cituoti, nes jis - ne ko nors kito, o paciu vyru, macho kulturos sugalvotas. to pasekoje moterys save ir alina, kaltina del visko, ir tempia uz du. ar jums dar maza pavyzdziu?? ar jums labai jau tipiska situacija kur vyras aria ir dar vercias is kailio ir sokineja apie zmona, vaikus, o zmona tik drybso, lakuojasi rankas kojas arba i soliariumus varineja? man rodos, kaip tik atvirksciai - moteris skaito apie visokius triukus kaip gelbeti byrancius jausmus, nuvargus po darbu ruosia vakariene su zvakem (irgi uzmusantis topas), PIRMA viska daro, pirma taikosi , pirma siulo kalbetis ir tt. duosiu jums pavyzdi apie savo pazistama, kuri tokio sakinio, kuri cia begediskai sventai postuluojate, vedama, taip ir nesiskiria su savo alko, jai jau gime trecias vaikas, o ji sugebejo jau naktimis pulti versti tekstus (vaikui tebuvo menesis laiko), nes juk seima - sventas dalykas, vyras - bedarbis, bet tai kas... jis juk vyras, o ji - moteris, neduok die, sugriaus seima, jei bandys "atverineti vyrui smegenis". ir cia tik lasas juroje, ka ji daro ir kaip ji viska velka, tiesiog nyksta akyse, bet savo uzrasu knygutese ir visur - oi kiek turi puikiu tekstu, ir didziuojasi tuo, kad jos misija kilni ir dar kaip.

as tikrasi ne uz issilakstymus po kiekvieno barnio (tazi butu absoliuti nesamone), bent bent jau adekvaciai pripazinkim, kieno pastangu ideta, o kas tik saugiai uz to sildosi ir skanauja to vaisius.
Papildyta:

dar vienas mane nupurtantis ir vemt verciantis teiginys. vyras turi buti MAN brandus ir lygiavertis. jei as zinau, kad ji apvaldau, ir jam nezinant , valdau situacija - apie koki lygiavertiskuma santykiuose galima kalbeti. ? tuomet jis lyg mazas vaikas, uz kurio nesijauciu saugi.gal jau visgi laikas ir VYRUI TAPRI SAMONINGU, IR SUNUS AUGINTI - SAMONINGAIS VYRAIS, SU VISA ATSAKOMYBE IR UZ SAVE, MOTERI, IR SANTYKIUS. O ne vien - o, atnesei pinigu, ir tau visi laurai kabinami. sutvarkei masina, ir to ir tereikia. o, tau moterie, visi kiti viso pasaulio dalykai...
ir dieve mano, kaip galima nuolat moterims karti viso pasaulio sunis, nelaimes, skyrybas ir tt. cia tas pats kaip pasakyti: kodel vyrai  geria, a? kai moteris geria, tai moters problema. kai vyras geria - irgi moters problema.  biggrin.gif
zodziu, atsisakau zaisti tokius zaidimus, kai suktai subtiliai ir velniai zino kaip as turiu maustyti ir nardyti po situacijas nes neva as esu ta subtilioji lytis , o vyras yra toks bukas ir toks tiesmukas, kad jis totaliai nepajegus buti igalus santykiu plotmeje. taip, vyrai masto kitoniskai, bet jei viska perkelsim moteriai, turesim ka ir dabar turim. paziurekit cia forumuose kiek moteru gelbeja tuos savo varganus santykius...kad tiek vyru galetu ju gelbeti....

given, būkit tokia gera, pacituokit MANO postą, kuriame aš rašiau © MOTERIS STATO, MOTERIS - GRIAUNA ©. Ir šiaip man įdomu pasidarė - jūs ar žinot, kas aplamai yra kompromisas? Ar kompromisai - tik nelygiaverčių partnerių likimas, jūsų akim? Beje, kompromisai TIK tarp lygiaverčių partnerių gali būti pasiekiami, visais kitais atvėjais tai bus paslėpta apgaulė/valdymas vieno partnerio kitu, norint pasiekti kažkokio galutinio tikslo. Ir dar vienas niuansas - dėl jūsų posto - tik dvasiškai brandūs žmonės gali būti lygiaverčiais, o kaip nepažiūrėk, prie visų didžiausių norų - tokių mažumą, ir tokių šeimų irgi mažai, kur abu partneriai suaugę žmonės ne tik pagal amžių, bet ir brandūs - tad jūsų požiūrį galima taikyti tik joms. O toms šeimoms, kur vienas brandus, kitas dar ne, arba abu nebrandylos - belieka apgaudinėti, kad bent jau šeimos vaizdas būtų. Todėl - pasikartosiu - neprotinga ir nebrandu taikyti visiems savo požiūrį, potyrius ir t.t , nes visi žmonės skirtingi. Ir ne tik kad skirtinga jų gyvenimo patirtis, bet ir, iš kitos pusės - čia dar daug ką lemia galimas partnerių pasirinkimas - ar, pasibaigus santykiams, jis turės galimybę išsirinkti tinkantį sau naują partnerį, ar jo paklausa vedybinej rinkoj sumažės.
Papildyta:
Ir dar kas liečia jūsų pažistamą - tai jos pasirinkimas. Reiškia, jai svrbiau, ką pasakys aplinkiniai - ir jūs tuo pačiu - nei jos ir jos vaikų asmeninė laimė/asmeninis gyvenimas. Taip, buna ir tokių žmonių. Ir kas? Tai JOS pasirinkimas, ir tikrai jos reikalas. Galima tik tikėtis, kad jos vaikai neseks mamos pvz. Aš aplamai nesuprantu tokių žmonių, kurie gyvena "ach, šeima šventas dalykas ir t.t.", nepriklausomai nuo realybės. Taip, šventas, bet tik tuo atveju, jeigu jis šventas dviems, o jeigu tik vienas nori, o kitam - dzin, tada reikia arba keisti partnerį į tokį, kurio požiūris sutampa su mūsiškiu, arba kentėt - ir vėlgi kiekvieno pasirinkimas. Kita moteris jos vietoj išietų, ir turėtų 2 vaikus, o gal jau ir 3, bet su kitu vyru, ši pasirinko variantą "pasilikti, pagimdyt trečią vaiką ir būti didvyre - versti naktim tekstus". Sorry, negaliu gailėti jos. Užjausti - taip, bet gailėt - ne, nes tai ji pati pasirinko. Ir nereikia lia-lia, kad žmogui šventas dalykas šeimą. Šeima - tai mylintys žmonės, palaikantys vienas kitą. Visais kitais atvejais - tai fikcija, ir laikytis jos vardan to, kad neduok Die, kas nors ko nors nepasakytų.. Tai vat, jos atvėju kompromisu būtų, kad jos vyras atsipeikėja, nustoja gerti ir pradeda elgtis kaip vyras ir rūpintis savo šeima, o ji duoda jam dar vieną šansą. O tai, kas gavos ir ką ji dabar turi - tai ne kompromisas, o tai, ką atviroj erdvej nekorektiška vadinti savo vardu. Matot skirtumą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 20 sausio 2013 - 22:04
mieloji sidabrA, VAT PASKUTINIS JUSU Paragrafas protingas,taciau jis visiskai nesiderina su Moteris stato-moteris griauna mitu, kur vien moteriai kariamos visu santykiu seimoje nuodemes, na ir viso pasaulio, suprask, nuodemes. sorry, gal ne tavo postas cia buvo.
sakai, reikia nekreipt demesio ir gyvent kaip sau norisi, bet deja moterys gyvena del to kaip kitiem norisi, del tokiu slyksciu repliku kad ir forume, kad ir virgos fraze: va, ziurek, del mano, neva kategoriskumo, vaikai neturi tevo.... man tai dzin, bet silpna moteris paluztu ir liktu su smurtaujanciu ar nebutinai vyru, su isdvesusiais niekur nevedanciais santykiai vardan vaiku.
nes visur moterims kalama per galva, kad jos - seimos zidinys, ir neduokdie, nustosi ji kurenti, tai busi nebrandi, K, neatsakinga, kategoriska ir tt. ir dieve dieve, vaikai liks be tevo. tad susimildama uzmirsk save, pamink visus poreikius, svajones, ir ziurek savo vyro (kuris nuolsat nesusipratelis, todel nereik tiketis is jo stebuklu) ir ziurek vaiku, nes vaikai - pasaulio geles.
gal ir pavariau as cia, bet man pikta, kad tie mitai/sentencijos dar ir kaip griauna moteru gyvenimus, zaloja, traumuoja jas, itakoja, -kad ir kaip moterys ta neigtu. pikta, kad kitos moterys, net ne vyrai, o kitos moterys traumuoja savo gimines atstoves, ir gruda joms siuos mitus. zodziu.
Atsakyti
Given444, na aš irgi feministė, bet jūs dar didesnė biggrin.gif Su tokiu požiūriu vyrus tik keisti belieka, nes nei vienas neįtiks. Aišku, normalios savigarbos moterys su alkoholikais, narkomanais ir t.t. neprasidės, apie juos aš ir nekalbu. Kalbu apie normalius, netobulus vyrus, kurie ir prisidirba, ir nusišneka, ir įskaudina, yra kartais tinginiai, nesusipratėliai, lepšiai ir t.t.. Bet ar mes tobulos? Kiek save matau, tikrai ne. Tikriausiai net pati neatitikčiau savo visų reikalavimų, kuriuos anksčiau MB turėjo išpildyti. Ir tuo metu aišku galėjau skirtis, nes jis juk toks, anoks ir t.t. Buvo didelė krizė, o dar ir vaikučiui tik gimus. Viskas kartu. Gerai, kad pati savo pačios elgesio iš šono matyti negalėdavau, nes tikriausiai būčiau pasibaisėjusi.
Ačiū Dievui, supratau, kad dar yra toks dalykas kaip meilė. Meilė, kuri priima žmogų tokį, koks jis yra. Su visomis jo klaidomis ir netobulumais. Visos jo būdo savybės, kurios anksčiau nervindavo, nebelieka svarbios. Tiesiog myli tą žmogų. Ne už tai, ką jis daro ar nedaro, tiesiog už nieką. Ir nepatikėsite, ta meilė keičia aplinkinius. Galiu pati tai savo šeimoje matyti. Aišku, visokių dienų būna. Per PMS sveikai paburbu, bet vis tiek myliu. Vyrai netobuli, mes netobulos, tinkame vienas kitiem smile.gif
Atsakyti
given, pasakyk man viena dalyka. Tu, tokia protinga, esi destytoja, visus mokini, kaip teisingai gyventi. Kaip, tu ilipai i ta pacia bala du kartus? Protinga moteris is tolo "uzuos" alkocholika, smurtautoja. O, jei tavo vyrai labai geri buvo(kaip tu sakai) tai kokio velnio reikejo skirtis ir vaikus traumuoti? Ar, tai ka tu rasai kitose temose nereikia priimti uz gryna piniga? Kazkaip, kad ir virtualiai bendraujam, bet tai vistiek bendra vaizda apie zmogu susikuriam. Nesuprantu, taves tikrai. Nesakau, kad reikia del vaiku gyventi su netinkamu vyru. Bet, kompromisai seimoj yra butini. Arba isvis nekurti/nezaisti seimos. Na, bet, tai ne visi supranta, arba supranta po laiko. Ir vistik as lieku prie savo nuomones. Kad sukurus seima, pasigimdzius vaikus, negalima trankyti duru del ambiciju. Nes kencia nuo to niekuo nekalti zmoguciai - musu vaikai.biggrin.gif
Jei, kas prisimenat Medini, tai patiko, jo pasisakymas, i klausima, kodel reikia gyventi kartu, jei ne viskas tenkina seimoj. Del, to, kad galeciau kiekviena vakara pries miega pabuciuoti savo sunu, atsake 4u.gif jis.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 01 21, 01:13)
mieloji sidabrA, VAT PASKUTINIS JUSU Paragrafas protingas,taciau jis visiskai nesiderina su Moteris stato-moteris griauna mitu, kur vien moteriai kariamos visu santykiu seimoje nuodemes, na ir viso pasaulio, suprask, nuodemes. sorry, gal ne tavo postas cia buvo.
sakai, reikia nekreipt demesio ir gyvent kaip sau norisi, bet deja moterys gyvena del to kaip kitiem norisi, del tokiu slyksciu repliku kad ir forume, kad ir virgos fraze: va, ziurek, del mano, neva kategoriskumo, vaikai neturi tevo.... man tai dzin, bet silpna moteris paluztu ir liktu su smurtaujanciu ar nebutinai vyru, su isdvesusiais niekur nevedanciais santykiai vardan vaiku.
nes visur moterims kalama per galva, kad jos - seimos zidinys, ir neduokdie, nustosi ji kurenti, tai busi nebrandi, K, neatsakinga, kategoriska ir tt. ir dieve dieve, vaikai liks be tevo. tad susimildama uzmirsk save, pamink visus poreikius, svajones, ir ziurek savo vyro (kuris nuolsat nesusipratelis, todel nereik tiketis is jo stebuklu) ir ziurek vaiku, nes vaikai - pasaulio geles.
gal ir pavariau as cia, bet man pikta, kad tie mitai/sentencijos dar ir kaip griauna moteru gyvenimus, zaloja, traumuoja jas, itakoja, -kad ir kaip moterys ta neigtu. pikta, kad kitos moterys, net ne vyrai, o kitos moterys traumuoja savo gimines atstoves, ir gruda joms siuos mitus. zodziu.

Man asmeniškai nesvarbūs jokie mitai, nes jie nevisada gali tikti mano gyvenimui - nors, prisipažinsiu - man teko gerokai psochologiškai padirbėti, bet po to tapo lb patogu gyventi . Jeigu tau gerai, ir aplinkinimas gerai. Aš nesakau, kad reikia gyventi, kaip tau norisi, nes gyveni ne negyvenamoj saloj, o bendruominej - ir reikia taikytis su protingais gyvenimo dėsniais, kurie daugiausia skirti apsaugoti individą. Pabrauksiu - su protingais. Mūsų laikas žūtbūtinis vyro turėjimas šalia jau nėra būtinybė, nes, kaip bebūtų gaila, vyrai feminizuojasi, Santykiai vien dėl vaikų - gryna nesamonė, nes vaikai mato jos iškrypusiuis, o po to kartoja tą patį modelį savo būsimose šeimose. Beje, savo laiku aš išsiskyriau su pirmu vyru, kuris visuomenės požiūriu buvo visai geras, bet kai tarp žmonių nieko nebelieka - tęsti tokius santykius vien dėl vaiko nėra racionalu, kokia gera antra puse bebūtų. Dabar aš antrą kartą 9 metus ištekėjusi, ir galiu pasakyti, kad anais laikas teisingai pasielgiau, kad mes išsiskyrėm. Yra 2 laimingos šeimos, o galėtų būtų viena iš pažiūros laiminga, o viduj - tuštuma. Šitoj santuokoj aš linkusi į kompromisus, nes jie duoda naudos, o pirmoj santuokoj kompromisai neduotų nieko, nieko nepakeistų, tai būtų tik kosmetinė priemonė, stengimasis kažką pagražinti, nekeičiant esmės. Tad - pasikartosiu - kompromisai bendram gyvenime būtini ir nereikia painioti būko užsispirimo ir savęs praradimo. Tai 2 skirtingi dalykai. Įmanoma ieškoti abiems priimtinus kelius, pagerinančius bendro gyvenimo kokybę, ir likti savimi. Bet - vėlgi - tai kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Kvaila nertis iš kailio, įrodinėti savo nepakartojamumą/nepakantumą/ir reikalauti taikytis tik su mano norais ir taip pat kvaila visiškai atsisakyti savęs vardan ko nors. Reiktų ieškoti aukso viduriuką - ir kas nori, tas gali rasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabra: 21 sausio 2013 - 11:56
QUOTE(given444 @ 2013 01 20, 20:00)
virga, prasau is kitu postu nedaryti isvadu apie mano gyvenima,. mano vaikai kaip tik siuo atveju turi teva ir nuostabius santykius, net buta exui pirkom salia (kitos poros taip nesugeba), kad vaikas galetu ten buti daznai, viskas vienam rajone, ir mama, ir tetis ir mokykla, ir vaikas buna labai daznai, vos ne pusiau ten. ir siaip daznai kazkur kartu visi varom i picerijas, pardas...turim ka galim geriausia, ko anksciau buvo SEIMOJE bunant - neimanoma, tikraja ta zodzio prasme, pragaras, net vaikas buvo uz skyrimasi, juk esme liko ta pati - is vaiko neatimtas tevas, tik...pasibaige pragaras. tad, kiek seimu, tiek istoriju.

sidabra, krizes metu deja  eina i kompromisus - moterys  ir tik jos DAUGUMOJE. todel as esu tokia pesimiste, duodu 90 ir 10 procentu is savo rato patirties, PASTARIEJI 10 - tai vyrams priklausancios pastangos. o tas sakinys, MOTERIS STATO, MOTERIS - GRIAUNA, uzmusa visai, ir geda moterims toki sakini cituoti, nes jis - ne ko nors kito, o paciu vyru, macho kulturos sugalvotas. to pasekoje moterys save ir alina, kaltina del visko, ir tempia uz du. ar jums dar maza pavyzdziu?? ar jums labai jau tipiska situacija kur vyras aria ir dar vercias is kailio ir sokineja apie zmona, vaikus, o zmona tik drybso, lakuojasi rankas kojas arba i soliariumus varineja? man rodos, kaip tik atvirksciai - moteris skaito apie visokius triukus kaip gelbeti byrancius jausmus, nuvargus po darbu ruosia vakariene su zvakem (irgi uzmusantis topas), PIRMA viska daro, pirma taikosi , pirma siulo kalbetis ir tt. duosiu jums pavyzdi apie savo pazistama, kuri tokio sakinio, kuri cia begediskai sventai postuluojate, vedama, taip ir nesiskiria su savo alko, jai jau gime trecias vaikas, o ji sugebejo jau naktimis pulti versti tekstus (vaikui tebuvo menesis laiko), nes juk seima - sventas dalykas, vyras - bedarbis, bet tai kas... jis juk vyras, o ji - moteris, neduok die, sugriaus seima, jei bandys "atverineti vyrui smegenis". ir cia tik lasas juroje, ka ji daro ir kaip ji viska velka, tiesiog nyksta akyse, bet savo uzrasu knygutese ir visur - oi kiek turi puikiu tekstu, ir didziuojasi tuo, kad jos misija kilni ir dar kaip.

as tikrasi ne uz issilakstymus po kiekvieno barnio (tazi butu absoliuti nesamone), bent bent jau adekvaciai pripazinkim, kieno pastangu ideta, o kas tik saugiai uz to sildosi ir skanauja to vaisius.
Papildyta:

dar vienas mane nupurtantis ir vemt verciantis teiginys. vyras turi buti MAN brandus ir lygiavertis. jei as zinau, kad ji apvaldau, ir jam nezinant , valdau situacija - apie koki lygiavertiskuma santykiuose galima kalbeti. ? tuomet jis lyg mazas vaikas, uz kurio nesijauciu saugi.gal jau visgi laikas ir VYRUI TAPRI SAMONINGU, IR SUNUS AUGINTI - SAMONINGAIS VYRAIS, SU VISA ATSAKOMYBE IR UZ SAVE, MOTERI, IR SANTYKIUS. O ne vien - o, atnesei pinigu, ir tau visi laurai kabinami. sutvarkei masina, ir to ir tereikia. o, tau moterie, visi kiti viso pasaulio dalykai...
ir dieve mano, kaip galima nuolat moterims karti viso pasaulio sunis, nelaimes, skyrybas ir tt. cia tas pats kaip pasakyti: kodel vyrai  geria, a? kai moteris geria, tai moters problema. kai vyras geria - irgi moters problema.  biggrin.gif
zodziu, atsisakau zaisti tokius zaidimus, kai suktai subtiliai ir velniai zino kaip as turiu maustyti ir nardyti po situacijas nes neva as esu ta subtilioji lytis , o vyras yra toks bukas ir toks tiesmukas, kad jis totaliai nepajegus buti igalus santykiu plotmeje. taip, vyrai masto kitoniskai, bet jei viska perkelsim moteriai, turesim ka ir dabar turim. paziurekit cia forumuose kiek moteru gelbeja tuos savo varganus santykius...kad tiek vyru galetu ju gelbeti....

po KIEKVIENA mintim pasirasau! pazistu viena ismintinga jauna moteri, mano ideala ir mano gyvenimo svyturi, kuri lygiai tokiais paciais zodziais man kalba ir as jai visiskai pritariu bei is jos mokausi. net pradejau itart, kad given444 ta pati ir yra biggrin.gif
taip kad palaikau ir as, ir daugelis kitu protingu bei issilavinusiu moteru jusu pozicija, nemanykit, kad jei cia yra priestaraujanciu, jus esat viena drinks_cheers.gif as net nezinau, kaip ispudingiau ta pritarima isreikst, nes as tiesiog religinej ekstazej paskaicius given444 mintis!!! biggrin.gif (einu nuo pradziu dabar pasiskaityt)
Atsakyti
..nenoriu dalintis savais isgyvenimais, tik noriu pasakyti, kad esu jusu likimo drauge siuo metu.. taciau uzkliuvo vienas postas kazkurioje temoje - "paklausykite M. Targakovos" .. susiradau. klausau.. daug kas pasidaro aisku, nors giliai sirdyje, lyg ir zinoma.. bet visoms, isgyvenancioms si kosmara - kai norisi vilku kaukti, patariu paklausyti - man padeda..
(deja, rusu kalba)

1 http://www.youtube.c...h?v=E2fsb7u3Cqc

2 http://www.youtube.c...h?v=CAgke4PB1Kk

3 http://www.youtube.c...h?v=aUSs6uU_Lr0

sekmes visoms.
Atsakyti
virga, nekomentuosiu nieko i jusu mintis, nes tema ne apie mane ir nenoriu 100proc atsiverineti apie savo gyvenima. jei trumopai i klausima, kodel ilipau i ta pat bala, nezinau, turbut kazko savy neatradau iki galo, nepasveikau pati nuo to amzino motinos tereses sindromo. dabar darausi sveikai egoiste ir mokinuosi per gyvenima sakyti ne ir ne tiek kartyu kiek sakydavau taip ir taip.
nesu destytoja beje smile.gif taip saves neivardiju. nenoriu viesinti savo gyvenimo, nes vistiek per virtualius debatus ir kelis sakinukus mano gyvenimo cia nesudeliosim, o ir neturiu tam poreikio.turiu minty galime dalintis mintimis, bet kam buti dievais ir bandyti sukurpti bendra vaizda?
savo ruoztu, as taip pat persudziau su perterzytes gyvenimu, gerai kad ji paaiskino, bet pakartosiu savo minti: daugely kriziu tik moterys ir isnesa, vyrai, na...nemanau, kad procentaliai tiek pat. nemanau ir viskas. patirtis ir visa kita. dar 40m neturiu, bet niekas man roziniu akiniu nebeuzkabins. smile.gif

as tikiu kad reikia priimti zmogu toki koks jis yra, bet viskam yra ribos. viena myleti zmones , vargsus ir jais rupintis, kita - gyventi su vaikais, nariais, kraujo giminem - dar kita - gyventi su vyrais. na, cia daug subtilumu.

sidabra, o kuo skiriasi uzuojauta nuo gailescio? nematau skirtumo. man negaila tos pazistamos, nei uzuojauta reiskia. tik pyktis imdavo (dabar jau visai dzin), kad ji traumuoja savo vaikus, nes vaizdeliai ten...tai....
Papildyta:
QUOTE(Fungu @ 2013 01 21, 01:15)
Given444, na aš irgi feministė, bet jūs dar didesnė biggrin.gif Su tokiu požiūriu vyrus tik keisti belieka, nes nei vienas neįtiks. Aišku, normalios savigarbos moterys su alkoholikais, narkomanais ir t.t. neprasidės, apie juos aš ir nekalbu. Kalbu apie normalius, netobulus vyrus, kurie ir prisidirba, ir nusišneka, ir įskaudina, yra kartais tinginiai, nesusipratėliai, lepšiai ir t.t.. Bet ar mes tobulos? Kiek save matau, tikrai ne. Tikriausiai net pati neatitikčiau savo visų reikalavimų, kuriuos anksčiau MB turėjo išpildyti. Ir tuo metu aišku galėjau skirtis, nes jis juk toks, anoks ir t.t. Buvo didelė krizė, o dar ir vaikučiui tik gimus. Viskas kartu. Gerai, kad pati savo pačios elgesio iš šono matyti negalėdavau, nes tikriausiai būčiau pasibaisėjusi.
Ačiū Dievui, supratau, kad dar yra toks dalykas kaip meilė. Meilė, kuri priima žmogų tokį, koks jis yra. Su visomis jo klaidomis ir netobulumais. Visos jo būdo savybės, kurios anksčiau nervindavo, nebelieka svarbios. Tiesiog myli tą žmogų. Ne už tai, ką jis daro ar nedaro, tiesiog už nieką. Ir nepatikėsite, ta meilė keičia aplinkinius. Galiu pati tai savo šeimoje matyti. Aišku, visokių dienų būna. Per PMS sveikai paburbu, bet vis tiek myliu. Vyrai netobuli, mes netobulos, tinkame vienas kitiem smile.gif

drinks_cheers.gif patiko, mastau panasiai....bet....
Atsakyti
Tai va, reikia surasti tą balansą šeimoje - neleisti sau ant galvos užlipti, bet kartu ir dėl kiekvieno šūdniekio nesiskirti. Pvz. kaip Peterzytės šeimoje - vyras geras, ją myli, rūpinasi, vaikutį myli, tik nesusitupėjęs matyt, nesubrendęs tuo metu buvo, pats sumišęs dėl to, kaip jaučiasi. Taip visiems gali atsitikti, ne tik vyrams, bet ir moterims. Juk galėjo ji skirtis, draskytis, bet kiek būtų praradusi. Neišgyventų ir dabartinio aukso amžiaus šeimoje - abu jau susiderinę, augina du vaikučius, šeimoje santarvė ir balansas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2013 01 21, 09:36)
Beje, savo laiku aš išsiskyriau su pirmu vyru, kuris visuomenės požiūriu buvo visai geras, bet kai tarp žmonių nieko nebelieka - tęsti tokius santykius vien dėl vaiko nėra racionalu, kokia gera antra puse bebūtų. Dabar aš antrą kartą 9 metus ištekėjusi, ir galiu pasakyti, kad anais laikas teisingai pasielgiau, kad mes išsiskyrėm. Yra 2 laimingos šeimos, o galėtų būtų viena iš pažiūros laiminga, o viduj - tuštuma. Šitoj santuokoj aš linkusi į kompromisus, nes jie duoda naudos, o pirmoj santuokoj kompromisai neduotų nieko, nieko nepakeistų, tai būtų tik kosmetinė priemonė, stengimasis kažką pagražinti, nekeičiant esmės.

labai labai geras postas, beje, tai ir atsakymas virgai drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Fungu @ 2013 01 21, 18:09)
Neišgyventų ir dabartinio aukso amžiaus šeimoje - abu jau susiderinę, augina du vaikučius, šeimoje santarvė ir balansas smile.gif

o cia negalima kaip recepto visoms taikyti. nes, deja, daug daugiau istoriju, kuomet moterys gimdo viena po kito....ir vis tikisi tikisi ,...ir gesta akyse... taigi.

yra toks ziaurus posakis: moteris, skirtis beplanuodama pagimdo ir antra, ir trecia...tikrai nebuna taip, kad opt, moteris ir skiriasi. todel moteru skyrybos - ne del lekstes sriubos, kaip sakoma.
Atsakyti
Teisingai sakoma. Bet aš asmeniškai, jei jau jausmais savo partneriui dvejoju, nei už ką dar vieno vaiko negimdyčiau doh.gif Jau čia tai kvailystė schmoll.gif Atsiprašau visų moterų už savo negražią nuomonę, kurios taip bando savo santykius gelbėti blush2.gif
Atsakyti
oho kokia istorija...Kai skaiciau net issiziojau,labai viska vaizdziai aprasei ir labai graziai apie vyra atsiliepei.
Is tavo rasymo suprantu,kad tu ir esi verta buti nesiojama ant ranku.
As tikiuosi,kad vyras atsimerks...bandykit kazka keisti gyvenime,rutina....As patarciau vyra nustebinti kazkuo neiprastu,kad jis issiziotu..Tiesiog kazkiek pakeisciau kasdienine rutina smile.gif
Atsakyti