QUOTE(AlenaG @ 2009 05 30, 14:40)
Mano bendradarbis (labai protingas žmogus ) vis sako, kad tai yra daugiau psihologine liga ( ir hipnoze nuo jos turi padeti), o pati aš skaitau, kad tai hormonų "darbas"

Bet šiaip, ar taip reikia bandyt viską
Na, del tos hipnozes. As bandziau. Diagnozuota man ekzema. Ant veido tik turiu. Mano atveju paveldeta. Pirma karta islindo, man bunant 19-os. 2 metus niekas, t.y. nei vienas gydytojas negalejo jos ismusti. Irgi kazkur isskaiciau, kad reikia pas ekstrasensus nueiti. Susiradau, nuejau. Rezultatas: kita diena isbere taip, kad pradejo odos gabai nuo veido kritineti, viskas paraudonavo. Skambinau tam "sensui", sake - taip turi buti, ale, visas brudas iseina, paumes ir dings.
Zodziu, niekas man nedingo nei kita diena, nei kita savaite. Iseiti is namu neimanoma - zmones pereidavo i kita gatves puse, tokia "grazuole" buvau.
Nuejau i privacia klinika, sumokejau (pries 11 metu tas buvo) apie 150,- litu, man prirase vaistu uz.... 21.30 LTL. Buvo ir tepalu, ir cinko misinys, ir injekcijos (suprastina leido). Po dvieju dienu nebeliko nieko, tik randai. Bet kursas buvo 3 savaites. Uzdraugde praustis vandeniu - tik spiritu.
Na, o dabar is asmenines patirties. Kartais, iki siol, man islenda tos "rozes". Ju priezastis - dideli stresai ir nervai. Kai nusiramini, organizmas nusiramina - tada gauni tas "dovaneles" ant veido. Toliau - kuo daugiau saules. Jokio lietaus ir dregnu oru (na, lt su tuo sunkoka, tad tenka papiktnadziauti soliariumais). Is papildomu priemoniu - Elocon (hormonalinis tepalas). Kremas veidui - tik jautriai odai ir tik geros kokybes. O siaip, kaip minejo jau - geriausiai aliejus. As naudoju is tos parduotuves "Aliejus" abrikosu kauliuku sumaisiusi su trupuciuku jojobos. Glotni, grazi oda. Tik alieju tepti ant varvancio veido, ant sauso negalima. Ir leisti isdziuti. Ir kuo geriau miegoti. Kartais profilaktiskai tavegil tablete-dvi suriju.
Visi tie dermatitai, ekzemos jau visam gyvenimui. Tik remisijos kartais buna ilgesnes, kartais trumpesnes. kaip kada. Svarbiausia - rami sielos busena. Be pergyvenimu. tada ne taip daznai islenda.