Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos, alergijos

QUOTE (tarakone @ 2004 11 29, 21:32)
na va merginos siandien buvau kauno klinikose suzinoti tyrimo atsakymo uz kuri suplojau 130 Lt. tai pasake kad super a;ergiska katems, sunim, karvems ir arkliams  g.gif  nezinau ar cia man juoktis ar verkti  g.gif  laugh.gif kaip sakant jokiu gyvuneliu namie, nezinau kokia desimt metu laikiau suni namie ir tikrai niekada nebuvo nuo jo taip uzkilusi alergija, kaip dabar kai jo nera, o ir katinas namo gryzta tik pienelio palakti  g.gif tai jauciuosi taip lyg nieko doro taip nesuzinojus  sad.gif

sakau, is savo patirties, pati esu alergiska viskam , taip viskam, dulkem, katem , sunim, maistui, beveik visam, ziedadukem, ir ka viska valgau, laikau suni namie, ir nepripazistu jokiu alergiju, tad mano nuomone salin tuos gyd tyrimus, mano nuomone pas kiekviena galima rasti alergija, ka nors, ir tai nereiskia kad reikia atsisakyti suns, ar kzako navelgyti.... to rezutatas butu dar kokiu kepenu liga, ar pan.

man jau 25 metai , nuo 5 metu nustate alertgija, ir ji tik stiprejo, o man genetikai sake , kad tikimybe , kad vaikas bus alergiskas 40 procentu.
bet kaip jau sakiau valgau viska ir nenormuoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ursule: 29 lapkričio 2004 - 22:18
tiesa man vienas gydytojas sake kad mano organizme truksta kazkokiu fermentu todel nesugeba kaip reikalas apdirbti kai kuriu maisto medziagu, o kai nusilpsta imunine sistema tai tada viskas ir paastreja. tai as linkusi tiketi pastarojo nuomone g.gif . kazkaip itikinamiau skamba nei tai ka klinikose pasake.
Atsakyti
Niu isirasau ir as i jusu bureli. Atopini dermatita paveldejau is tevo. Ir nuo gimimo esu alergiska baltymam ir cukrui, reiskia negaliu valgyt nieko, kame yra cukraus ir pieno, kiausiniu, tai lieka tik mesa ir bulves doh.gif . Vaikysteje man tai pasireiksdavo stipriai, nukasytos rankos ir kojos (sulekiamos vietos) buvo kasdienybe, mamos tepliojimas visokiais tepalais buvo norma, tik jos kantrybes deka neatsirasdavo didesniu zaizdu. Niu va, o daba valgau viska ka noriu ir kiek noriu ir tfu tfu ftu beveik neberia. Kartais tik, po kokiu didesniu baliu, kai prisivalgau apelsinu, mndarinu ir dar tortu su saldainiais, tada jau niezti visa kuna atrodo, bet pasitepu kremuku ir viskas oki smile.gif. Daba geriausiai padeda Advantan. Tai manau mano atvejis tas, kai liga igimta, bet po truputi ishaugama clap.gif
Atsakyti
Paskaiciau apie jusu kancias ir baisu pasidare, todel ryzausi prabilti. Klausiausi gydytojos paskaitos , kurioje buvo snekama ir apie alergija. Pasirodo naturopatineje medicinoje tai nera taip beviltiska ir per ilgesni laika netgi visai sutvarkoma. Tai pacios gydytojos asmenine patirtis. Jeigu butu suinteresuotu vilnieciu apie tai paklausyti, galima butu uzsisakyti paskaitele sia tema vasario 15 dienai. Jos paskaitos nemokamos. O galima konsultuotis ir individualiai.
Atsakyti

Случайно зашла сюда unsure.gif У моего первого мужа был отопический дерматит с нейродермитом doh.gif Я делала ему ванны из чистотела, череды и пустырника. Очень помогает. unsure.gif
Atsakyti
Paskaitinėjau .... kaip aš jus visas suprantu. Man irgi atopinis dermatitas nuo neatmenamų laikų. Mokykloj irgi vaikščiodavau suskirdusiomis iki kraujo rankomis (man pagrinde rankos kenčia, dar kartais pečiai) ir buvau atleista nuo namų ūkio darbų. Po to lyg ir išaugau, bet vistiek laiks nuo laiko atsinaujina. Kiek pastebėjau, ypač alegizuoja maistas-šokoladas, raudonas vynas, šampanas, citrusai (ypač apelsinai), medus, riešutai, bet dabar per daug nebesirenku-valgau, ką noriu, kažkaip nebe taip gal jautriai organizmas reaguoja blink.gif Tiesa, vaikystėje man nustatė, kad čia atseit "mielinis grybelis" nuo vandens. Gal toks ir buvo (pažeisdavo nagus), bet dabar jau tikrai atopinis dermatitas. O nagai sveiki-tfu tfu tfu smile.gif

Dėl gydymo-irgi esu išbandžiusi šį tą, bet ypatingai niekas nepadėjo. Ekstra atvejais naudoju Advantan'o tepalą, o šiaip rankas nuolat tepu medicininiais kremais-Decubal, Excipial (bet nelabai patiko), dar neblogai Hospital Hand Cream tiko (pigus!). Plaunu viską su pirštinėmis. Toks ir gydymasis wink_3.gif Alergologinį testą darė ir man (kur virš 100 kainuoja), bet niekas ypatingai nesureagavo. Kaip ir nealergiška būčiau tongue.gif

Dar dėles yra dėję, gal truputuką pagerino padėtį, bet laikinai. Saviveikliškai valiausi organizmą ryžių dieta (11 dienų). Užsiiminėjau joga. Galų gale, susidariau tokią nuomonę, kad čia reikia kompleksiškai viskuo (ir kūnu, ir siela, taip sakant) užsiimti, žadu tą ir padaryti, kai baigsiu maitinti vaiką biggrin.gif Sėkmės visoms!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistule: 12 sausio 2005 - 17:05
Niekada niekam nebuvau alergishka. O po puses metu kai pagimdziau atsirado ant krutines raudoni lopineliai kurie labai nieshtejo. Nekreipiau demesio nors atrode baisus. Labiau aishku rupejo sunus. po 3 men jie nat krutines ishniko. Po kiek laiko atsirado ant kaklo, rankos. Tik niekaip nesusieju nuo kokio maisto ar milteliu. GAlvoju reikai eiti pas alergologa. Bet zinu ka pasakys, kad esu kam tai alergishka. HOrmoniniais tepalais negaleciau gydytis nes maitinu.

Labiausiai baisu, kad vaikui ant veiduko plemelis raudonas yra. GAlvojau gal nuo soskes. Bet kai neciulpia soskes nemazeja.

VA ir sunerimau, vis del to reikia kur tai kreiptis.
KAunietes gal patartumet, kur geriausiai butu del odos kreiptis?
Atsakyti
Gvyduta, sunku ka ir patarti visi daktarai pagrinde tuos hormoninius tik ir siulo, as dabar pati tai lankausi pas viena privatu gydytoja tai bent rezultatai iskart matosi ir be hormonu, bet aisku tai kainuoja doh.gif. bandyk i klinikas eiti, ten viena tokia nebloga gydytoja Rainiene man labai padejo kai buvau nescia(buvau i zmogu nepanasi), bet va po nestumo ji jau nesugebejo man pagelbet.
Atsakyti
As kudikystej visa buvau isberta, siaubas kazkoks cry.gif VAikystej rankos, kojos per sulenkimus, ant plastaku, pirstu. Dabar zymiai pagereje - tik ant vienos rankos dvieju pirstu tokie suskirdimai yra, kurie kartais paumeja ir per sulenkimus iki kraujo "prasivaro".
Tepu Betnovate tepalu, Advantanas anksciau man lyg ir nelabai padedavo, nors seniai bebandziau. Dabar ir apelsinus ryju vos ne kasdien, nebealergizuoja. Tik plaunant irgi turiu gumines pirstines detis, jei su milteliais ar plovikliais ka darau. O jei tik vandeniu ar su muilu, tai po plovimo pakanka riebiu kremu pasitepti, nes labai linkus sauseti ranku oda.

Padariau isvada, kad maziausiai dermatitas man pasireiskia, kai buna geras imunitetas + puiki nuotaika. mirksiukas.gif
Atsakyti
paskutiniosiomis savaitemis vaduojuosi nuo kazkokios baisios alergijos, nors tikslios diagnozes taip ir nenustate, tik padare tyrimus ar nera koks odos grybelis, bet nera ax.gif bet rankos (apie alkunes), ant kojos blauzdu yra tokie kokie 6-7 didesni apie 5lt monetos berimo plotai ir isvis tokie mazesni...
taciau jie raudoni, tokie pastoreje odos gabaliukai, labai niezti, negaliu kentet...

tepiau premandol, buvo praeje, paskui pakeiciau excipial...bet tebera...dab nutraukiau tept, nes nebenoriu saves nuodyti harmoniniais vaistais cry.gif
bet jausmas slykstus cry.gif cry.gif cry.gif kartais taip noriu viska nusikasyti, kad net virpu.....kartais neiskenciu ir pasikasau, na... apima toks pasitenkinimas..... blush2.gif

kada baigsis tie vargai.........
Atsakyti
na jei netepsi jokiais vaistais ir riebinanciu kremu tai tikrai dar ilgai tesis, man kai uzejo alergijos antpludis rudeni tai tik dabar po truputi rimsta ir tai tik su gydymu brangiu.
Atsakyti
nebetepiau, nes maniau, kad pastojau, bet siandien padarytas testukas buvo neigiamas, bet mes planuojam, taip kad nenoriu pakenkti savo kudikeliui hormoniniais tepalais...
bet ta alergija man kainuoja daug sveikatos ir nervu cry.gif
Atsakyti