QUOTE (Merida @ 2004 09 28, 11:25) |
Ir net ,,laimejusi" vaika ar jausiesi laiminga, kai vos ne kas vakara turesi savo namuose priimti buvusi vyra, kuris ateis zaisti su vaiku? |
per teisma labai graziai sustatai vaiko lankymo grafika ir visai neprivalai priimti savo ex tada kai jam sauna i galva, kad va gal butu laikas man vaika aplankyti.
Eligute, jei mama nera asociali, narkomane, neturi psichikos problemu ir geba rupintis vaiku, tai jai yra automatiskai teikiama pirmenybe. Cia jau tevas turi irodineti, kad jisai geba rupintis vaiku, o jo motina del kazkokiu priezasciu, to nesugeba. Siuo atveju istatymas yra mamos puseje.
butas priklauso vyrui, tačiau, jei vaikai liks gyventi su jumis, vyras tures mokėti išlaikymą vaikams. dabartinis CK tai leidzia daryti ivairiais budais. sunku pasakyti, bet jeigu nesusitarsit graziuoju, kaip pasidalint, teismas gali palikti buta jums vietoj "alimentų". nors siaip jei nėra vedybų sutarties, tai ne taip jau ir paprasta įrodyti, kad visas turtas nera Jūsų abiejų bendras.
dazniausiai labai daug lemia pasirinkto advokato profesionalumas.

QUOTE (Silvute @ 2004 09 28, 11:44) |
Eligute, jei mama nera asociali, narkomane, neturi psichikos problemu ir geba rupintis vaiku, tai jai yra automatiskai teikiama pirmenybe. Cia jau tevas turi irodineti, kad jisai geba rupintis vaiku, o jo motina del kazkokiu priezasciu, to nesugeba. Siuo atveju istatymas yra mamos puseje. |
Realybė tokia, kad šiuo metu nuo to, kad mama normali nelabai priklauso.
Skyriausi prieš du metus, vyras taip pat dirbo teisėsaugoje ir tai darė labai didelę įtaką ir spaudimą teisėjai. Ir per tai vos nepraradau vaikų, nors tikrai aš esu geresnė mama, neibuvęs vyrasd tėvas. Paprasčiausiai tuo metu žaidė ambicijos, nes aš buvau skyrybų iniciatorė.
Įtaką sprendimui daro: kas skyrybų kaltininkas, pas ką darbas pastovus ir geresnės pajamos (tai beje neturi didelės įtakos, jei mamos nestipriai mažiau, nes įskaičiuojami ir alimentai), kas labiau rūpinosi vaiku iki skyrybų (veiksmingiausia pažymos iš šeimos gydytojo, darželio), kas turi pastovią gyvenamą vietą, ir pagaliau atsižvelgiama į abiejų elgesį posėdžių metu.
Geriausia yra gražiuoju susitarti su vyru. Mano skyrybos truko virš metų, ir galų gale vistiek advokatas įkalbėjo mano buvusį skirtis gražiuoju. Tam reikia gero advokato. Tai aišku kainuoja, bet vaikai svarbiau
Ankstesne praktika budavo, kad vaikas lieka su mama, jei ji nera narkomane ar siaip asociali.
Pripazinkim, kad siuolaikiniai vyrai irgi gerokai pasikeite nuo "tarybiniu" (tiesa ne visi). Siais laikais nemazai vyru yra, kurie grize po darbo namo ir namus padeda tvarkyti ir valgyt verda ir su vaikais bendrauja. Seimyninis gyvenimas tapo dieju zmoniu, o ne zmonos reikalu.
Del stipriai pasikeitusio seimos modulio, keiciasi ir vaiku dalybos. Teismuose isties pradejo ziureti, kuris is sutuoktiniu daugiau laiko gali skirti bendravimui su vaiku, jo ugdymui, prie kurio is tevu labiau prisirises vaikas. Visais atvejais yra klausiama ir vaiko nuomones (nebutinai teisme, ta gali padaryti proceso metu vaiku teisiu apsaugos tarnyba). Su dvimeciais be abejo labai sunku daryti apklausas, nes jiems siandien Dievas TETIS, o ryt MAMA. Viskas priklauso nuo to, kuris is ju siandien dave saldaini, ar leido piesti ant sienos
Skyrybu bylos su vaiku dalybom isties tapo "sunkiu" bylu kategorija
Pripazinkim, kad siuolaikiniai vyrai irgi gerokai pasikeite nuo "tarybiniu" (tiesa ne visi). Siais laikais nemazai vyru yra, kurie grize po darbo namo ir namus padeda tvarkyti ir valgyt verda ir su vaikais bendrauja. Seimyninis gyvenimas tapo dieju zmoniu, o ne zmonos reikalu.
Del stipriai pasikeitusio seimos modulio, keiciasi ir vaiku dalybos. Teismuose isties pradejo ziureti, kuris is sutuoktiniu daugiau laiko gali skirti bendravimui su vaiku, jo ugdymui, prie kurio is tevu labiau prisirises vaikas. Visais atvejais yra klausiama ir vaiko nuomones (nebutinai teisme, ta gali padaryti proceso metu vaiku teisiu apsaugos tarnyba). Su dvimeciais be abejo labai sunku daryti apklausas, nes jiems siandien Dievas TETIS, o ryt MAMA. Viskas priklauso nuo to, kuris is ju siandien dave saldaini, ar leido piesti ant sienos

Skyrybu bylos su vaiku dalybom isties tapo "sunkiu" bylu kategorija
Šiaip jau butas yra vyro. Be abejo, galima prašyti teismo, jog išlaikymas vaikams butų skiriamas turtu. Tam dažniausiai prieštarauja vaikų teisių tarnyba, motyvuodama, jog vaikas eidamas į mokyklą, nepavalgys parketo, ar lango, t.y. kad reikalingi pinigai, o ne turtas.
Civilinis kodeksas numato, kad jei turtas yra vieno sutuoktinio asmeninė nuosavybė, tačiau jame gyvena šeima, . t.y. nepilnamečiai vaikai, toks turtas pripažįstamas šeimos turtu.
Santuokos nutraukimo atveju, sutuoktiniui, su kuriuo lieka nepilnamečiai vaikai gali būti suteikta teisė naudotis šeimos turtu iki vaikai sulauks pilnametystės
Civilinis kodeksas numato, kad jei turtas yra vieno sutuoktinio asmeninė nuosavybė, tačiau jame gyvena šeima, . t.y. nepilnamečiai vaikai, toks turtas pripažįstamas šeimos turtu.
Santuokos nutraukimo atveju, sutuoktiniui, su kuriuo lieka nepilnamečiai vaikai gali būti suteikta teisė naudotis šeimos turtu iki vaikai sulauks pilnametystės
Aciu Viktorijai. SEniai laukiau Jusu komentaro. Tik va vistiek neaisku. Juk kas vyksta seimos buityje yra zinoma tik zmonai ir vyrui. Na artimiausi zmones gali zinot, kalbu apie tevus, bet juk vyro tevai puls ginti savo sunu, o zmonos tevai dukra. Isvada tokia, gali but auksine mama, dirbt uzdirbt, rupintis seima, bet gali likt skyrybu atveju be vaiku, jei vyras ras geresni advokata ar meluojanciu liudininku

QUOTE (Merida @ 2004 09 28, 10:25) |
gresiancios vaiko dalybos ir atbaido nuo bet kokiu minciu apie skirybas. as zinau, kad mano vyras darytu viska, kad vaikas liktu su juo, as paaukociau visus pinigus, visas galimybes susirast gerus advokatus, kad vaikas liktu su manim. finise vis vien vaikas liktu tik pas viena. tada kitas jaustusi tragiskai-pinigu ir jegu iseikvota maximumas, rezultatas - nulinis. Va tada apsipykus suvoki, kad skirybos - krastutinis atvejis, paskutinis kantrybes lasas, kad tai - ne uzgaida, ne ambicijos...Tai ziauri loterija. Ir net ,,laimejusi" vaika ar jausiesi laiminga, kai vos ne kas vakara turesi savo namuose priimti buvusi vyra, kuris ateis zaisti su vaiku? Neuzdrausi gi jam rupintis juo. O jei vaikas gyvens pas teva, tai pati leksi ir leksi pas vaika ir dar vdrug teks laikas nuo laiko susitikt pvz su buvusio vyro naujaja drauge... Brrr...visai neviliojantis scenarijus. Turi but jau taip blogai, kad sunim staugtum, jei rysiesi skirybom. |
Nereikia taip gasdintis. Iš pradžių ir man taip atrodė. Bet laikas daro savo - viskas susiguli, ambicijos nuslopsta, abejose pusėse atsiranda antros pusės, ir buvęs pagaliau duoda ramybę. O dėl lakstymo kiekvieną vakarą - tai patikėkit

QUOTE (Budrevičienė Gerda @ 2004 09 29, 15:48) | ||
O TU NEPARAŠEI KAIP TAVO VYRO EX VAIKAI SU JUO ELGIASI,AŠ IR SAKAU,KAD VAIKAMS MOTERYS MIELESNĖS |
ir prie tevo jie mielai glaudziasi

QUOTE (rucike @ 2004 09 29, 16:24) |
Nereikia taip gasdintis. Iš pradžių ir man taip atrodė. Bet laikas daro savo - viskas susiguli, ambicijos nuslopsta, abejose pusėse atsiranda antros pusės, ir buvęs pagaliau duoda ramybę. O dėl lakstymo kiekvieną vakarą - tai patikėkit ![]() |
pritariu, viskas laikui begant nusistovi ir susiguli. siaip tai nesuprantu, kodel kazkam tais reikia skubeti i ex namus pas vaika ir ten su juo buti???

juk isejusioji puse ne ant lauko gyvena, turi kitus namus, tai gali parsivesti pas save, o ne pas ex su vaiku ziasti.
mjk, kiek suprantu, tavo atveju vaikas labiau mylejo teva, o mama vaiku nesirupino. Negaliu sakyt kad mano atvejis atvirkscias, nes vyras rupinasi vaiku, bet ne tiek, kiek turetu. Na pazaidzia su juo 10 min i diena (po darbo jam mielesnis kompiuteris) ir finansiskai padeda, nors ir as dirbu ir uzdirbu tiek kiek jis.
Jis man vis grasina, kad vaika jis pasiims sau, kad jei reikes, irodys jog as esu prasta mama ir pan., nors tikrai tokia nesu. Visa savo laika laisva skiriu tik mazyliui, speju ir dirbt ir namu ruosa uzsiimt ir mazyli priziuret. Bijau skirybu, bijau prarast savo brangenybe.
Jis man vis grasina, kad vaika jis pasiims sau, kad jei reikes, irodys jog as esu prasta mama ir pan., nors tikrai tokia nesu. Visa savo laika laisva skiriu tik mazyliui, speju ir dirbt ir namu ruosa uzsiimt ir mazyli priziuret. Bijau skirybu, bijau prarast savo brangenybe.