Įkraunama...
Įkraunama...

skyrybos

rinkit kvitukus, rodančius, kad mokestį mokėdavot Jūs is savo lėšų. geriausia pinigus pervedinėt iš savo sąskaitos.
Atsakyti
QUOTE (marggg @ 2004 10 12, 08:45)
o kaip su tuo faktu, kad paskola uz ta buta, tai mes atidavinejame jau kartu, kaip seima, is bendro katilo. Tai ka po 10 m. bendrai ismokeje buto paskola, man nieko neliktu tuo Tfu tfu tfu nelaimingu atveju.? Nes visas buto pirkimas apiformintas jo vardu, nes paskola gavo jis.

Reikalas tas, kad pas mus Lietuvoj tik neseniai atsirado tokie dalykai kaip paskolos bustui ir panasiai. Jei ziureti formaliai - butas yra jo asmenine nuosavybe, nes jis ji igijo savo vardu, butas jau yra jo nuosavybe, nors ir ikeistas bankui, nors skola nesumoketa dar. Todel tu galetum reikalauti tik to, ka pati esi inesusi. Ir tai cia nera taip paprasta, nes jis gali gincyti, kad pvz. tu dovanojai jam tas lesas rolleyes.gif (nu tik nesigasdink)

Kita vertus, as manau, kad tokia situacija nera visiskai teisinga, todel nezinia kaip teismai ziures dar ateityje i tokias bylas. Nes teismai turi vadovautis istatymais ir saziningumo, teisingumo principais. As asmeniskai nemanau, kad butu teisinga, jei pvz. viskas apiforminta vieno sutuoktinio vardu, zmones pragyvena pavyzdziui 20 metu, kitas sutuoktinis visom isgalem prisideda prie bendro ukio, busto puoselejimo, o paskui ismetamas i gatve svelniai tariant. Taip kad dar ne viskas prarasta wink.gif

Bet kokiu atveju, tau rinkti ir saugoti kvitukus ir kitus dokumentus labai patartina wink.gif
Atsakyti
O kaip tokiu skyrybu atveju butu, jei seimoje yra vaiku? Ar priklausytu kokia tai dalis vaikams?
Atsakyti
Aciu mielosios uz puikius komentarus. Jus nuostabios thumbup.gif

Nors atsarga gedos ir nedaro, bet tikiuosi nereikes mums dalytis to turto, o gyvensim draugej ilgai ir laimingai.
Atsakyti
vaikams priklausytų išlaikymas. pinigais arba turto dalimi.
Atsakyti
Sakykite, o kaip man teismui irodyti, kad, pvz, mano vyras yra "kaltasis sutuoktinis"? Tarkim, as pasakysiu, kad jis geria, musa mane vaiko akivaizdoje ir pan. ir to teismui uzteks? Irodymu tai neturiu, jokiu tu vadinamu abdukciju niekada neemiau, nes man tai labai geda (o be to, niekad negavau taip, kad nepaeiciau, arba kad sumusimai akivaizdziai matytusi) ir niekas sitos musu gyvenimo puses (isskyrus mano geriausia drauge) nezino. Taigi kas ir kaip nustato, kuris sutuoktinis yra "kaltasis" ir ar is viso jis toks (t.y. kaltasis)? Aciu.
Atsakyti
įrodymai civilinėje byloje - bet kokie faktiniai duomenys, kuriais remdamasis teismas įstatymų nustatyta tvarka konstatuoja, kad yra aplinkybių, pagrindžiančių šalių reikalavimus bei atsikirtimus, ir kitokių aplinkybių, turinčių reikšmės bylai teisingai išspręsti, arba kad jų nėra.
tie duomenys nustatomi šiomis priemonėmis: šalių ir trečiųjų asmenų (tiesiogai ar per atstovus) paaiškinimais, liudytojų parodymais, rašytiniais įrodymais, apžiūrų protokolais ir ekspertų išvadomis. Įrodinėjimo priemonėmis taip pat gali būti nuotraukos, vaizdo bei graso įrašai, padaryti nepažeidžiant įstatymų.
Atsakyti
Tai realiai as galiu tiketis, kad tas parazitas butu pripazintas kaltuoju? Situacija trumpai jau aprasiau (vaikas dar nekalba, tad papasakoti tikrai negales, niekas mustyniu niekada nemate ir niekas (iskyrus drauge) tokiu dalyku musu seimoje, manau, net neitaria.
Atsakyti
vien žodžiais sunku bus ką nors įrodyti. ypač, jei draugė viską žino tik iš tavo pasakojimų. siūlau pradėti rinkti įrodymus ir papasakoti apie situaciją savo artimiesiems.
Atsakyti
Mano sitaucija :

Skyrybos abipusiu susitarimu (jo kaltės aš neįrodysiu nes niekas nemtė, kad buvo pakėlęs ranką ir ne kartą). Aš iki 3 metų vaiko priežiūros atostogose. Darbo reiks ieškoti, nes persikėlėm į Vilnių, o dirbau Kaune. Jis gauna 1,500 ant popieriaus. Butas prieš metus paimtas išsimokėtinai 20 metų . Mokam po 600 lt į mėn.
Gal galit parašyti ko galima reikalauti ir kas realiai priklauso (butas, alimentai išlaikymas ir t.t.). Mažylei po 2 mėn sukaks metukai tai dar du kartus gausiu po 300 .. lt (minimumą). Paskui liks tik 90 .... lt.

Dėkui

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sole: 25 spalio 2004 - 19:32
reikalauti galima labai daug, bet teisme visas išlaidas reikės pagrįsta centas į centą.
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 10 26, 08:15)
reikalauti galima labai daug, bet teisme visas išlaidas reikės pagrįsta centas į centą.

Nelabai supratau, kokias išlaidas ir kaip pagrįsti?
Atsakyti