Įkraunama...
Įkraunama...

Mechaninė ar automatinė pavarų dėžė?

Tai gi kad tas ir yra, kad mechaninė yra nuolatinis rankų darbas, o automatas komfortas. Tuo ir skiriasi. Kaip persėdau prieš šešerius metus prie automato, taip ir nežadu keisti. Nežinau kas turėtų atsitikti, kad pakeisčiau nuomonę. Tiktai pagrindinis momentas - man automatas turi būti su keturiais varomais ratais, tada jaučiuosi tikrai padoriai. Nes mėgstu gazuoti ir jei ratai tik galiniai, prasisuka, ypač posūkiuose.
Atsakyti
Kiekvienam savaip cool.gif Aš niekam nieko nenoriu įrodinėti, tik išsakiau savo nuomonę, bet tuo pačiu nenoriu, kad man būtų įrodinėjama, jog mano nuomonė yra klaidinga.
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2008 11 30, 00:27)
Žinau, MB su automatu važinėja,o aš su mechanine, nevadinčiau to jokiu išsidirbinėjimu, man tikrai važiuot su automatu nuobodu. Aš ją kai pasiimu, tarsi persimainau, važiuoju lėtai tipo mėgaujuos, o vairuojant mechaninę net stilius persimaino. beje, man sankabos minkymas ir bėgių mėtymas yra malonumas, keista, kad taip sunku suprast kitokią nuomonę tongue.gif

nuomone suprast galima, su tuo kad kiekvienam savo sutinku, bet niekad nesutiksiu, cia jau ne nuomone o pasikartosiu isidirbinejimas, kai kalbama kad nera ka veikti, uzmigti galima, ar nuobodu- viskas tas pats kaip su mechanine, uz tave niekas nevairuoja tik kad nereikia junginet pavaru ir sankabos metyt. ir mieste, centre nepanuobodziausi nera kada, nes gali kelione greit baigtis bum jei prarasi budruma, o budrumo, atidumo, atsargumo ir taisykles paisyt reikvairuojant bet koki automobili, cia jau netasipalaiduosi, nes toli nenuvaziuosi... o kad darbo daugiau su mechanine tai tikrai nes + sankaba ir pavaru metymas.
Papildyta:
QUOTE(Katute @ 2008 11 30, 00:47)
Kiekvienam savaip cool.gif  Aš niekam nieko nenoriu įrodinėti, tik išsakiau savo nuomonę, bet tuo pačiu nenoriu, kad man būtų įrodinėjama, jog mano nuomonė yra klaidinga.

irodineti niekam nieko ir nereikia, jeigu jums atrodo diskusija atrodo irodinejimu... na tai jums taip atrodo, bet nebutinai jusu nuomone kitam turi buti teisinga smile.gif, pati ka tik minejoe kad kiekvienam savo yra normalu kad jums patinka kita, kitaip, bet nereik iki tokiu krastutinumu kad apie nuoboduli ir pan, kad jums gali nepatikti- taip, kad gali patikti mechanine- taip bet nereikia iki tokiu krastutinumu- pati vairuoju, ir atvirai net nera kada panuobodziaut- tik spek ziuret pesciuosius, sviesoforus, zenklus...
gal jus pati neisiklausote i kita nuomone, ir priesinga nuomone jums atrodo kaip jusu nuomones ignoravimas? as nenoriu kartotis bet faktas- kad vazinejam tais paciais keliais, pikai, zenkali ir .... kad atidumas ir budrumas turi buti, o kos ir kada nuobodulys gali apimti, kai turi buti isitempes, koki auto bevairuotum, vairavimas ir itampa, nors ir samgu vairuoti bet itemptas tai darbas, darbas.
Atsakyti
Man tiesiog atrodo, kad ženklai, pėstieji ir visa kita yra tiesiog savaime suprantamas dalykas, kurio nei neverta minėti. Esmė ir kalba yra apie vairavimą su šiom dviem skirtingomis pavarų dėžėmis. Kalba apie nuobodulį manau kažkieno (ne tik mano, pasirodo) buvo išsakyta būtent dėl to, kad nėra ką minkyt,o ne kad aplink dairytis nereikia. Ir aš bent jau turiu omeny būtent tai.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 30, 00:31)
Tai gi kad tas ir yra, kad mechaninė yra nuolatinis rankų darbas, o automatas komfortas. Tuo ir skiriasi.

drinks_cheers.gif , butent tik tuo, o visa kita vairuojant tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2008 11 30, 00:27)
Žinau, MB su automatu važinėja,o aš su mechanine, nevadinčiau to jokiu išsidirbinėjimu, man tikrai važiuot su automatu nuobodu. Aš ją kai pasiimu, tarsi persimainau, važiuoju lėtai tipo mėgaujuos, o vairuojant mechaninę net stilius persimaino. beje, man sankabos minkymas ir bėgių mėtymas yra malonumas, keista, kad taip sunku suprast kitokią nuomonę tongue.gif

Katute,kaip supratau,kazkiek autosportu domiesi,tai vat,kaifa vazineti mechanine supras tik megstantys sportiska vaziavima,o likusiems nieko neirodysi ir jiems tai atrodys tik issidirbinejimas.As asmeniskai kasdien po 10val.automata vairuoju,bet tai darbo masina (malonumo ja vaziuodama turiu,bet tik del jos dydzio,o ne del to kad automatas),o kai po darbo sedu prie mechankes vairo-tiesiog atsipalaiduoju po sunkios dienos,net miegas suima.
Kitiems paaiskinu,kad nesusisnekejimu nebutu: sportiskas vaziavimas-tai jokiu budu ne gazavimas mirksiukas.gif
Dar apie kamscius-niekada nesupratau ir nesuprasiu,ko zmones i juos lenda,nebent patinka kamsciuose stoveti ir paskui jais skustis.Su savo masina niekada nestoviu kamsciuose (uztenka darbo metu man ju doh.gif ),visus juos galima apvaziuoti, na tegu padarai pora km virsaus,bet sutaupai laiko,kuro,o tai yra pinigai.
Papildyta:
QUOTE(Solemn still @ 2008 11 30, 01:07)
.... kad atidumas ir budrumas turi buti, o kos ir kada nuobodulys gali apimti, kai turi buti isitempes, koki auto bevairuotum, vairavimas ir itampa, nors ir samgu vairuoti bet itemptas tai darbas, darbas.

Atidumas ir budrumas-taip,bet nelabai isivaizduoju,kaip galima saugiai vairuoti jei pastoviai esi isitempus? Aisku,taip vairuodama jokio malonumo ir nejausi,nesvarbu,su kokia auto vaziuotum.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 11 30, 01:18)
Katute,kaip supratau,kazkiek autosportu domiesi,tai vat,kaifa vazineti mechanine supras tik megstantys sportiska vaziavima,o likusiems nieko neirodysi ir jiems tai atrodys tik issidirbinejimas

Kitiems paaiskinu,kad nesusisnekejimu nebutu: sportiskas vaziavimas-tai jokiu budu ne gazavimas

Vo būtent drinks_cheers.gif

Tie, kur daug gazuoja ir drąskosi, dažniausiai ir būna vadinami "durneliais ralistais" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Katute @ 2008 11 30, 01:15)
Man tiesiog atrodo, kad ženklai, pėstieji ir visa kita yra tiesiog savaime suprantamas dalykas, kurio nei neverta minėti. Esmė ir kalba yra apie vairavimą su šiom dviem skirtingomis pavarų dėžėmis. Kalba apie nuobodulį manau kažkieno (ne tik mano, pasirodo) buvo išsakyta būtent dėl to, kad nėra ką minkyt,o ne kad aplink dairytis nereikia. Ir aš bent jau turiu omeny būtent tai.

kodel neverta- vairavimas be to, tai ir yra dalis vairavimo, kuri reikalauja reikalauja atidumo, nuo to ir priklauso kiek mes daznai sustosim, keisim ar ne keisim pavaras ir pan. ir tame nera skirtumo, nepriklausomai kokiu auto vaziuoji- butent ta ir norejau pabrezti kad skirtumas - automobilio valdyme o ne paciame vairavime, butent tik automobilio valdyme.
( ir neesme kieno tai buvo nuomone apie nuoboduli vairuojant, automata bet jei sakom kad skirtumas tik automobilio valdyme o vairavimas tai tas pats tai kodel tada nuobodu su vienuauto su kitu ne- esme ta pati, o kad auto valdymas skiriasi tai nieko bendro su nuoboduliu ar pan neturi, yra tik kiekvieno skirtingi pasirinkimai, daugiau darbo- minkymo ar maziau, minkai arba ne, laivos rankos ar ne kaip kam labiau patinka)
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2008 11 30, 01:29)
Dar apie kamscius-niekada nesupratau ir nesuprasiu,ko zmones i juos lenda,nebent patinka kamsciuose stoveti ir paskui jais skustis.Su savo masina niekada nestoviu kamsciuose (uztenka darbo metu man ju doh.gif ),visus juos galima apvaziuoti, na tegu padarai pora km virsaus,bet sutaupai laiko,kuro,o tai yra pinigai.
Papildyta:
Atidumas ir budrumas-taip,bet nelabai isivaizduoju,kaip galima saugiai vairuoti jei pastoviai esi isitempus? Aisku,taip vairuodama jokio malonumo ir nejausi,nesvarbu,su kokia auto vaziuotum.

kas liecia kamscius tai ne manau kad i juos zmones lenda, as pati vaziuoju namo keliu, kuriuo keliais km daugiau, kad isvenciau kamsciu, taciau visiskai ju isvengti neiseina, nes man iki namu nera kaip kitaip davaziuoti, turiu vistiek kirsti kelias gatves sankryzas kur didiziausi kamsciai, nes kokiu keliu bevaziuociau vistiek pro centra arba pro stoti...

itampa nelygu itampai, be abejo kai labai isitempes nervigas kur ten vairavimo malonumas, bet vistiek vairuojant visiskai atsipalaiduoti negali, nes tokie automobiliu srautai, o be to ir kaikuriu vairuotoju kultura vairavimo, nori nenori kartas nuo karto kad ir nedidele bet sukelia itampa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solemn still: 30 lapkričio 2008 - 00:35
QUOTE(Solemn still @ 2008 11 30, 01:45)
o be to ir kaikuriu vairuotoju kultura vairavimo, nori nenori kartas nuo karto kad ir nedidele bet sukelia itampa.

Uztat retkarciais gauni gera doze adrenalino mirksiukas.gif Cia kad uz vairo neuzmigti lotuliukas.gif O del nuobodulio-cia netiksliai issireiksta,pameginsiu kitaip paaiskinti-mechankes dar megsta tie,kuriems masina yra kazkas daugiau nei tik transporto priemone,o,na,sakykim,gyvenimo budas (bent jau man) cool.gif
Atsakyti
Aš jaučiuosi išsisėmus ir išsisakius šia tema biggrin.gif Yra, kas supras, kas nesupras ir ne jokia čia netragedija dėl to biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 11 30, 02:03)
Uztat retkarciais gauni gera doze adrenalino mirksiukas.gif Cia kad uz vairo neuzmigti lotuliukas.gif O del nuobodulio-cia netiksliai issireiksta,pameginsiu kitaip paaiskinti-mechankes dar megsta tie,kuriems masina yra kazkas daugiau nei tik transporto priemone,o,na,sakykim,gyvenimo budas (bent jau man) cool.gif

man asmeniskai automobilis tai transporto, patogi susiekimo priemone.
cia kaip kam, bet man - automatas patinka thumbup.gif
mane vyriskoji puse atkalbinejo kai pirkau automata- vienas is argumentu buvo kad jeigu problemos su pavaru deze tai tiek sukisi, tiek kainuos ir pan. bet istikruju ir mechanine pavaru deze auto buna ivairiausiu gedimu kad lygiai taip pat sukisi pinigu, ir tiek kainuoja... manau cia paprasciausias laimes dalykas pasiseks ar ne koks jis bebutu mechanine ar automatine pavaru deze.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solemn still: 30 lapkričio 2008 - 01:17
QUOTE(Katute @ 2008 11 29, 23:27)

va va, man irgi drinks_cheers.gif su automatu nejaučiu jokio aprašytojo komforto, nuobodu ir tiek, o su mechanine pajuntu tikrąjį vairavimo malonumą smile.gif
Atsakyti