Įkraunama...
Įkraunama...

Mechaninė ar automatinė pavarų dėžė?

QUOTE(pikkolo @ 2008 12 05, 12:25)
Su mechanika ne kiekvienas/a moka važiuot. Su automatu gali važiuoti netgi tie/tos, kuriem aplamai negalima sėsti už vairo. Ir aplamai kuo toliau tuo mažiau vairuotojas turi įtakos vairavimo kokybei. ABS, ASC, ASR, AST, EPG ir t.t. padeda vairuoti automobilį. Kas reiškia, kad laikui bėgant tu tiesiog nustoji galvoti ką ir kaip reikia daryti, tiesiog tampi vos ne keleiviu automobilyje. Ir tampa nieko vertos tokios knygos kaip Zasados "saugus greitis", kur labai išsamiai išdėstyta kaip valdyti automobilį slidžiame kelyje, posūkiuose ir pan.
Man iš pradžių irgi atrodė, kad geriau būtų automatas, nes nereik galvot kada perjungti pavarą, kaip stabdyti varikliu, kada išmint sankabą, kada ne ir pan. Tačiau mano vyras buvo kitos nuomonės ir net nesileido į tokias kalbas. Tad turiu mechaniką, ir tuom labai džiaugiuos. Dar nesu labai patyrus, tačiau daug ką jau darau automatiškai ir man tai nesukelia jokių sunkumų. Mano ateities planuose ekstremalaus vairavimo pamokos.
Vat čia ir yra tikrasis vairavimo malonumas, ko tikrai niekada nepatirsi su automatu.

O aš su tamstos postu visiškai sutinku, tik kad ne visi įsiskaito ką norima pasakyt ir užsipuola ale bele.

Galim pasidžiaugt, tuoj temą damušim biggrin.gif

Oi, šiandien su sportininkais dar kartą visus dėžių tipus apkalbėjom, nei viena nėra tobula, o kas geriau renkamės pagal save cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katute: 06 gruodžio 2008 - 00:17
Jau tikrai juokinga lotuliukas.gif Jeigu nuomonės nesutampa tai jau viskas - oponentai nežino ką kalba, net neįsiskaito ir rašo bile ką. Ir įdomu - kodėl diskutavimas iškart užsipuolimu įvardijamas?
Jeigu jau giriamės pažintimis su sportininkais tai man taip pat dažnai tenka su jais bendraut ir diskutuot tokiomis temomis. Čia aš irgi sutinku - jie ir už ir prieš vieną ar kitą variantą turi pasisakymų. Nepuola taip stipriai į kraštutinumus kaip čia kai kurie. Bet jie juk sportininkai. Profai. O mes? Mes tiesiog vairuotojos. Tai ir renkamės pagal save. Ir juk galim kalbėtis neįžeidinėjant kitų...
Atsakyti
Na man tai mieste su automatine pavarų deže patinka važinėtis, bet va kai išvažiuoju i autostradą tai norėtūsi mechaninės. rolleyes.gif
Atsakyti
mechanine thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 12 06, 14:15)
Jau tikrai juokinga lotuliukas.gif  Jeigu nuomonės nesutampa tai jau viskas - oponentai nežino ką kalba, net neįsiskaito ir rašo bile ką.
Jeigu jau giriamės pažintimis su sportininkais. Bet jie juk sportininkai. Profai. O mes? Mes tiesiog vairuotojos. Tai ir renkamės pagal save. Ir juk galim kalbėtis neįžeidinėjant kitų...

drinks_cheers.gif ,
taip atrodo tiems kurie patys negerbia kitos nuomones, pasigirti kazkokiomis pazintimis, pkalbeti yra viena o kas pats esi kita smile.gif
susikalbeti g.gif niekada neiseis jeigu zmogui truksta tolerancijos, jei jis save laiko labai ismananciu... na tai taip ir manys... smile.gif, pats sau... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 12 02, 18:38)
Nežinau techninių dalykų, bet kol kiti persijungia mechaninės pakopas, automatas seniai nuvažiavęs, nes pakopos persijungia greičiau ir įsibėgėjimo kelias trumpesnis. Bent jau iš mano vairavimo patirties.

Netiesa,priklauso nuo vairuotojo.Bent jau as iskart uz sankryzos jau ketvirta begi bunu isijungus,nemanau,kad labai letai jungineju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 12 05, 12:25)
Su mechanika ne kiekvienas/a moka važiuot. Su automatu gali važiuoti netgi tie/tos, kuriem aplamai negalima sėsti už vairo.
Papildyta:

ismokti galima viska jei nori, tik ar to nori, reikia.
pati kazkada vazinejau su mechanine, kol nepabandziau automato, tik esme tame kad kiekvienas paskui pasirenka kas jam labiau patinka. dabar jau daug laiko vazineju su automatu, kai reikejo sesti prie mechanines bijojau kad busiu pamirsus, bet ... taciau esme tame kad jau nebenoriu, nebereikia. reikejo, paprase kolega ( mes buvom su valdiska masina) pakeliui paimti is meistru jo mechanine, na kadangi abi buvo tik mechanines teko, aisku po tiek laiko atpratus, nebuvo lengva. taciau siaip turiu galimybe sest ir uz mechanines vairo, ir vazinet teik automatu tiek mechanine. taciau man to nereikia, as to nenoriu. nes man patinka automatas, as jeigu ir keisiu kada autombili tai vel pirksiu su automatine pavaru deze.
Atsakyti
o del to kad su automatu gali vaziuoti ir tas kam isviso negalima sest uz vairo- (aisku nezinau ka jus turit minty sakydama kad isviso negalima sest uz vairo, bet as tai suprantu kaip vairuotojus nepaisancius eismo taisykliu, stokojancius vairavimo kulturos,pakantumo neatsargius ir neatsakingus) tai nesutinku nes jei zmogui taisykles neegzistuoja, nera pagarbos nei taisyklems nei kitiem vairuotojams, jei stokoja atsargumo ir kt. tai ar su mechanine ar su automatu- jo mastymas nepasikeis, ...ir liks...
Atsakyti
QUOTE(katyte @ 2008 12 06, 14:22)
Na man tai mieste su automatine pavarų deže patinka važinėtis, bet va kai išvažiuoju i autostradą tai norėtūsi mechaninės.  rolleyes.gif

Tokiu atveju l. patogu, kai yra autopilotas. O kuo automatas autostradoje negerai? Man atrodo, kad vienodai ar su mech, ar su autom., jokio skirtumo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Solemn still @ 2008 12 06, 20:12)
o del to kad su automatu gali vaziuoti ir tas kam isviso negalima sest uz vairo- (aisku nezinau ka jus turit minty sakydama kad isviso negalima sest uz vairo, bet as tai suprantu kaip vairuotojus nepaisancius eismo taisykliu, stokojancius vairavimo kulturos,pakantumo neatsargius ir neatsakingus)

manau turėta omeny, kad mechaninę valdyt reikia mokytis, o automato ne, užtenka tuos du pedalus skirt rolleyes.gif
nenoriu nieko įžeist jei ką.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti