QUOTE(pikkolo @ 2008 12 04, 09:52)
Tik nepradėkit skiesti, kad už automatus nėra geresnių mechaninių, nes tai yra netiesa.
Ir tokie pasakymai kaip kad su automatu niekada nevažiuoja kitiem iš paskos, kad visus deda ant sankryžos, tai yra darželio lygio pasiogyrimas "koks aš esu krūtas". O kad apdeda kokią Corsą su 1,2 varikliu ar autiką, tai nutyli. Man aplamai tokie vairuotojai, kurie skelbia, kad jau jų tačkė tai pati krūčiausia, o jau jis tai pats krūčiausias vairuotojas, man kelia pasibaisėjimą ir kelyje aš su tokiais niekada nelenktyniauju, net jei ir žinau, kad aš jį apdėčiau. Jei norite girtis, tai varykit į Kačerginę ir ten rodykit savo tačkės krūtumą ir savo ereliškumą. Nors turbūt jus ten visi nusodintų labai lengvai.
Jei jau jum tik tokie yra automato privalumai, tai manau, kad ne toj temoj pasisakot. Automato privalumas tas, kad nereik pastoviai minkyt sankabos, nereikia galvoti kokią pavarą perjungti, gali važiuojant gerti kavą ar kalbėti telefonu, nes turi vieną laisvą ranką (sąlyginai, nes šiaip jau abi rankos turi būti ant vairo). Tačiau jis yra gerokai brangesnis, brangus remontas, kuro sanaudos didesnės, lėčiau įsibėgėja (nekalbu apie pačius naujausius, nes tokių LT yra labai mažai), lengviau užklimpti ir t.t. Ir jeigu tai Skoda, tai ar ji bus automatas ar ne, ji nuo to netaps komfortiškesnė, nes ji vis tiek bus kieta. Taip automatas bus patogesnis, bet tikrai ne komfortiškesnis.
O šiaip kiekvienas renkasi tai kas jam patinka, ko reikia ir kiek gali mokėti.
o koks mechaninės privalumas? - geriau traukia iš vietos?
bent jau čia kaip supratau pagrindinis mechanines dėžes ginančių argumentas,
Bet ar tai nėra svarbu tik taip vadinamiems 'ereliams'?
taigi visa tavo tirada - tik akmuo į jų daržą
Normaliam vairuotojui koks skirtumas kaip traukia iš vietos?
Traukia pas mane gerai, arklių ten nemažai po kapotu spardosi, bet niekada nesidraskau ir neraliuoju. Raliuodavau kai su mechanine laksčiau ir su pacukais nuo sankryžų lenktyniavau. Dabar megaujuosi ramiu, solidžiu važiavimu - ir tam puikiai tinka automatas. Kai reikia, priminu - bet dažnai pakanka tik žinoti kad galiu tai bet kada padaryti.
O kas yra važiavimo komfortas? Automatinės dėžės suteikiami privalumai man yra komforto elementai. Ir čia diskusija ne apie važiuoklę ir ne apie sėdynes...

Nejunginėju pavarų, neminkau sankabos, nesiritu atgal, galiu dalį dėmesio nukreipti į kitus dalykus.
Dėl užklimpimo sutinku kad minusas, bet dar neteko išbandyti. Brangiau automatas - taip, brangiau. Bet ši kaina yra mokestis už tą patogumą. Viskas čia man sueina