Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu II

QUOTE(Karbynė @ 2007 03 13, 15:56)
man sakė taip - "2 mėn. na abejotinai, gal apie 3 realiau"  biggrin.gif Priklauso kaip grafikas važiavimų gaunas, kada susiruoši laikyt, kada išlaikai ir pan. Man gavos tiksliai nepasakysiu, bet rods tikrai apie 3 mėn. - važiuot mokytis pradėjau gal nuo pusės paskaitų, bet irgi tiksliai nebepamenu.

Man irgi panasiai truko, jei tiksliau, daugiau nei per 3 men. issilaikiau... ir viskas del tu svenciu - Kaledu, Naujuju - mazai teko vazinetis ju metu ir tarp ju... verysad.gif nu bet man "nedege" tos teises.Tiesiog svarbu ismokt vairuot buvo.
Papildyta:
QUOTE(Karbynė @ 2007 03 13, 16:00)
Teisėm padaryt duodamos dvi savaitės. Ne daugiau. Dažniausiai būna anksčiau. smile.gif

As ryt pasiimsiu, 10 dienu truko smile.gif o norejau greiciau... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Klementina @ 2007 03 13, 13:29)
O tai kaip turetu mokyt?  g.gif Naujus automobilius isrikiuot? Ar nuosavus susivarom ir su mokykliniu trankom? Gairele ar bokstelis mazesnis objektas, nei automobilis, jei ismoksi su gairelem, manau automobilius tikrai pastebesi. Apie kokius orientyrus tu kalbi? Gal as ko nesuprantu? Kaip siulai mokytis?
Gerai sakai, kad reik ziuret i veidrodelius, o ka  ten matai - koks skirtumas, svarbu neatsitrenkti. 4u.gif

Norejau pasakyt, kad galetu vairavimo mokyklos mokyti ne tik vairuoti aikstelej, o apskritai mokyti VAIRUOTI. T.y. orientuotis kelyje, aikstelese...kad nereiketu po 4 m. praktikos prasyt kokio kito zmogaus, kad masina priparkuotu.
Gerai butu, jei, kaip Tu sakai, ISMOKYTU orientuotis pagal gaireles, bet, deja, ismoko tik tam kartui, kad egzamina islaikytum. Juk realiai gyvenime nebus nupaisytu liniju, nebus tokio ar kitokio ilgio tarpo masinai ikist (kad tiksliai galetum nusakyt, kiek susukt vaira ir kiek pavaziuot, kad pataikytum). O paskui jau pati zinokis. Turetu ismokyt jaust masinos gabaritus.
Bet, is kitos puses, zinau, kad vieniems tai sekasi greitai ismokt, o kiti visa laika kankinasi. Gal taip yra todel, kad ne visiems duota vairuot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 03 13, 23:08)
Norejau pasakyt, kad galetu vairavimo mokyklos mokyti ne tik vairuoti aikstelej, o apskritai mokyti VAIRUOTI.

Niu gal nereikia tokių apibendrinimų apie visas mokyklas, rinkitės normalią mokyklą ir nereiks dūsaut, kad tik egzaminui ruošia (tiesa nenorėkit, kad išmokytų taip kaip žmogus su 5 metų patirtim važiuoja, tam ir reikia 5 metų patirties). Man tiesą sakant su prisiparkavimu atbulom aikštelėse nuo pat pradžios (jau turint teises) nesklandumų nekilo jokių, nors nebuvau iš tų greit "pagaunačių). O "išmokyt jaust" sorry bet truputuką keistai skamba - niekas kitas už tave nepajaus, tai jau nuosavas "darbas". Mokydamasi išvažinėjau pačius įvairiausius miesto rajonus, padarius klaidą kartais sukdavom ratuką iš naujo, kad pati pamatyčiau ir t.t. - neįsivaizduoju ką dar gali padaryti mokykla - šaukštu košės neįkrėsi gi.
O dėl to "duota - neduota" tai...nežinau nė vieno kuris mokėsi ir neišmoko, taip kad klausimas tik ar žmogus turi kantrybės mokytis ar tiesiog savigrauža numojantis ranka, kad man tai "neduota"...Tiesa būna retų egzempliorių, kurie sugeba nuo estakados nukrist prajuokindami visą Lietuvą, bet tokį atvejį vieną ir teteko girdėt. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 03 13, 23:08)
Norejau pasakyt, kad galetu vairavimo mokyklos mokyti ne tik vairuoti aikstelej, o apskritai mokyti VAIRUOTI. T.y. orientuotis kelyje, aikstelese...kad nereiketu po 4 m. praktikos prasyt kokio kito zmogaus, kad masina priparkuotu.
Gerai butu, jei, kaip Tu sakai, ISMOKYTU orientuotis pagal gaireles, bet, deja, ismoko tik tam kartui, kad egzamina islaikytum. Juk realiai gyvenime nebus nupaisytu liniju, nebus tokio ar kitokio ilgio tarpo masinai ikist (kad tiksliai galetum nusakyt, kiek susukt vaira ir kiek pavaziuot, kad pataikytum). O paskui jau pati zinokis. Turetu ismokyt jaust masinos gabaritus.
Bet, is kitos puses, zinau, kad vieniems tai sekasi greitai ismokt, o kiti visa laika kankinasi. Gal taip yra todel, kad ne visiems duota vairuot?  g.gif

Na, taip, vairuoti tikrai ne kiekviena(-s) schmoll.gif na, bet ar tikrai galima tiketi tuo ka sakai - po 4 m. vairavimo zmogus nemoka prisiparkuoti? blink.gif na, nezinau, ar galima ismokyt orientacijos...ar gabaritus jaust... cia kazkiap savaime ateina, tik pas kiekviena skirtingai, manau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2007 03 13, 23:33)
Na, taip, vairuoti tikrai ne kiekviena(-s) schmoll.gif na, bet ar tikrai galima tiketi tuo ka sakai - po 4 m. vairavimo zmogus nemoka prisiparkuoti? blink.gif

Neįsivaizduoju kiek ir kaip reiktų to mokyt žmogų, kuris per 4 metus praktikos to neišmoksta ...

QUOTE(Spragtukas @ 2007 03 13, 23:33)
Na, taip, vairuoti tikrai ne kiekviena(-s) schmoll.gif

O man rods kiekvienas, tik va tiem mokantiem kaip "ne kiekvienam" norisi jaustis. Jei į aukštąją ne kiekvienas įstoja, tai vairuot išmoksta ir visiški dvejetukininkai ir antramečiai ir pan. (kai kurie net geriau už moksliukus ). Taip kad išskirtiniais jaustis tikrai nėr čia ko tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Migdolyte @ 2007 03 13, 16:07)
O man kaip naujokei vairavime, visai nesunki kelione buvo mirksiukas.gif  Netgi labai patiko bigsmile.gif
Spragtuk, as tai A. Sanciuose apsistojus kol savo buta gal kaip nors per sia vasara nusipirksim su draugu.. ax.gif  Isduok paslapti.. Kaip Tau pavyksta aikstelej viska gerai padaryt..? Man tai ta baime, kad galiu kliudyt salia esancias masinas ivaro tiek streso, kad visai nebesiseka.. Draugas sako, kad patirties reikia ir viskas bus gerai.. bet as labai abejoju.. Beje, koki masiniuka Tu vairuoji? 4u.gif

Na, del aiksteles tai kazkaip su vyru "atkalem" mes paskutine savaite pries egza. net instruktorius diena pries egzamina pagyre mirksiukas.gif bet va, gatvem vazinet tai dar patirties truksta blush2.gif nu bet sakiau savaitgali vaikus mociutei nuvesim, o patys vazinesimes, gal taip drasiau bus rolleyes.gif nu kaip gi kitaip as patirties igausiu? i darba tai vazinet reikes paciai greiciausiai, to labiausiai ir noreciau. o del masiniuko, tai kol kas su vyru golfuku dalijames, as kol kas prie jo ir liksiu, kol normaliai vaziuot mokesiu smile.gif o MB geresne pirks, jis vertas geresnes. na, o Tu, Migdolyt, su kokia vazineji? rolleyes.gif
Ai tiesa, cia siek tiek anksciau kalbejot apie teisiu "laistyma" mirksiukas.gif tai va, man arteja tas malonumas lotuliukas.gif galvoju, kaip cia protingiau padaryt, gal pasidalinsit patirtim jau sventusios, ka kvietet i ta "laistyma"? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Karbynė @ 2007 03 13, 23:37)
O man rods kiekvienas, tik va tiem mokantiem kaip "ne kiekvienam" norisi jaustis. Jei į aukštąją ne kiekvienas įstoja, tai vairuot išmoksta ir visiški dvejetukininkai ir antramečiai ir pan. (kai kurie net geriau už moksliukus ). Taip kad išskirtiniais jaustis tikrai nėr čia ko tongue.gif

Nu ka as zinau, man magistrantura pabaigt kazkaip lengviau pasirode nei to vairavimo mokintis... blush2.gif nu gal tik dabar taip atrodo... nu ne mano sritis, bet tiesiog gyvenimas tai privercia, meciau sau issuki, uztat labai malonu, kai sugebi persilauzt ir lieki ivertintas (ta prasme, islaikai egza, gauni teises). ale gyvenimas tuo nesibaigia, dabar tik praktikos-praktikos-praktikos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2007 03 13, 23:37)
Neįsivaizduoju kiek ir kaip reiktų to mokyt žmogų, kuris per 4 metus praktikos to neišmoksta ...

visu pirma pavyzdi apie zmogu po 4 m. vairavimo turinti problemu del vairavimo paemiau is vienos dalyves posto pora psl atgal (tikiuosi, nesupyks 4u.gif )
O del to isskirtinumo..tai cia gal ir panasu kaip su aukstuoju mokslu: ne kiekvienam duota koses pakankamai, kad gaut diploma, ir ne kiekvienam duota tam tikru savybiu, kad imokt gerai vazinet...
Ir nemanau, kad cia reikia tik kantrybes ir t.t. Na buna zmoniu su mazesne orientacija, zioplesniu (nepabijokim to zodzio) ir pan. jau geriau tokie tegul susipranta. Viesasis transportas vistik egzistuoja.
Tik nevadinkit manes ziauria, netolerantiska ir pan.
Labai megstu savikritiskus zmones ir noretusi, kad keliuose tokiu butu daugiau smile.gif

P.S. vairavimo mokykloms tukstantis mokamas ne tam, kad teises tik gaut..
Atsakyti
Visų pirma dėl pavyzdžio kuo puikiausiai supratau. 4u.gif

Visų antra, o aš nemėgstu kely pasipūtėlių besijaučiančių, kad čia neva jie išrinktieji...sorry. Nežinau nė vieno, kuriam "neduota" cool.gif būt kely. Niekam nėra duota - kiekvienas privalo to išmokti, o nesijaust gimusiu vairuot (nes iš tokių kalnų erelių kur kas daugiau bėdos).

Dėl paskutinio sakinio visiškai pritariu ir galiu pasikartot - todėl rinkitės normalias vairavimo mokyklas, o ne pliekit visas podriad. O jei nėra gerų, prašom steigt nuosavas ir rodyt pavyzdį kaip turi dirbti vairavimo mokyklos ir kaip turi paruošti.
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 03 14, 00:08)
Bet, is kitos puses, zinau, kad vieniems tai sekasi greitai ismokt, o kiti visa laika kankinasi. Gal taip yra todel, kad ne visiems duota vairuot?  g.gif

Zinok nesamones visiskas kalbi, paklausyk pati - ismoko tam kartui. Nu tai jeigu jau karta ismoke i tarpa ivaziuoti ar kitaip pastatyti masina, ir dar egzamina islaikei, tai vadinasi ismoke, ar tave reikia pries kiekviena vaziavima i parduotuve is naujo mokinti pastatyti masina aiksteleje?
Mano supratimu, jei islaikei egzamina Regitroje ( o juk visos sakom, kad tai padaryti sunku), vadinasi moki vairuoti, tai kaip dar kitaip reikia mokyti kazkokio kitokio vairavimo? Kaip mokinais aikstelej, kaip egzamino metu gatvej vaziavai, taigi lygiai taip pat ir po to reikia vaziuoti. Ar tu nori per egzamina praleisti pesciuosius ir sustoti, kai dega raudonas, o po to atvirksciai?
Kazi kaip ismokyti JAUST gabaritus? Arba jauti arba ne, galu gale tam veidrodeliai yra, kad matytum, kur masina baigiasi, ar kur jos sonas koks.
Va, kad vienam greiciau viskas dabega, o kitam leciau, tai faktas, su tuo sutinku, tik pasakyk, kaip tada bet kokia mokyklai per ta pati pamoku skaiciu ideti letai susigaudannciam mokslus? Jam ir reikia tada dvigubai daugiau vaziavimu.
Ir dar sutinku su Karbyne, kad nederetu visas mokyklas podraid pliekti, jei nepasiseke su viena. Ir tai neaisku, ar zmogus po 4 metu vaziavimo stazo ne pats beviltiskas zioplys...
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 03 14, 00:08)
Norejau pasakyt, kad galetu vairavimo mokyklos mokyti ne tik vairuoti aikstelej, o apskritai mokyti VAIRUOTI.

nesuprantu niekaip. TAI KO TAVE MOKE? futbola zaist? kojines megst? Tai vairuot ir moke, jeigu vairavimo mokyklon ejai. Pajautimas? Kaip ismokyt? Neisivaizduoju doh.gif Arba jauti arba ne. Yra merginu kurios tamsoj nemato, net apibudinimas tai problemai yra, nu tai kaip ja ismokysi tamsoj matyt? Kaip ismokysi zmogu jaust? Cia tada gal i medikus kreiptis , o ne i vairavimo mokykla. Per 4 metus neismokt vaziuot, parkuotis... g.gif ka galima kaltint? schmoll.gif Galvoju, kad cia jau visai kitos problemos ir skiriamos ne tam adresatui , tikrai ne vairavimo instruktoriui reiktu pretenzijas reikst.
Beje, o kur tu mokeisi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klementina: 14 kovo 2007 - 11:50
Labas.

Ir aš prie jūsų jungiuosi.. Kaip naujokė.. Dar tik nuo yeorijos pradėsiu..

Įdomu tai, kad teoriniai užsiėmimai vos ne privalomi, ar tai normalu g.gif Nu, nelabai bus kada į juos bėgiot..
Atsakyti
QUOTE(edisada @ 2007 03 14, 13:54)
Labas.

Ir aš prie jūsų jungiuosi.. Kaip naujokė.. Dar tik nuo yeorijos pradėsiu..

Įdomu tai, kad teoriniai užsiėmimai vos ne privalomi, ar tai normalu g.gif  Nu, nelabai bus kada į juos bėgiot..

smile.gif
O paskui verkiat, kad mokyklai veltui pinigus mokat. I paskaitas vaiksciot nenorite, i vaziavimus bent jau eisi? O paskui sakysi, kad mokykloj neismokino, jeigu neislaikysi is pirmo karto?
Kam tada uzsirasei ir teorijos kartu mokytis? Reikejo namie pasimokint ir issilaikyt Regitroj, o paskui tik vaziavimus mokykloj mokintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kastyte: 14 kovo 2007 - 13:15