Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu II

QUOTE(ashtri @ 2007 03 11, 20:43)
Labai labai sveikinu  clap_1.gif  clap_1.gif  clap_1.gif  drinks_cheers.gif ir kokie ispudziai? nebuvo baisu? as viena dar nevaziavus  ax.gif  tik su sturmanu pasonej biggrin.gif
[

QUOTE(vailija @ 2007 03 11, 21:18)
Maziulele, tau labai gerai, kad jau viena važinėji. Aš bandysiu rytoj jei gražus oras išlėkt su vyru pabandyt, kaip eisis. Prieš 5 m. bandžiau visai nieko gavos, žiūrėsim kaip bus dabar. Draugė jau išlaikė, bet ji pradėjo nuo praeito rugpjūčio, bet net Regitroj dabar sakė, kad labai gerai važiuoja. Noriu ir aš taip.

nu znokit baimes tikrai buvo blink.gif bet is silainiu man reikejo patekti i sauleteki, tai aiksku kad autostrada lekiau lotuliukas.gif nu o paskui per visa miesta gryzau aatgal namo mirksiukas.gif o kadango dar vyriokas siandien ne kondicijoj, tai per diena vaziavau kokius 5 kartus thumbup.gif

bandau pati prisiparkuoti, ir sekasi normaliai, bet su subine dar neivaziavau doh.gif lotuliukas.gif

patikekit, koks yra didelis noras vaziuoti thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(maziulele @ 2007 03 11, 20:54)
nu znokit baimes tikrai buvo blink.gif bet is silainiu man reikejo patekti i sauleteki, tai aiksku kad autostrada lekiau lotuliukas.gif nu o paskui per visa miesta gryzau aatgal namo mirksiukas.gif o kadango dar vyriokas siandien ne kondicijoj, tai per diena vaziavau kokius 5 kartus thumbup.gif

bandau pati prisiparkuoti, ir sekasi normaliai, bet su subine dar neivaziavau  doh.gif  lotuliukas.gif

patikekit, koks yra didelis noras vaziuoti thumbup.gif  thumbup.gif

Nu saunuole Tu 4u.gif na, o as vakar nuejau i policija vairuotojo pazymejimo, bet negavau verysad.gif sake, bus tik treciadieni.... tai bandysiu su M raidem pavazinet, nes ir man noras vairuoti yra didelis thumbup.gif itariu, viena vairuot nebijociau, ale su vaikais schmoll.gif geriau jau su sturmanu pasonej smile.gif
Atsakyti
klausykit, as turiu jum klausima 4u.gif cia per ta egza kai susimoviau, tai supratau, kad nelabai man faina bus, nes realiai nezinau ka daryt kai uzgesta masina- man taip tik viena karta nutiko ax.gif
regitroj kiek maciau visi uzgesta ant kalniuko. ant kalniuko isvis nesu uzgesusi niekada, tai ir iskilo man klausimas, ka daryt.
taigi, kai uzgesiu ant kalniuko, reikes daryt taip:
1. palieki rankini ijungta, isjungi pavara, uzkuri masina, ismini sankaba, ijungi pirma begi, atleidi sankaba, tada nuspaudi sankaba iki galo, laikai rankini ir atleidineji sankaba kol padideja apsukos, paleidi rankini ir vaziuoji per kalna arba uzgesti lotuliukas.gif

2. palieki rankini ijungta, isjungi pavara, uzkuri masina, ismini saknaba, ijungi pirma begi, laikai rankini ir atleidineji sankaba kol padideja apsukos, paleidi rankini ir vaziuoji per kalna arba vel uzgesti schmoll.gif

siulyti variantus biggrin.gif doh.gif treciadieni eisiu laikyt.

ai, ir dar. yra reali gresme gauti universala per egza (pas mus atrodo 4/9 masinius universalai regitroj schmoll.gif ), tai kaip su juo parkuotis prie bordiuro? mane moke, kad reikia vaziuoti atbulom kol pirma gairele atsiduria ties gale sedincio keleivio langu, tada susuki vaira i bordiuro puse, vaziuoji kol pamatai veidrodely boksteli, tiesini vaira ir vaziuoji kol gairele ties veidrodeliu atsiduria, tada susuki i kita puse ir ivaziuoji. cia ir didelem masinom tas pats galioja, ar ten kaip nors kitaip pagal gaireles reik ziuret?
Atsakyti
Kad man tokios problemos. Šiandien bandžiau su vyru važiuot tai kažkoks košmaras. Įsėdom ir liepė važiuot, nieko nesako, paskui paaiškino, bandau daryt, kaip stabdyt nepaaškino, vėl mašina trukčioja, riaumoja. Ar čia aš tokia žiopla, ar kas yra? Sunkiai sekas, lyg pradėjo išeit, pradėjo bumbėt, kad mašiną pjaunu ir vėl susinervinau, ką jau mokėjau nebepadariau. Nu, sako, tu beviltiška, bet paskui kai namo važiavom sako, kad pirmam kartui gerai, bet prieš 5 metus buvo geriau. Įsivaizdavao, kad aš viską atsimenu, o tada gal porą kartų pravažiavom ir viskas ką ten atsiminsi. Tai nežinau kaip bus su tuo vairavimu. Bėda, kad dabar baisiai nervinuos.
Atsakyti
QUOTE(vailija @ 2007 03 12, 14:45)
Kad man tokios problemos. Šiandien bandžiau su vyru važiuot tai kažkoks košmaras. Įsėdom ir liepė važiuot, nieko nesako, paskui paaiškino, bandau daryt, kaip stabdyt nepaaškino, vėl mašina trukčioja, riaumoja. Ar čia aš tokia žiopla, ar kas yra? Sunkiai sekas, lyg pradėjo išeit, pradėjo bumbėt, kad mašiną pjaunu ir vėl susinervinau, ką jau mokėjau nebepadariau. Nu, sako, tu beviltiška, bet paskui kai namo važiavom sako, kad pirmam kartui gerai, bet prieš 5 metus buvo geriau. Įsivaizdavao, kad aš viską atsimenu, o tada gal porą kartų pravažiavom ir viskas ką ten atsiminsi. Tai nežinau kaip bus su tuo vairavimu. Bėda, kad dabar baisiai nervinuos.

Su vyrais vairuoti nesamone..tada tikrai ziopla gali pasijusti..ir tada niekas nesiseka..tikai tu nei iopla nei ka..reikia daug praktikos ir normlaus instruktoriaus thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(dominica @ 2007 03 12, 13:16)
klausykit, as turiu jum klausima  4u.gif  cia per ta egza kai susimoviau, tai supratau, kad nelabai man faina bus, nes realiai nezinau ka daryt kai uzgesta masina- man taip tik viena karta nutiko  ax.gif
regitroj kiek maciau visi uzgesta ant kalniuko. ant kalniuko isvis nesu uzgesusi niekada, tai ir iskilo man klausimas, ka daryt.
taigi, kai uzgesiu ant kalniuko, reikes daryt taip:
1. palieki rankini ijungta, isjungi pavara, uzkuri masina, ismini sankaba, ijungi pirma begi, atleidi sankaba, tada nuspaudi sankaba iki galo, laikai rankini ir atleidineji sankaba kol padideja apsukos, paleidi rankini ir vaziuoji per kalna arba uzgesti  lotuliukas.gif

2. palieki rankini ijungta, isjungi pavara, uzkuri masina, ismini saknaba, ijungi pirma begi, laikai rankini ir atleidineji sankaba kol padideja apsukos, paleidi rankini ir vaziuoji per kalna arba vel uzgesti  schmoll.gif

siulyti variantus  biggrin.gif  doh.gif treciadieni eisiu laikyt.

ai, ir dar. yra reali gresme gauti universala per egza (pas mus atrodo 4/9 masinius universalai regitroj  schmoll.gif ), tai kaip su juo parkuotis prie bordiuro? mane moke, kad reikia vaziuoti atbulom kol pirma gairele atsiduria ties gale sedincio keleivio langu, tada susuki vaira i bordiuro puse, vaziuoji kol pamatai veidrodely boksteli, tiesini vaira ir vaziuoji kol gairele ties veidrodeliu atsiduria, tada susuki i kita puse ir ivaziuoji. cia ir didelem masinom tas pats galioja, ar ten kaip nors kitaip pagal gaireles reik ziuret?

Nu dominica nezinau kaip ten su tuo universalu, bet manau ta pati schema tinka 4u.gif o del ugesimo ant kalniuko tai atleidinejant sankaba reikia gaziuko siek tiek duoti ir kai jau pasijus kad lyg masina pati kyla vaziuoti tada nuleidi rankini ir vaziuoji bigsmile.gif
Atsakyti
Aš ir taip pagalvojau. Skubina tik mane, nuo vakar baisingai pagiriotas su skaudančia galva. Gal ir tingėjo, taip dabar pagalvojau. Sėdžiu ir galvoju, kad neišmoksiu, gal nebeverta bandyt. Įdomu tik kaip su instruktorium bus.
Atsakyti
QUOTE(vailija @ 2007 03 12, 16:22)
Aš ir taip pagalvojau. Skubina tik mane, nuo vakar baisingai pagiriotas su skaudančia galva. Gal ir tingėjo, taip dabar pagalvojau. Sėdžiu ir galvoju, kad neišmoksiu, gal nebeverta bandyt. Įdomu tik kaip su instruktorium bus.

gerai bus lotuliukas.gif pamatysit 4u.gif svarbu instruktorius kantrus ir mandagus būtų 4u.gif
Atsakyti
Nebuvau cia uzsukus pora dienu ir va kiek naujienu bigsmile.gif Sveikinu islaikiusias 4u.gif 4u.gif 4u.gif Naujai besimokancioms - stibrybes ir ryzto 4u.gif
O man per si savaitgali teko atlaikyt gan ilga kelione ax.gif Net nemaniau, kad man sitaip patinka vairuot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Migdolyte @ 2007 03 12, 20:48)
Nebuvau cia uzsukus pora dienu ir va kiek naujienu bigsmile.gif  Sveikinu islaikiusias 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Naujai besimokancioms - stibrybes ir ryzto 4u.gif
O man per si savaitgali teko atlaikyt gan ilga kelione ax.gif  Net nemaniau, kad man sitaip patinka vairuot blush2.gif

Niu tai kur keliavai, pasakok smile.gif as tai pasivazinejau po savo rajona siandien, ale neilgai... su vyru pasonej ir dviem vaikuciais mazais tai oi-oi... doh.gif igudziu dar reikia man g.gif
Atsakyti
Vaziavau pas teveliu, beveik 300km nuo Kauno ir atgal tiek pat ax.gif Smagu vazinet, kol nereikia parkuotis.. O tada jau streso man.. doh.gif Nemoku ir viskas.. unsure.gif
Spragtuk, tuoj gausi teises, tai abi "raizysim" po Kauna ax.gif Kuriam rajone Tu gyveni? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2007 03 12, 12:16)
ai, ir dar. yra reali gresme gauti universala per egza (pas mus atrodo 4/9 masinius universalai regitroj  schmoll.gif ), tai kaip su juo parkuotis prie bordiuro? mane moke, kad reikia vaziuoti atbulom kol pirma gairele atsiduria ties gale sedincio keleivio langu, tada susuki vaira i bordiuro puse, vaziuoji kol pamatai veidrodely boksteli, tiesini vaira ir vaziuoji kol gairele ties veidrodeliu atsiduria, tada susuki i kita puse ir ivaziuoji. cia ir didelem masinom tas pats galioja, ar ten kaip nors kitaip pagal gaireles reik ziuret?

Man baisiausia, kad mokina sitaip busimus vairuotojus. Juk, kai pradesit vazinet, nebus jokiu gaireliu, boksteliu ir pan. pagalbiniu priemoniu. Bus masina, Jus ir aplink kitos masinos (o i jas atsitrenkt kas kita nei nudauzt koki boksteli).. Kas tada? Reik ziuret i veidrodelius - tam jie ir sukurti!!!
Universalas nuo sedano skiriasi praktiskai tik tuo, kad universalo langas ir yra masinos galas smile.gif Hedzbekai savaime trumpesni..
Mintinai geriau nekalkit tu boksteliu ir gaireliu, o pasipraktikuokit ir pabandykit mintyse isivaizduot, kaip masina juda smile.gif

O ant estakados (kalniuko) perdaug apsuku nekelkit - dumais apsipilsit (kas tikrai nekaip isrodo).
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2007 03 12, 23:46)
Man baisiausia, kad mokina sitaip busimus vairuotojus. Juk, kai pradesit vazinet, nebus jokiu gaireliu, boksteliu ir pan. pagalbiniu priemoniu. Bus masina, Jus ir aplink kitos masinos (o i jas atsitrenkt kas kita nei nudauzt koki boksteli).. Kas tada? Reik ziuret i veidrodelius - tam jie ir sukurti!!!

Tai vat tik piktumas ima dėl tokio mokymo. Paskui ir nežinai į kokius orientyrus pakeisti stulpelius. doh.gif
Atsakyti