Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

Būna gana minkšti. Tik nereikia perkepti. Nes kitaip apsitraukia tokia labai kieta pluta.
Atsakyti
Butu geriausia kad koldunus su bulvemis ne pirktumete, o pacios gamintumete, tada tikrai isvengsit alerginiu reakcijų wink_3.gif .
Dar vienas patiekalas kuri neseniai pradejau duoti vaikui tai plovas. pakepinu mesytes farsa, pakepinu tarkuotos morkytes (be serdies) ir svoguniuko, o iskepus viskam sumaisau su virtais ryziais, vaikui labai skanu ir nereikai daug mesytes kramtyti smile.gif Bet cia jei nealergizuoja morka ir svogunas, kepu ant saulegrazu arba alyvuogiu aliejaus.
Siaip patiko ideja lesiai, sora ir bulve, reiks kada pabandyt, tik kad pietum tokio patiekalo neduodu o pusrycius ir vakariene stengiuos pagaminti kuo greiciau, o cia jau reikia laiko.
Del gelezies versienoje pasidomesiu giliau cool.gif
Atsakyti
O aš visai neseniai radau labai skanią duoną IKI parduotuvėse. Ją gamina "Straunas", kepykla turi kažkokį ten kulinarinio paveldo fondo žymėjimą, tai va ir gamina jie be kitokių duonų baltą plikytą ruginę duoną. Duona yra visai be kviečių, tik rugiai, natūralus raugas, salyklas, druska, vanduo, kmynai, cukrus.

Aš kadangi dar maitinu, tai irgi prisilaikau hipoalerginės dietos, tai juoda duona jau buvo įgrįsus iki gyvo kaulo, o dabar baltos paragavau, tai jau tokia skani ji man pasirodė.... biggrin.gif

Ir 2.gif gerai ją valgo...
Atsakyti
Na ir as pasakysiu keleta receptu:

Kukuruzu miltu blynai

Kukuruzu miltus sumaisau su vandeniu, idedu cukraus ir kad butu minkstesni itarkuoju obuolio ir kepu kaip paprastus blynus.

Arba darau is kukuruzu miltu makaronus, t.y. padarau tirtesne kose is kukuruzu miltu ir vandens ir per tarka leidziu i verdanti vandeni, patiekiu su obuoliene.

Siaip isbandau ir svikiems vaikams skirtus receptus, tik automatiskai kiuasinis keiciu krakmolu arba putpeles kiausiniu, o piena - vandeniu
Atsakyti
Tai, kad krakmolas irgi yra gana stipriai alergizuojantis produktas.

O gal kuri žino dėl putpelių kiaušinių? Ar jie alergizuoja?
Atsakyti
Kiek girdejau alergologai teigia kad putpeles kiausiniai nealergizuoja. Bet tie patys alergologai teigia, kad vistos kiausinai ar pati vistiena gali alergizuoti del to, kad vistos lesinamos kombikormu, bet juk putpeles irgi kombikormais lesinamos, taigi nuo putpeles kaiusiniu as susilaikau.
Atsakyti
buvom pas alergologę, padarė kraujo tyrimus - tai maniškė alergiška viskam, ką dabar dažniausiai valgo - pieno produktams, kviečiams, avižoms ir pan. Nežinau ką dabar jai duoti...jau ir taip valgė kaip žvirblis..

o kokie sojos mišiniai geriausi?
Atsakyti
O kodėl galvoji, kad sojos mišiniai tiks? Aišku, jei tiks, tai manau, kad jokio skirtumo nėra, visi jie turėtų būti geri.
Bet gali būti, kad teks pereit prie visiškai hidrolizuoto mišinio. Pvz. Peptidi tutteli ( o jo kaina apie 37lt. už dėžutę). Mes būtent jį iki šiol ir vartojam vietoj pieno.
Atsakyti
maniškei darė kraujo tyrimus ar alergiška 36 produktams, tai sojai visiškai nealergiška, už tai ir liepė duoti.

tikiuosi, kad prie tų hidrolizuotų mišinių nereikės pereikit - juk baisiai brangu sad.gif


P.S. pripirkau šiandien visokių kukurūzų , žirnių miltų ir pan., bandysiu ką nors konstruoti smile.gif

vakar vargšiukė taip blynų ir baronkų prašė, net širdį skauda
Atsakyti
QUOTE
Kiek girdejau alergologai teigia kad putpeles kiausiniai nealergizuoja



Na aš kažkada daviau virtus vienus valgyti, tai 2.gif išbėrė.

Daugiau kažkaip nebandau nei dėti kažkur nei vienus duoti.


O ką Jūs duodat saldžiai? Juk kiekvienas nori... rolleyes.gif Maniškė kai nuperku pačių paprasčiausių kvietinių sausainių, tai net dreba, kaip nori...
Atsakyti
As norejau savo vaikui duoti sojos misinuko, tai pediatre grieztai uzdraude, nes sake, kad atlikti naujausi tyrimai, kurie rodo kad i SOJOS misinukus dedama HORMONU, tad sake neduoti ir kitiems pasakyti, jei kas tuo susidomes.
O jus mamos idomios, siaip tai gyvename chemijos amziuje ir negausim to kas nealergizuotu visiskai, norint kad vaikas negautu alergenu, reiktu gyventi kaime irviska augintis patiems ir vaisus ir darzoves ir gyvulius ir paukscius. Visur yra chemija visur yra alergenai, imanoma atrasti tik kas MAZIAU alergizuoja, bet visiskai alergenu neisvengsite, net nezinote kur jie gali buti.
AS pasiuliau receptus, parasiau ka duodu LABAI lABAI alergiskam vaikui, jei netinka nenaudokit.
Krakmolas nelabai alergizuoja, putpeliu kiausiniai maziau kenksmingi nei vistu, o jusu valia spresti ka duoti ka ne. Tiesiog bandykit, juk kiekvienas vaikas individualus ir nera vienos formules, vieno maisto visiems. TAigi SEKMES!
Atsakyti
Savaitgalį su viena drauge kalbėjau, ji skaitė rimtą mokslinį straipsnį apie sojos mišinukus. Sakė, kad soja mergaitėms labai skatina brendimą, o berniukams - moteriškų hormonų gamybą.

Užklausiau gydytojos alergologės Supermamoj, tai atrašė, kad galiu duoti ir NAN HA Nestle mišinuką. Tai čia šitie brangūs, ar ne ?

Vis tiek reikės bandyti, nes soją maniškė nelabai megsta.

Beje, Indriu - labai ačiū už kukurūzų blynų receptą - savaitgalį kepiau - ir mano žvirblis valgė!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti