Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

Duoniuku ir galeciu yra ivairiu, radau net ruginiu (ne lietuviski ir tikrai be kvieciu). O kukuruzai net ir nesaldus alergizavo, gal sakau kokie ne tokie riebalai naudojami, nes vartojam ti saulegrazu arba alyvuogiu alieju.
Atsakyti
Jei kukuruzai alergizavo pabandyk kukuruzu dribsniu(kaip sausi pusryciai), ten ieina kukuruzai 92 procentai, druska, cukrus, salyklas, aliejus (gal tas nealergizuos) arba pabandyk OHO grikiu sausu pusryciu, mano mazylei labai patinka, beje ar duodi baronkas, ar aviziniu sausainiu?
Atsakyti
O man vakar parduotuvėje akis užkliuvo už konservuotų kukurūzų, na tų kur į mišraines dedama. juk ir mažiams galima kažką padaryti iš jų, tik kažin ar juos galima duoti? O gal jau ką darot su jais?
Atsakyti
Na kukuruzu mes isvis jau vengiam, bandziau duot ir kukuruzu kruopu kose, bet ir ji alergizavo, tiesa nesmarkiai bet kad vaiko organizma jautrint. O del OHO grikiu sausu pusryciu pasidomesiu, kazkaip nemaciau parduotuvej, tiksliau neziurejau unsure.gif
Baronkas duodu, bet irgi saikingai, oaviziniu sausainiu nebeduodu, o avizas pakeiciau avizu selenomis (Maximoje buna) jose maziau baltymu, jos svelnesnes ir labai skanios, verdu is ju kosyte su sojos pienuku
Atsakyti
O su konservuotais pirktiniai produktais patarciau neskubet. Maniskiui nuo savu marinuotu agusrku, nieko, o nuo pirktiniu- alergija.
Atsakyti
Sveikutės smile.gif
Mes tai ant konservuotų žirnelių užkibom sad.gif . Savo šaldymo žirnelių ar parduotuvinių skaldytų žirnių jau kartais įberiu saujelę ir nebeberia. O daviau konservuotų - išbėrė sad.gif . Paskaičiau sudėtį: žirneliai,vanduo,druska. Maniau tiks, bet...

Troškinti rauginti kopūstai

Išverdu bulvę, tada įmetu saują raugintų kopūstų ir viską kartu ištroškinu (jei bulves mesit į kopūstus dar žalias, jos liks kietos). Pagaliau sutrinu mikseriu. Skanaus.

Grucė

Išverdu saują skaldytų žirnių, tada į juos įpilu du kaupinus šaukštus miežinių dribsnių ir dar paverdu 5min. Sutrinu mikseriu. Įdedu druskytės. Jei turiu dar ir smulkiai pjaustytos mėsytės. Skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cole: 19 sausio 2005 - 20:19
Mano maze irgi idomi: daviau raugintu agurku "Geras vaizdelis" - viskas tvarkoje, o va mama pabande duoti naminiu ir gavosi gana stipri alergine reakcija. Beje, mano mazyle gali mandarinus, apelsinus valgyti, jus nebandete?
Atsakyti
Nebandziau duoti mandarinu, bet manau net ir nevalgytu, jis net kivi ar slyvos i burna neima, jam matyt neiprasta, na ir gerai. Beje radau npirkti tu OHO grikiu sausu pusryciu, lapsojam su sunum abu. Labai skanu.
Atsakyti
Dar geras dalykiukas yra džiovinti obuoliukai. Labai skaniai čiulpia smile.gif . Ir kompotukas neblogas.

O mandarinų nebandėm. Prisibijom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cole: 24 sausio 2005 - 17:44
Mes tai OHO grikiu dribsnius dvi savaites diena is dienos valgem ir jie dingo is Hyper Maximos, tai budavo kur randu tai po 5, 6 pokelius iskart nupirkdavau. Dabar jau apstojo, bet siaip visai nieko maistas smile.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, o jūs tyrėtės dėl alergenų, kad galite valgyti grikius? Nes šiaip tai jie juk į alergizuojančius produktus įtraukti?
Ir apskritai, šiandien perskaičiau alergologės komentarą, kad netikslūs būna tie tyrimai iš venos, kur kraują ima? O kaip buvo Jums, ar tikslūs, ar ne?
Atsakyti
Maniskiui buvo vos 6 men kai darem ta tyrima, tai tikrai buvo pakankamai tikslus, nors is pradziu tuo netikejau, deja teko isitikint. Grikiam maniskis nealergiskas, uz tai ilga laika buvo alergiskas avizom ir mieziam, bei kukuruzam, dabar irgi nevisai isaugom.
Atsakyti