QUOTE(jtxas @ 2008 09 19, 14:37)
to ZORAN: "Netikslus pasisakymas ir nepagrystas konkreciais faktais. Reikia ciuzinio pavadinimo, jusu fiziniu duomenu(ugis,svoris) ir pagrindas, ant ko tas ciuzinys buvo padetas.
Viskoelastiniai prisitaiko lygiai tiek pat, kaip nezonuoti minksti poliuretaniniai ciuziniai, jeigu dar nezinojot. Tik viskoelastiniai ta daro letai, o neviskoelastiniai tai daro momentaliai, todel yra patogesni."
Kiek man teko dometis tai viskoelastine medžiaga prieš porolona yra daug pranašesnė būtent tuo, kad ji lėtai prisitaiko prie formos ir kitas dar svarbesnis momentas, kad ji reaguoja į kūno šiluma, todėl tose vietose kur kūnas liečiasi su čiužiniu jis ir darosi minkstesnis, ir cia neesme kaip greitai prisitaiko, esme kaip gerai prisitaiko ir tai kad susispaudusi viskoelaste medziaga islieka tokios padeties be didesnio spaudimo i kūną. Daugelis mano skaitytų užsienio mokslininkų straipsnių būtent tai ir akcentuoja, kad esme ne tai kaip gerai prisitaiko, o tai akad nespaudžia. Todel, manau, grb. Zoran reiketu jums pasiskaityti siek tiek uzsienio literatūros, o ne klausytis to ka pasakoja Lietuvos ciuziniu gamintojai. Asmeniskai as ciuzinio ieskojau, kad sumazinciau nugaros skausma po sutrenkimo, ir visi gydytojai taip pat rekomendavo pirkti gera viskoelastini ciuzini.
Nu tu mane labai prajuokinai, dekui tau uz tai.
O visa tai, ka tu surasei yra totali nesamone, eskaluojama butent Tempur ir panasiu gamintoju, o rekomenduoja uz tai gydytojai, kad Tempur produkcija yra ju tinkle ir jiems nuo to geriau jeigu juos perki.
Nezinau kiek gilios tavo zinios fizikoje ir chemijoje, bet pagal viska sprendziant tikrai ju nera.
Sekmes toliau taip daryti isvadas, gal baznycioje taip daznai nespardys, jei pasiseks.