Įkraunama...
Įkraunama...

Kaimynai II

Aš užaugau seno namo antrame aukšte, kur man einant per kambarį pirmo aukšto kaimynų lubos siūbuodavo. Kai buvau maža, buvo lygiai viena vieta namuose, kur galėjau šokti, šokinėti, etc. - nedidelis koridorius, nes jis buvo virš kaimynų vonios, kuri nesiribojo su kaimynų kambariais. Tam, kad man koridorius būtų mielesnis, tėvai pakabino didžiulį veidrodį, prieš kurį ir maivydavausi smile.gif Kad man nekiltų klausimų, kodėl reikia taip supratingai elgtis, tėvai nusivedė mane pas kaimynus paklausyti, koks triukšmas pas juos, kai tiesiog pereinama per mano kambarį - suveikė visiems laikams.

Taip, vaikai, taip jų nepririši, bet situaciją suvaldyti tikrai galima. Tiesiog pažiūrėkite pagal buto planus, kuri jūsų buto vieta nėra tiksliai virš kaimynų kambarių ir sutarkite su kaimynais, kad didesnis triukšmas bus pvz. virš jų vonios ar koridoriaus.
Atsakyti
As uzaugau irgi daugiabuty, tai tevai darydami remonta pakele grindis, seip pagrindinis tikslas buvo apsisaugoti nuo saltu cementiniu grindu, bet gavosi ir gera izoliacija nuo triuksmo. Dukdavom su sese iki isprotejimo, tevai vis begdavo klausti kaimynu ar nesigirdi triuksmo, ne karto nepasiskunde, bet uztai virsutiniai kaimynai buvo be galo triuksmingi. Aisku, nesakau, begti grindis lupti lauk, bet gal cia patarimas ateiciai, jei darysit kada remonta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pumaxxx @ 2010 02 17, 12:45)
As uzaugau irgi daugiabuty, tai tevai darydami remonta pakele grindis, seip pagrindinis tikslas buvo apsisaugoti nuo saltu cementiniu grindu, bet gavosi ir gera izoliacija nuo triuksmo. Dukdavom su sese iki isprotejimo, tevai vis begdavo klausti kaimynu ar nesigirdi triuksmo, ne karto nepasiskunde, bet uztai virsutiniai kaimynai buvo be galo triuksmingi. Aisku, nesakau, begti grindis lupti lauk, bet gal cia patarimas ateiciai, jei darysit kada remonta mirksiukas.gif

galvojau ir apie tai. bet musu namas, kaip sakiau ne pagal standartus, ir taip butai zmesni, jei dar pakelsim tai isvis nebus ergves, kuo kvepuoti... jei jiem negerai, tegu jie lubas pasiizoliuoja smile.gif as pinigu neturiu remontui, kaip bebutu...
Papildyta:
QUOTE(Tiesa @ 2010 02 17, 11:08)
Aš užaugau seno namo antrame aukšte, kur man einant per kambarį pirmo aukšto kaimynų lubos siūbuodavo. Kai buvau maža, buvo lygiai viena vieta namuose, kur galėjau šokti, šokinėti, etc. - nedidelis koridorius, nes jis buvo virš kaimynų vonios, kuri nesiribojo su kaimynų kambariais. Tam, kad man koridorius būtų mielesnis, tėvai pakabino didžiulį veidrodį, prieš kurį ir maivydavausi smile.gif Kad man nekiltų klausimų, kodėl reikia taip supratingai elgtis, tėvai nusivedė mane pas kaimynus paklausyti, koks triukšmas pas juos, kai tiesiog pereinama per mano kambarį - suveikė visiems laikams.

Taip, vaikai, taip jų nepririši, bet situaciją suvaldyti tikrai galima. Tiesiog pažiūrėkite pagal buto planus, kuri jūsų buto vieta nėra tiksliai virš kaimynų kambarių ir sutarkite su kaimynais, kad didesnis triukšmas bus pvz. virš jų vonios ar koridoriaus.

gyvenam vieno kambario bute, kur koridoriaus beveik nera, o baladoja jie vienodai ar virtuveje ar kambaryje bunam... cia, manau jau principo reikalas jiems pabelsti, kai vaikas vaiksto name.
Papildyta:
QUOTE(Ramunita @ 2010 02 17, 11:07)
Lai kviečia policiją,tegul kartą,antrą,trečią mirksiukas.gif nu važiuos ta policija,ateis pas jus,šyptelės pamatę problemą ir viskas.
O įdomumo dėlei tu pati nueik paklausyt kaip ten girdis mirksiukas.gif mes gyvenom 9 aukte,paskutiniam. Nu,pasiduodavom su broliu blush2.gif Kaimynė nieko nesakė,tik pasikvietė mamą į svečius,arbatos blush2.gif Ir mama pamatė,kaip mums duodantis pas juos lempa supasi cool.gif Dūkom mažiau ir ramiau paskiau smile.gif o su kaimyne išliko PUIKŪS santykiai ax.gif
Dabar gyvenam 6 auškte iš 9-nu girdim savo kaimynus iš 7 aukšto,girdim ax.gif Ta prasme,kaip vaikšto-atrodo kaip drambliai smile.gif arba pradeda skalbtis kokią 1 val nakties rolleyes.gif
bet... nu kažkaip eit,aiškintis rolleyes.gif nea ax.gif

as juos puikiai suprantu, bet esme ne tame, kad reikia drausminti dukstanti, sokinejanti nuo lovos, metanti daiktus vaika, ji nori, kad neleisciau jam isvis vaikscioti... nes jis tikrai nedurniuoja tiek, kad kas siubuotu. jis tik 14 kg tesveria, 2 metuku neturi... ka gali toks vaikas padaryti. mane suerzino tai, kad ji aiskino, kad nemoku aukleti vaiko, kad jis vaiksto garsiai, kad neskaitau knyguciu, neuzsiimu vaiko... o tik is kedutes islipe buvom, valgem ir multika ziurejom kokia valanda... vaikui reikia judeti kazkiek, juk nelaikysiu ant sofos ir neskaitysiu visa diena knyguciu. Ji nenori nei klauyti ka sakau - rekia savo, kad ***** esu ir tiek... manau situacija aiski. dekui visom patarusiom ir paaiskinusiom. Gyvensiu kaip gyvenusi. Pradesim eiti i dazeli -gales dziaugtis ramybe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumaxxx @ 2010 02 17, 12:45)

as ir pamaniau, kad darant remontus daugiabuty reiktu gera izoliacija padaryti, o autores atveju gal koki didziuli stora minksta kilima pasikloti? g.gif turetu truputi akustika nuimti, aisku tie kilimai tai... su kaimynais pyktis man nepatinka, bet deja ir patiems tenka smile.gif tarkim gyvenant sklype, atvaro chebros salia, muzika per nakti ir dar vogti ejo i kelius sklypus (darzoves dar nebuvo uzauge), fu bjauri istorija.
Kai kalbesi su kaimyne neleisk jai taves izeidineti, taciau pabandyk logiskai pakalbet ir neleisk saukti, nu kokia cia tada iseities paieska g.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimike @ 2010 02 11, 13:29)
Laba diena, noriu Jusu visu nuomones.

Situacija ta, kad kaimyne is apacios ateina skustis del kojyciu bildejimo.
Vaikas vaiksciojo iki siol be batuku, su megstomis slepetemis. Kartais palakstydavo, pasokdavo, Atejo bartis viena karta, kelis kart barbeno i radiatosiu. Dabar chirurgas liepe vaikscioti su batukais - dar blogiau, pati girdziu, kad bilda, bet juk reikia tai reikia, jau ir taip liepiu jam sokti zaisti ant kilimo, bet juk vaikas, nuolat nedrausminsi. O ir soka ar palaksto gal kokia 20 min ne ilgiau per visa diena, o siaip vaiksto tik po kambati. Ta motera man liepia knygeles skaityti, aukleti vaika, drausminti, neleisti triuksmauti. O mes ir taip daug sedime, piesiame, skaitome, ziurime filmukus, valgome, minimum 2 val miega, einame i lauka...
buvau isvadinta ***** ir durne, mane sake prakeis smile.gif ir pilicijai pranes.
Ar as kalta?

Noriu palaikymo arba papeikimo.

O jai su psichika viskas gerai? blink.gif Tavo vietoj vary2iau ja nuo savo durų lauk ir liepčiau neknisti man proto, gi čia vaikas. Kai gyvenom tėvų namuose, tai vaikutį tik pagimdžius buvau, tai visi tik ir klausė kada jau išgirs mano mažąją, nesigirdi vaiko, apmaudu mat jiems, kaimynės vaikas lb verkdavo, visa laiptinė aidėjo, nei žodžio. Na musiškė išaugo irgi ne dovanėlė, judri, mėgstanti parėkauti, paverkti, o jau laksto tai kiaura diena doh.gif ramybė, kol ji daržely kaimynams, gyvenam kitoj vietoj, dar vaikų yra, triukšmo tikrai pakanka, bet niekas nieko nesako. Juk čia vaikas, jam nepasakysi, tu nebegiok, nes apačioje pikta teta gyvena, tu jai trukdai. Nekreipk dėmesio, nei čia yra kaltės, kaiminkai reikia arba psichiatro arba gero vyro lovoj, kad nurimtu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(PaŠarka @ 2010 02 18, 20:34)
as ir pamaniau, kad darant remontus daugiabuty reiktu gera izoliacija padaryti, o autores atveju gal koki didziuli stora minksta kilima pasikloti? g.gif turetu truputi akustika nuimti, aisku tie kilimai tai... su kaimynais pyktis man nepatinka, bet deja ir patiems tenka smile.gif tarkim gyvenant sklype, atvaro chebros salia, muzika per nakti ir dar vogti ejo i kelius sklypus (darzoves dar nebuvo uzauge), fu bjauri istorija.
Kai kalbesi su kaimyne neleisk jai taves izeidineti, taciau pabandyk logiskai pakalbet ir neleisk saukti, nu kokia cia tada iseities paieska g.gif

na va, reikia pries atidarant duris nusiteikti r nesaukti, kalbeti tyliai, normalia, kad ji negirdetu saukdama ka kalbu ir pati nustotu, bet kai sunervija - sunku tvardytis... ypac kai sneka nesamones. Nezinau ar ji vaiku turi ar ne, amzius tai jau pensijinis... sakyciau toks mastymas turetu buti pas bevaike moteri.
Papildyta:
QUOTE(ereeka @ 2010 02 18, 20:51)
O jai su psichika viskas gerai?  blink.gif Tavo vietoj vary2iau ja nuo savo durų lauk ir liepčiau neknisti man proto, gi čia vaikas. Kai gyvenom tėvų namuose, tai vaikutį tik pagimdžius buvau, tai visi tik ir klausė kada jau išgirs mano mažąją, nesigirdi vaiko, apmaudu mat jiems, kaimynės vaikas lb verkdavo, visa laiptinė aidėjo, nei žodžio. Na musiškė išaugo irgi ne dovanėlė, judri, mėgstanti parėkauti, paverkti, o jau laksto tai kiaura diena  doh.gif  ramybė, kol ji daržely kaimynams, gyvenam kitoj vietoj, dar vaikų yra, triukšmo tikrai pakanka, bet niekas nieko nesako. Juk čia vaikas, jam nepasakysi, tu nebegiok, nes apačioje pikta teta gyvena, tu jai trukdai. Nekreipk dėmesio, nei čia yra kaltės, kaiminkai reikia arba psichiatro arba gero vyro lovoj, kad nurimtu  cool.gif

na, vyra turi ji smile.gif tai nepades tada vyras... o jei dar ateis bartis tai ir pasiulysiu nueiti jei nusikalbes, jei normaliai kalbes tada nesibarsiu ir as. Bet kazi ar ateis, nors ir po pirmo karto maniau nebeateis.
Nedrausminti man nesigauna, kazkaip vis galvoju, kad ir tai moteriskai negerai, tai syks nuo sykiu nukreipiu mintis jo i kita veikla nei vaiksciojima ar masinytes smile.gif
Eidamas pro kaimynes duris Ditas vis parodo "nu nu nu" atseit negerai teta daro. kad saukia smile.gif Jau ir jam istrigo i galva ta teta...
Atsakyti
Manau, kad gyvenant daugiabutyje turi susitaikyti su ta mintim, kad aplink nebus visada ramybe ir tyla, o vaikai lieka vaikais. Pvz. pas mus uz sienos irgi jauna seima su dviem vaikiukais, kurie ir nakti verkia ir t.t. bet juk neini ir nevadini k... o ir virsuje vaikuciai laksto ir po apacia kaimyne pianinu groja, tai ka daryti... juk kiekvienas turi savo gyvenima.
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2010 02 15, 00:22)
pas mane buvo panasi situacija.persekiojo mane moteriske is 2 a.nu bet ir mano sunus buvo labai judrus,bet as jo nelaikysiu prirysus prie radijatoriaus.ejo skustis del kiekvieno bildesio,vakarais,sakydavo ,kad negali teliko ziureti.viena karta vyras neapsikente ir pasiunte ja,nuo to karto nebeatejo nei karto ir susitikus laiptineje mandagiai pasisveikindavo. 4u.gif

pas mane beveik ta pati situacija, tik vaiko dar neturejom, laukiausi. O kaimyne is apacios megeja pabaliavoti - langai praviri, rekauja girti vyrukai, muzika iki 5 ryto.. o ant musu uzsiedus buvo, pati nezinau del ko. Visada mums laiptineje prasilenkiant, kazka po nosim burbedavo. Ji mano vyro nemego. Is pradziu nekreipem demesio. Mes gyvenom 5tam aukste be lifto ir mane kamavo dusulys, pilvas spaude plaucius, tai as sustojau ir kazkaip pasipainiojau jai kelyje. Neatsimenu, ka ji man pasake, bet vyras nusivijo ja ir taip apreke, kad manau visi kaimynai isgirdo. Nuo tada ne cypt is jos puses nebuvo.

O autore, tikrai nesirupinkite ir nesinervuokite. Isivaizduoju, kad jusu vaikas mielas ir ramus. Visiem neitiksite, juk ne litas esat. As tai kaimynei ir durys daugiau neatidaryciau o jei neatstotu nuo duru pagrasinciau, kad sulauks policijos arba vyro vizita.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hegesihora: 24 vasario 2010 - 11:07
QUOTE(Hegesihora @ 2010 02 24, 11:04)
pas mane beveik ta pati situacija, tik vaiko dar neturejom, laukiausi. O kaimyne is apacios megeja pabaliavoti - langai praviri, rekauja girti vyrukai, muzika iki 5 ryto.. o ant musu uzsiedus buvo, pati nezinau del ko. Visada mums laiptineje prasilenkiant, kazka po nosim burbedavo. Ji mano vyro nemego. Is pradziu nekreipem demesio. Mes gyvenom 5tam aukste be lifto ir mane kamavo dusulys, pilvas spaude plaucius, tai as sustojau ir kazkaip pasipainiojau jai kelyje. Neatsimenu, ka ji man pasake, bet vyras nusivijo ja ir taip apreke, kad manau visi kaimynai isgirdo. Nuo tada ne cypt is jos puses nebuvo.

O autore, tikrai nesirupinkite ir nesinervuokite. Isivaizduoju, kad jusu vaikas mielas ir ramus. Visiem neitiksite, juk ne litas esat. As tai kaimynei ir durys daugiau neatidaryciau o jei neatstotu nuo duru pagrasinciau, kad sulauks policijos arba vyro vizita.

dekui uz palaikyma. davem savaite atostogu kaimynei, nes ligonineje gulejom su mazius, dabar jau viskas... vel namie ir dar gimtadieniui gavo didele masina... reiks grafikiuka sudaryti kada galima zaisti, arba tik ant kilimo smile.gif
Atsakyti
Pirma beda - daugiabutis,
antra beda- ne visi kaimynai draugiski. Turejau pazystama moteri, draugiska buvo, plepi..o kai netycia atsikrausciau virs jos gyvent- tapo uzdara, vos pasisveikint pralemena. Baliai pas juos tesdavosi iki 2-3 nakties su bliovimu balsu, ko nesuprantu po siai dienai,kaip suauge zmones taip gali bliaut...o pasiziurek i juos - zmones kaip zmones., tai va,ka snapsas padaro biggrin.gif

mes auginam vaika, sokinet nuo lovu neleidziu, nes namai - ne dziungles,gaila baldu...bet kad jau is viso bijot pakrutet bute - tai ne schmoll.gif vaikas ne pijokas..jam reik ir pazaist ir parekaut ir palakstyt.

Idealiausia butu, jei kaimynai susutartu zmoniskai, juk tokiose dezutese gyvent susipaudus - ner lengva.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 02 11, 16:17)
žinai, aš net neįsivaizduoju, ką padarytų polcija, manau kad išjuoktų moteryškę  g.gif
nes pagal įstatymus jus teisi g.gif ne toks garso lygis turi būti, kad gauti baudą  g.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

nepasiseke jums su kaimynais doh.gif jei pas mus ateitu kaimynai is apacios ir sakytu,kad as vaika aukleciau ir neleisciau jam lakstyti po namus tai as jai pasiulyciau pas daktarus apsilankyti g.gif virs musu gyvena jauna seima su maza mergaite,kuri kartais iki 12val. nakties laksto ir su kamuoliu zaidzia,bet as neinu ir neprasau,kad jai neleistu lakstyti doh.gif ir pas mus kartais buna,kad ilgai neina miegoti,buna,kad paverkia,parekauja ir t.t.
Atsakyti
Matyt broblemytė tikrai yra aktuli...
Į dabartinį butą 5 aukšte atsikraustėm pernai liepą. Mano vaikams jau 10 ir 7 metai, na ne leliukai, galima pasikalbėti, bet gi irgi vaikai dar (aišku su mašinytėm nesivažinėja, bet jos šoka, dainuoja, mažoji lanko gimnastiką, tai gal kiek ir patrepsi, na aišku jos dažnai ir pasipeša...) Tai va, jau po kokių 3 mėnesių sutikau kaimynę iš apačios, tai ta taip ėmė ant manęs piktai bartis, aš stovėjau, bandžiau atsiprašinėti, vos ne galvą nulenkusi, sakiau, kad ne specialiai triukšmauja vaikai... Parėjau namo, paaiškinau vaikams, kas ir kaip, apibariau jas, dar pagasdinau, kad policija gali atvažiuoti. po kokių 2 savaičių kaimynė jau mano vyrui ir tėvui varė tą patį. Aš kaip ir supykau. Po kiek laiko, man grįžtant iš darbo, ji pamatė pro langą ir jau laukė manęs laiptinėje. Tai tiek išsikoliojom, visi turėjo girdėti; sakė kad aš durna ir man ji dar parodys. Nu ir parodė, po kiek laiko, pusė pirmos nakties dzin į duris. Visi namie jau senai miegojo, aš labai tyliai vaikų kambary žiūrėjau TV. Atidarau po naktiniais duris, labas vakaras policija, jie sako, kad kaimynai skundžiasi, kad garsiai muzika pas mane, tipo muzikinis centras, ar dar kas,jiems sakau, kad turiu tiktelevizorių ir jokios aparatūros nėr, sakau įeikit vidun ir pamatysit. Bet vyrai ir taip matė, kad tamsu ir ramu, o aš po naktiniais, tai atsiprašė ir išėjo.
Bet nuo to laiko man jau pačiai stoga važiuoja, pastebėjau, kad nuolat šaukiu ant vaikų, kad vaikščiotų tyliau, kad kalbėtų tyliau, kad durisgink dieve netrankytų, kamuolius sumečiau į balkoną ir pasakiau, kad tik lauke galės. Vaikai irgi nesupranta ko iš jų norima sad.gif. Žodžiu man jau tiek psichiškai paveikė, kad noriu tik greičiau iš čia dingti.....
Atsakyti