Sveikos, mamytės.
Pernai sausį buvo užpuolęs gripas. Tai pasipasakosiu, gal kam pravers patarimai.
Žodžiu, užsikrėčiau ligoninėj - gulėjau su dukra, kuriai ten gydė plaučių uždegimą.
Pirmą dieną pradėjo nosis bėgti, kamuoti čiaudulys, maniau, kad šiaip sloga, bet pakilo temperatura 38,5. Kitą dieną parsigavau namo ir į lovą. Šaltis taip krėtė, kad prisipyliau į plastikinius butelius apykarščio vandens ir šildžiausi. Dabar tai net juokas ima, kai prisimenu
. Kitas dienas prakaitavau, būdavo, susisuku į paklodę, po poros valandų jau galima gręžti, jau nebepamenu, kiek paklodžių priprakaitavau. Temperatūra apie 39, silpna nežmoniškai. Nusigavau iki poliklinikos, pasakė, kad gripas. Gėriau coldrex, kaip išdžiovino gerklę, kad nemoku nupasakoti, joks vanduo ar arbata nebepadėjo.
Gydytoja patarė gerti paprastą paracetamolį, nes kiti vaistai su priedais labai džiovina.
Kaip ir sloga, gripu sirgau lygiai savaitę. Tik tada atsikėliau iš lovos.
Baimės patyriau daug, nes gripu paskutinį kartą sirgau gal tik mokykloje. Laimė, kad nei dukra, nei vyras, nei mama neužsikrėtė.
Tai va, sergant gripu, savijauta būna prasta, bet daugiau optimizmo, gal tada ir ligos eiga lengvesnė.
Sveikatos visoms!!!
Pernai sausį buvo užpuolęs gripas. Tai pasipasakosiu, gal kam pravers patarimai.
Žodžiu, užsikrėčiau ligoninėj - gulėjau su dukra, kuriai ten gydė plaučių uždegimą.
Pirmą dieną pradėjo nosis bėgti, kamuoti čiaudulys, maniau, kad šiaip sloga, bet pakilo temperatura 38,5. Kitą dieną parsigavau namo ir į lovą. Šaltis taip krėtė, kad prisipyliau į plastikinius butelius apykarščio vandens ir šildžiausi. Dabar tai net juokas ima, kai prisimenu
Gydytoja patarė gerti paprastą paracetamolį, nes kiti vaistai su priedais labai džiovina.
Kaip ir sloga, gripu sirgau lygiai savaitę. Tik tada atsikėliau iš lovos.
Baimės patyriau daug, nes gripu paskutinį kartą sirgau gal tik mokykloje. Laimė, kad nei dukra, nei vyras, nei mama neužsikrėtė.
Tai va, sergant gripu, savijauta būna prasta, bet daugiau optimizmo, gal tada ir ligos eiga lengvesnė.
Sveikatos visoms!!!
sako simet baisus gripas , gal kas jau sirgot ? man tai gerkle , sloga , galva , silpnumas ir saltkretis, bet temp nekyla
Ne visada viską galima išgydyti tik žolytėmis ir Gripexais. Pati niekada nesureikšmindavau, kokiais (natūraliais ar cheminiais) vaistais gydytis. Ką išrašo, tuo patenkinta
Bet va prieš porą savaičių užpuolė kosulys, vandeninga sloga, šaltkrėtis, temperatūra. Daktarė 100% įsitikinus, kad man virusinė liga (aišku dar labiau įsitikinus, kad simuliavau), gripo pradžia. Išrašė Brontex, Sinupret ir nuo gerklės čiulpiamų. Viską sąžiningai sugėriau, prigėriau kibirus arbatų, vitamino C, pragulėjau lovoj. Pagerėjimas tęsėsi dvi dienas. Trečios naktį prasidėjo siaubingi kosuliai, pūlinga sloga ir 39 temperatūra. Pasirodo, kažkokia bronchito atmaina pribudino seną ligą - bronchinę astmą. O vat dabar jau antibiotikai, inhaliatoriai ir t.t. Nesakau, kad kiekvienam taip atsitikti gali. Pajautę pirmus viruso požymius, gerkite daug skysčių ir svarbiausia daug poilsio.
Didžiausia klaida būna "Ai praeis" mąstymas...
Sveikatos visiems
Sveikatos visiems
tas : ai praeis.... gali kainuot labai daug sveikatos
Toks cia ir gydymas nuo gripo-lovos rezimas ir daug daug skysciu.Svarbiausia guleti,nes tiems kurie nesivolioja saziningai lovoje dazniau buna komplikacijos,tada jau be antibu neissiversi.Na,ir vaistai nuo skausmo ir temp.Sirgau gripu vieninteli karta gyvenime,nesinori net prisiminti,brrr...negalejau is lovos pasikelti,visa savaite temperatura zemiau 38,0 nekrito,vaistai kiek nuimdavo skausmus tik kokioms porai valandu.Ir dukroms buvo tas pats,nedidukes dar buvo tada,tai nutaikydavau momenta kai mazdaug jau vaistai suveikia,atsikelus privirdavau zoleliu arbatos i didziuli termosa ir vel i lova,visos trys paslikos gulejom,net kalbetis nepajegem.Vyresne dukra pakilo anksciausiai,nebegalejo isguleti daugiau vos tik pagerejo,ir jai paskui atkrytis buvo,dar kelioms dienoms temp. uzkilo,bet kazkaip be komplikaciju apsiejom,aciu Dievui
Na,tais metais labai bjaurus gripas buvo,ir slave visus,kurie paprastai juo neserga
O skiepai...kai man darbe pasiule pasiskiepyti (nemokamai),atsisakiau,o kai paklause kodel-sakau,gyventi dar noriu
O skiepai...kai man darbe pasiule pasiskiepyti (nemokamai),atsisakiau,o kai paklause kodel-sakau,gyventi dar noriu
man ir visi stebis kodel nesiskiepiju , hm .... o as kai sirgau bronchitu man israse stipriausius antibiotikus , as po ju buvau lavonas dar pora menesiu , gailiuos ziauriai suvare sveikata , bet buvau as pati kalta , nes buvo toks etapas darbo man kad as neturejau laiko sirgti , norejau kaip imanoma greiciau isgyt , tai man ir pakenke , norejau pasveikt per savaite ir ka gavau ? sirgau bene 4 men . man buvo didziule pamoka
Yra veiksmingi antivirusiniai vaistai, reikia pradėti gerti pajutus pirmus simptomus per 48 val. Man jie tikrai padėjo. Kitokie vaistai tik mažina gripo sukeltus simptomus stiprina organizmo atsparumą, bet pačios ligos negydo.
o kokie tie antivirusiniai vaistai ? tai antibiotikai gripui nepades ? o gali gripas buti be temperaturos ?
QUOTE(lucero @ 2009 02 08, 13:09)
o kokie tie antivirusiniai vaistai ? tai antibiotikai gripui nepades ? o gali gripas buti be temperaturos ?
Antibiotikai, esant gripui, tik pakenks, kadangi jie kovoja pries bakterijas, o gripą sukelia virusas. Antibiotikai tik dar labiau nusilpnins organizmą. Antibiotikai dažnai skiriami jau gripo konplikacijoms gydyti, kai virusas atveria kelią visokioms bakterinėms infekcijoms, bet pradžioje gripo jų vartoti negalima.
Nežinau ar vaistų pavadinimo parašymas nebus reklama
Gripo pagrindiniai simptomai - raumenų, galvos skausmai, gerklės, aukšta temperatūra. Taip, kad be temperatūros tikriausiai nelabai išsiverčiama.
QUOTE(Lanėja @ 2009 02 08, 11:49)
Sergam abi su dukryte...prasidėjo nuo slogos, užsikišo nosis, užkimo balsas. Dukrai temperatūra iki trisdešimt aštuonių, man - 37,4, šaltkrėtis. Kas keisčiausia, kad man skauda krūtis.
(nors nesu nei nėščia, nei mitinanti) O gydomės arbatomis ir gripex. 
Cia ne gripas,paprasta virusine,gripas nuo slogos neprasideda.O krutis gali kiek skaudeti temperaturai kilstelejus,man irgi taip buna