
mes sivakar valgem blynukus su varske, ir pigu ir skanu

Vakar vakare tai ruošiau žuvies apkepą-troškinuką. Pradžioje keptuvėje sudėjau žiedeliais 3 pjaustytas morkas tada menkės filė (galima bet kokią kitą žuvį) pjaustyta mažais gabalėliais, tuomet ant žuvies pridėjau įvairių šaldytų daržovių likučių iš šaldyklio,prieskonių, įpyliau puse 1/3 puodelio vandens ir 3 šaukštus grietinės, patroškinau 4-5 min, o tada ant viršaus užpyliau plaktą kiaušinį su pienų ir tarkuotu sūriu, nuėmusi keptuvės dangti dar pakepiau 5 minutes. Super, tikrai labai skaniai gavosi, o valgėm su ryžiais
Dar ir šiandiens vyrui pusryčiams liko.

QUOTE(raminta1985 @ 2007 03 09, 16:34)
as daeriau tuos surio karbonadus, bet man labai neskanu buvo, gal ka ne taip dariau... 

aš varškės sūrį taip kepu,po to ant batono riekučių dedu...
Papildyta:
penktadienį apsipirkinėjau mėsos turguje ir mačiau širdis pardavinėja,norėjau paklausti,o kaip jas daryti......ar kaip liežuvį ruošti?? kiek dienų marinuoti ir ar ilgai verda? Liežuvį esu darius kelis syk,o va širdį tik pirmą kartą pastebėjau ir prisiminiau ,kad kažkuri rašėt..ačiū iš anksto

Papildyta:
Vakar ruošiau kepenėles pagal Sonatinos receptą ir pupų sriubą,pusryčiams buvo grikių košė,o vakarienei baltos mišrainės su duona pavalgėm,naktipiečiams bulkutes kepiau su ciunamonu

šiandien bus veršienos kotletai ,ir dar vakarykštės mišrainės yra likę,vakarienei turbūt spagečius darysiu

[quote=bjaurybe,2007 03 11, 09:06]
aš varškės sūrį taip kepu,po to ant batono riekučių dedu...
Papildyta:
penktadienį apsipirkinėjau mėsos turguje ir mačiau širdis pardavinėja,norėjau paklausti,o kaip jas daryti......ar kaip liežuvį ruošti?? kiek dienų marinuoti ir ar ilgai verda? Liežuvį esu darius kelis syk,o va širdį tik pirmą kartą pastebėjau ir prisiminiau ,kad kažkuri rašėt..ačiū iš anksto
laba diena!!Sirdeles virti reikia gana ilgai,as verdu apie 2 val,pridedu prieskoniu,svoguno,morka dar imetu ir verdu,o po to darai su sirdim ka nori,ar saltas su majonezu,ar i misraine ipjaustai,ar patroskini su padazu kaip guliasa... 
Papildyta:
mes tai vakar pietum valgem sriuba,taip netycia gavosi labai skani:pakepinau svieste morkas tarkuotas su svogunais ir pomidorais,kai uzvire vanduo idejau ryziu,bulviu,smulkiu makaronu truputi,sultinio kubeli,kai beveik isvire viskas sudejau is keptuves darzoves,sumaisytas su pomidoru pasta,dar truputi paviriau ir valgem...tikrai gavosi labai skaniai
Vakariene valgem pas draugus-saltibarscius su bulvem,taip pat buvo skanu.pries einant pas draugus,kepiau pyraga NEGRAS-gavosi SUPER!!!
O siandien ka nors is kepeneliu gaminsiu... 
Papildyta:
Sveikinu visas su Lietuvos Nepriklausomybes atkurimo diena!!!! Gyvenkit linksmai ir nesirkit!!!
aš varškės sūrį taip kepu,po to ant batono riekučių dedu...
Papildyta:
penktadienį apsipirkinėjau mėsos turguje ir mačiau širdis pardavinėja,norėjau paklausti,o kaip jas daryti......ar kaip liežuvį ruošti?? kiek dienų marinuoti ir ar ilgai verda? Liežuvį esu darius kelis syk,o va širdį tik pirmą kartą pastebėjau ir prisiminiau ,kad kažkuri rašėt..ačiū iš anksto



Papildyta:




Papildyta:


orkaiteje troskinasi vistienos kulseles su bulvemis ir morkomis

pietums: šaltibarščiai su karštom bulvėm
pavakariams: makaronai kaspinėliai, baltas padažas iš pievagrybių, vištytės ir svogūniukų, ant visko pabarstyta tarkuotu fermentiniu sūriu.
desertui: sonatinos greitas pyragas su šaldytom vyšniom
pavakariams: makaronai kaspinėliai, baltas padažas iš pievagrybių, vištytės ir svogūniukų, ant visko pabarstyta tarkuotu fermentiniu sūriu.
desertui: sonatinos greitas pyragas su šaldytom vyšniom

QUOTE(bjaurybe @ 2007 03 11, 11:06)
penktadienį apsipirkinėjau mėsos turguje ir mačiau širdis pardavinėja,norėjau paklausti,o kaip jas daryti......ar kaip liežuvį ruošti?? kiek dienų marinuoti ir ar ilgai verda? Liežuvį esu darius kelis syk,o va širdį tik pirmą kartą pastebėjau ir prisiminiau ,kad kažkuri rašėt..ačiū iš anksto 

Na, as labai megstu isvirta sirdute sumalt mesmale, pakepint su svogunais, ipjaaustau dar virto kiausinio ir visa tai - i lietinius. Labai skanu, skaniausi lietinaii su mesa man tokie

O verdu sirdute panasiai, kaip lorespa rase - gana ilgai, su prieskoniais (svogunas, morka, lauro lapai, pipirai, saliero lapeliai, i gala virimo idedu druskos). Is sultinio galima isvirt sriuba, nors sultinys bus tamsus.
QUOTE(Katu @ 2007 03 12, 11:31)
Na, as labai megstu isvirta sirdute sumalt mesmale, pakepint su svogunais, ipjaaustau dar virto kiausinio ir visa tai - i lietinius. Labai skanu, skaniausi lietinaii su mesa man tokie 
O verdu sirdute panasiai, kaip lorespa rase - gana ilgai, su prieskoniais (svogunas, morka, lauro lapai, pipirai, saliero lapeliai, i gala virimo idedu druskos). Is sultinio galima isvirt sriuba, nors sultinys bus tamsus.

O verdu sirdute panasiai, kaip lorespa rase - gana ilgai, su prieskoniais (svogunas, morka, lauro lapai, pipirai, saliero lapeliai, i gala virimo idedu druskos). Is sultinio galima isvirt sriuba, nors sultinys bus tamsus.




ačiū mergaitės už receptus
,būtinai dabar nusipirksiu,turbūt panašiai ir būčiau darius,bet ta mintis apie lietinius man patiko,tik pirksiu iškart gal kokias tris,nes ilgai virti,o mūsų šeimyna penkių,neskaitant šuns ir visi valgūs ,tai su mažu kiekiu terliotis nenoriu 
Papildyta:
šiandien kepiau vištienos kettvirčius,padariau pekino salotą su majonezu,dabar mano sefas daro varškėčius


Papildyta:
šiandien kepiau vištienos kettvirčius,padariau pekino salotą su majonezu,dabar mano sefas daro varškėčius

šiandien iš vieno ketvirčio išvirsiu rūgštynių sriubos ir tada pasmulkinsiu mėsytę,pakepinsiu su svogūnais ir morkom,ir patieksiu su virtais makaronais sumaišius...net nežinau kaip pavadint
...gal ale plovas papigiai

