Įkraunama...
Įkraunama...

Ką vakar - šiandien gamino taupančios? II

mes sivakar valgem blynukus su varske, ir pigu ir skanu tongue.gif
Atsakyti
Vakar vakare tai ruošiau žuvies apkepą-troškinuką. Pradžioje keptuvėje sudėjau žiedeliais 3 pjaustytas morkas tada menkės filė (galima bet kokią kitą žuvį) pjaustyta mažais gabalėliais, tuomet ant žuvies pridėjau įvairių šaldytų daržovių likučių iš šaldyklio,prieskonių, įpyliau puse 1/3 puodelio vandens ir 3 šaukštus grietinės, patroškinau 4-5 min, o tada ant viršaus užpyliau plaktą kiaušinį su pienų ir tarkuotu sūriu, nuėmusi keptuvės dangti dar pakepiau 5 minutes. Super, tikrai labai skaniai gavosi, o valgėm su ryžiais thumbup.gif Dar ir šiandiens vyrui pusryčiams liko.
Atsakyti
QUOTE(raminta1985 @ 2007 03 09, 16:34)
as daeriau tuos surio karbonadus, bet man labai neskanu buvo, gal ka ne taip dariau...  unsure.gif


aš varškės sūrį taip kepu,po to ant batono riekučių dedu...
Papildyta:
penktadienį apsipirkinėjau mėsos turguje ir mačiau širdis pardavinėja,norėjau paklausti,o kaip jas daryti......ar kaip liežuvį ruošti?? kiek dienų marinuoti ir ar ilgai verda? Liežuvį esu darius kelis syk,o va širdį tik pirmą kartą pastebėjau ir prisiminiau ,kad kažkuri rašėt..ačiū iš anksto 4u.gif
Papildyta:
Vakar ruošiau kepenėles pagal Sonatinos receptą ir pupų sriubą,pusryčiams buvo grikių košė,o vakarienei baltos mišrainės su duona pavalgėm,naktipiečiams bulkutes kepiau su ciunamonu blush2.gif

šiandien bus veršienos kotletai ,ir dar vakarykštės mišrainės yra likę,vakarienei turbūt spagečius darysiu ax.gif
Atsakyti
[quote=bjaurybe,2007 03 11, 09:06]
aš varškės sūrį taip kepu,po to ant batono riekučių dedu...
Papildyta:
penktadienį apsipirkinėjau mėsos turguje ir mačiau širdis pardavinėja,norėjau paklausti,o kaip jas daryti......ar kaip liežuvį ruošti?? kiek dienų marinuoti ir ar ilgai verda? Liežuvį esu darius kelis syk,o va širdį tik pirmą kartą pastebėjau ir prisiminiau ,kad kažkuri rašėt..ačiū iš anksto 4u.gif
4u.gif laba diena!!Sirdeles virti reikia gana ilgai,as verdu apie 2 val,pridedu prieskoniu,svoguno,morka dar imetu ir verdu,o po to darai su sirdim ka nori,ar saltas su majonezu,ar i misraine ipjaustai,ar patroskini su padazu kaip guliasa... ax.gif
Papildyta:
4u.gif mes tai vakar pietum valgem sriuba,taip netycia gavosi labai skani:pakepinau svieste morkas tarkuotas su svogunais ir pomidorais,kai uzvire vanduo idejau ryziu,bulviu,smulkiu makaronu truputi,sultinio kubeli,kai beveik isvire viskas sudejau is keptuves darzoves,sumaisytas su pomidoru pasta,dar truputi paviriau ir valgem...tikrai gavosi labai skaniai thumbup.gif Vakariene valgem pas draugus-saltibarscius su bulvem,taip pat buvo skanu.pries einant pas draugus,kepiau pyraga NEGRAS-gavosi SUPER!!! 4u.gif O siandien ka nors is kepeneliu gaminsiu... biggrin.gif
Papildyta:
4u.gif Sveikinu visas su Lietuvos Nepriklausomybes atkurimo diena!!!! Gyvenkit linksmai ir nesirkit!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
orkaiteje troskinasi vistienos kulseles su bulvemis ir morkomis biggrin.gif
Atsakyti
pietums: šaltibarščiai su karštom bulvėm
pavakariams: makaronai kaspinėliai, baltas padažas iš pievagrybių, vištytės ir svogūniukų, ant visko pabarstyta tarkuotu fermentiniu sūriu.
desertui: sonatinos greitas pyragas su šaldytom vyšniom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2007 03 11, 11:06)
penktadienį apsipirkinėjau mėsos turguje ir mačiau širdis pardavinėja,norėjau paklausti,o kaip jas daryti......ar kaip liežuvį ruošti?? kiek dienų marinuoti ir ar ilgai verda? Liežuvį esu darius kelis syk,o va širdį tik pirmą kartą pastebėjau ir prisiminiau ,kad kažkuri rašėt..ačiū iš anksto 4u.gif


Na, as labai megstu isvirta sirdute sumalt mesmale, pakepint su svogunais, ipjaaustau dar virto kiausinio ir visa tai - i lietinius. Labai skanu, skaniausi lietinaii su mesa man tokie smile.gif
O verdu sirdute panasiai, kaip lorespa rase - gana ilgai, su prieskoniais (svogunas, morka, lauro lapai, pipirai, saliero lapeliai, i gala virimo idedu druskos). Is sultinio galima isvirt sriuba, nors sultinys bus tamsus.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 03 12, 11:31)
Na, as labai megstu isvirta sirdute sumalt mesmale, pakepint su svogunais, ipjaaustau dar virto kiausinio ir visa tai - i lietinius. Labai skanu, skaniausi lietinaii su mesa man tokie smile.gif
O verdu sirdute panasiai, kaip lorespa rase - gana ilgai, su prieskoniais (svogunas, morka, lauro lapai, pipirai, saliero lapeliai, i gala virimo idedu druskos). Is sultinio galima isvirt sriuba, nors sultinys bus tamsus.

biggrin.gif as taip pat is sio sultinio visada isverdu sriubos.. thumbup.gif
Atsakyti
Aš vakar kepiau kotletų, šiandien dar truputis yra. Bet reikės dar kažką pagaminti. Gal žuvies iškepsiu, turiu kameroje..

Iš mamos atsivežiau aviečių skystimo (saldaus), tai vaikas maitinasi batonu su šituo sirupu pateptu hihihi.gif Jo įsitikinimu, uogienė turi būti be uogų. O ši kaip tik tokia lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif as siandien pritroskinau pilna puoda kopustu su ryziais,morkom,svogunais,paprika,grietinele,pomidorais ir bebrienos konservais-niam niam kaip skaniai gavosi!! thumbup.gif
Atsakyti
ačiū mergaitės už receptus 4u.gif ,būtinai dabar nusipirksiu,turbūt panašiai ir būčiau darius,bet ta mintis apie lietinius man patiko,tik pirksiu iškart gal kokias tris,nes ilgai virti,o mūsų šeimyna penkių,neskaitant šuns ir visi valgūs ,tai su mažu kiekiu terliotis nenoriu schmoll.gif
Papildyta:
šiandien kepiau vištienos kettvirčius,padariau pekino salotą su majonezu,dabar mano sefas daro varškėčius wink.gif
Atsakyti
šiandien iš vieno ketvirčio išvirsiu rūgštynių sriubos ir tada pasmulkinsiu mėsytę,pakepinsiu su svogūnais ir morkom,ir patieksiu su virtais makaronais sumaišius...net nežinau kaip pavadint g.gif ...gal ale plovas papigiai bigsmile.gif
Atsakyti