Įkraunama...
Įkraunama...

Arbata arba vanduo tarp žindymų

Aš savo mažylei jokių skysčių iki papildomo maitinimo nesiūliau, bet net ir tada, kai pradėjo valgyti košes, ji nieko negerdavo. Keletą mėnesių po valgio vos įsiūlydavau po porą šaukštelių ir viskas, o normaliau gerti pradėjo tik nuo 9 mėn. Bet čia gal dėl to, kad per parą ji labai dažnai gauna MP (net būdama 10 mėn per parą MP ji geria maždaug 6-7 kartus).
Žinoma, ir aš iš aplinkinių sulaukdavau įkyrių siūlymų duoti vaikui atsigerti, kaip galiu jį kankinti blink.gif Aišku, niekas netiki, kad vaikas iš MP ir atsigeria, ir pavalgo, bet turėjau vieną argumentą: kol pradžioje pieną nusitraukinėdavau (maitinimo pradžia buvo sunki), matydavau, kad iš pradžių pienas toks, lyg atskiestas, o vėliau jau bėga riebesnis. Po tokio paaiškinimo tam kartui siūlymai aprimdavo cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krisliuke: 25 liepos 2010 - 06:48
as neduodu nieko tik MP...
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2010 07 25, 08:44)
Aš savo mažylei jokių skysčių iki papildomo maitinimo nesiūliau, bet net ir tada, kai pradėjo valgyti košes, ji nieko negerdavo. Keletą mėnesių po valgio vos įsiūlydavau po porą šaukštelių ir viskas, o normaliau gerti pradėjo tik nuo 9 mėn. Bet čia gal dėl to, kad per parą ji labai dažnai gauna MP (net būdama 10 mėn per parą MP ji geria maždaug 6-7 kartus).
Žinoma, ir aš iš aplinkinių sulaukdavau įkyrių siūlymų duoti vaikui atsigerti, kaip galiu jį kankinti blink.gif Aišku, niekas netiki, kad vaikas iš MP ir atsigeria, ir pavalgo, bet turėjau vieną argumentą: kol pradžioje pieną nusitraukinėdavau (maitinimo pradžia buvo sunki), matydavau, kad iš pradžių pienas toks, lyg atskiestas, o vėliau jau bėga riebesnis. Po tokio paaiškinimo tam kartui siūlymai aprimdavo cool.gif

thumbup.gif mano pazystami ir giminaiciai taip pat tik del tos pacios priezasties atstoja biggrin.gif Kartais net specialiai nusitraukiu, kad parodyciau skirtuma, nes kitaip netiki doh.gif
Atsakyti
Buciau paskaicius tokius argumentus nuo pat pradzios vaiko gimimo,tikrai nebuciau davus jokiu vandenu ir jokiu arbatu. doh.gif Kai dar pilveli skaudeno jam,daviau pankuoliu arbateles su svirsktu be adatos.Bet nieko ten nepadejo ir bereikalingas skrandzio plovimas.
Dabar kai man seimyna saukia duok arbatos ar vandens juk karsta,sakau kad eikit jus zinot kur su savo patarimais,man geriau matyt ko mano vaikis nori. biggrin.gif
Atsakyti
Mums 4,5 mėn. tik MP gerti nieko neduodame smile.gif
Atsakyti
Mano mergytei virš 1 mėnesio, tačiau neduodu nei vandenuko, nei arbatėlių, o berniukui duodavau pankolių arbatos, už tai neturėjom jokių problemų su pilvuku...
Atsakyti
QUOTE(Treciadiene @ 2010 08 31, 00:15)
Mano mergytei virš 1 mėnesio, tačiau neduodu nei vandenuko, nei arbatėlių, o berniukui duodavau pankolių arbatos, už tai neturėjom jokių problemų su pilvuku...

Klaidinga isvada smile.gif Ne del to neturejote problemu...tiesiog neturejote ir tiek. Kiekvienas vaikas iskirtinis smile.gif As nieko neduodu ir problemu tfu tfu tfu neturiu
Atsakyti
As pradejau duoti vandenuka nuo kokiu 3 men, nes buvo vasara, karsta, tai lauke gi nelabai vaikiuka krutimi pagirdysi, nebent istisai namuose sedeti doh.gif Dabar mums pusantru metuku, tai labai vandeni megstam, jokiu sultyciu neisiulysi, geria tik vandenuka biggrin.gif tiesa, dar ir kmynu arbatele pripazysta smile.gif
Atsakyti
Mums dar tik 1men.bet mes gereme tik MP. O ateity bus matyti.
Atsakyti
man ligonineje padare su vandenuku gliukozes,bet jeigu netruksta motinos piene sio komponento nereikia duoti.seip is mamytes pieno gauan visko ko kudikiui reikia ir nieko papildomo duoti nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(twtcka @ 2010 10 25, 16:56)
man ligonineje padare su vandenuku gliukozes,bet jeigu netruksta motinos piene sio komponento nereikia duoti.seip is mamytes pieno gauan visko ko kudikiui reikia ir nieko papildomo duoti nereikia smile.gif

Ar mamos piene yra gliukozės???? blink.gif Šiaip mamos piene gausu laktozės - taipieno cukrūs, kurie atsakingi padeda vystytis smegenims, taigi... Nežinau kaip gali trūkti gliukozės mamos piene g.gif
Atsakyti
QUOTE(SauleleRu @ 2010 10 25, 18:53)
Ar mamos piene yra gliukozės????  blink.gif  Šiaip mamos piene gausu laktozės - taipieno cukrūs, kurie atsakingi padeda vystytis smegenims, taigi... Nežinau kaip gali trūkti gliukozės mamos piene  g.gif

Jei valgysi daug vynuogiu, tai tikrai gliukozes bus daug smile.gif bet daug gliukozes labai blogai, nes vaiko kepenys ir apskritai enfokrinene sistema iki 5 m. dar netobula ir blogiau veikia. Todel viena is pilvuko putimo priezasciu - mamos prisivalgo daug cukraus smile.gif Laktoze ir gliukoze skirtingi dalkykai, bet abieju komponentu piene yra smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bitė Majaa @ 2010 10 19, 16:50)
As pradejau duoti vandenuka nuo kokiu 3 men, nes buvo vasara, karsta, tai lauke gi nelabai vaikiuka krutimi pagirdysi, nebent istisai namuose sedeti doh.gif  Dabar mums pusantru metuku, tai labai vandeni megstam, jokiu sultyciu neisiulysi, geria tik vandenuka biggrin.gif  tiesa, dar ir kmynu arbatele pripazysta smile.gif

O manoji gime ir po savaites karsciai prasidejo smile.gif Kuo puikiausiai visa vasara jautesi, nors nieko iskyrus MP nemaitinau ir negirdziau. Nors aplinkiniai pazistami, giminaiciai ir draugai primygtinai siule duoti vandenuko, nes "juk vaikui karsta ir nori gerti". Jei jau toks leliukas (beje gime mazyte 2870) kuo puikiausiai jautesi, tai cia ir yra dydziausia irodymas, kad jokio vandens vaikui nereikia! Ir priaugome per tuos du menesius 1400 ir 1000 smile.gif Aisku maitinau pagal poreiki, o reikalavo daug. Ir zinau, kad tik atsigerdavo pirminio pienuko, nes po minutes krutine paleisdavo smile.gif Irgi namuose nesedejome, bet kur pamaitinti rasdavau smile.gif
Atsakyti