QUOTE (Ajuss @ 2004 03 25, 11:41) | ||||||
Aš skambinau į MI ir klausiau, aišku aš dirbau iki 04-01, bet atlygis buvo tik 400Lt į rankas, tai iš viso gaunasi METINĖS pajamos 1200Lt - ašaros, tai nuo tokių pajamų tikrai man nieko neduos, o jei Sodra moka už vaiko auginima - nesvarbu, kad pajamų mokestis išskaičiuojamas - vistiek skaitosi, kad tave išlaiko VALSTYBĖ, tai iš jos špygą gausi ![]() |
Na nesutinku aš su tavim.
1. Tu gauni motinystės pašalpą. Tai nėra socialinė pašalpa. Nuo jos skaičiuojamas pajamų mokestis - vadinasi gali jį atsiimti
2. Deklaracijų pildymo taisyklėse parašyta, kad jos pateikiamos gyventojams, kurie per mokestinį laikotarpį gavo: tik su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais susijusių pajamų pinigais ir/ar natūra (įskaitant ligos, motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpas ), apmokestinamų taikant 33 proc.mokesčio tarifą.
O dabar truputi paskaičiuokim:
Pagal tavo parašytą atlygį iki 04.01 tu jau galėtum atsiimti, mano paskaičiavimais, apie 50 Lt . Dar pridėk motinystės pašalpą (100 proc.) - dar apie 50 Lt.
Dėl 60 proc motinystės pašalpos , tai nežinau kiek gauni ir ar nuo jos lieka pajamų mokesčio, išminusavus neapmokestinamą minimumą.
Taigi susidaro apie 100 Lt. Manau tau spręsti ar verta juos atsiimti. Oduoti privalo jeigu pateiksi deklaraciją.
P.S. atsiprašau, kad taip priskretau. Tiesiog norisi, kad žmonės pasinaudotų šia lengvata. Juk valstybei tie 100 Lt, tai niekis, o tau manau jau pinigas.
Čia galima sužinoti, kokią daeklaraciją reiks pildyti : http://www.vmi.lt/De...keta/anketa.asp
O čia galima užpildyti elektroniniu būdu: http://deklaravimas....ublicPages.aspx
Merginos, noriu pasitikslinti, ar seimos pasalpa (93litai), gaunama is socialiniu pasalpu skyriaus, kai vaikui 1-3 metai reikia deklaruoti ar ne?
Siandien skambinau i VMI, tai sake, kad jokiu papildomu rastu ( is aukstosios mokyklos ar darbovietes), isskyrus metine deklaracija+jos priedus nereikia priduoti. Sake, kad uzpildyta deklaracija su priedais reik idet i voka ir imest i kazkokias urnas nurodytais adresais. Jeigu busiu blogai uzpildzius, jie sudarys klaidu saraseli, kuri man atsius
Siandien skambinau i VMI, tai sake, kad jokiu papildomu rastu ( is aukstosios mokyklos ar darbovietes), isskyrus metine deklaracija+jos priedus nereikia priduoti. Sake, kad uzpildyta deklaracija su priedais reik idet i voka ir imest i kazkokias urnas nurodytais adresais. Jeigu busiu blogai uzpildzius, jie sudarys klaidu saraseli, kuri man atsius

Pati uzklausiau - pati atsakau
: 93 litu socialines pasalpos, gaunamos is savivaldybiu deklaruoti nereikia, nes tai neapmokestinamos pajamos. Ka tik pasikonsultavau mokesciu inspekcijoj. Nu va, vis maziau skaiciuku ir skaiciavimo.

Merginos, gal kas pilde sita reikala elektorniniu budu? Nuo ko ten pradeti? Jauciu, vieno aukstojo mokslo kad uzpildyt ta nelemta deklaracija, bus per mazai.

oi Libra, as pacioj VMI pildziau ir zvengiau - darbuotojai patys nezino kaip pildyti, o dar is paprastu zmogeliu kazko tikisi.
Beje, apie ta seimos pasalpa,matyt nuo manes viskas prasidejo, nes cielus 3 darbuotojus buvau pakelusi ant koju, kol issiaiskinom, kad pasalpas mokamas is savivaldybes biudzeto nera butina deklaruoti ( i tai ieina ir seimos pasalpa, ir vienkartine vaiko auginimo pasalpa)
Beje, apie ta seimos pasalpa,matyt nuo manes viskas prasidejo, nes cielus 3 darbuotojus buvau pakelusi ant koju, kol issiaiskinom, kad pasalpas mokamas is savivaldybes biudzeto nera butina deklaruoti ( i tai ieina ir seimos pasalpa, ir vienkartine vaiko auginimo pasalpa)
Noreciau pasitikslinti ir jusu paklausti kurios jau uzpilde, kokiu pazymu reikia, norint uzpildyti deklaracija:
1.is darbo pazyma, kurioje butu nurodyta NPD ir PNPD
2. pazyma apie imokas uz studijas
3. is Sodros (?) ka reikia issiimti is sodros. pazyma apie gaunamos pasalpos dydi?
viskas? uztenka duomenu?
1.is darbo pazyma, kurioje butu nurodyta NPD ir PNPD
2. pazyma apie imokas uz studijas
3. is Sodros (?) ka reikia issiimti is sodros. pazyma apie gaunamos pasalpos dydi?
viskas? uztenka duomenu?
reikia gauti pazymas apie visas 2003m gautas pajamas - beje ta pazyma is sodros, ar pas kuria nors ten npd nurodytas. Pas mane tai ten paprasciausias popieriukas - kiek gavau ir kiek mokesciu is ju priklauso viskas. O pildant deklaracija reikalauja npd nurodyti, tai ir zinok koki sodra skaiciuoja.
Ar neturetu ir sodra teikti tokias pat pazymas kaip is darbo ( na tas naujo tipo)
Ar neturetu ir sodra teikti tokias pat pazymas kaip is darbo ( na tas naujo tipo)
Sakykit, o pazyma apie DU turi buti nustatytos ar laisvos formos?
QUOTE (Libra @ 2004 03 31, 09:55) |
Sakykit, o pazyma apie DU turi buti nustatytos ar laisvos formos? |
Vyrui isdave FR0466 forma.vadinasi "apskaiciuotu ir ismoketu ismoku, pagal mokescio mokejimo tvarka priskiriamu gyventojo A klases pajamoms, taikyto neapmokestinamojo pajamu dydzio bei isskaiciuoto ir sumoketo pajamu mokescio pazyma"
Aciu, bet visai susipainiojau. Paskambinau i VMI, tai sake gali buti laisvos formos
jauciu, kad jos pacios nezino kas ten prie ko.