Įkraunama...
Įkraunama...

Sapnų reikšmės

QUOTE(Libra @ 2005 06 22, 12:55)
Gal su ja susitiksi greitai. Jeigu suni nusipirkai - turesi nauja drauga.  smile.gif

aciu wink.gif nu susitikt tai nelabai imanoma, nes as labai toli nuo jos. O nusipirkt nespejau, nes pazadino smile.gif))
Atsakyti
As sapnavau, kad netiketai mane nuveza i ligonine su pilvo diegliais ir ten man pasako, kad as nescia ir reiks dabar gimdyti. Labai issigandau, nes labai netiketa zinia, bet labai lengvai pagimdau. Tada pagalvojau: "o, nera jau taip sunku gimdyti". Ir ta kudikeli isnesa is palatos ir nebeatnesa (man jo neparode). As laukiu, laukiu, kol galu gale nusibodo ir pati isejau ieskoti. Susistabdau sesele, klausiu, ji man nurodo auksta ir kabineta, kur guli mano lelius, nueinu, o ten vaiku darzelis, vyksta kazkokia pramogine programa. Ieinu, ir galvoju: "Taigi, mano vaikas dar kudikis, o cia 6-meciai begioja". Iseinu, klaidzioju, klaidzioju, ir atsibundu. Kazi ka reikstu?

Esu sapnavusi anksciau panasiu sapnu, kad pagimdau (bet visada lengvai, neskausmingai, ir visada stebiuosi, kad neskauda), bet kazkodel paskui arba tas vaikas staiga sunegaluoja, silpnas pasidaro, arba isvis baisybes (be galvos).
Ka bendrai tokie sapnai reiskia?
P.S nesilaukiu.
Atsakyti
QUOTE(Brazke @ 2005 06 22, 09:30)
Na, Hacone, štai ir prisidirbai - išmušė baisiausia tavo gyvenimo valanda! biggrin.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Aš jau šią savaitę nebeturiu laiko jokiems rašymams, tai trumpai: mano šaltinyje parašyta, kad stalas - būtinybė atkreipti dėmesį į problemą, nuosavas kūdikis - galingas suvokimo pakitimas (pokytis). Mirtis - permainos, tačiau, kaip suprantu, niekas sapne nemirė? Tik arti to? Kūdikio galva pmėlynavusi lyg ir? Tai, vadinasi, tavo intuityvus mąstymas stokoja nuolankumo ir supratimo. Kepurė - savęs pervertinimas, bet tu jos neturi, ir manai, kad kūdikis sušals?
Na, tai apibendrinant ir per daug nesigilinant - turi problemėlę ir nusimato galingi pokyčiai, tačiau, vienok, savęs nepervertini  mirksiukas.gif .

nu jo, jau kad prisidirbau, blyn, per kelis gyvenimus man neissrebt doh.gif doh.gif doh.gif dabar belieka keisti karma bent jau reguliariais saules pasveikinimais ir 'gimdos mostais' drinks_cheers.gif

o dar ir tavo saltinio duomenys viltingai nuteikia, taip kad ne takije dela zavalivali, zavalim i eto thumbup.gif

klausyk, dar grisk trumpam, nepabek! ka reiskia saves 'nepervertinu'? neuztektinai ivertinu ar kaip? nea, kepures nebuvo. galva pamelynavus buvo, jo. ir plauku ant galvytes buvo. manau, kad susals ir jauciu baisia sirdgrauza del to, kad tos kepures jam negaliu parupinti. o negaliu, nes pinigu neturiu ir namu neturiu, lauke stoviu kaip stoviu, be nieko ir su kudikiu ant ranku. vat. tai pirmoji sapno dalis. antroji, kad geriu ir rukau pamirsu, kad kudiki turiu, o jis tuo metu batono maiselyje ant to paties stalo nuogas sala. bet nenumire. sapnas baigiasi, kad as ji sildau, kad nenumirtu ir save keikiu, kad esu prasta motina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hacone: 22 birželio 2005 - 12:39
QUOTE(Hacone @ 2005 06 22, 12:34)
klausyk, dar grisk trumpam, nepabek! ka reiskia saves 'nepervertinu'? neuztektinai ivertinu ar kaip?

Tam, kad nepadaryti klaidų, turėčiau perskaityti visus analogus (t.y. - skyrių, kuriame pateikti sapnų pavyzdžiai ir jų išaiškinimai; atvejai skirtingi, jų daug), po to tavęs pasiteirauti dėl detalių patikslinimo - ir po to viską nuosekliai "surišti" į rišlų tekstą. O laiko neturiu. Todėl galima glaustai - ir nieko čia ypatingo nematau: tai, kad esi patalpoje - rodo, kad reikalas sukasi apie pasaulėvaizdį. Stalai - būtinybė atkreipti dėmesį į problemą, nuosavas kūdikis - galingas (powerfull) suvokimo (awarness) pakitimas. Čia citatos. Žiūrėk pakankamai abstrakčiai - trūkumų visos turim, ir jų niekad nebus per mažai, tiesiog šiame tavo gyvenimo etape tavo vidinis "aš" tau sufleruoja tokį aspektą - o kas prie ko, tai jau žiūrėk pati mirksiukas.gif , aš gi ne būrėja mirksiukas.gif . Matyt, pribrendo reikalas kažkuo keisti kažką savo pasaulėvaizdyje, ir ne kosmetiškai, o iš esmės. Plaukai - "savo paties socialinis portretas", mėlyna - supratingas nuolankumas, atseit - kaprizai ir šakojimasis yra priešingi dalykai supratingam nuolankumui. Kai minėjau savęs pervertinimą - tai turimas omeny "perdėtas pasitikėjimas savimi", na, toks požiūris, kad jei man taip atrodo - tai basta: vadinasi taip ir yra. Tai, tipo, tavyje to nėra, nors ir galvojai sapne apie tai. Galva - "intuityvus mastymas"; čia, pagal visą situaciją, manau, reikalas sukasi apie tai, kad yra kažkokia problemėlė, kurią galima pavadinti "o ką žmonės pagalvos?" arba kaip nors panašiai, ir ši problemėlė tave knisa, tačiau jos tikrasis sprendimas turėtų būti esminėje savo pasaulėvaizdžio revizijoje, kuri (pakeliui su kitais reikaliukais) išspręs ir problemėlę apie tai, "ką kiti gali pagalvoti". Be to, pagal sapno kontekstą, tai ne kokia nors dominuojanti problema, o tiesiog viena tarp visų kitų biggrin.gif . Akcentas tas, kad tau laikas pribrendo ir atidėlioti nebėra kada biggrin.gif . Taigi sakiau - prisidirbai biggrin.gif thumbup.gif .
Atsakyti
Sveikos;)
Va sianakt sapnavau kad sapnuoju...kad gryzau namo su seserim atsiguliau i lova, uzmigau ir susapnavau kazkokia nesamone.. ar gali tai turet kokia nors reiksme? nes lb jau keista buvo..smile.gif
Atsakyti
Sveikos, papasakosiu ir as siandienini sapna. JO reiksmes nezinau, tad gal padesit issiaiskinti.

Su autobusu vaziavau namo (pries 10 metu gyvenau vienkemyje) islipau stoteleje ir reikejo iki namo paeiti gal koki 0.5km. Tuomet pakeleje pamaciau sviesiai ruda pinigine.
Ja pasiimiau, ten buvo lyg ir Latai (metaliniai). Atskiram mazyciam odiniam maisiuke sudeti litai. Na toks ispudis, kad uzsieniecio pinigine, kuris lietuviskus pinigus susidejo atskirai kad nesusimaisytu. Tuomet jau norejau eiti per gatve, bet ten be perstojo vaziavo daug masinu. Kai galu gale pavyko pamaciau, kad nuo sodybos i kuria ejau atvaziuoja gal kokios 3-4 policijos masinos. Pirma sovusi mintis buvo issiimti pinigus ir tuscia pinigine su dokumentais atiduoti jiems(dokumentu nemaciau, bet zinojau,kad jie yra). Bet jie greitai pravaziavo ir toliau as labai greitai atsiradau sodybos sode. Zole buvo nupjauta ir is sudziuvusio sieno padaryti lyg ir tokie ratai aplink kazkokia kruva. Salia jo stovejo zmogus ir lyg kazka kilnojo. Tada suzinojau, jog kazka nuzude (nors su nieko nesisnekejau). Greitai parbegau namo, ten buvo sesuo su mama. Jos zinojo apie zmogzudyste, buvo ramios. Mane lyg apeme isterija.Norejau greiciau is cia begti, susirinkti daiktus(zinoma ju niekaip neradau) ir isvis tie musu kambariukai buvo taip pasikeite, kad negalejau atpazinti. Tiesa kai parodziau maniskems pinigine jos pasake, kad zmogzudys ne Latvis, o kazkoks maniakas. Na lyg ir viskas. Sapna uzbaigiau pati, kai apeme didziule panika, kad zmogzudys dar gali buti sodyboje.

Is vakaro jokiu siaubiaku neziurejau.
Issiaikinau, kad pinigine vyriska sapnuoti- paslapti laikysi.
Pinigus sapne rasti- pasiseks zaidimuose ar losime.

O is tikruju manau kad reikia bendrai sapna aiskinti o ne po daikta. Nes jis tikrai logiskas, kad ir tos policijos masinos.

Na merginos padekit cry.gif. Nes man sirdis dreba, kad tik kokios bedos neprisisauk. sad.gif

Tiesa i Latvija ruosiames vaziuoti atostogauti. Gal tai kainors susije. g.gif Bet tikrai is vakaro keliones naaptarinejom ir isvis ji man buvus, nebuvus.
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2005 06 25, 08:11)
Issiaikinau, kad pinigine vyriska sapnuoti- paslapti laikysi.
Pinigus sapne rasti- pasiseks zaidimuose ar losime.

O is tikruju manau kad reikia bendrai sapna aiskinti o ne po daikta.  Nes jis tikrai logiskas, kad ir tos policijos masinos.

Na merginos padekit  cry.gif. Nes man sirdis dreba, kad tik kokios bedos neprisisauk.  sad.gif

Sapnas turiningas wink.gif , siužetą nupasakojai smulkiai (tokio neteko bandyt šifruoti), galėčiau pabandyti - tačiau, nors sapną ir reikia aiškinti "bendrai", bet be atskirų elementų (taip pat ir šalutinių, arba kurie atrodo šalutiniais) nieko negaliu padaryti, nes atskiri elementai reiškia ne tą, kuo atrodo sapne (antraip nieko aiškinti ir nereikėtų). Tavo atveju būtų naudinga žinoti pinigų sumas (arba "menamas" sumas - atseit, kaip tau atrodo, kad ten buvo). Tokie niuansai - gal buvo auksinių, sidabrinių, varinių monetų? Koks monetų kiekis ir kokie nominalai (atskirai tas ir atskirai tas) - kadangi sapnavau ne aš, tai visiškai neįsivaizduoju biggrin.gif . Kiek ratų iš šieno buvo? Kekvieno skaičiaus reikšmė kita, todėl intervalai netinka - reikia vieno skaičiaus mirksiukas.gif . Na, pas tave daug visko, labai daug, ir prie visko, ką parašei, reikėtų visų tavo sapnuotų objektų spalvų, formų (geometrinių), krypčių, pasaulio šalių atžvilgiu krypčių, paros laiko, saulės, mėnulio - žodžiu visko, ką matei biggrin.gif . Siužetas siužetu, bet jei pagal jį statyti filmą, tai galima susukti 50 skirtingų filmų ir nė vienas nebus adekvatus tavo sapnui biggrin.gif . O mums gi reikia to tikrojo, antraip bus paklaidų wink.gif .
Dėl sapno elementų reikšmių - mano šaltinis nėra sapnininkas, todėl atskirų detalių aiškinimas skiriasi nuo tradicinio, o pats išaiškinimas nėra ateities įvykių prognozė ar modeliavimas. Galima sakyti, kad mano šaltinio pateikiamas išaiškinimas yra apie sapnuojančiojo vidinį "aš" ir apie tai, ką jis sufleruoja. O sufleruoja (t.y. perspėja) apie tai, kokie yra trūkumai ir kas taisytina.
Atsakyti
Aš ana savaitę sapnavau savo laidotuves fear.gif fear.gif fear.gif fear.gif fear.gif . Tai po to sapno kaip kvaiša sau vietos nerandu, visokios nesąmonės lenda į galvą doh.gif. help.gif help.gif help.gif Gal kas žinot, ką tai galėtų reikšt?
Atsakyti
QUOTE(Ašarėlė @ 2005 06 27, 12:48)
Aš ana savaitę sapnavau savo laidotuves  fear.gif  fear.gif  fear.gif  fear.gif  fear.gif . Tai po to sapno kaip kvaiša sau vietos nerandu, visokios nesąmonės lenda į galvą  doh.gif. help.gif  help.gif  help.gif Gal kas žinot, ką tai galėtų reikšt?

Reiskia kad ilgai gyvensi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brazke @ 2005 06 27, 12:16)
Sapnas turiningas wink.gif , siužetą nupasakojai smulkiai (tokio neteko bandyt šifruoti), galėčiau pabandyti - tačiau, nors sapną ir reikia aiškinti "bendrai", bet be atskirų elementų (taip pat ir šalutinių, arba kurie atrodo šalutiniais) nieko negaliu padaryti, nes atskiri elementai reiškia ne tą, kuo atrodo sapne (antraip nieko aiškinti ir nereikėtų). Tavo atveju būtų naudinga žinoti pinigų sumas (arba "menamas" sumas - atseit, kaip tau atrodo, kad ten buvo). Tokie niuansai - gal buvo auksinių, sidabrinių, varinių monetų? Koks monetų kiekis ir kokie nominalai (atskirai tas ir atskirai tas) - kadangi sapnavau ne aš, tai visiškai neįsivaizduoju biggrin.gif . Kiek ratų iš šieno buvo? Kekvieno skaičiaus reikšmė kita, todėl intervalai netinka - reikia vieno skaičiaus  mirksiukas.gif . Na, pas tave daug visko, labai daug, ir prie visko, ką parašei, reikėtų visų tavo sapnuotų objektų spalvų, formų (geometrinių), krypčių, pasaulio šalių atžvilgiu krypčių, paros laiko, saulės, mėnulio - žodžiu visko, ką matei biggrin.gif . Siužetas siužetu, bet jei pagal jį statyti filmą, tai galima susukti 50 skirtingų filmų ir nė vienas nebus adekvatus tavo sapnui biggrin.gif . O mums gi reikia to tikrojo, antraip bus paklaidų wink.gif .
Dėl sapno elementų reikšmių - mano šaltinis nėra sapnininkas, todėl atskirų detalių aiškinimas skiriasi nuo tradicinio, o pats išaiškinimas nėra ateities įvykių prognozė ar modeliavimas. Galima sakyti, kad mano šaltinio pateikiamas išaiškinimas yra apie sapnuojančiojo vidinį "aš" ir apie tai, ką jis sufleruoja. O sufleruoja (t.y. perspėja) apie tai, kokie yra trūkumai ir kas taisytina.

Jo doh.gif Tu dabar prisimink viska, kad gudras. Kai praejo pora dienu jis pasimirso ir toliau nebeimu i galva. Tik tiek kad ryte vaiksciojau lyg nesava, bijodama kazko.
Dabar bent jau zinosiu i ka atkreipti demesi sapnuodama biggrin.gif
Dekui uz demesiuka. wub.gif
Atsakyti
Lagunos sapnas labai įdomus thumbup.gif Tik aš nelabai sutinku, kad aiškinant sapną svarbu kiekviena smulkmena - sapnas yra pasąmonės emocinė iškrova, ir svarbiausia tai, kad sapne mums padaro didžiausią įspūdį. Būtent tai yra signalas, o visa kita - priemaišos. Šiame sapne svarbiausia yra piniginė, skirtingų šalių pinigai, kaltė ir baimė (noras išmesti), kaltės sąsaja su numanoma žmogžudyste, šieno ratai ir mamos bei sesres (artimų žmonių) abejingumas.

Jei aiškint tradiciškai - per žinomus europietiškus (geriau rytų Europietiškus, kurie mūsų sąmonei artimesni - aš naudoju ruso psichoanalitiko, archetipų tyrinėtojo sudarytą sapnininką, preliminariai iškoduojantį sapnus) simbolius, tai piniginės su pinigais radimas reiškia pasisekimą meilėje. Tiesiog žmogus nusiteikęs meilės avantiūrai - o kai yra nusiteikimas, kurį liudija sapnas, tai yra šansų, kad tai įvyks (čia sapno "pranašingumas"). Ruda piniginės oda, galbūt maišyta tautybė (gal net lietuvių - latvių, juk lyg ir sakei, kad į Latviją važiuoji, vadinasi, esi atvira tokiam atostogų nuotykiui). Pajutus pavojų (policijos arešto galimybė - areštas simbolizuoja netikėtą pasiūlymą) noras piniginę išmesti, pasilikti tai kas viduj, vertinga, bet nepasiliekant dokumentų - reikštų nenorą eiti į oficialius santykius, jų baimę, jaučiamą pavojų. Bet piniginė visgi išlaikoma su savim, su visais dokumentais - tu jos neišmeti ir neatiduodi, nors visad jauti nepatogumą ir kaltę. Netgi su ja nueini namo, ir randi namus pasikeitusius, nepažįstamus, svetimus. Šienas - netikėtos laimės simbolis, ratai - lyg ir savotiška pilnatvė, bet viską temdo žmogžudystės nuojauta, kaltės jausmas. Ir artimieji (mama, sesuo) į viską žiūri nerimtai, atsainiai, nesupranta tavo baimės ir galbūt radybų džiaugsmo. Sakyčiau, kažkaip panašiai tu modeliuoji galimą nuotykį, ir turi visus šansus būtent tokį prisišaukti, nes tavo pasąmonė tam nusiteikusi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2005 06 27, 15:47)
Tik aš nelabai sutinku, kad aiškinant sapną svarbu kiekviena smulkmena - sapnas yra pasąmonės emocinė iškrova, ir svarbiausia tai, kad sapne mums padaro didžiausią įspūdį.

O kodėl nesutinki mirksiukas.gif ? Aš pati nieko nei aiškinu, nei darau atranką - ši metodika nėra mano sukurta, ir interpretuoti bei įvesti kokius nors subjektyvumus negalima. O su tavo pateiktu aiškinimu sutinku ( mirksiukas.gif ) - tokia metodika reikalauja analizuoti taip, kaip tu ir paaiškinai. Aš dėl to ir akcentavau, kad maniškė nesiremia sapnininkais, o taip pat archetipais bei psichoanalize, - būtent tam, kad neklaidinčiau mamyčių, norinčių ..... rolleyes.gif kaip čia linksmiau išsireiškus? ... mirksiukas.gif malonaus ir raminančio paguodos žodžio smile.gif . Ir padrąsinančių prognozių smile.gif . Ir apskritai - aš su tradiciniais aiškinimais nesusipažinusi, o čia pateikiami kažkodėl labai trumpi. Kai įdomu - tai galima būtų ir išsamiau pavaryti mirksiukas.gif .
Atsakyti