Įkraunama...
Įkraunama...

Berniukų bėdos

QUOTE (reniote @ 2004 03 17, 23:10)
MAMAT2 as tu zodziu nesuprantu: kas yra apyvarte ir ka reikia atitraukti. g.gif

Kiek as suprantu, tai apyvarpe - ta "skura", kuria tavo suneliui pasalino huh.gif Todel tau nereikia to daryti.

Mano vyras irgi apipjaustytas Bet kai suzinojom, kad gims sunus, net ir jam paciam kilo daug dvejoniu - ar verta tai daryti g.gif Perskaitem kalnus literaturos, pakalbejom su gydytojais is skirtingu valstiju ir ishklausem nuomoniu "uz" ir "pries". Galiausiai nusprendem , kad apipjaustymas yra tikrai nereikalingas. Uosviams, aisku, plaukai piestu pasistojo rolleyes.gif Sake, kaip mes taip galim, suauges vaikas tures skausminga lytini akta blink.gif laugh.gif O kai as pareiskiau, kad tada LIetuvoj visi vyrai butu "neigalus", diskusija baigesi tongue.gif

Tikrai nematau jokio reikalo apipjaustineti berniuku. Visi daug kalba apie shvaros palaikyma - bet mes vandens tai turim tongue.gif ir dushinames kasdien: tad apipjaustymas bijant neshvarumu ir infekcijos atkrenta. Tyrimai taipogi nepatvirtina, kad tai padeda isvengti prostatos vezio. O kai suzinojau tos proceduros detales ohmy.gif - nu atleiskit, negaleciau savo vaiko atiduoti i tokia kankyne, tegul ir keletui minuciu....

Pries 30metu ir daugiau USA berniukai buvo apipjaustomi kone "rutinishkai" - gime berniukas, OK, apipjaustom.. Dabar poziuris stipriai keiciasi. Labiausiai tai jauciama Californijoj - apipjaustoma maziau nei 40% naujagimiu berniuku thumbup.gif Ligonineje, kur as gimdziau, rodiklis yra 50/50 per pastaruosius 2metus clap.gif

Visai kas kita yra zydai ir musulmonai - jiems tai religijos dalis ir apipjaustyma kaip rituala atlieka ju kunigas (ar kaip ten jie vadinasi cool.gif ) Cia jau ne mano reikalas diskutuoti ju religija ir paprocius.

Taigi, neapipjaustme sunaus ir tuo labai didziuojuosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (delfinas @ 2004 03 17, 23:55)
g.gif Pagal sita logika reiketu ir, sakykim, ausis nupjauti, nes jose irgi renkasi nesvarumai g.gif.

Delfine, as tavim zaviuosi clap_1.gif
Atsakyti
Na jus cia pridiskutavot laugh.gif Nukopijuoju savo rasliava is kitos vietos:

Tai nera jokia baisi procedura. Daugelis priima kaip "ziauria", nes lygina su mergaiciu apipjaustymu ir kai kuriu saliu tradicijom. Deja, tai visai kitas dalykas... Statistika rodo, kad apipjaustyti vyrai sekso gyvenime nenukencia (kadangi Voveriukas pergyveno del "nupjauto galo" laugh.gif ).

Patrumpinsiu kelias mintis is knygos tevams apie nestuma. Berniukus apipjausto del:
1. Religijos. Priimta tarp zydu ir musulmonu.
2. Sveikatos. Paskutiniai tyrimai rodo, kad apipjaustymas sumazina berniuku (ir veliau mergaiciu) susirgima AIDS ir kai kuriom kitom lyt. keliu plintanciom ligom. Taip pat sumazeja slapimo taku infekciju ir vyr.vezio galimybe. 1-2% neapipjaustytu vyru suserga phimosis (gal daktarai geriau zinos, tai liga, kai odele neatsismaukia). Gydoma apipjaustymu, bet su amziumi jis tampa labiau skausmingas.
3. Higienos. Apipjaustyta peni lengviau priziureti- ir tevams, ir vaikams.

Sunus dazniausiai nori buti panasus i tevelius. Pasaulyje apie 25% vyru yra apipjaustyti. Labiausiai tai priimta JAV. O knygos autoriaus patarimas toks: turekit omeny, kad augantis sunus nores jaustis "toks pat" kaip ir kiti berniukai duse po kokios nors treniruotes. Todel apipjaustymo klausima galima palikti ir kulturai, kurioje gyveni...
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 03 20, 11:40)

Tai nera jokia baisi procedura.

Nu man tai labai baisi - kadangi gyvybiskai nereikalinga, tai tikrai baisi ph34r.gif 

QUOTE (baltic*girl @ 2004 03 20, 11:40)

turekit omeny, kad augantis sunus nores jaustis "toks pat" kaip ir kiti berniukai duse po kokios nors treniruotes.

Kadangi salyje, kurioje as gyvenu, vis daugiau ir daugiau tevu atsisako tokios proceduros savo naujagimiams sunums, tai kai mano sunus bus "duse po treniruotes" - jis tikrai nesiskirs nuo kitu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMA2T&T: 20 kovo 2004 - 21:24
QUOTE (baltic*girl @ 2004 03 20, 09:40)
Tai nera jokia baisi procedura. Daugelis priima kaip "ziauria", nes lygina su mergaiciu apipjaustymu ir kai kuriu saliu tradicijom.

Man - kaip ir Mamai2T&T - ji net labai baisi. Ir as ja suprantu (butent suprantu, o ne pateisiniu) tik religijos sumetimais - na, ten musulmonai ir pan. Bo ten tokie krastai, tokie paprociai (kaip ir visokie haremai ir moteriskiu vaiksciojimas, isivyniojus i maisus ar neistikimos zmonos uzmetymas akmenim...).

Baltic*girl, Tu - kiek zinau - laukiesi mergytes? wink.gif

O visokiu proceduru baisumai priklauso dar ir nuo to, kiek tuo domiesi (ar nesidomi). Kartais kuo maziau zinai ir kuo maziau galvoji tuo lengviau ir nebaisiau viskas atrodo. Bent jau siuo atveju, manau, man tai tiktu toks pasakymas.

Na niekas manes neitikins, kad berniuka reikia apipijaustyti, jeigu tai nera del religijos ar tikrai butinu kokiu med. priezasciu (o taip gal ir gali atsitikti, ka as zinau).

As gal ir nesididziuoju (bet kad dziaugiuosi tai tikrai), kad sunelio nedavem apipjaustyti. Man tiesiog tai gyvybiskai butina - kaip oras ir vanduo - atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 20 kovo 2004 - 22:03
Mergytes, as neaiskiai parasiau - mano yra tik pirma pastraipa laugh.gif Diskutuokit, bet nepriimkit tai kaip mano nuomones wink.gif Viska isverciau ir perfrazavau is "The Expectant Father: Facts, Tips, and Advice for Dads-to-Be" (Armin A.Brott and Jennifer Ash). Piktumus prasom siusti jiems laugh.gif

Taip, Delfine, as laukiuosi mergytes wink.gif Bet kiek domejausi berniuko vyriskumais, tai sako, kad pjaustyt maziuka nera tas pats, kas dideli 2.gif Nes kudikio skausmo pajutimas ir prisiminimas yra kitoks wink.gif Beje, ten juk ir nuskausmina... Nepropaguoju nei to nei kito, beje laugh.gif Tai tegali but tevu pasirinkimas, o ne pasaliniu. Apipjaustyt del religijos man atrodo baisoka, as verciau rinkciausi sveikatos argumenta smile.gif Na, siaip skaiciau nemazai ir isigilinus nepasakyciau, kad pakraupau: kraupstu tik del mergaiciu apipjaustymo, tu tradiciju paskirtis visai kitokia... huh.gif
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 03 20, 22:18)
(...) kad pjaustyt maziuka nera tas pats, kas dideli (...)

Mačiau kažkaip šią procedūrą per labai dvasingą kultinį filmą "Faces of death", ten Afrikos gentyje filmuota........ vaizdelis nykoks sad.gif
Atsakyti
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 03 21, 18:04)
Mačiau kažkaip šią procedūrą per labai dvasingą kultinį filmą "Faces of death", ten Afrikos gentyje filmuota........ vaizdelis nykoks sad.gif

Nu nu, prisiziurek kaip daro Afrikoj laugh.gif O dar filme...
Atsakyti
QUOTE (baltic*girl @ 2004 03 21, 18:06)
Nu nu, prisiziurek kaip daro Afrikoj laugh.gif O dar filme...

na rezultatas vistiek tas pats - pusės vyriškumo nerasta laugh.gif , o beje Afrikos šamanai sudėtingas operacijas be anestezijos ir aseptinėmis sąlygomis atlieka, na ir gana sėkmingai. Bet vistiek nenorėčiau pakliūt į jų rankas laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriukas36: 21 kovo 2004 - 23:53
Voveriuk, berniuku apipjaustymas NEATIMA ju vyriskumo wink.gif Vat mergaiciu - taip, apipjausto del kitu dalyku. Nebent Afrikoj kitokia teorija pritaiko, bet del to "vyriskai" VISAI nenukencia. Taigi paziurek - JAV apipjausto daugiausiai vyru, o salis pirmauja sexo industrijoje laugh.gif Pasiskaityk kur nors nete daugiau apie tai (apie apipjaustymo pasekmes berniukams ir mergaitems, kad pamatytum ryskius skirtumus) wink.gif
Atsakyti
vienas pliusas del apipjaustyto vyro.....jie ilgiau myletis gali..... blush-anim-cl.gif tipo ilgiau islaiko....nes tas ju "daiktas" iprates tintis...todel yra nebejautrus......

o del lengvumo priziureti.....tai tas tik murziams ir tingyniams tinka biggrin.gif ir dar amerikones motinos apipjausto savo sunus...nes pas juos yra keistas poziuris i berniuko pimpuko atsmaukima plaunant,.......tipo nepadoru...... doh.gif
Atsakyti
As esu pries apipjaustyma Grieztai!!!!! Nors aplink mus laksto daugiausia apipjaustyti berniukai. Taigi, nezinau kaip cia bus kai mokyklas pradesim, nes vistiek dauguma amerikonu pasirenka apipjaustyma. Pries 30 metu tai buvo daroma visiems berniukams, o dabar dauguma vistiek nori, kad vaikelis atrodytu "lygiai taip pat" kaip ir tetis blink.gif
Atsakyti