mes 2 metuku beveik bet balsavau uz du

Sūnelį prie puodelio pratinti pradėjau 1,5 metų. Iš pradžių po truputį dieną be pamperių laikydavom, vasarą lauke irgi nedėdavau, bet rudenį į lopšį išvarė, tai ten niekas nežaidė.
Tada vakarais namie be pamperio būdavo, o dieną lopšy su. Nieko gero tai nežadėjo, rezultatas 2 metų dar nesiprašė ant puodo ir į kelnes droždavo.
kai nusaugodavom tada pasodindavom. Paskui staigiai lūžis įvyko: kartą iš po nakties sysius su antibiotikais sureagavo ir žiauriai iššuto užpakaliukas, kokią savaitę į lopšį nevedėm, namie be pamperių laikėm, o kai nuėjo į lopšį po savaitės tai auklėtojos pasiūlė irgi be pamperių laikyti. tada staigiai per kokią savaitę prašytis pradėjo, o dabar jau ir naktį nebereikia.
Beje labai geras dalykas specialios paklodės naperšlampamos ( viena pusė celofanas, kita- tokia įdomi medžiaga, panašiai kaip agroplevelė). Nežinau kur yra pirkti, man uošvienė padovanojo. Tai va ant tos paklodės uždedi normalią paklodę ir lovytė apsaugota.
aišku nepatingėti skalbti dažniau reikia.
O šiaip girdėjau kad 2 metų vaikams savaime viskas apsisuka galvelėj ir jie sąmoningai pradeda suprasti, kad ant puodelio reikia. todėl manau neverta kankinti ir kas valandą sodinti ar panašiai, gali išviso pradėti puodo bijoti.

Beje labai geras dalykas specialios paklodės naperšlampamos ( viena pusė celofanas, kita- tokia įdomi medžiaga, panašiai kaip agroplevelė). Nežinau kur yra pirkti, man uošvienė padovanojo. Tai va ant tos paklodės uždedi normalią paklodę ir lovytė apsaugota.

O šiaip girdėjau kad 2 metų vaikams savaime viskas apsisuka galvelėj ir jie sąmoningai pradeda suprasti, kad ant puodelio reikia. todėl manau neverta kankinti ir kas valandą sodinti ar panašiai, gali išviso pradėti puodo bijoti.
QUOTE(reda.z @ 2007 04 21, 13:00)
mes jau senokai ja sodinam ant puoduko, bet labai daznai buna, kad tik nulipa nuo puoduko ir padaro i kelnes. Kartais pasako si, tai tada jau begam ant puodo.
as savo mazyle sodinu ant puoduko nuo sesto menesio ,bet kuo didesne panele tuo mazau nori sesti ant puoduko nulipus nuo puodo padaro sisiuka ,gal per anksti pradejau sodinti ant puoduko ,dabar mano panelei 1,5men diena pamperso atsisakem jau senai ,naudojam tik nakciai
QUOTE(Keit @ 2007 03 06, 19:53)
nuo kada dienai nebereikėjo pamperso? Ir pasidalinkit kaip pavyko šito pasiekti, kokiais metodais 

O kedel iki metu grafos nera???? Kaip balsuoti?

Beje, geras striapnis: http://www.rasakila....yti-naturaliai/
Maniskiui jau 2.5m.
ir dar su pampersais
, vaikas lanko darzeli, tad ten padaro i puoduka, ir namie padaro i puoduka, kai paprasai, kad atsisestu
o kartais ir pats pasipraso
Na labai
tikiuosi, kad per vasara, atprasim nuo pampersu

Na labai

Mes atsisakėm nuo metų ir 9 mėn. Dieną visur važiuojam, ir į lauką einam be pamperso, tik va nakčiai dar reikai. Kaip nuo to atpratinti?

Mes kažkaip stebūklingai atpratom nuo pamperso. 1,6 mėn. pabandėm vieną dieną pagyventi su triusikėliais. Tai bėgo gal kas pusvalandį, namuose ant visų radiatorių buvo kelnių paradai... Truputį barėmės, aiškinomės, gėdinomės ir sekančią dieną ji man sako - sisiu mama... buvau apakus, galvojau pasigirdo, gal išdykauja, bet bėgom ir padarėm. Ir aš džiaugiausi, gyriau ir sesė, ir pati patenkinta baisiai buvo. Tai taip ir gyvenam dabar be pampo, tik nakčiai ir kai ilgesniam laikui kur išvažiuojam užsidedam. Dabar kita bėda... ji niekur kitur nedaro, tik į savo puodą... tai velkamės visuk puoduką. Ir į pampą nenori daryti... šaukia vidurį Akropolio sysiu, aš sakau daryk į pampą, o ji ne... sysiu.
Na mums dar niekaip nesiseka ismokti sakyti sisiu. Mano mergiotei 1m ir 2men. Pavargau gaudyti momentus, o ir ji niekaip neparodo kad jau reikia nesti. Tai va ir siandien trejas kelnias susiusiojo,o po to kai dar ir ant grindu kaku padare
tai kantrybe truko.
Jau dziaugiausi viena diena kai ji niurzgedama parode kad nori sisiu,tai spejom
.O kitus kartus tai niurzgia tik siaip sau,tuomet nusivariau nuo koju ir juokinga nepasirode
.
Ziuriu,kad dienos miegelio metu galiu sauskelnes nedeti,nes nesiusioja( ir kaip siusios jei beveik nieko negeria!?).
O,nuo kada nebereikia sauskelnes tai nuo kiekvieno vaikelio priklauso,tad as ir nebalsavau.
Papildyta:
Pamirsau pridurti kad maniske puoduko nepripazysta, spec. dangcio ant unitazo deti bijo
.Tai kai nori mazo, virs kriaukles palaikau ir padaro.

Ziuriu,kad dienos miegelio metu galiu sauskelnes nedeti,nes nesiusioja( ir kaip siusios jei beveik nieko negeria!?).
O,nuo kada nebereikia sauskelnes tai nuo kiekvieno vaikelio priklauso,tad as ir nebalsavau.
Papildyta:
Pamirsau pridurti kad maniske puoduko nepripazysta, spec. dangcio ant unitazo deti bijo

Sūnui 2 m. 3 mėn., o prošvaiščių, kad pradės prašytis ant puodo - jokių. Sysiu pasodintas dar padaro, bet rimčiau
niekaip. Kalba vaikas daug, supranta, ka ant puodo reikia daryti, bet daugiau nė iš vietos. Mes jau su vyru juokaujam, kad jis greičiau išmoks pats pampą pasikeisti, nei pasiprašyti

Mažylei netrukus bus 1,5m. Pasiskaičius mamyčiu, pasakojimus apie ju, mažyliu, draugystę su puodu. Manau, kad jau laikas ir man susiimti ir supazindinti mažąją su puodu. Gal pasiseks.

Musu kavalieriui irgi 1 metai ir 5 men, bet su puodu nedraugauja, nors tu ka
Sysiu dar kartais padaro, kai pataikai pasodinti, o rimciau niekaip...
Jau kai kaku uzsimano, pasislepia kur nors, kad niekas jam netrukdytu ir krauna
Esu skaiciusi, kad vaikuciai puoduko reikalus pradeda tik nuo 2 metuku suvokti

Jau kai kaku uzsimano, pasislepia kur nors, kad niekas jam netrukdytu ir krauna

Esu skaiciusi, kad vaikuciai puoduko reikalus pradeda tik nuo 2 metuku suvokti

negaliu basuot,nes diena namuose pamperso nuo 8men. nededu, tik kai einam i lauka ir nakciai,o dabar mums 1metukai ir5men.ir nuo 8men draugaujam su puoduku,patinka mano mazylei puodukas,padarius dar megsta ir pasedet.