Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras žvejys

QUOTE(aakutee @ 2007 05 21, 15:11)
Jaučiu būtų labai patenkintas thumbup.gif
Aš jiems sakau, tai dabar kaip nuvažiuosit iš karto susitarkit, kad kitais metais vėl atvažiuosit, tai tipo, gal ir nuolaidas gausit. Tai maniškis pareiškė, kad aš visai kvaila, ir jis nelauks jokių kitų metų, o rudenį vėl varys doh.gif

kaži kur čia galima užsisakyt? ax.gif
Atsakyti
reikia knistis internete. patys norvegai žvejoja Bodo, bent jau taip pasakojo draugai, kurie Norvegijoj gyvena.
aš pernai užsakinėjau per www.dintur.no

aakutee, aš tai būč važiavus. dzin, kad 4 diedai. bet ten taip gražu. o dar į Lofotenų salas berods taviškiai išvažiavo, taip? hmmmm .... wub.gif

mano diedas labai skaniai menkę daro. skaniausia yra su bulvių koše ir svogūnų-morkų padažu. galima apsivalgyt.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 05 21, 15:34)
aakutee, aš tai būč važiavus. dzin, kad 4 diedai. bet ten taip gražu. o dar į Lofotenų salas berods taviškiai išvažiavo, taip?  hmmmm .... wub.gif

mano diedas labai skaniai menkę daro. skaniausia yra su bulvių koše ir svogūnų-morkų padažu. galima apsivalgyt.

Būtų važiavus nors viena moteriškė, tikrai net negalvočiau, o dabar doh.gif , eik tu, jaučiu ten aukščiausios klasės šeimininkutė būčiau doh.gif
Taip jie varys į Lofatenus birželio 11d., tikiu, kad ten labai fainai. Jau foto prisižiūrėjau kitoj temoj, tai net seilę varvinau bigsmile.gif
Jie pernai buvo kažkur kitur Norvegijoj, bet pataikę buvo per baltąsias naktis, ar kaip ten vadinasi, tai grįžo ir raudojo, kad tik savaitę ten buvo, tai dabar jau lekia 2 savaitėm, kad tipo atsižvejotų, bet taip tikrai nebus schmoll.gif

O, dabar norėčiau menkės receptuko, jeigu negalima čia rašyti, tai jeigu netingėtum, tai man į AŽ ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2007 05 21, 15:26)
kaži kur čia galima užsisakyt?  ax.gif

Vieni vyro draugai jau dabar Norvegijoj žvejoja, tai jie užsisakinėjo per kažkokią agentūrą. Dar būna žvejybiniuose žurnaluose, kad renka grupes ir veža ten žvejoti. Maniškiai viską susirado internetu, tai dar ten norvegai ir nuolaidas davė, tik nežinau kam ar laivui, ar namukui, ar ir laivui ir namukui, nu bet vienu žodžiu padori kaina jiems ten gavosi, jei bus įdomu, galėsiu parašyti vėliau kiek jiems atsieis šita kelionė mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aakutee: 21 gegužės 2007 - 14:50
QUOTE(aakutee @ 2007 05 21, 15:49)
Taip jie varys į Lofatenus birželio 11d., tikiu, kad ten labai fainai. Jau foto prisižiūrėjau kitoj temoj, tai net seilę varvinau bigsmile.gif

O, dabar norėčiau menkės receptuko, jeigu negalima čia rašyti, tai jeigu netingėtum, tai man į AŽ ax.gif

aš pagalvojau, kad jie dabar išvažiavo į tas salas.

receptuks labai paprastas. šiaip viską gamina diedas. todėl rašau, ką mačiau, kaip jis gamina.
pasidarai menkės filė, apvolioji miltuose arba manuose (manai traškumo duoda) ir iškepi. ir ten kur kepė žuvis sudedi supjaustytus svogūnus. kepi, kol gražiai pagelsta. įpili grietinėlės (galima pieno) ir dar šiek tiek reikia pakaitini, kol ta grietinėlė pradeda tirštėti. ir viskas. svogūnai nerealiai skanūs išeina.
galima įdėti ir sutarkuotų morkų. irgi skanu.
ir skaniausia yra su bulvių koše.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 05 21, 16:17)
pasidarai menkės filė, apvolioji miltuose arba manuose (manai traškumo duoda) ir iškepi. ir ten kur kepė žuvis sudedi supjaustytus svogūnus. kepi, kol gražiai pagelsta. įpili grietinėlės (galima pieno) ir dar šiek tiek reikia pakaitini, kol ta grietinėlė pradeda tirštėti. ir viskas. svogūnai nerealiai skanūs išeina.
galima įdėti ir sutarkuotų morkų. irgi skanu.
ir skaniausia yra su bulvių koše.

Va, kad manuose galima apvolioti, tai nežinojau, kai pagaus menkių Nidoj, tai būtinai pabandysiu taip padaryti mirksiukas.gif
Ačiū už receptuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2007 05 21, 14:05)
Gal maniškiui užsakyt tokią kelionę? Turbūt apsidžiaugtų kaip nežinia kas biggrin.gif

thumbup.gif
QUOTE(aakutee @ 2007 05 21, 14:11)
Man siūlė, bet aš viena ten su keturiais diedais doh.gif  nenorėjau važiuoti mirksiukas.gif

lotuliukas.gif Kaip tik būtų labai faina, nors pailsėtum lotuliukas.gif
O MB ten, Bergene, brolis su šeima gyvena. Tai mes pas juos ir varėm. Maniškis žuvaudavo nuo pat ankstaus ryto, o aš parpdavau iki pietų. Paskui varydavom į miestą. Kai brolis grįždavo, tai varydavom po apylinkes. Visose ,,balose" merkdavo meškeres rolleyes.gif

Aš visas žuvis kepu folijoje su sviestu, margarinu, daržovėm thumbup.gif MB valgo tik su sviestu, jam turi jaustis žuvies skonis. Bet skanu ir taip ir taip. Dar pliusas, kad labai greit viskas padaroma ir greit iškepa tongue.gif
Atsakyti
Pjuvena po krūmu, tai ar užsakei vyrui žvejybinę kelionę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pakalnutė @ 2007 05 30, 12:52)
Pjuvena po krūmu, tai ar užsakei vyrui žvejybinę kelionę?  g.gif

dar ne. Maniškis pats pasirūpino kelione su nakvyne lietuvos ežeruosna biggrin.gif Ale kažkaip lydekos neparnešė nei vienos, atseit, karšta labai buvo, žuvys nekibo. Tik kilbukai biggrin.gif
Atsakyti
karšta, niekas nekimba, bet jie vis tiek žvejoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 05 30, 13:02)
karšta, niekas nekimba, bet jie vis tiek žvejoja  doh.gif

ir labai uodai vakare kando, puolė , sakė, spiečiais, tai vargšas, nepasiėmė nuo uodų purškalo, tai su striuke, kepure sėdėjo, kad nekąstų taip stipriai.. Prakaitas upeliais varė, bet vistiek ŽVEJOJO smile.gif
Atsakyti
man nelemta suprast šito užsiėmimo lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano vyras su sūnum savaitgalį Nidoj prižvejojo tiek ešerių, kad kai pamačiau net silpna pasidarė. Vakar su sūnum išvalėm 54, iškepiau dvi keptuves, o suvalgė du ešeriukus doh.gif Nemėgstu žuvų doh.gif
Atsakyti