Na vyras mano jis isklauso ka pasakoju,suprantu jis dirba,bet tada galetu ir maziau bumbeti del ko nors. Nera lengva ir nervu kainuoja visur sulakstyti.
Mes tai kitaip ir negalvojam,arba ji i normalia mokykla bet su lydinciu mokytoju arba i autistu mokykla.O per pertraukas tai juk labiausiai ir reikai lydincio asmens.Nera jai taip paprasta su kitasi vaikasi i kontaktus sueit,o ir ne visi nori apeiti vaikus kurie kitokie,jiems smagu tokisu paerzinti. Kartais juk nereikia kitpokiu but,uztenka letesniam buti.
Taip, tikra tiesa Pareis, jau tokie mes zmones megejai pasijuokt is kitokio greiciau nei jam padet. Ka darysi tie kitokie ir ju artimieji turi but protingesni ir stipresni. Toks gyvenimas, bet manau jis pasikeis i geraja pusia.

Šiandien pas Augustą kalėdų eglutė mokyklėlėj
Laukia labai kalėdų senio.
Visoms mamoms ir jų vaikeliams gerų Kalėdų, kad jos būtų turtingos ir šviesios.

Pas Vaidute bus penktadieni svente, bet buvome pas daktaru tai dar islindo viena ligele sirdies yda
Senis ištirps lyg vandeny, Ateis Kalėdos, Nauji ateis - ir girs, ir teis, Ir skausmo bus, ir džiaugsmo bus, Ir vis tik laikas - nuostabus ... Laimingo laukimo...

Senis ištirps lyg vandeny, Ateis Kalėdos, Nauji ateis - ir girs, ir teis, Ir skausmo bus, ir džiaugsmo bus, Ir vis tik laikas - nuostabus ... Laimingo laukimo...

As galiu pasidziaugti. Siandien buvo atliktas intelekto testas dukrai.Ir rezultatai buvo tikrai geri. Pagal sio amziaus vaiku normas ji yra paciam viduriuke.Kaip psichologas parode visus sutzymetus pagal atsakymus kryziukus,tai buvo tik kelios uzduotys kurios buvo netoli zemosios ribos(bet ir i jas sutilpo) atliktos,o visos kitos netgi aukstos,bet ne auksicau ribos. O sumoj gavosi pats viduriukas,kaip psichologas pasake,tikrai labai geras rezultatas,kaip pas tikrai daugeli ne autistu vaiku butu.Si karta reikejo jai ir nemazai kalbeti ir kalba suprasti,o dar ir vokieciu kalboj,tai as dabar lyg devintam danguj lakiociau
Dabar tik reiks ziureti ar mokykloj atsiras mokytoju noriniciu toki vaika klasej tureti. Bet ,akd dukra gali eiti i normalia pradine mokykla,tai faktas.

labai atsiprasau, kad neskaiciau visos temos, gal jau jus apie tai kalbejote!Ka jus darote su darzeliais?Na mum dar mazokai laiko, bet kiek zinau i kai kuriuos reikia is anksto registruotis?Ka mum geriau daryt?
Ar tavo lėliukui kažkas negerai? Kodėl dabar sprendi, kad reikalingas "kitoks" darželis?
Jei tu vilnietė, tai mano Augustėlis ėjo į darželį "Žolynėlis" Antakalnio gale. Tai labai geras darželis, priima vaikučius nuo maždaug 1 laiko, nes ten nedidelės grupės 4-6 vaikai, kelios auklėtojos. Yra sudaromos programos specialiai kiekvienam vaikui. Aš leidau nuo 2 metų iki 7 metų. Gali net nakvoti vaikas, jei negali paiimti, juk būna taip kartais.
Vaikai buvo įvairūs, su judėjimo sutrikimias, nežymiais protiniais atsilikimais, sindromais, su cerebriniu.
Tarėmės užrašyti nuo rugsėjo maždaug prieš pusmetį, nes buvo vietų. Ėjom, apžiūrėjom, mums viskas tiko.
Jei tu vilnietė, tai mano Augustėlis ėjo į darželį "Žolynėlis" Antakalnio gale. Tai labai geras darželis, priima vaikučius nuo maždaug 1 laiko, nes ten nedidelės grupės 4-6 vaikai, kelios auklėtojos. Yra sudaromos programos specialiai kiekvienam vaikui. Aš leidau nuo 2 metų iki 7 metų. Gali net nakvoti vaikas, jei negali paiimti, juk būna taip kartais.
Vaikai buvo įvairūs, su judėjimo sutrikimias, nežymiais protiniais atsilikimais, sindromais, su cerebriniu.
Tarėmės užrašyti nuo rugsėjo maždaug prieš pusmetį, nes buvo vietų. Ėjom, apžiūrėjom, mums viskas tiko.
kregzdute mano suneliui dauno sindromas, ar tikrai reikes ar nereikes darzelio dar nezinau, nes mes labai mazi!Todel ir klausiu kaip geriau daryti ar reikia laukti ar jau dabar ieskoti!
As gavau siandien atsakyma su dukros intelekto testo rezultatasi. PAts visas aprasymas apie tetsa,ivertinimas yra viskas tvarkoje.Sumoj buvo ji ivertinta-103. Tik as likau pritrenkta diagnozes.Iki siol visad buvo diagnoze"polinkis i autizma".o siadnien pirma karta svydavu"Aspergerio sindromas".Vakar kaip tik ejom mdicinine komisija del mokyklos ir po to su terapiaute apie Aspergerio sindroma kalbejom,ji pasake,kad tai dar blogiau ir zymiau blogiau nei autizmas.Nors as kazkaip visad galvjau,jog aspergeris gal net ne taip ir blogai(gal del to,kad tam tikru gabumu vaikai turi
).Tai dabar net pasimeciau.Visad buvo kalbama,kad tai jos yra labai lengva forma,o tai kaip dabar suprast,kad Aspergeris ir jei tai dar blogiau? PAsimeciau visai.

Paries yra knyga apie si sindroma vadinasi" Tas keistas nutikimas suniui nakti" Aspergerio sindromas pavadinimą gavo iš Hanso Aspergerio, austrų psichiatro, kuris pirmasis 1944 m. jį aprašė, pavardės. Tai tarsi švelnesnis autizmo variantas. Žmonės, kuriems šis sindromas būdingas, vaikystėje pasižymi prastais socialiniais įgūdžiais, sunkesne verbaline komunikacija, socialine atskirtimi. Jų kalbos sandara gana keista, artikuliacija ir motorika nerangi, sustabarėjusi". Jų interesų laukas dažnai būna ribotas, specifinis. Manau tau si knyga turetu but idomi sekmes jums .
Man teko dirbti su ivairias negalias turinciais vaikuciais tai cia kartais paskaitineju tikiuosi nesupyksit
Man teko dirbti su ivairias negalias turinciais vaikuciais tai cia kartais paskaitineju tikiuosi nesupyksit
Pakalbejau su psichologu as,tai jis sake,kad is tiesu,tai mano dukrai yra isviso sunku kokia diagnoze duoti.O norit leisti i mokykla,ir gauti lydinti mokytoja reikia tikslios diagnozes,tai jis artimesne jai uzrase. Nors istiesu tai tiek kas is autizmo tiek is Aspergerio jai sunku isvio ka pripaisyti.Kiap ir del sakykim smulkiosios motorikos dukraisviso nei maziausiu problemu neturi,bet stai,hm,nu ir kaip dabar tai lietuviskai vadinasi,ta stambioji motorika(kaip pasokineti) jai jau sunkiau.Ji kol kas ant kaires kojos negali pasokineti.Bendrauti ji palyginti ne taip seniai pradejo normaliau ir net pokalbisu palaikyti kazkieki klausimus atsakineti.bet ji be galo smalsi,ja viskas domina kur ka daryti reikia.Ir visus testu ji visada su noru daro ir susikoncentravus. Kaip psichologas kazkada pasake"ji keista" KAi atrodo vieni bruozai aiskiai rodo,kad yra autizmas,bet kruva dalyku kurie kaip ir netinka autizmui.Kiap gydytojai sako,nera tokios mokyklos kuri istikro jai tiktu,nes pagal intelekta ji yra pats normaliausias vaikas.
O del knygos.Gal kartais zinai kur ja gauti butu galima?
O del knygos.Gal kartais zinai kur ja gauti butu galima?
Prasau Paries http://www.musuknyga...tura/romanas/91 ten galima uzsisakyti nes matau kad gyvenat ne Lietuvoje
O jei jos intelektas yra norm tai ir leiskit ja i norm mokykla
O jei jos intelektas yra norm tai ir leiskit ja i norm mokykla