Tulpe,aciu uz nuoroda,bet as neradau ten tos knygos.Bandziau ir i paieska ivesti,bet nerado.Gal gali pasakyti kas ja parase.Gal pasidairyciau kiuose kokiuose knygu puslapiuose?
Aciu
del aspergerio sindromo - tai yra, kaip suprantu, DAUG svelnesne autizmo forma.
Angliskai apie sindroma
http://www.udel.edu/bkirby/asperger/
Ten raso, kad aspergerio sindromieciai turi normalu intelekto koeficienta, ir daugelis ju turi ypatingu galimybiu atskirose situacijose. Kalbos vystymasis atrodo normaliai, nors tam tikru sutrikimu yra (ypac vartojant kalba bendravimo kontekste, AS vaikai viska supranta labai pazodziui)
Vaikas su aspergerio sindromu yra profesionalu vertinamas kaip "labai gerai funkcionuojantis autistas".
Beje tam romane apie autista vaika ir suns mirti (nzn lietuvisko pavadinimo) pavaizduota gana astri autizmo forma. zmones su aspergeriu sugeba funkcionuoti visuomeneje daug geriau nei dauguma autistu.
Angliskai apie sindroma
http://www.udel.edu/bkirby/asperger/
Ten raso, kad aspergerio sindromieciai turi normalu intelekto koeficienta, ir daugelis ju turi ypatingu galimybiu atskirose situacijose. Kalbos vystymasis atrodo normaliai, nors tam tikru sutrikimu yra (ypac vartojant kalba bendravimo kontekste, AS vaikai viska supranta labai pazodziui)
Vaikas su aspergerio sindromu yra profesionalu vertinamas kaip "labai gerai funkcionuojantis autistas".
Beje tam romane apie autista vaika ir suns mirti (nzn lietuvisko pavadinimo) pavaizduota gana astri autizmo forma. zmones su aspergeriu sugeba funkcionuoti visuomeneje daug geriau nei dauguma autistu.
Sveikutes, mano panele visai duksta sunku susikalbet su ja, man baisu darosi
manau kad tai pauglyste ir kad praeis, bet bijau kaskodel 18m jos, na lieka tik budrei laukt ju.......

QUOTE(melodija @ 2006 01 31, 12:28)
Sveikutes, mano panele visai duksta sunku susikalbet su ja, man baisu darosi
manau kad tai pauglyste ir kad praeis, bet bijau kaskodel 18m jos, na lieka tik budrei laukt ju.......

na gal man ir nereiketu kistis, nes esu daug maziau patyrus uz tave, bet taip darau del to, kad mano mama dirba su tkiais visokiaisd vaikuciais, ir ji vis sakydavo, kad jie visi turi pomegi, vz vieni piesia, kiti soka, treti dainuoja, tai gal jum irgi reikia paieskot ko nors, na jei neturit!Na ir linkiu, kad greit praeitu, sekmes!
QUOTE(ad23 @ 2006 02 03, 10:37)
na gal man ir nereiketu kistis, nes esu daug maziau patyrus uz tave, bet taip darau del to, kad mano mama dirba su tkiais visokiaisd vaikuciais, ir ji vis sakydavo, kad jie visi turi pomegi, vz vieni piesia, kiti soka, treti dainuoja, tai gal jum irgi reikia paieskot ko nors, na jei neturit!Na ir linkiu, kad greit praeitu, sekmes!
Aciu uz kisimasis saunuole esi

Na o mes kariaujam del mokyklos. Del teises i normalia mokykla. Karas tai atslugsta tai vel is naujo uzverda,visi kas tik gali tempia guma. Kiti jei netingi,tai siuncia ja( su normaliu intelektu) i specialia mokykla.Tai as vel turiu irodineti,akd jai ten ne vieta.Man jau tikrai nervai vos belaiko.Kaimyne vakar sako" isdurneti sitaip galima" ataskiau" negalima,tai man per didele prabanga.Kol dukros neuzrasiau i normaliai mokykla isdurneti negaliu sau leisti,o ir uzrasius negaliu,nes reiks toliau padeti" Net gi tiek negali sau leisti,net isdurneti
Juokas pro asaras,kuriso is vien liejasi.Stogas vaziuoja,o pasiduoti negali,nes toks vaizas ,akd visi tik ir laukia,kada as pasiduosiu.
Papildyta:
Alinute m aciu uzszinute.

Papildyta:
Alinute m aciu uzszinute.
Vakar mano maistinga angeliuke parejusi namo, man liepe rasyt pareiskima kad jin nebeis i goda va. Bet seip teip, priejau pasiklabet su ja tai nieko atsileido nieko nebesako vel eis
Erzina vieni kitus kaip paduke, margas tas gyvenimas visuose sluoksniuose

0o mes va pradejom vaiksciot i mankstas ir pas logopede!Tai visi ramina, sako, kad vaikas ir stiprus ir bendrauja gerai!Dar tikrinomes sirdele, tai sake, greiciausiai yra idele!Kaip liudna....
bet mes tikimes, kad viskas gerai!!!Kazkokia nesamone mum su invalidumo dokumentukais gaunasi, jau net apsizliumbiau, nes nieko neina padaryt, ju norint reikia but deklaravus gyv vieta ten kur gyveni, bet mes nuomojames, tai seimininkai nesutinka... tai nebezinau jau net kur kreiptis!!!
Kaip jus gyvenat?Ka veikiat?Kaip nuotaikos?

QUOTE(ad23 @ 2006 02 08, 13:27)
0o mes va pradejom vaiksciot i mankstas ir pas logopede!Tai visi ramina, sako, kad vaikas ir stiprus ir bendrauja gerai!Dar tikrinomes sirdele, tai sake, greiciausiai yra idele!Kaip liudna....
bet mes tikimes, kad viskas gerai!!!Kazkokia nesamone mum su invalidumo dokumentukais gaunasi, jau net apsizliumbiau, nes nieko neina padaryt, ju norint reikia but deklaravus gyv vieta ten kur gyveni, bet mes nuomojames, tai seimininkai nesutinka... tai nebezinau jau net kur kreiptis!!!

Pabandyk kreiptis i rupyba ar savivaldybe jie turi tokia galimybe priregistruot. Nenuleisk ranku ieskok ir rasi , sekmes

QUOTE(melodija @ 2006 02 09, 21:54)
Pabandyk kreiptis i rupyba ar savivaldybe jie turi tokia galimybe priregistruot. Nenuleisk ranku ieskok ir rasi , sekmes 

na bandom kreiptis visur kur tik eina!!!!Draugus gimines ir snipstas, na dabar bandysim prie savivaldybes registruotis, tik, kad reikia issiregistruot is savo ex namu, o ta procedyra trunka menesi turbut!!!!
Cia kiek skaiciau, susidariau ispudi, kad esi tikrai super mama, noriu paklaus \t kaip tu viska speji?
Sveikos, niekiap nesurandu laiko prisijunkti ir paplepeti. Pareis oi kaip tave suprantu del mokyklos vargu, su kiek mama kalbejau visos sako, kad gyvenyma sutrumpina 5 metais tas kisimas i normalia mokykla
svarbu nenuleisti ranku. mes dar gyvenam ramiai, nes nuo kito rudenio eis dar i ta pati darzeli, o jau paskui prasides ieskojimai, kur ji leist. Mazius sparciai juda i prieki, bando sakinukus pasakyti, kol kas tik geryn viskas eina ir sparciai, tik kartais buna baisu dziaugtis
Sekmes jums visoms

Sekmes jums visoms
Sveika lutute. Jau zinai,tikrai daug sveikatos kainuoja ir nezinau net kiek metu gyvenima sutrumpina visa tai. Dukra tikrai labai sparciai eina i prieki. Net nesulyginti jos pirmojo testo(taip pat intelektas buvo tikrintas) ir antrojo. PSichologas net pats stebejosi. O kaip ji kalbet pradejo,i klausimus atsakinet,diskusija palaikyt pradeda neet jau du dalykus vienu metu daryti,zaisti ir apie kazka kita pokalbi palaikyti.Tai jau labai didelis zingsnis. Stengiasi ginti savo nuomone,nesiduoda lengvai "apkvailinama"
Smagu girdeti,lutute,kad tavo sunui irgi sparciai geryn einasi,kd sakinukus pasako,jau tai labai daug
Saunuolis ir jis ir teveliai,kurie labai daug su juo uzsiima

Smagu girdeti,lutute,kad tavo sunui irgi sparciai geryn einasi,kd sakinukus pasako,jau tai labai daug