Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgalaus žmogučio gyvenimas

QUOTE(Atėnė V @ 2006 06 12, 09:54)
Kartais pasvajoju,kad visų neigaliukų mamytėms vieną kartą metuose galėtų skirti sanatorinį gydymą ,o tėčiai tuo tarpu pabūtų su vaikučiais.Manau,kad utopinė ta mano svajonė,bet aš vistiek pasvajoju...Man pailsėti užtektų kokių 5 dienelių.Bet ką aš čia paistau?Vaikui negali gauti,o apie save jau nekalbu...

Mintis labai faina tik ja reikia prastumt toliau arba kaska pritaikyt panasaus ................
Va Pareis i lietuvele atvaziuos be leliuko jin jau turi kur thumbup.gif

Pasiilgau savo paneles truksta man jos, bet kartu ir gera taip ramu, nezinau keistai jauciuosi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melodija: 12 birželio 2006 - 20:36
Na ar as atvaziuosiu dar neaisku,cia buvo musu toks su vyru pasvarstymas bet irgi neblogas. Kazkda manes klause ar as su vaiku nenoreciau vaziuoti i "Motinos vaiko sanatorija". Zinau,akd ten neblogai buna,mat mamos per diena tuos vaikus ne tiek daug mato,nes su jais uzsiimama,o ir mamos sau uzsiima. Bet tada as kazkaip ir nebepradejau tvarkytis nieko,o dabar tai nezinau,mat reiktu pire vaiku atostogu,prie darbo taikytis.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2006 06 12, 10:54)
Kartais pasvajoju,kad visų neigaliukų mamytėms vieną kartą metuose galėtų skirti sanatorinį gydymą ,o tėčiai tuo tarpu pabūtų su vaikučiais.Manau,kad utopinė ta mano svajonė,bet aš vistiek pasvajoju...Man pailsėti užtektų kokių 5 dienelių.Bet ką aš čia paistau?Vaikui negali gauti,o apie save jau nekalbu...

Aha kaip faina butu, bet as tas atostogas gausiu, tai kai numirsiu doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Vakar valiau langą ir netyčia užkliudžiau vėjo varpelius,sūnus taip pradėjo spiegti,galvojau kad kas atsitiko,o jis man sako: jei dar kartą išgirsiu šį garsą,tai išprotėsiu.Labai keistai suregavo ,reikės juos nukabinti.
Atsakyti
Sveiki, Atėne, aš skaičiau literatūroje, kad kai kurių autistkų sensorinė sistema savita, t.y. jie jaučia skonį, girdi, mato šiek tiek kitaip nei įprasta. Kai kurie garsai jiems gali sukelti net fizinį skausmą. Manau kad išties teisinga būtų nukabinti tuos vėjo varpelius mirksiukas.gif
Papildyta:
Aš atidariau naują temą apie autistukus, bet matau, kad daugelis mamyčių čia bendrauja.
Ar galite pasakyti, kada jūsų mažyliams buvo nustatyti šie sutrikimai, t.y. kiek jiems buvo metų, kada ryškiausiai pradėjo reikštis požymiai.
Ir dar norėčiau paklausti, literatūroje rašoma, kad šiems mažyliams pasireiškia agresijos protrūkiai. Kaip su jūsiškiais? Ar tiesiog jie klykimu parodo, kad kažkas nepatinka, ar pradeda muštis, spardytis, t.y. ar tai turi priežastį, ar pykčio protrūkiai galimi nei iš šio, nei iš to.

Ačiū.
Atsakyti
Mano vaikas buvo keistas nuo pat kūdikystės:negugavo,buvo labai ramus,vengė akių kontakto,sau nereikalavo jokio dėmesio,pirma išmoko skaityti,paskui kalbėt,slėpdavosi nuo vaikų,jam patinka viskas kas sukasi,dažnai plasnoja rankomis...Diagnozę,kad jis aspergeris patvirtino kai jam buvo 5 metai.Aš į jo keistumus nekreipiau dėmesio,galvojau kad toks jo būdas.Bet logopedė nusiuntė pas neurologę,ta pas psichiatrę,ši į raidos centrą.Pykčio priepoliai maniškiui būna su priežastimi .jei susipyksta su pusbroliais atsineša peilį ir gali durti,gali įkasti iki kraujo ir pan.Visai savęs nekontroliuoja,jo negalima nervinti,erzinti.
Atsakyti
Mums pradejo itarti autizma darzelyje, aukletoja, kai jam gal buvo kokie 4-5m. Ji man atnese paskaityti apie autistus, tai daug kas sutapo. o siaip nevedziau tam kad kazkas patvirtintu ta autizma, bet kai nueinu pas savo neurologa, tai is mano pasakojamu pozymiu, tai jis patvirtina autizma. Tik maniskis jis labai megsta svecius ir eiti jam patinka visur, daug kam sypsosi, na toksai daugiau gerietis, bet kai vaikai ateina, tai jis uzsidaro savo kambari ir prie jo nelyskit.Ir mes kai namie, tai jis daugiau buna vienas. O mustis jis nesimusa, bet jai jam dave tai jis atgal ir jei prie jo prisiliecia kas nors, tai irgi gali vozti. BUna baigiasi laida ar kinas koks ir rodo pabaigoje titrus, tai jis ir pradeda blaiuti, o kartais net ir iki isteriju daeina, o tada dauzo galva kur papuola. O didelio garso negali pakesti.
Atsakyti
sveikos!Oi skaitau ir atrodo jus tokios stiprios, o jum taip sunku ir taip bijau tos ateities!Ech bet ka cia prisigrausi, juk gyvent reikia! 4u.gif Na laikykites!
Atsakyti
QUOTE(ad23 @ 2006 06 20, 10:35)
sveikos!Oi skaitau ir atrodo jus tokios stiprios, o jum taip sunku ir taip bijau tos ateities!Ech bet ka cia prisigrausi, juk gyvent reikia! 4u.gif Na laikykites!

Tu irgi stipri tik pati save blokuoji g.gif Ateitis nemusu rankuose, vaikeliai auga ir tobulieja jie tikrai bus daug stipresni ir gudresni nei sendien yra 4u.gif
Atsakyti
Maniske agresyveja dabar augdama daugiau. Budavo,kad suduodavo,bet siaip,kiap pasitaiko,akd kiti autistai save zaloja, nera buve. Bet jei jau kas nepatiko jai ,uzejo rekimas,tai griebiasi sau uz plauku,ir issirauna aisku kazkiek.Bet ji ne tai kad rautu juos,bet tempia juos. Anksciau gnybdavo sau i veida,dabar labai retai.Daugiau dabar kaip kate nagus atstato,buna visa isitempus kaip styga,kai rekia. O kad ji prades del ko nors nervintis tai asne visada zinau. Jei kas nors prie dukros prisiliecia,tai ji irgi gali suduoti,arba priejus tik priliesti pati,bet kartais ja reikia laikyti,kad kokiam zmogui nekepsteltu,nes jis ja priliete. Del garsu tai karts nuo karto jai uzeina,bangom,tai ji reaguoja labai jautriai tai jai vel viskas gerai. Dabar vel ji nenuleidineja vandens tuolete,nes jai baisus tas garsas,labai jautriai reaguoja kai mes indus plaunam,daznai bega is virtuves.
Atsakyti
sveikutes supermamos, mudvo su dukryte siaubem vakar Vilniaus klinikas, nusidavem iki nukritimo po jas, kaip ir visur yra maloniu gydytoju ir ..... turejau tyrimus tik reikejo paskaityt truputi ir man paaiskint apie cista sinusu dauboje ar yra gydymas koks nors ar ne, ar man atvaziuot dar ar ne, bet gydytoja nesileido i kalbas nes neturejau pas ja siuntimo padekojau jei uz malonu priemima ir susiradau kita daktariuka kuris maloniai man viska paaiskino ir jis uztruko tik keleta minuciu.
Na su genetikais mums tai ciudai darosi, sako, kad neofibromatozes ner pas ja idomu tuomet kas ?? as dziaugiuos sia zinia bet kiek pergyventa iskenteta del neofibromotozes:hm
paeme vel kraujuka isnaujo tirs sakau gal nebe 9 hromosoma bus sutrikus o kita tongue.gif vel pakeisim degnoze i trecia schmoll.gif degnozes lengva keist, bet kad jin pati pasikeistu ir liktu sveika tuomet tikrai butu thumbup.gif
Bet mano nervukus tampo daktariukai po viena isleto mus pradesiu as pas juos vaziuot kas metai doh.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2006 06 21, 11:58)
sveikutes supermamos, mudvo su dukryte siaubem vakar Vilniaus klinikas, nusidavem iki nukritimo po jas, kaip ir visur yra maloniu gydytoju ir .....  turejau tyrimus tik reikejo paskaityt truputi ir man paaiskint apie cista sinusu dauboje ar yra gydymas koks nors ar ne, ar man atvaziuot dar ar ne, bet gydytoja nesileido  i kalbas nes neturejau pas ja siuntimo padekojau jei uz malonu priemima ir susiradau kita daktariuka kuris maloniai man viska paaiskino ir jis uztruko tik keleta minuciu.
Na su genetikais mums tai ciudai darosi, sako, kad neofibromatozes ner pas ja idomu tuomet kas ?? as dziaugiuos sia zinia bet kiek pergyventa iskenteta del neofibromotozes:hm
paeme vel kraujuka isnaujo tirs sakau gal nebe 9 hromosoma bus sutrikus o kita tongue.gif  vel pakeisim degnoze i trecia schmoll.gif degnozes lengva keist, bet kad jin pati pasikeistu ir liktu sveika tuomet tikrai butu  thumbup.gif
Bet mano nervukus tampo daktariukai po viena isleto mus pradesiu as pas juos vaziuot kas metai  doh.gif  wub.gif

melodija, norėjau paklausti, ar sužinojai diagnozę lotynų kalba, bet matau, kad net lietuviškai tu dabar tiksliai jos nežinai doh.gif lotuliukas.gif blink.gif
Atsakyti