QUOTE (Mur @ 2004 12 06, 14:10) |
As stai ko norejau paklausti, gal ka zinot apie vienadienes linzes, zinau, kad tokios yra. Gal butu ir nieko - per sventes isidedi, ir nei tau skysciu pirkti, nei ko, jei i metus pora kartu prisireikia. Kazi kiek jos kainuoja ![]() |
Optometrijos centre: Stiprumas nuo -0.5 iki -10.0 D, nuo+0.5 iki +6.0 D. Kaina 4L / vnt. Del kainos negarantuoju, nes internetiniame puslapyje pasiziurejau. Vasara prisimenu akcija buvo, tai po 5Lt pora pardavinejo. Atrodo, pardavineja vienetais.
Nesioju linzes karts nuo karto jau seniai, o pastoviai - lygiai metus. Man tai buvo didziausia svajone, bet kadangi turiu astigmatizma, tai tik neseniai tokios linzes pradetos gaminti. Perku menesines (nes kitokiu man ir nera), bet isnesioju 2 menesius. Bandziau istraukti 3, nes zinau kad kiti tiek isnesioja, nu bet as - niekaip. Po dvieju menesiu kaip laikrodukas: tai grauzia, tai kazkaip ne taip rodo, tai dar kas nors
Naudoju linziu skysti Aosept Plus (su peroksidu). Sako jis prailgina linziu nesiojimo laika, nes gerai nuplauna apnasas. Jis man patinka dar ir del to, kad kai kokia diena nesidedi linziu, vis tiek esi priversta pakeisti tirpala, Nes jei linzes isbuna jame nekeistame ilgiau nei 24 valandas, kazkokia ten reakcija vyksta, ir isidejus graus akis. Taigi kai turi keisti tirpala, gaunasi tikrai maximalios prieziuros garantija
Teisingai kazkuri raset, kad tame tirpale linzes turi isbuti ne maziau kaip 6 valandas, nes kitaip graus akis. Bet tai netrukdo, nes ryte isidedi, vakara issiimi, o po nakties vel dediesi. Visokiems isskirtiniams atvejams (pvz gryzau is baliaus nakti, ir zinau, kad ryte reiks detis linzes, arba kai einu pamiegoti pietu diena) turiu maza buteliuka paprasto tirpalo, tada merkiu i ji. Tas Aosept tirpalas 250ml kainuoja 38lt. Jo uztenka nei daugiau nei maziau - lygiai be 3 dienu menesiui
Nes prie to tirpalo kiekvienoje pakuoteje buna spec konteineris, i kuri turi merkti linzes. Jame uzbrezta linija, iki kurios turi pripilti skyscio. Taip kad nesutaupysi nieko.
O linziu privalumu oij kiek galima vardinti
Man asmeniskai: grozis (man akiniai gadina grozi ir viskas), nerasoja, neapsnigs, neaplis, jokio diskomforto sportuojant, ziema slidinejant, vasara prie vandens ir t.t. Gali nesioti nuo saules akinius stiliovus
(nes jei nesioji paprastus akinius, tai nuo saules turi galimtis irgi su dioptrijom). Su linzem einu i pirti, tik neinu i baseina, kad neisplauktu
Jokiu spc dazu nenaudoju, ir makiaza valausi tik issiemus linzes. Tiesa, atsargiai su plauku laku, nes kiek zinau, jei uzpurksit lako - linzem sakes
Tai as purskiu visada uzsimerkus ir dar paskui pamosikuoju, kad purslai issisklaidytu
Taip kad as tik uz linzes.

O linziu privalumu oij kiek galima vardinti

Aš irgi žliba, ( kaip mano vyras sako). Maniau, kad jau žlibesnių nebūna- mano -7, bet kažkuri čia rašė, kad jos -10. Tai šiek tiek nuramino, bet kažin ar ir man iki tiek nepasidarys nuo per didelio sedėjimo prie kompo ir šiaip visokių skatinėjimų.
Aš lindzes jau kokius 7 metus nešioju. Dabar ne kasdien, kai kur einu, šiaip stengiuosi namie edeti su akiniais. Aš naudoju Bosh and Lomb menesines.Esu bandziusi Focus, bet man jos labai netikdavo.
Koks jūsų regėjimas? Ar jis vis dar silpsta? Manasis silpsta beveik kas du metai. Ir būna , kad pavaikščiojus kelias dienas su lindzėmsi, po to skauda galva? Ar kam taip būna? Įdomu kodėl?
Aš lindzes jau kokius 7 metus nešioju. Dabar ne kasdien, kai kur einu, šiaip stengiuosi namie edeti su akiniais. Aš naudoju Bosh and Lomb menesines.Esu bandziusi Focus, bet man jos labai netikdavo.
Koks jūsų regėjimas? Ar jis vis dar silpsta? Manasis silpsta beveik kas du metai. Ir būna , kad pavaikščiojus kelias dienas su lindzėmsi, po to skauda galva? Ar kam taip būna? Įdomu kodėl?
QUOTE (dovesa @ 2004 12 06, 22:57) |
Koks jūsų regėjimas? Ar jis vis dar silpsta? Manasis silpsta beveik kas du metai. Ir būna , kad pavaikščiojus kelias dienas su lindzėmsi, po to skauda galva? Ar kam taip būna? Įdomu kodėl? |
Mano regejimas -6 ir -8. Labai stipriai regejimas blogejo, kai as dar augau. Netgi dare operacija, kad sustabdytu progresavima. Dabar jau daugmaz sustojes.
Gal tavo linzes per stiprios, kad nuo ju skauda galva? Ar skiriasi tavo linziu stiprumas nuo akiniu per 1 dioptrija?
As esu tik uz linzes. Bet ir siuo atveju, kiekvienam yra skirtingai, veniems linzes netinka, sukelia perstejima, dirgina akis ir t.t., kitiems akiniai yra didziausias gyvenimo stabdis...vat prie sitos grupes priskirciau ir save
...Pas mane minusas yra didelis -6, tai su akiniais as negaliu vairuoti, nes paziuriu i sona- jau nieko nematau.....man nuspaudzia nosi- nors itin lengvi praktiskai beremiai akiniai-----pavargsta akys nuo pastovaus issitempimo///.......O pamenu, kai pirma karta isidejau linzes, tai tiesiog pasaulis nusvito kitom spalvom----neisivaizduoju savo gyvenimo be ju
,,,bet labai labai noriu lazerines operacijos

Aš lęšius nešioju jau 3 metus. Pas mane -4. Be lęšių neįsivaizduoju savo gyvenimėlio. Taip pripratau, kad net kartais užmirštu juos išsitraukti. O akinukus irgi turiu, bet tik nešioju vakarais, nepatogu man su jais

QUOTE (Ausrora @ 2004 12 07, 13:19) |
O pamenu, kai pirma karta isidejau linzes, tai tiesiog pasaulis nusvito kitom spalvom----neisivaizduoju savo gyvenimo be ju ![]() ![]() |
As irgi esu linziu nesiotoja. Perku silikonines - daugiau deguonies praleidzia, tad akys neraudonuoja. Fielman`e jos kainuoja 130 Lt. 3 menesiams. Bet as tai istempiu ir ilgiau

o gal kas bandet spalvines linzes? t.y. kur akim suteikia spalva? Labai noreciau pvz. per swentes zydrom zydrom akim pasirodyti

As nebandziau, bet kaip tik siandien buvau Fielman`e (jau reikejo kitu linziu), tai paklausiau apie spalvotas linzes. Sake kad kainos ivairios, mazdaug nuo 40 lituku uz pora. Cia jos menesiui laiko, bet du tai galima vaikscioti drasiai. Aisku, ne puse metu ar devynis menesius...
kaip Noa

QUOTE (Madam Butterfly @ 2004 12 07, 17:54) |
o gal kas bandet spalvines linzes? t.y. kur akim suteikia spalva? Labai noreciau pvz. per swentes zydrom zydrom akim pasirodyti ![]() |
Yra dvieju rusiu: suteikiancios atspalvi ir visiskai keiciancios spalva. As irgi tokiu noreciau, bet deja, neiseina, nes linziu akzkoks ten kreivumas pas mane yra tooks, kokiu negamina spalvotu linziu

tik kaunas ir kaunas, o kur vilniuje isigyt geru linziu ir kur jos pigiausios?
Geras dalykas tos linzes, prisimenu irgi,kai pirma kart su jom i gatve isejau,tai kazkokia fantastika buvo,kaip viskas ryskiai mates
Tik gaila,kad mano akys ju kazko nelabai linkusios priimt
Pirma kart linzes tevai dar mokykloj nupirko, bet po kokiu gal poros metu matyt kazkox uzdegimas gavos,kad pradejo akys raudonuot,nezmoniskai traiskanot, tai teko atsisakys kuriam laikui
Po kokiu metu vel pradejau nesiot ir kazkury tai laika viskas buvo OK, bet po to vel kazkas prasidejo-pradejo raudonuot akys ir psio,baisu diskomforta jauciau
Taigi teko vel prie akinuku pereit (oj kaip sunku buvo
) Pernai ziema vel buvau nusipirkus,bo vairuot pati pradejau,osu akiniai jau nebedaziebiu normaliai
, tai velgi tos pacios problemos-raudonuoja akys ir psio, odar mano darbas-visa diena prie kompo, tai rytais isidedavau,darbe issiimdavau, vakare pries vaziuojant vel isdedavau ir namie issiimdavau
Bet atsibodo man taip vazotis ir vel prie akiniu perejau
Tai iki siol tokia puzszlibe vazineju, bo turiu iskalus gal ir neteisinga nuomone,kad jei nusipirxiu vel stipresnius akinius,tai akys vel staigiai pasilps
Na bet siaip geras dalykas tos linzes, ant nauju metu zadu vel pirkt, sakau gal kokios kitos firmos pabandyt, bo paskutiniu metu tai Baush and Lombo nesiojau
Blembacka,as tai neisivaizduoju,kaip jums taip ilgai tos linzes tarnauja? man tai dazniau budavo,kad anksciau laiko susivarydavo
Nors ir laku visokiausiu stengdavaus saugotis ir skysti kasdien keisdavau

Tik gaila,kad mano akys ju kazko nelabai linkusios priimt

Na bet siaip geras dalykas tos linzes, ant nauju metu zadu vel pirkt, sakau gal kokios kitos firmos pabandyt, bo paskutiniu metu tai Baush and Lombo nesiojau

Blembacka,as tai neisivaizduoju,kaip jums taip ilgai tos linzes tarnauja? man tai dazniau budavo,kad anksciau laiko susivarydavo