Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniai ar linzės?

agacaga, man irgi panasus uzdegimai paraudimai traiskanojimai buvo, ir tai buvo alergija del skyscio. tu pabandyk kai keisi linzes ir skysti kita nusipirkt nei naudojai. labai neblogas ir svelnus yra Sauflon light. pirma mano rimta infekcija buvo kai vietoj iprasto skyscio nusipirkau (ikalbeta kazkuriam salone) SOLO. nu tai buvo tragedija blink.gif pora savaiciu vaiksciojau kraliko akim ir dar ant vaistu ismeciau apvaliai. paskui pasveikau, isidejau kitas linzes ir kita skysti nusipirkau ir liux. paskui po poros metu kilo problem - isidedu linzes, akis grauzia, asaroja, siaubas kazkoks. pakeiciau linzes, po savaites tas pats. susekiau ant linziu balzganas apnasas, galvoju cia dabar kas. per n gydytoju perejau, nes prie akiniu grizti niekaip nenorejau, o ir sunkiai man su jais - nebegaliu as ju nesiot, gal nepritaiko gerai ar koks galas. zodziu, viena gyd sake kad cia jau akys linzems alergiskos, kitur pasiule "stebuklingo" skyscio apnasoms nuimti. o is tiesu ilgai naudojant viena ir ta pacia skyscio rusi, akys pradeda darytis jai alergiskos ir ima detis apnasos ant linziu. paprasciausiai reikia pakeisti skysti, ir tiek. nes tu apnasu nenugrausi nuo tu linziu niekuo, as visokiu pirkau priemoniu. tai va, dabar kai tokios problem, as paprasciausiai nusiperku kita skysti, ir viskas thumbup.gif
neisivaizduoju, kaip be linziu reiktu gyvent, ypac kai dabar akys tokios silpnos. tiesa kas link tu dirbtiniu asaru, nera jos gerai, nes ju ilasinus akis pati nustoja gaminti ta dregna terpe, ir tada dar blogiau buna. kai vakare kur einu, pries tai issiimu linzes ir kokiai 10min pamerkiu i skysti. tada tokias atgaivintas isidedu ir liuks, visuose baruose net thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Jutare @ 2004 12 08, 14:21)
Cia jos menesiui laiko, bet du tai galima vaikscioti drasiai. Aisku, ne puse metu ar devynis menesius... unsure.gif kaip Noa tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Ajjjjjk tu, Noa taip visai nedaro! Is kur patraukei? Nevaiksto Noa su menesinem linzem 9 menesius... Tik du - tris rolleyes.gif

Hm, o va su pusmetinem tai buna, kad ir 9 vaiksto... laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (ciuncia @ 2004 12 08, 15:17)
tik kaunas ir kaunas, o kur vilniuje isigyt geru linziu ir kur jos pigiausios?

Man geros yra kietos - jos, visų pirma, ilgaamžės. Santariškėse, prašom. Beje, jie ten turi ir pusiau kietų, minkštų, spalvotų minkštų. O šiaip beveik kiekvienoje optikoje būna Vilniuje.
Atsakyti
QUOTE (Rucelie @ 2004 12 08, 16:16)
agacaga, man irgi panasus uzdegimai paraudimai traiskanojimai buvo, ir tai buvo alergija del skyscio. tu pabandyk kai keisi linzes ir skysti kita nusipirkt nei naudojai. labai neblogas ir svelnus yra Sauflon light. pirma mano rimta infekcija buvo kai vietoj iprasto skyscio nusipirkau (ikalbeta kazkuriam salone) SOLO. nu tai buvo tragedija blink.gif pora savaiciu vaiksciojau kraliko akim ir dar ant vaistu ismeciau apvaliai. paskui pasveikau, isidejau kitas linzes ir kita skysti nusipirkau ir liux. paskui po poros metu kilo problem - isidedu linzes, akis grauzia, asaroja, siaubas kazkoks. pakeiciau linzes, po savaites tas pats. susekiau ant linziu balzganas apnasas, galvoju cia dabar kas. per n gydytoju perejau, nes prie akiniu grizti niekaip nenorejau, o ir sunkiai man su jais - nebegaliu as ju nesiot, gal nepritaiko gerai ar koks galas. zodziu, viena gyd sake kad cia jau akys linzems alergiskos, kitur pasiule "stebuklingo" skyscio apnasoms nuimti. o is tiesu ilgai naudojant viena ir ta pacia skyscio rusi, akys pradeda darytis jai alergiskos ir ima detis apnasos ant linziu. paprasciausiai reikia pakeisti skysti, ir tiek. nes tu apnasu nenugrausi nuo tu linziu niekuo, as visokiu pirkau priemoniu. tai va, dabar kai tokios problem, as paprasciausiai nusiperku kita skysti, ir viskas thumbup.gif
neisivaizduoju, kaip be linziu reiktu gyvent, ypac kai dabar akys tokios silpnos. tiesa kas link tu dirbtiniu asaru, nera jos gerai, nes ju ilasinus akis pati nustoja gaminti ta dregna terpe, ir tada dar blogiau buna. kai vakare kur einu, pries tai issiimu linzes ir kokiai 10min pamerkiu i skysti. tada tokias atgaivintas isidedu ir liuks, visuose baruose net thumbup.gif

A jooo, kiek pamenu,tai dazniausiai Solo ir naudojau skysti g.gif
O ir tu apnasu ant linziu pas mane greitai atsirasdavo g.gif
Rucelie, o kokios tu firmos linzes naudoji? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (nikute @ 2004 12 08, 19:25)
Man geros yra kietos - jos, visų pirma, ilgaamžės. Santariškėse, prašom. Beje, jie ten turi ir pusiau kietų, minkštų, spalvotų minkštų. O šiaip beveik kiekvienoje optikoje būna Vilniuje.

O kietos,tai jos is ko pagamintos? Stiklines? blink.gif
Net nezinojau,kad jos siais laikais gaminamos dry.gif Bet siaip faina,jei visokiu laku ir kitu smarviu nebijo rolleyes.gif Bet tai o kaip su jomis savijauta akiu? Kazkaip atrodo,kad jei kietos,tai ziauriai jaustis turetu unsure.gif
O kiek tokios kietos kainuoja? rolleyes.gif
Atsakyti
Agacaga, as ivairias naudoju, man kazkaip esminio skirtumo nera kokias linzes. gal cibos ir dar kazkokias g.gif nesiskiria man jos is esmes labai. tik skirtumas buna kai nusiperki menesines ir kokias pusmetines, va tada tai jauciasi skirtumas, storesnes buna tos ilgesnio naudojimo, ne tokios patogios. bet plonos tos greiciau suplysta, velgi...
Tu pabandyk nusipirkti to Sauflon light, ir linzes pirk menesines, kad jei ka nelabai daug pinigu i bala ismestum. to light buna mazi buteliukai, o beje Fielmane dabar perkant menesines linzes (pora 29lt) ta buteliuka gausi dovanu thumbup.gif zodziu visa komplekta uz 29 isigysi thumbup.gif su Solo skysciu jau girdejau ne as viena prisidirbus esu...dabar tipo kazkoks jis naujoviskas pagerintas, bet as vistiek jo nerizikuociau ne uz ka fear.gif gal kieno akys maziau jautrios jis ir nieko, nezinau, bet man tai jis naktim sapnavosi...
Atsakyti
QUOTE (agacaga @ 2004 12 09, 08:12)
O kietos,tai jos is ko pagamintos? Stiklines?  blink.gif 
Net nezinojau,kad jos siais laikais gaminamos dry.gif  Bet siaip faina,jei visokiu laku ir kitu smarviu nebijo  rolleyes.gif  Bet tai o kaip su jomis savijauta akiu? Kazkaip atrodo,kad jei kietos,tai ziauriai jaustis turetu  unsure.gif
O kiek tokios kietos kainuoja?  rolleyes.gif

Kietos - tai jokiu būdu ne stiklinės, jos yra labai plono plastiko. Akių savijauta tai thumbup.gif , isidedu ir visai dienai pamirštu, kad kažkas svetimo akyse yra. Kainuoja jos dabar tai tiksliai nepasakysiu, apie 70 litų 1 vnt. (bent jau anksčiau), seniai nebuvau su jų kainomis suidūrusi.
Aišku, jei akys pasiutuškai jautrios, tai gali prie jų ir nepriprasti. Mano akims pripratimo laikotarpis tęsėsi lygiai 2 dienas: pirmą dieną ėjau kaip smėlio prisipylusi, antrą dieną - kaip miltų, trečią dieną - kaip naujai gimusi laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikute: 09 gruodžio 2004 - 14:29
nikute, o per jas normaliai kvepuoja akis?juk plastikas-tai ne plevele g.gif man tai atrodo kad jos turetu labiau akims kenkti, nei plevele, kuria apie 70proc sudaro vanduo unsure.gif aisku, as to nezinau, cia tik nuomone mano tokia
Atsakyti
QUOTE (Rucelie @ 2004 12 09, 14:34)
nikute, o per jas normaliai kvepuoja akis?juk plastikas-tai ne plevele g.gif man tai atrodo kad jos turetu labiau akims kenkti, nei plevele, kuria apie 70proc sudaro vanduo unsure.gif aisku, as to nezinau, cia tik nuomone mano tokia

Matai, jos yra didumu mažesnės nei minkštos, todėl mažesnį plotą akies užima, be to, juk kiaurą parą nenešioji. Nžn., aš dar jokių ploblemų neturėjau nei su jom, nei su akim. Be to, kieno didelė trumparegystė, minkštos linzės neišgauna tokio vaizdo, kaip kietos. Be to, kietas aš nešioju beveik 1.5 dioptrijos silpnesnes, nei man reiktų nešioti minštas, o regėjimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Rucelie @ 2004 12 09, 14:19)
Tu pabandyk nusipirkti to Sauflon light, ir linzes pirk menesines, kad jei ka nelabai daug pinigu i bala ismestum. to light buna mazi buteliukai, o beje Fielmane dabar perkant menesines linzes (pora 29lt) ta buteliuka gausi dovanu thumbup.gif zodziu visa komplekta uz 29 isigysi thumbup.gif

Linzes tai as dazniausiai ir perku menesines rolleyes.gif
Na o skysti tai butinai reix Sauflon nusipirkt,gal ir man tas Solo susiko viska tongue.gif
O iki kada cia ta akcija kazin vyxta? Kazin ar labai jau cia skubet reik,ar dar padelst galima rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (nikute @ 2004 12 09, 14:42)
Matai, jos yra didumu mažesnės nei minkštos, todėl mažesnį plotą akies užima, be to, juk kiaurą parą nenešioji. Nžn., aš dar jokių ploblemų neturėjau nei su jom, nei su akim. Be to, kieno didelė trumparegystė, minkštos linzės neišgauna tokio vaizdo, kaip kietos. Be to, kietas aš nešioju beveik 1.5 dioptrijos silpnesnes, nei man reiktų nešioti minštas, o regėjimas thumbup.gif

O i kuria ten Santariskiu vieta reiketu del tokiu linziu kreiptis? rolleyes.gif
Atsakyti
Kreiptis į konsultacinę polikliniką. Turėjau kažkur ir tel., jei neskubu, prie progos surasiu ir parašysiu.
Atsakyti