Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniai ar linzės?

FORUMAS NUSMIGES VEL dry.gif g.gif o tiek daug buvau parasius,nu veliau dar parasysiu
Papildyta @ [mergetime]1102608580[/mergetime]
Sveikutes, taigi as jau su linzemis smile.gif Vakar jas pirkau Maximos Euro vaistines optikoj. Kazkokios ten "Visions...???" Pora-50 Lt. Menesiui.
Tiesa maniau,kad man jas ides ir keliausiu patenkinta.O detis pabandysiu namie. Taciau viska paaiskino,liepe plautis rankas ir prasidejo doh.gif unsure.gif O mamulia,maniau pabegsiu is ten ir akinius savo palikus.Taciau kai po geroko laiko tarpo doh.gif jas itupdziau kur reikia- thumbup.gif clap.gif efektas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif matyt tinkamas parinko. Aisku patraukiau i pacia Maxima pasidairyt kaip puikiai matau.Net netikejau kad taip bus gerai iskart.Net smulkutes kainos,zmoniu veidai-viskas sviete is toli. clap.gif Vakare dalyvaujant palaikymo komandai jas issiemiau wink.gif Tik labai pergyvenau,kad gerai paskestu tam skysty,net su pirstu skandinau, o taip turbut negalima unsure.gif Stai tokie mano pirmieji nuotykiai su tom linzem.
Papildyta @ [mergetime]1102608741[/mergetime]
Tiesa siandien dar neturejau laiko su jom zaist ir netikrinau kaip jos ten jaucias, vis dar nedrasu liestis prie tu "drebuciu" smile.gif ir dar labai bijau sumaisyt kuri i kuria aki,nes skirtingai matau, viena -2,5 kita -3
Atsakyti
siandien apvaiksciojau nemazai optikos salonu del kontaktiniu lesiu. Tai va... kainos labai ivairios vision express nuo 39 lt. ,Regoj irgi panasiai... Geriausia pirkti menesines, o dabar Regoj akcija, kad triju menesiu tik 149lt+skystis smile.gif Puikiausias variantas butu pirkti silikonines, nes tada akytes galetu kvepuoti smile.gif jei pirktume menesiui silikonines, bet ju nakciai nesidetume (o siaip jas visa para galima nesioti) tai tada ju laikas prasitestu iki 3 men.

kalbant apie spalvines, tai jos yra tik menesiui maziausiai... Regoje jas gamina menesi, tai sistema labai idomi, reiketu uzsakyti iskart kelis komplektus...ir tai kainuotu ~600lt, nes priima uzsakymus ne vienam kkomplektui.Vieno komplekto kaina 145lt. jei tik kur suteikia atspalvi tai Optikos salone galima rasti ir uz 54 lt. bet paprastai kaina nuo 100+ lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Madam Butterfly: 09 gruodžio 2004 - 19:19
QUOTE (Rucelie @ 2004 12 09, 16:04)
mano dabar viena akis -6, kita -6,5, cia linzes. akiniai jauciu po vieneta stipresni dar butu doh.gif bijau kad kol gimdysiu dar suprastes unsure.gif

As pries abu gimdymus nesiojau 5.5 akinius arba 5 linzes. Po 1 gimdymo - 5,5 akiniai arba 5 linzes smile.gif Po 2 gimdymo - tas pats! O as ne tik vaikus gimdau (abu pati, be jokiu cezariu!), bet dar ir prie kompo daug sedziu. Matai, koks mano zinuciu skaicius? laugh.gif O akims nieko...

Mistika tatai, kad vaikai akims kenkia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Kveli @ 2004 12 05, 11:32)
Maksimoje Pramones pr. yra Eurooptika . Kokios kainos neizsivaizduoju - lankausi pastoviai tik vienoje optikoje.
As einu i kavines ir barus su linzemis. O akis griauzia vienodai ar esi su linzemis, ar su akiniais. Kai kurios mano drauges linziu nesiotojos pacios ruko. Tiesiog daznai lankantis tokiose patalpose linzes greiciau gali apsitersti.

Dar turiu klausima linziu nesiotojoms:
Ar einate su linzemis i pirti? Vienur skaiciau, kad su Ciba firmos galima, turiu pazistama, kuris eina su linzemis (bet kietomis) i pirti. Pati nesiryztu, man baisu, o dar ims ir kas nors atsitiks ohmy.gif

Man vakar akiu gydytoja net neklausus pasake: I PIRTI EITI NEGALIMA, nes ten labai sausas oras,kenkia kartu ir akim, ir linzem.
Atsakyti
QUOTE (Rucelie @ 2004 12 09, 14:34)
nikute, o per jas normaliai kvepuoja akis?juk plastikas-tai ne plevele g.gif man tai atrodo kad jos turetu labiau akims kenkti, nei plevele, kuria apie 70proc sudaro vanduo unsure.gif aisku, as to nezinau, cia tik nuomone mano tokia

Kietomis linzemis jau praktiskai nebeprekiaujama, ir nesiuloma ju nesioti. Ju yra, bet kogero tik pagal uzsakyma, individualiai. Kazkada, pries kokius 10 metu kitokiu ir nebudavo, tik kietos. Tokios buvo pacios pirmosios mano linzes. Man aiskiai buvo pasakyta, kad su jomis galima isbuti NE ILGIAU kaip 8 val per para. O tada mes sventem vestuves. Galvoju aij, nu kas cia atsitiks. Su linzem isbuvau nuo 12 val dienos, iki kito ryto 6 val (per visa diena ir nakti). Nieks nieko negrauze, maniau viskas puiku. Issiemiau linzes ir nuejau miegoti. Vestuves 2 dienas buvo. Po keliu valandu atsibudau ir negalejau atmerkti akiu. Nesupratau kas darosi. Apgraibom nuejau iki veidrodzio. Akys kaip zvyro pripiltos. Pirstais praplesiau akis, bandau kazka iziureti veidrodyje, vos vos iziuriu savo veida ohmy.gif Asaros upeliais liejasi ohmy.gif Tai va, amno antroji vestuviu diena buvo lovoje sad.gif Visa svente pragulejau, paskui veze mane pas kazkokia gydytoja, prilasino vargais negalais praplesus akis vaistu. Mam uz rankos vede i masina ir atgal sad.gif Taip uzsimerkus gryzau namo, o kita ryta viskas buvo gerai, jau galejau atsimerkti ir matyti. Moralas toks, kad pirkite minkstas, kuo vandeningesnes linzes. Kuo minkstesnes, tuo pralaidesnes deguoniui, tuo ilgiau galima su jomis isbuti. Aisku, reikia ir saugoti labiau, nes jos plonesnes. Bet tai del musu akiu. Ir cia nereiketu taupyti.
Atsakyti
Oi kaip baisiai Jamaika cia parase. As irgi vakar pirmakart ilgokai isbuvau, bet man nieko neatsitiko. Nu bet mano linzes minkstutes.
Atsakyti
QUOTE (Tina* @ 2004 12 09, 22:42)
Oi kaip baisiai Jamaika cia parase. As irgi vakar pirmakart ilgokai isbuvau, bet man nieko neatsitiko. Nu bet mano linzes minkstutes.

Nesigazdink smile.gif As cia parasiau kokia mano patirtis del kietu linziu. Tik norejau pasakyti, kad jos orui nepralaidzios. O dabar nesioju minkstas linzes, kiek reikia tiek ir bunu su jom smile.gif Nors man atrodo oficialiai rasoma, kad su minkstom linzem rekomenduojama buti 12 valandu.
Atsakyti
QUOTE (Jamaika @ 2004 12 09, 23:07)
Nesigazdink smile.gif As cia parasiau kokia mano patirtis del kietu linziu. Tik norejau pasakyti, kad jos orui nepralaidzios.

Nėra jos visai nepralaidžios wink.gif
Atsakyti
QUOTE (nikute @ 2004 12 09, 23:09)
Nėra jos visai nepralaidžios wink.gif

Nera visai nepralaidzios, bet daug maziau pralaidzios uz minkstas wink.gif Bet kiek zinau, tai buna tokiu akiu, kurioms minkstos linzes nelabai tinka, nes kazkaip ragena islinkus buna ar kazkas panasaus. Tada idejus minkstas linzes jos labiau slankioja akyje, ir vaizdas plaukioja. O kietos linzes akyse neslankioja (nu bent jau maziau). Man sita dalyka itare, kol galu gale nustate, kad ne tokia linze parinko vienai akiai.

Ir dar. Daug kur skaiciau, kad diskomforto jausma linzes gali sukelti geriancioms kontraceptikus. Nes kontraceptikai sausina gleivine, tai ir akys sausesnes buna. Net nezinau ar taip yra, bet visa diena isdirbus prie kompo su linzem tenka dirbtines asareles naudoti. Taip pat gydytoja sake, kad su linzem visada geriau jausies lauke, nei patalpoje.
Atsakyti
Šiaip ne tik kontraceptikai sukelia sausumo pojūtį, bet ir nėštumas. Nors man nei pirmu, neu antru atveju nieko panašaus nebuvo, akys kaip akys. Beje, pries gerą dešimtmetį buvo labai populiariso dirbtinės ašaros LAKRIZIN - vat ten tai daiktas, nepalyginsi su dabartinėm Tears naturales wink.gif Deja, tas Lakrizinas buvo išimtas iš apyvartos, jo, sako, dar galima nusipirkti Slovakijoje arba Austrijoje. Jo įsilašinus akims su linzėmis - tikras rojus (kaip su minkštom, tai nežinau g.gif ).
Dar. Astigmatikams tai dažnaiusiai renka kietas linzes.
Atsakyti
QUOTE (nikute @ 2004 12 09, 23:43)
Dar. Astigmatikams tai dažnaiusiai renka kietas linzes.

As astigmatike. Nesioju Soflens 66 Toric. Tik pas mane pliusas - is arti nedazabalinu biggrin.gif
Atsakyti
O ar visos dirbtines asaros tinka lasint? Kazkaip nujauciu,kad galbut ne. unsure.gif
Siaubas kiek dabar man klausimu daug kyla del tu linziu.Ir labai nervina,kad jos gali issiversti i bloga puse, ir kad galiu sumaisyti kuria i kuria aki det sad.gif .Na bet priprasiu turbut. Geras matymas daug ka atperka.
Tiesa dar gydytoja sake,kad negalima ju nesioti,kai buna sloga.Ar jus nesiojat? Nes gali kilti akiu infekcija.
Atsakyti