Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniai ar linzės?

QUOTE (Jamaika @ 2004 12 09, 23:30)
Bet kiek zinau, tai buna tokiu akiu, kurioms minkstos linzes nelabai tinka, nes kazkaip ragena islinkus buna ar kazkas panasaus. Tada idejus minkstas linzes jos labiau slankioja akyje, ir vaizdas plaukioja. O kietos linzes akyse neslankioja (nu bent jau maziau). Man sita dalyka itare, kol galu gale nustate, kad ne tokia linze parinko vienai akiai.

Oho,kaip idomiai,jauciu man kazkas panasaus yra, bo kiek pamenu,man istisai vaizdas plaukdavo,tai pastoviai akis krapstinedavau blink.gif
Na cia taip budavo su tom didziulem minkstom,na tom,kur pagal dydi tipo visiems tinka biggrin.gif O seniau tai pirkdavau tokias,kur kazkokia asi ar kazka ten matuodavo ir pagal ja linzes parinkdavo, tai tos linzes man rods ir biskuti kietesnes ir storesnes yra,bet ir aky taip neslankiodavo g.gif
Atsakyti
QUOTE (Noa @ 2004 12 09, 20:52)
As pries abu gimdymus nesiojau 5.5 akinius arba 5 linzes. Po 1 gimdymo - 5,5 akiniai arba 5 linzes smile.gif Po 2 gimdymo - tas pats! O as ne tik vaikus gimdau (abu pati, be jokiu cezariu!), bet dar ir prie kompo daug sedziu. Matai, koks mano zinuciu skaicius? laugh.gif O akims nieko...

Mistika tatai, kad vaikai akims kenkia rolleyes.gif

Noa, as ne is pirsto lauziu, mano akys pries du menesius buvo -4,5 ir -6, o dabar -6 ir -6,5...vat ir bijau, kas bus per ateinancius du menesius...pries nestuma jau n metu kaip stiprumai nesikeite.
Atsakyti
Lindzės yra super daiktas thumbup.gif Pas mane bvo apie -9,5 plius astigmatizmas. Lindzes nešiojau daugiau nei dvejus metus, tačiau paskui prasidėjo kažkokia atmetimo reakcija sad.gif Akys vos įsidėjus raudonuodavo, peštėdavo ir ašarodavo. Dabar kaip rezultatas akis graužia net nuo paprasto vandens sad.gif Gal todėl ryžausi akių korekcijai, nes jau labai buvo užknisę tuos akinius nuo vaikystės tampyt, o be jų - nei žingsnio...
Atsakyti
Alvyda, niugi klok savo patirti apie korekcija biggrin.gif
o tie perstejimai tau kogero buvo, kaip ir as pasakojau - apnasos nuo skyscio. jei butum pakeitus, gal butu buve viskas ok. ir man taip buvo.
Atsakyti
Nu tai, kad aš tą skystį keisdavau kasdieną ir dar kas savaitę dezinfekuodamau spec tabletėmis... Ale nepadėjo... O apie korekciją papasakosiu biškutį vėliau. Begu dabar pas gydytoja smile.gif

Ir lindzes keist bandžiau, net ir įmonę gamintoją...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alvyda: 10 gruodžio 2004 - 10:58
ne, Alvyda, cia ne apie toki keitima, o apie skyscio rusies pakeitima wink.gif pasidaro akys alergiskos vienai ir tai paciai skyscio rusiai.
Atsakyti
Nu gali būt, skysčio keist nemėginau... Nu bet alergija vandeniui visvien liko net ir po 3 metų...
Atsakyti
Neseniai keičiau linzes ir pasikonsultavau su gydytoja, ar labai blogai žmonės daro, nešiodami linzes ilgiau nei priklauso - vietoj mėnesio 2-3, vietoj trijų - apie pusmetį. Ji atsakė, kad neblogai daro wink.gif. Kad linzių "galiojimo" laikas priklauso nuo individualių kiekvieno akių savybių - kuo daugiau baltymų jose susidaro, tuo trumpiau gali nešiot linzes, tuo greičiau apnašos susidaro (nes daugiausia apnašų susidaro nuo pačių akių išskyrų). Tipo, vieni mėnesines linzes gali išnešiot ir 4 mėnesius (tinkamai prižiūrėdami), o kiti ir mėnesio nedatraukt...

O kaip atpažint, kad jau "baigiasi" linzės? Tai pagal akių savijautą ir jeigu jau ant linzių susidaro balti nenusivalantys taškeliai, tai jas jau mest lauk metas. Vat kaip man išaiškino gydytoja smile.gif .
Atsakyti
liepsnele, butent pacios akys nustato, kada jau joms ne komfortas, ir tada metas pirkti kitas linzes wink.gif o su tomis apnasomis yra taip, kad kuo toliau tuo ju gauseja, paskui pasidaro taip, kad savaite panesiojus linzes jau jas reikia mesti lauk, nes jos jau apnestos. vat tokiu atveju ir padeda pakeisti iki tol vartota skysti wink.gif man jau pora kartu taip buvo, ir vyrui mano taip buvo, ir sitas metodas visada pasiteisino wink.gif as bandziau irgi su gydytoja kalbeti, ka daryti kad neapsinestu ir t.t., ji nieko gero nepatare, tipo tai naturalu. nu nieko cia naturalaus kas savaite naujas linzes pirkti, man pasirode g.gif tai va, kam taip nutiks pabandykit paprasciausiai nusipirkti buteli kitokio skyscio. aisku, linzes irgi jau teks pakeisti....
Atsakyti
QUOTE (Tina* @ 2004 12 10, 01:35)
Tiesa dar gydytoja sake,kad negalima ju nesioti,kai buna sloga.Ar jus nesiojat? Nes gali kilti akiu infekcija.

Sita ir as zinau, bet... rolleyes.gif visada nesioju ir sloguodama. Manau tas rekomendavimas nenesioti sergant yra susijes su tuo, kad sloguojant asaroja akys.
Atsakyti
QUOTE (Jamaika @ 2004 12 10, 12:17)
Sita ir as zinau, bet... rolleyes.gif visada nesioju ir sloguodama. Manau tas rekomendavimas nenesioti sergant yra susijes su tuo, kad sloguojant asaroja akys.

Nu abejoju, kad dėl ašarojimo. Žinau, kad linzių negalima nešiot, kada sergi kokiu uždegimu - vienas iš jų tai sloga, taip pat kad ir paprastas peršalimas ar gripas ar kokia kita infekcinė liga. Ir tai todėl, kad "nepridėtum" bakterijų į akis kartu su linzėm. Arba reikai labai gerai dezinfekuot rankas tada prieš dedant, bet nerekomenduojama nešiot, nes ligos metu daug bacilų su savim nešiojies...
Atsakyti
QUOTE (dovesa @ 2004 12 06, 22:57)

Koks jūsų regėjimas? Ar jis vis dar silpsta? Manasis silpsta beveik kas du metai. Ir būna , kad pavaikščiojus kelias dienas su lindzėmsi, po to skauda galva? Ar kam taip būna? Įdomu kodėl?

Jei bus siokia tokia paguoda, tai zinok ir mano regejimas nekazka huh.gif -7,5 ir -8,5. Ir kas baisiausia vis silpsta ir silpsta... doh.gif Ir nebezinau, kur detis, nepadejo nei operacija pries 10 metu. Nu kaip tu zmogau sededamas namie su vaiku ir atskirtas nuo viso pasaulio nepraleisi laisvu minuciu prie kompo? O dar kai yra tokia Supermama thumbup.gif
Atsakyti