Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario pjūvis, viskas apie jį

As taippat gimdziau per cezari kadangi vaikkutis buvo nemazas,o ir gulejo skersai,beja ir paciai pagimdyti nebuvo jokiu sancu unsure.gif ,del atliktos nugaros operacijos.Po operacijos praejo dar tik menuo,randas gija neblogai matosi tik vos tokia juostele,tik pats pilvas yra dar apmires,nejautrus.
Atsakyti
man jau puse metu po operacijos, randas is sonu pradejo svieseti. uztirpimas virs rando praejo mazdaug po poros men.,o siaip po operacijos atsistojau mazdaug po sesiolikos val., is pradziu buvo taip baisu kad neplystu vel pilvas biggrin.gif . kokias penkias dienas patempdavo kai reikedavo atsikelti is lovos arba nusiciadedavau, po to to truputi viskas gerejo. kai vyrui baigesi tevystes atostogos, jau tempiausi vezima su vaiku is trecio auksto ir atgal.
Atsakyti
O man nemaloniausias prisiminimas po cezario pjuvio buvo šapinimas, nes pasirodo, kai idėjo kateterį, užkabino šlapimo puslė ir pažeidė, tai išsiaikinau tik po savaitės,tai visą tą laiką į tualėtą ėjau su ašaromis. Jau praėjo 4,5 men, kartais truputi randą tempia, o šiaip viskas gerai.
Atsakyti
"nes pasirodo, kai idėjo kateterį, užkabino šlapimo puslė ir pažeidė,"
blink.gif o jetau kaip baisu . man pries operacija kai ikiso kateteri, gulantis ant operacinio stalo jis iskrito, nes kazkaip tarp stalo ir vezimelio kur mane begimdancia atveze uzsikabino, tai teko ji kist is naujo. po operacijos, kai pirma karta ejau slapintis po kateterio isemimo irgi bijojau kaip cia dabar bus, bet tik pirma karta superstejo ir daugiau viskas tvarkoj buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MONRO: 22 vasario 2008 - 16:06
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 02 03, 11:20)
Arba kai nusičiaudėdavau.....  doh.gif

.... juoktis negalejau .... biggrin.gif
po kokios 10 val atsistojau ...su stipriu nuskausminimu pagalba..... biggrin.gif kai girdi kai lelius verkia pas sesutes noris kuo greiciau ..kad ir nusliaust.... biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Mano abi dukrytes gime cezario pjuvio pagalba. Tik pirma karta gavau pilna narkoze, o antraji- daline ir si karta isemus lelyte gydytojai rado diiidele cista, tad ja tuo paciu pjove lauk. Operacija uztruko, o ir narkoze taip pat.Gal del jos gulint kartais taip galva susisuka, na panasiai kaip po gero baliaus biggrin.gif biggrin.gif Bet tikiuosi, kad ir tai greitai praeis.
Siaip man gyjimui labai pedejo 2 dalykai - pirma tai, kad po abieju pjuviu stengiausi kuo greiciau stotis ir vaikscioti, nors buvo nelengva ir skausminga, mintyse tokiais zodziais keikiaus, ir pati nesuprantu is kur tiek baisenybiu zinau biggrin.gif o antra - maitinimas krutimi, bent man pilvas susutrauke tiesiog akyse. Aisku, kad viskas yra labai individualu.
Tad is sirdies linkiu visoms mamytems kuo greiciau atsigauti, o ta ,,sypsena,, pilvo apacioj - niekis, kai pasiziuri i savo mazuli.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dianasav @ 2008 02 23, 18:02)
Mano abi dukrytes gime cezario pjuvio pagalba. Tik pirma karta gavau pilna narkoze, o antraji- daline ir si karta isemus lelyte gydytojai rado diiidele cista, tad ja tuo paciu pjove lauk. Operacija uztruko, o ir narkoze taip pat.Gal del jos gulint kartais taip galva susisuka, na panasiai kaip po gero baliaus  biggrin.gif  biggrin.gif Bet tikiuosi, kad ir tai greitai praeis.
Siaip man gyjimui labai pedejo 2 dalykai - pirma tai, kad po abieju pjuviu stengiausi kuo greiciau stotis ir vaikscioti, nors buvo nelengva ir skausminga, mintyse tokiais zodziais keikiaus, ir pati nesuprantu is kur tiek baisenybiu zinau biggrin.gif o antra - maitinimas krutimi, bent man pilvas susutrauke tiesiog akyse. Aisku, kad viskas yra labai individualu.
Tad is  sirdies linkiu visoms mamytems kuo greiciau atsigauti, o ta ,,sypsena,, pilvo apacioj - niekis, kai pasiziuri i savo mazuli.

4u.gif

O pries gimdyma gydytojai mate, kad yra cista? Nes man tik dabar, praejus keliems men. po gimdymo pastebejo cista. Ir apziurinejusi gydytoja labai stebejosi, kodel gimdymo metu ji nebuvo pasalinta. Tad dabar labai bijau, kad vel neprireiktu operacijos. Nes tiek narkoziu per siuos puse metu dar nebuvau patyrusi per visa gyvenima verysad.gif Nuo tokio kiekio narkoziu tuoj ir sveikata bei atmintis prades slubuoti ax.gif
Atsakyti
Man po cezario dar tik antra savaite. Po operacijos jauciausi gerai, kita diena stojausi ir jau vaiksciojau, isprasiau seseliu, kad man netgi paliktu vaikuti dienai, nes atnesdavo tik pamaitinti. Pradzioje pilvas virsuje jautesi aptirpes, o dabar kazkoks keistas jausmas, kai palieti-lyg su dilgelem nudilgina g.gif bet, sakau, gal tai geras zenklas? ax.gif vis kazka jauciu biggrin.gif
Atsakyti
O mano randas tragiškas. Jau pusantrų metų praėjo, o jis dar ryškiai bordinis ir surambėjęs verysad.gif
Bet, kaip aiškino gydytojas - toks mano organizmas ir nieko čia nepadarysi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bagdoncikas: 27 vasario 2008 - 14:35
[quote=Willma,2008 02 27, 10:28]
Man po cezario dar tik antra savaite. Po operacijos jauciausi gerai, kita diena stojausi ir jau vaiksciojau, isprasiau seseliu, kad man netgi paliktu vaikuti dienai, nes atnesdavo tik pamaitinti.
Man Vilniaus gimdymo namuose, tai net prašyt nereikėjo, po nakties intensyvios slaugos palatoje, perkėlė į paprastą palatą ir iškart atnešė vaikutį ir dienai, ir nakčiai, labai džiaugiausi, o pirmą kartą, kai gimdžiau 2002 m., tai atnešdavo tik pamaitint, o atidavė gal kokią trčią parą, tai kai ateidavo paimt, čiut neverkdavau, kad išneša. Atsikelt dar nelabai sunku būdavo, bet po to atsigult sunkiau, labiau skauda, bet kai vaikutis pabunda, tai šoki kai zuikis, kad tik greičiau pas jį, paikt, paglostyt. Antrą cezarį jau daug ramiau priimi, aš pasiruošus ir trečiam, nors dabar jau smarkiai bijočiau, bet manau, kad neteks, nes vyras ne mažiau bijojo nei aš, ir jau laimingas turėdamas du sūnus, jam jau nieko netrūksta
Atsakyti
Man uzgijo po savaites, dar po savaites sasas nukrito, o randa patariu naikinti 'Dermatex' tepaliuku thumbup.gif
Atsakyti
Labas mamos, stai ir as neseniai tapau mama 4u.gif

Apturejau cz, todel noriu klaust patyrusiu del rando. Ka daryti jei vienas rando sonas labiau iskiles per pjuvi, nei kitoje puseje? Tiesiog jauciasi nedidelis kauburelis. Ar tai reiskia, kad taip ir liks? verysad.gif Po operacijos praejo 8 dienos, gal dar yra sansu, kad susilygins rando reljefas?Daktare patare panaudoti contratubex, gal jis pades...

Pasidalinkite savo patirtimi.
Atsakyti