Įkraunama...
Įkraunama...

Artimųjų vardai vaikučiams

Apklausa: Ar duotumėt savo mirusio tevelio ar mamytes varda vaikuciui? (107 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
As irgi nenorejau 2.gif duoti kokio nors pazystamo arba giminaicio varduko.. KAzkaip asociacijos:) VArdais kar ir grazus, bet jei zmogus man nepatinka tai ir varduka grazu sugadima smile.gif)
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 06 23, 14:49)
Sakoma, kad žmogus, kuriam nėra 30 ir kurio vardas duotas vaikui, tų metų ir nesulauks rolleyes.gif

Cha, o Vikte pavadinau savo senelio vardu... Bet ko gero, bus nieko. Nes senelis 30meti atsvente jau pries 54 metus, tai jau toks 30metis su garantija...biggrin.gif
Atsakyti
Na, ka as zinau,
Sako, kad jei pavadini vaiką kieno nors vardu, tai jis nešasi su savim ne tik tą vardą, bet ir likimą žmogaus, kurio vardu jis pavadintas

reiskias, jei pavadini Jonu, tai visu Jonu likimai taip ims ir uzgrius?O gal pamirsot, kad visi zmones gimines? Taigi, nezinau, ar vienas vaikas tiek likimu pakeltu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Yra prietaras, kad vaikui negalima duoti vieno iš tėvelių vardo (berniukui - tėvo, o mergytei - mamos), jei dar nesulaukę tėveliai 30 m. Sakoma, kad žmogus, kuriam nėra 30 ir kurio vardas duotas vaikui, tų metų ir nesulauks

Vyro puseseres seimoje tevai vyresniems vaikams dave savo vardus (viso 5 vaikai).Ir dar gyvi biggrin.gif .Nors man tai irgi nepatinka, bet cia jau mano ir mano seimos reikalas...
Atsakyti
Vaiko negalima vadinti vardu skirtu kazkieno garbei. Ypac jei tas zmogus yra mires, ar labai sunkiai gyvena. Tada uzkraunama dalis to zmogaus karmos vaikui. blink.gif Ir dar man labai negrazu, jeigu seimoje yra 2 tokie patys vardai. Pvz. vaiko ir tevo. mad.gif
Atsakyti
As tai daviau ne garbei, o tiesiog taip, na sutapo mano jaunelio ir mano senelio vardai, o ir likimas mano senelio visai neblogas.

O klausykit, kas atsimenat, kaip ten tam Donelaiciui gyvenosi g.gif O tai vyresnelis kaip tycia ano varda nesioja... Gal dar ne per velu pasidomet? rolleyes.gif

O nepatiks, gales persikrikstyt i koki ten Cezari... A ne, bendrai, ana nudobe, tai gal i koki Josifa... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 10 liepos 2004 - 09:27
O klausykit, kas atsimenat, kaip ten tam Donelaiciui gyvenosi  O tai vyresnelis kaip tycia ano varda nesioja... Gal dar ne per velu pasidomet? 

O nepatiks, gales persikrikstyt i koki ten Cezari... A ne, bendrai, ana nudobe, tai gal i koki Josifa... 

Oi, Noa, as gi sakau- jei taip apie visus galvuosi...Na, parodykit man bent viena, kurs sunkumu gyvenime neturejo...O jei paskiau dydziu zmogumi tapo, tai gal butent tu sunkumu deka?--Resize_Images_Alt_Text--[/IMG]
Be to, sako, genijai ir beprociai ant ribos, o jei tavo vaikas neserga beprotyste?
Atsakyti
Dar manau reiktu atkreipt demesi ir i vardo reiksme. Kai galvojau vardus mergaitei, norejau pavadinti Ligita. Veliau suzinojau, kad tas vardas, latviu kalboj atrodo, reiskia liga.
Atsakyti
QUOTE (Žmogė @ 2004 07 10, 10:36)

Be to, sako, genijai ir beprociai ant ribos, o jei tavo vaikas neserga beprotyste?

Tada spyga gaunasi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Gyvens sau kaip koks Darius...

E, ne, velnias, vel blogai, anas su lektuvu ir su Girenu nudribo biggrin.gif
Atsakyti
Man tai labai nepatinka, kai šeimoj berniukai pavadinami tėvo vardu - nesąmonė kažkokia. Mano brolis pavadintas tėvo vardu, tai jau painiavos telefonu būdavo per akis. Kažkaip beveiknepastebėjau, kad mergaitės būtų vadinamos mamos vardu, vis tenkinamas keistas vyro ego...jei jau mergaitė gimė, tai nors jo vardą galima sumoterinti: Viktoras-Viktorija, Jonas-Jonė, Bronius-Bronė.
Pažinojau šeimą, kur tėvas Rimas, mama Rima, sūnūs Rimantas ir Rimvydas. Prašai paskambinus pakviesti Rimą, tai 15 min aiškinasi, kam čia skambina blink.gif
Kai savo dukrai išrinkau vardą, buvau įsitikinus, kad tokio nėra mano aplinkoj. Bet pasirodo, pusbrolio mergaitė jau tokį turėjo...Nu bet mes su juo nebendraujam, be to jis išvykęs į užsienį, tai nieko baisaus. Tik mano teta džiaugiasi - sako, mano Miglė išvažiavus, kaip gerai kad yra dar viena Miglė biggrin.gif
Atsakyti
ash savo mazhaji pavadinau augustinu - tiesiog, man tas vardas labai grazhus ir labai patinka. nuo neshtumo pradzhios galvojau, kad berniuka pavadinchiau augustinu, o mergaite - auguste. tai vat, kodel pasakoju - mano brolis augustinas. tik jo varda visuomet trumpinam augis, o mano sunelio - gustas. taip pripratom ir aishku, apie kuri augustina kalba.
o mano brolis savo varda gavo vieno gimines senolio, augustino, garbei. mums tevas pasakojo, kad tas senolis buvo shviesaus atminimo zhmogus.

ish tiesu, nelabai megstu, kai vardai tarp artimu giminaichiu kartojasi. bet kai rinkau sunui varda - pagalvojau, kad jam tas vardas tinka, man jis labai grazhus, kodel turechiau dabar jo atsisakyti...
Atsakyti
Jo, painiavos būna nemažai su tais pasikartojančiais vardais. Man irgi sunkumų būdavo kviečiant prie telefono: kurį gi kviesti - senelį ar dėdę (jo sūnų)? Senelio vardas toks pat kaip jo sūnaus, o senelio tėvas ir senelio senelis irgi tokį pat vardą turėjo. Taigi, tęsėsi per 4 kartas! Tai gerai, kad mano pusbroliuką pavadino kitu vardu... biggrin.gif

Beje, renkant vaikui vardą tikrai reikia atsižvelgti ir į vardo reikšmę, juk juokinga, kai ramią mergytę pavadina Ugne arba Drąsute, o išdykėlė gauna vardą Ramutė. Nors... blink.gif Gal rinkdami vardą dar labai ir nematom, koks tas vaikiukas bus?.. laugh.gif Nžn...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nicci: 10 liepos 2004 - 10:57
Sunu pavadinom vyro tevo garbei, bet is tiesu tai cia jis labiau norejo ir daugiau iniciatyvos rode. O gavosi taip, kad ir mano vardas toks pats, tai maiso su manim. Is esmes ir man nelabai patinka, kai vardai dubliuojasi, bet as nesieju tai su jokiais ezoteriniais- karmos dalykais. Tiesiog vyro tevas buvo neeilinis zmogus (jau mires), sviesaus atminimo ir sviesaus proto, daug pasiekes gyvenime. Visai nepriestarauciau, jei ir mano sunus toks butu.
O, beje, mano tete nesioja savo tevo varda, mama irgi savo tetes varda
jokie cia likimai nesipina
netikiu nors tu ka
Atsakyti