Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

nu va ir pas mane lygiai tokia pat praktika, lesius nesioju apie 9 metus. viskas buvo gerai,o pries 3 menesius prasidejo...akius sausumas nelemtas doh.gif doh.gif siaip ir as lygtais tuos FREQUENCY nesiojau anksciau. sakau "lygtais", todel kad visus 9 metus lesius pirkdavau pas pazistama okuliste, tai nelabai as ten ir ziurejau i tuos pavadinimus, pas ja budavo tai vieni, tai kiti, viskas buvo gerai ir tiek smile.gif o db kaip prasidejo tas sausumas tai isbandziau ir vienokius ir kitokius,tas pats s.... verysad.gif galvoju,gal reik tuos FREQUENCY nusipirkt, nuejau i optometrijos centra, sako neturim,reik uzsakyt...nuejau i VISION EXPRESS,sako irgi neturim,nelabai jie populiarus...sako,o jum kokiu reik FREQUENCY ASPHERIC?a ka as zinau... blink.gif tai sako jie yra astigmatiniai ir paprastu FREQUENCY nebuna, tik astigmatiniai blink.gif ,o pas mane juk nera jokio astigmatizmo,tai kaip cia suprast??ar jie tinka ir tiem pas ka nera to astigmatizmo??
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2007 08 16, 16:58)
nu va ir pas mane lygiai tokia pat praktika, lesius nesioju apie 9 metus. viskas buvo gerai,o pries 3 menesius prasidejo...akius sausumas nelemtas doh.gif  doh.gif siaip ir as lygtais tuos FREQUENCY nesiojau anksciau. sakau "lygtais", todel kad visus 9 metus lesius pirkdavau pas pazistama okuliste, tai nelabai as ten ir ziurejau i tuos pavadinimus, pas ja budavo tai vieni, tai kiti, viskas buvo gerai ir tiek smile.gif o db kaip prasidejo tas sausumas tai isbandziau ir vienokius ir kitokius,tas pats s.... verysad.gif galvoju,gal reik tuos FREQUENCY nusipirkt, nuejau i optometrijos centra, sako neturim,reik uzsakyt...nuejau i VISION EXPRESS,sako irgi neturim,nelabai jie populiarus...sako,o jum kokiu reik FREQUENCY ASPHERIC?a ka as zinau... blink.gif tai sako jie yra astigmatiniai ir paprastu FREQUENCY nebuna, tik astigmatiniai blink.gif ,o pas mane juk nera jokio astigmatizmo,tai kaip cia suprast??ar jie tinka ir tiem pas ka nera to astigmatizmo??

su optometrijos centru as jau daug problemu ir nuostoliu turejau. taip, jie vadinasi frequency aspheric, bet nera skirti astigmatikmas.. nu tipo gali padet jei yra nedidelis, bet kaip ir nieko tokio. ju galima nupirkt senojoje peledoje, nebutina po tris, nusipirksi pora kokios reik ir tiek. o grynai astigmatikams yra specialus astigmatiniai lesiai, jie vadinami toriniais, frequency firma irgi juos gamina, bet ju kaina kita, uzsakytu ilgai laukt reikia ir t.t.ir pan.
Papildyta:
tuos frequency aspheric nesiojau dar ir tada kai astigmatizmu ne nekvepejo.. tiesiog jie patiko nes lb minksti. tai vat.. ir senoji peleda savanoriu pr praktiskai viena vieta vilniuje, kur galima nusipirkt pora kokio reikia stiprumo..
siaip jie buna supakuoti 3 vienodi lesiai vienoje dezuteje, uztat kai kurios optikos nori kad tuos visus 3 lesius ir nupirktum. bet jei reikia skirtingo stiprumo, tai tada jos primygtinai reikalauja pirkt 3X3, daug pinigeliu gaunasi. jei tinka, tai tas patss, visiem metam uzsiperki. o jei abejoji tai reik paieskot kur ardo tas dezutes.
tiesa tu frequency retkarciais pasitaiko kad vienas iplysta, padariau isvada kad todel juos ir pakuoja po 3 ne po pora i dezutes g.gif nu bet cia tik teorija isvesta remiantis ilgamete praktika smile.gif
Papildyta:
pries kokius 5metus optikoje uab visio pamenkalnio gatv man paaiskino kad tie frequency aspheric kaip ir visiem tinka (drauge medike nesioja juos, nors astigmatizmas nera nustatytas) tai daugiau nesidomejau. va dar viena vieta kur galima pora is atskiru dezuciu nusipirkt smile.gif

doh.gif
nevertinkite mano postu kaip reklamos, nepriklausau jokio firmai ir pan. tiesiog aprasiau asmenine praktika ir viskas...
Atsakyti
QUOTE(ligita8352 @ 2007 08 16, 17:36)
tiesa tu frequency retkarciais pasitaiko kad vienas iplysta, padariau isvada kad todel juos ir pakuoja po 3 ne po pora i dezutes  g.gif  nu bet cia tik teorija isvesta remiantis ilgamete praktika  smile.gif
[

biggrin.gif galiu patikint, kad tikrai tai nera priezastis. Ne vieninteliai sie lesiai pakuojami dezutej po tris. Kai su didesne nuolaida pirkau daugiau lesiu, man dave dezutej irgi supakuotus po tris, visai kitos firmos. Tiesiog juos taip pakuoja. O del iskilimo, irgi nereikia visko vieniem lesiam suverst, visi minkstieji lesiai gali itrukt, ypac jei juos uz krastelio megstam imt, ir dar su nagais...
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2007 08 16, 20:02)
biggrin.gif galiu patikint, kad tikrai tai nera priezastis. Ne vieninteliai sie lesiai pakuojami dezutej po tris. Kai su didesne nuolaida pirkau daugiau lesiu, man dave dezutej irgi supakuotus po tris, visai kitos firmos. Tiesiog juos taip pakuoja. O del iskilimo, irgi nereikia visko vieniem lesiam suverst, visi minkstieji lesiai gali itrukt, ypac jei juos uz krastelio megstam imt, ir dar su nagais...

taip, jus teisi smile.gif tik didesniu pakuociu neteko pirkti, o iplyso man tik butent minetieji. var ir viskas blush2.gif juk minejau, kad aprasiau tik tai kaip buvo man..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligita8352: 17 rugpjūčio 2007 - 08:43
Labai aciu,Ligitai uz issamu paaikinima smile.gif gal reik tuos nusipirkt...ju pora berods apie 50 lt kainuoja...jei neklystu juos porom dar parduoda optikoje,esancioje VCUP'e 4 aukste,bet pavadinimo neprisimenu 4u.gif

o dar butu toks klausimas,ar tik man tundrai silikononiai lesiai nelabai tinka? blush2.gif nu nezinau kas yra,nusipirkau tuos ACUVUE OASYS, nu jau tokia reklamuojami kad oi oi oi ir ka s...,akyje isdziuna taip kad net isimt negaledavau doh.gif
Atsakyti
silikoniniai ir man nepatiko.. nenorejau ju nesioti diena nakti, bet issiimti juos buvo totali problema - taip prilimpa prie akies, kad lupti reikia.. po tokiu proceduru akys iki ryto raudonos islikdavo.. siuo metu nesioju vienadienius, isidejai, vakare ismetei - is ryto vel nauji..
Atsakyti
va ir as galvoju tuos vienadienius isigyt g.gif nors nepigiai gaunas,na bet kadangi man db tos problemos su akiu sausumu tai visvien negaliu kasdioen lesiu nesiot...be to db optometrijos centre tie FOCUS DAILIES kainuoja 139 lt. berods 90 vienetu, t.y. 45 dienom....o siaip as uz 1 pora mokejau 5.90 lt.tai kaip ir nebloga nuolaida gaunas g.gif
Atsakyti
silikoniniai ir man nelabai tiko, nurejau ciba night and day, galedavau tik 3-4val su jais isbut...
Atsakyti
kokios akcijos dabar lęšiams?
domina vienkartiniai 4u.gif
Atsakyti
Optometrijos centre FOCUS DAILIES 90 vnt.,t.y. 45 poros kainuoja 139 lt. smile.gif siaip pora kainuoja 5.80 lt.,o kitur ir brangiau...
Atsakyti
Va cia skaitinejant susidomejau,daug kas raso,kad perka lesius pas pazistamas oftamologes, tai gal galit nurodyt pavarde,ar bent kurioj klinijoj dirba(Vilniuj arba Kaune) .Labai noreciau irgi isigyti sitokiu budu smile.gif
Atsakyti
Lęšius nešioju jau 16 metų. Paskutinius 5metus tikrai pirkdavau FOCUS.
Buvo idealu. Pasirodo, jų nebegamina. Pabandžiau Day and Night- labai blogai. Tiesiog jaučiu akyje. Esu pikta ir nežinau ką daryti. Ekspermentuoti su kitais ir brangu, ir akių gaila.
Gal dar kas pasigedote FOCUS'ų (jie šiek tiek melsvi būdavo, todėl su didele trumparegyste labai patogu ir konteineryje, ir nukritus pamatyti ir rasti).
Atsakyti