QUOTE(marlena24 @ 2007 08 16, 16:58)
nu va ir pas mane lygiai tokia pat praktika, lesius nesioju apie 9 metus. viskas buvo gerai,o pries 3 menesius prasidejo...akius sausumas nelemtas

siaip ir as lygtais tuos FREQUENCY nesiojau anksciau. sakau "lygtais", todel kad visus 9 metus lesius pirkdavau pas pazistama okuliste, tai nelabai as ten ir ziurejau i tuos pavadinimus, pas ja budavo tai vieni, tai kiti, viskas buvo gerai ir tiek

o db kaip prasidejo tas sausumas tai isbandziau ir vienokius ir kitokius,tas pats s....

galvoju,gal reik tuos FREQUENCY nusipirkt, nuejau i optometrijos centra, sako neturim,reik uzsakyt...nuejau i VISION EXPRESS,sako irgi neturim,nelabai jie populiarus...sako,o jum kokiu reik FREQUENCY ASPHERIC?a ka as zinau...

tai sako jie yra astigmatiniai ir paprastu FREQUENCY nebuna, tik astigmatiniai

,o pas mane juk nera jokio astigmatizmo,tai kaip cia suprast??ar jie tinka ir tiem pas ka nera to astigmatizmo??
su optometrijos centru as jau daug problemu ir nuostoliu turejau. taip, jie vadinasi frequency aspheric, bet nera skirti astigmatikmas.. nu tipo gali padet jei yra nedidelis, bet kaip ir nieko tokio. ju galima nupirkt senojoje peledoje, nebutina po tris, nusipirksi pora kokios reik ir tiek. o grynai astigmatikams yra specialus astigmatiniai lesiai, jie vadinami toriniais, frequency firma irgi juos gamina, bet ju kaina kita, uzsakytu ilgai laukt reikia ir t.t.ir pan.
Papildyta:
tuos frequency aspheric nesiojau dar ir tada kai astigmatizmu ne nekvepejo.. tiesiog jie patiko nes lb minksti. tai vat.. ir senoji peleda savanoriu pr praktiskai viena vieta vilniuje, kur galima nusipirkt pora kokio reikia stiprumo..
siaip jie buna supakuoti 3 vienodi lesiai vienoje dezuteje, uztat kai kurios optikos nori kad tuos visus 3 lesius ir nupirktum. bet jei reikia skirtingo stiprumo, tai tada jos primygtinai reikalauja pirkt 3X3, daug pinigeliu gaunasi. jei tinka, tai tas patss, visiem metam uzsiperki. o jei abejoji tai reik paieskot kur ardo tas dezutes.
tiesa tu frequency retkarciais pasitaiko kad vienas iplysta, padariau isvada kad todel juos ir pakuoja po 3 ne po pora i dezutes

nu bet cia tik teorija isvesta remiantis ilgamete praktika
Papildyta:
pries kokius 5metus optikoje uab visio pamenkalnio gatv man paaiskino kad tie frequency aspheric kaip ir visiem tinka (drauge medike nesioja juos, nors astigmatizmas nera nustatytas) tai daugiau nesidomejau. va dar viena vieta kur galima pora is atskiru dezuciu nusipirkt
nevertinkite mano postu kaip reklamos, nepriklausau jokio firmai ir pan. tiesiog aprasiau asmenine praktika ir viskas...