Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

Lęšisu nešioju daugiau nei metus ir negaliu atsidžiaugt biggrin.gif super daiktas. Kuris laikas irgi neatskyriau kame do daiktas katra pusė reikia dėt, bet paskutiniu metu problemų nebeturiu ir išsiėmimas pati lengviausia užduotis, nes su kairės linzės įsidėjimu dar kartais problemų būna, kažko nesusidraugaujam ir viskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2008 01 23, 15:00)
sakot senos kartos, o dabar tik silikoninius perkat?
man mano optikoj tai sake silikoninius dedam tiem kurie alergiski hidrogeliui ar kam ten is ko tie kiti pagaminti, bet man silikoniniai patiko, tik velniai ant tiek minksti kad isimt sunku

tai, kad silikoniniai kietesni uz tuos vandeninius, hidrogelinius....
Atsakyti
gal kas nesiojat spalva keiciancius? kokia kaina mazdaug? ir kiek laiko nesiojat?
Atsakyti
QUOTE(Justikasb @ 2008 01 24, 11:11)
gal kas nesiojat spalva keiciancius? kokia kaina mazdaug? ir kiek laiko nesiojat?

Apie spalvotus KL kalba visai atskiroje temoje mirksiukas.gif
Atsakyti
anksciau nesiojau lesius,akys nereaguodavo,o dbr pradejo raudonuot nuo lesiu...isbunu normaliom akim tik kokias tris valandas.. ir sumasciau,ar negali buti akiu sausdumas nuo kontraceptiku? kai tik pradejau juos gert,iskert taip akys sureagavo! ir pasalinis poveikis tableciu ivardintas "gali sauseti akys". dabar esu pasimetus,ir nezinau ka daryt,nes tuoj reiks kontraceptikus vel gert..
Atsakyti
o aš galvoju grįžti prie akinių, tik man sunku su rėmeliais doh.gif anksčiau buvo super su lęšiais, bet kai paskutiniu metu tenka prasėdėti prie kompo po 8-9 valandas, tai antroj dienos pusėj net skauda akis, raudonos visos.. kai būnu su akinukais, tai galiu ir skaityt ir į kompa žiūrėt visą diena, akys tikrai ne taip pavargsta ir dar pastebejau, kad netgi galva pradeda skaudeti nuo lesiu... g.gif
Atsakyti
Oi kaip gerai, kad tokia tema yra clap.gif clap_1.gif drinks_cheers.gif Na pagaliau rytoj eisiu pas gydytoją. Net bijau kažkaip ,bet kartu ir nesulaukiu. Obijau dėl to, kad nebūtų mano akys kokios nenormalios, nes paskutiniu metu truputį sausėja, šiandien irgi atsikėliau su skaudančiom akim (gal čia kokia gripo atmaina, nes tas akių ir galvos skaudėjimas, bet temperatūros nėra). O dar man, kai akinius darydavo visąlaik vienai akiai reikėdavo dėt akinių lęšį (tą stiklą) su cilindru kažkokiu... Nežinau nei kas tas skaitos, nei ką, nes akinius tėveliai užkabino antroj klasėj, tai nieko aš tada nesidomėjau. Iki šiol. Nueini pas gydytoją, ji jau nieko nebeaiškina, nes juk tiek metų akinius nešioju, lyg ir viskas aišku. Va tik dabar, kažkaip parūpo man, neskažkur kažką perskaičiau, kad lęšiai tada brangesni. Na, žodžiu susimaišiau visiškai doh.gif
Atsakyti
man viena gydytoja megino cilindrus pripirsti kita sake kad nereikia
kaip surantu tokie akiniai daromi kai akies ragena turi didesni banguotuma, ty yra nelygi nes tada kazkaip regejimas issikreipia reikia spec koreguoti
Atsakyti
Na va. O aš pamėginau į google įvest sferiniai cilindriniai akinių lęšiai. Tai man išmetė, kad tokius nešioja kai astigmatizmu serga. Na man tai tikrai nė viena gydytoja neminėjo, kad aš sergu juo. Žodžiu kažkas kitas. O visi lapeliai, receptai poliklinikoj, pas šeimos gydytoją doh.gif verysad.gif . Ai, man rodos turėčiau mažiau pergyvent, vistiek bus kaip bus. Sumokėjus 30 lt už apžiūrą dėl KL, turėčiau gaut išsamią informaciją. Nors žinau, kur ir brangiau ima... Už 50lt... oi tada,. manau man ne tik paaiškintų, bet dar ir už lęšius nemažai išpestų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(erdnija @ 2008 01 24, 15:04)
Na va. O aš pamėginau į google įvest sferiniai cilindriniai akinių lęšiai. Tai man išmetė, kad tokius nešioja kai astigmatizmu serga. Na man tai tikrai nė viena gydytoja neminėjo, kad aš sergu juo. Žodžiu kažkas kitas. O visi lapeliai, receptai poliklinikoj, pas šeimos gydytoją  doh.gif  verysad.gif . Ai, man rodos turėčiau mažiau pergyvent, vistiek bus kaip bus. Sumokėjus 30 lt už apžiūrą dėl KL, turėčiau gaut išsamią informaciją. Nors žinau, kur ir brangiau ima... Už 50lt... oi tada,. manau man ne tik paaiškintų, bet dar ir už lęšius nemažai išpestų  lotuliukas.gif

Labai idomu kaip toj optikoj tau sekesi..Parasyk placiau. Na ir ar akcija KL taiko, ar cia tik reklama g.gif
Atsakyti
Bet jeigu sakys, kad galiu rinkits cilindrinius KL ar paprastus, tai rinksiuos paprastus, nes mano regėjimas pliusinis, geras visai (kairioji lyg ir 0.7, dešinioji 0.9, o pradedant nešioti akinius kairioji buvo 0.2, o dešinioji 0.7, taip, kad akiniai gydo, nors čia viskas brendimo laikotarpiu pasitaisė). Bet visą vasarą išvaikščiojau beveik be akinių, tai jaučiu, kaip regėjimas šiek tiek pasilpo. Taigi man reikia lęšiu, ne dėl to, kad geriau matyčiau, nes man užtenka, bet, kad tik nepablogėtų rega, nes tie akiniai kartais tikrai labai „užknisa“ ir tada guli ilgai stalčiuj nejudinami, o akys silpsta sad.gif
Papildyta:
QUOTE(rence25 @ 2008 01 24, 15:17)
Labai idomu kaip toj optikoj tau sekesi..Parasyk placiau. Na ir ar akcija KL taiko, ar cia tik reklama g.gif

Na rytoj, vos grįžus iš optikos būtinai parašysiu. Bet man apžiūra tik ketvirtą valandą, taip kad dar pakankamai daug laiko man pasinervint.

O kai tikrina akis dėl lęšių, tikiuosi akių dugnų netiria? Nes jaigu tiria, tai tada ups dralialia unsure.gif
Atsakyti
Na man kaip tikrino akis del lesiu ir akiniu tai akies dugno neziurejo..Bet cia manau kiekvienas gydytojas savaip g.gif Abejoju ar ples vysdi vien tam kad KL parinktu, nes esme yra regejimo korekcijos nustatymas: koks minusas/pliusas ir bazine kreive ( na pg tai atrenka kokiu tiksliai reikia).
Nesinervink, viskas bus ok.
Lauksiu ziniu smile.gif
Atsakyti