[quote=erdnija,2008 01 25, 18:22]Na va. Grįžau iš optikos. Lęšiai, pasirodo, ten užsakomi. Gydytoja labai skubėjo, nes ir taip nebespėjo visų laiku apžiūrėt. Buvau užsirašius ketvirtai valandai, bet mane gal kokią pusę penkių tepakvietė užeit į kabinetą. Tai žodžiu patikrino regą labai greitai. Pažiūrėjo akinių lęšių dioptrijas. Surašė KL dioptrijas. Tada man pradėjo aiškint, kad iš pradžių duos panešiot kiek silpnesnius paprastus lęšius, bet šiaip man vienai akiai sferinio reikėtų (pasirodo yra pas mane tas nelemtas astigmatizmas. Tik nežinau kokia jo funkcija, to astigmatizmo

). Na gerai galvoju. Tegu...
Lęšius geriausiu atveju gausiu po savaitės. Blogiausiu po pusantros. Dar mane, kai nueisiu pasiimti lęšių, pamokys kaip juos įsidėti, išsiimti, prižiūrėti... Gerai, kad bent tada nebeims pinigų, nes dabar už 10 min patikrinimą kažkokį ir dar plius lęšiai užsakomi, sumokėjau 30 lt!!! Paskui, kai nunešiosiu tuos lęšius sakė, vėl turėsiu ateit. ir vėl 30 lt

Ai tegul daros sau tą biznį, pas kitą gydytoją gi nebebėgsiu. Juolab, kad man tas astigmatizmas, tai gal vėl tiek pat sukiščiau pinigų.
Ai dar kas labai mane nustebino. Tiksliau likau nesupratus. neišmanau aš nieko. Jeigu šimtaprocentinis regėjimas lygus vienetui (1), tai kodėl mano būsimajam dešiniosios akies lęšiui dioptrija bus 1,5?! Na, o tai astigmatinei kairiąjai, tai manau normaliai 0,75. Bet, kad 1,5, tai neįkirtau
gal greiciausiai tau minus 1.5 dioptrijos ???