Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(rence25 @ 2008 01 24, 15:46)
Na man kaip tikrino akis del lesiu ir akiniu tai akies dugno neziurejo..Bet cia manau kiekvienas gydytojas savaip g.gif  Abejoju ar ples vysdi vien tam kad KL parinktu, nes esme yra regejimo korekcijos nustatymas: koks minusas/pliusas ir bazine kreive ( na pg tai atrenka kokiu tiksliai reikia).
Nesinervink, viskas bus ok.
Lauksiu ziniu smile.gif

Ačiū labai drinks_cheers.gif .
Atsakyti
erdnija, nesisielok mirksiukas.gif
bet šiaip man atrodo išsirinkai pobrangią optiką. Anksčiau lankydavausi vision express, dabar perėjau prie optometrijos centro. ten gydytojai ir šiaip visi žmonės man labiau patiko negu vision express. kitaip negu čia, optometrijos centre iš karto gavau nuolaidų kortelę, su kuria labai jaučiasi nuolaida bigsmile.gif

Dėl cilindro. Visai neseniai gydytojai atrodo astigmatizmą ir pas mane vienai akiai, akinukuose mažutį įdėjo, lęšiams ne, nes jis mažas pas mane.
Atsakyti
QUOTE(gisita @ 2008 01 24, 19:18)
erdnija, nesisielok  mirksiukas.gif
bet šiaip man atrodo išsirinkai pobrangią optiką. Anksčiau lankydavausi vision express, dabar perėjau prie optometrijos centro. ten gydytojai ir šiaip visi žmonės man labiau patiko negu vision express. kitaip negu čia, optometrijos centre iš karto gavau nuolaidų kortelę, su kuria labai jaučiasi nuolaida  bigsmile.gif

Dėl cilindro. Visai neseniai gydytojai atrodo astigmatizmą ir pas mane vienai akiai, akinukuose mažutį įdėjo, lęšiams ne, nes jis mažas pas mane.

Aš Mažeikiuose gyvenu. Todėl sunku kažką išsirinkti iš tų optikų. Pas vieną prieš kokius metus ėjau akinukų keistis. Tai ojė kokia gydytoja. Lyg aš jai būčiau ką padarius. Vis piktu žvilgsniu žiūrėjo... Dar seniau senamiesty ėjau pas kažkokią. Tai irgi, man „tampė, tampė“ tas akis, matavo, vėl žiūrėjo. Žodžiu, dabar tenka pobrangią rinktis. Žadėjau eit į „Optikos pasaulį“. Ten labai liuks gydytojukas, bet dar didesnis brangininkas doh.gif Pamenu prieš kokius 6 metus jau nuplėšė 40 litų už apžiūrą
Atsakyti
QUOTE(erdnija @ 2008 01 24, 20:59)
Aš Mažeikiuose gyvenu. Todėl sunku kažką išsirinkti iš tų optikų. Pas vieną prieš kokius metus ėjau akinukų keistis. Tai ojė kokia gydytoja. Lyg aš jai būčiau ką padarius. Vis piktu žvilgsniu žiūrėjo... Dar seniau senamiesty ėjau pas kažkokią. Tai irgi, man „tampė, tampė“ tas akis, matavo, vėl žiūrėjo. Žodžiu, dabar tenka pobrangią rinktis. Žadėjau eit į „Optikos pasaulį“. Ten labai liuks gydytojukas, bet dar didesnis brangininkas  doh.gif Pamenu prieš kokius 6 metus jau nuplėšė 40 litų už apžiūrą

Aiškutis. Aš apie Vilnių kalbėjau mirksiukas.gif
Atsakyti
gal ne i tema biski...gal kas yra susidures su ortokorekcija,na tai lesiais kur nakciai isidedi,o diena viska matai smile.gif kiek internete ieskojau tai tik "filosofai" visokie samprotauja...o zmoniu, kurie tai isbande kazkaip neradau...
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2008 01 25, 10:34)
gal ne i tema biski...gal kas yra susidures su ortokorekcija,na tai lesiais kur nakciai isidedi,o diena viska matai smile.gif kiek internete ieskojau tai tik "filosofai" visokie samprotauja...o zmoniu, kurie tai isbande kazkaip neradau...

Teko girdeti apie sia ortokorekcija, bet nei pati taikau nei pazystu kas ji naudoja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(milky @ 2008 01 24, 13:36)
anksciau nesiojau lesius,akys nereaguodavo,o dbr pradejo raudonuot nuo lesiu...isbunu normaliom akim tik kokias tris valandas.. ir sumasciau,ar negali buti akiu sausdumas nuo kontraceptiku? kai tik pradejau juos gert,iskert taip akys sureagavo! ir pasalinis poveikis tableciu ivardintas "gali sauseti akys". dabar esu pasimetus,ir nezinau ka daryt,nes tuoj reiks kontraceptikus vel gert..

Manau, tai gali būti kontraceptikų pašalinis poveikis. Bet gali pabandyti jį pašalinti akių lašiukais, pvz. Oxyal. Juos galima lašinti ir ant lęšių thumbup.gif
Atsakyti
Na va. Grįžau iš optikos. Lęšiai, pasirodo, ten užsakomi. Gydytoja labai skubėjo, nes ir taip nebespėjo visų laiku apžiūrėt. Buvau užsirašius ketvirtai valandai, bet mane gal kokią pusę penkių tepakvietė užeit į kabinetą. Tai žodžiu patikrino regą labai greitai. Pažiūrėjo akinių lęšių dioptrijas. Surašė KL dioptrijas. Tada man pradėjo aiškint, kad iš pradžių duos panešiot kiek silpnesnius paprastus lęšius, bet šiaip man vienai akiai sferinio reikėtų (pasirodo yra pas mane tas nelemtas astigmatizmas. Tik nežinau kokia jo funkcija, to astigmatizmo doh.gif ). Na gerai galvoju. Tegu...

Lęšius geriausiu atveju gausiu po savaitės. Blogiausiu po pusantros. Dar mane, kai nueisiu pasiimti lęšių, pamokys kaip juos įsidėti, išsiimti, prižiūrėti... Gerai, kad bent tada nebeims pinigų, nes dabar už 10 min patikrinimą kažkokį ir dar plius lęšiai užsakomi, sumokėjau 30 lt!!! Paskui, kai nunešiosiu tuos lęšius sakė, vėl turėsiu ateit. ir vėl 30 lt doh.gif g.gif Ai tegul daros sau tą biznį, pas kitą gydytoją gi nebebėgsiu. Juolab, kad man tas astigmatizmas, tai gal vėl tiek pat sukiščiau pinigų.

Ai dar kas labai mane nustebino. Tiksliau likau nesupratus. neišmanau aš nieko. Jeigu šimtaprocentinis regėjimas lygus vienetui (1), tai kodėl mano būsimajam dešiniosios akies lęšiui dioptrija bus 1,5?! Na, o tai astigmatinei kairiąjai, tai manau normaliai 0,75. Bet, kad 1,5, tai neįkirtau g.gif
Atsakyti
[quote=erdnija,2008 01 25, 18:22]Na va. Grįžau iš optikos. Lęšiai, pasirodo, ten užsakomi. Gydytoja labai skubėjo, nes ir taip nebespėjo visų laiku apžiūrėt. Buvau užsirašius ketvirtai valandai, bet mane gal kokią pusę penkių tepakvietė užeit į kabinetą. Tai žodžiu patikrino regą labai greitai. Pažiūrėjo akinių lęšių dioptrijas. Surašė KL dioptrijas. Tada man pradėjo aiškint, kad iš pradžių duos panešiot kiek silpnesnius paprastus lęšius, bet šiaip man vienai akiai sferinio reikėtų (pasirodo yra pas mane tas nelemtas astigmatizmas. Tik nežinau kokia jo funkcija, to astigmatizmo  doh.gif ). Na gerai galvoju. Tegu...

Lęšius geriausiu atveju gausiu po savaitės. Blogiausiu po pusantros. Dar mane, kai nueisiu pasiimti lęšių, pamokys kaip juos įsidėti, išsiimti, prižiūrėti... Gerai, kad bent tada nebeims pinigų, nes dabar už 10 min patikrinimą kažkokį ir dar plius lęšiai užsakomi, sumokėjau 30 lt!!! Paskui, kai nunešiosiu tuos lęšius sakė, vėl turėsiu ateit. ir vėl 30 lt  doh.gif  g.gif Ai tegul daros sau tą biznį, pas kitą gydytoją gi nebebėgsiu. Juolab, kad man tas astigmatizmas, tai gal vėl tiek pat sukiščiau pinigų.

Ai dar kas labai mane nustebino. Tiksliau likau nesupratus. neišmanau aš nieko. Jeigu šimtaprocentinis regėjimas lygus vienetui (1), tai kodėl mano būsimajam  dešiniosios akies lęšiui dioptrija bus 1,5?! Na, o tai astigmatinei kairiąjai, tai manau normaliai 0,75. Bet, kad 1,5, tai neįkirtau  g.gif

gal greiciausiai tau minus 1.5 dioptrijos ??? 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristyyynyte: 25 sausio 2008 - 18:17
QUOTE(kristyyynyte @ 2008 01 25, 19:17)
gal greiciausiai tau minus 1.5 dioptrijos ??? 

Kad lyg ir ne. Pažiūrėjau internete užsienietiškuose tinklalapiuose, kur gali užsisakyti lęšius, tai tos dioptrijos taip įdomiai ten surašytos iki +10.00. Ai gal su lęšiais kitaip. Bet nesvarbu blush2.gif

Man labiau rūpi dar kitas klausimas. Aš taip ir nebepaklausiau kiek man sukainuos tie lęšiai. (Išsigandau astigmatizmo, matyt, labai ir, kad dar teks laukt man tų lęšių doh.gif ). Bet girdėjau, kad sakė, kad užsakyti lęšius iš SoftLens. Gal kas nešiojat? Gal žinot maždaug kiek kainuoja????
Atsakyti
blush2.gif sveikos, vat pasiskaiciau ir nusprendziau irgi isigyti lesiukus, naudojausi tik tais vienadieniais... blush2.gif mano rega -3. gal galite patart kokius lesiukus isigyti? kiek laiko jie nesiojami ir kur imanoma pigiau?.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolike @ 2008 01 25, 23:07)
blush2.gif  sveikos, vat pasiskaiciau ir nusprendziau irgi isigyti lesiukus, naudojausi tik tais vienadieniais... blush2.gif  mano rega -3. gal galite patart kokius lesiukus isigyti? kiek laiko jie nesiojami ir kur imanoma pigiau?.. 4u.gif

Yra labai didelis pasirinkimas nuo vienadienių iki metinių, o ir konsultantės optikose tikrai labai daug žino. Pirmiausia pasakyk iš kokio miesto esi, o tada ir patarsim, jei žinosim, geriausias, išbandytas vietas mirksiukas.gif
Atsakyti