Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(marlena24 @ 2008 01 25, 10:34)
gal ne i tema biski...gal kas yra susidures su ortokorekcija,na tai lesiais kur nakciai isidedi,o diena viska matai smile.gif kiek internete ieskojau tai tik "filosofai" visokie samprotauja...o zmoniu, kurie tai isbande kazkaip neradau...

Štai čia yra tema apie ortokorekcinius lęšius http://www.supermama... smile.gif
Atsakyti
aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erdnija @ 2008 01 25, 16:23)
Kad lyg ir ne. Pažiūrėjau internete užsienietiškuose tinklalapiuose, kur gali užsisakyti lęšius, tai tos dioptrijos taip įdomiai ten surašytos iki +10.00. Ai gal su lęšiais kitaip. Bet nesvarbu  blush2.gif 

su lesiais tikrai niekas ne kitaip, tiesiog dioptrijos gali buti minusines (trumparegiams, kurie toli blogai mato, arti iziuri) ir pliusines (toliaregiam, kurie i toli puikiai mato, bet arti nea - sunku skaityt, su kompu dirbt ir tt), o buna, kad ir abi regos problemos susideda.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2008 01 28, 21:07)
su lesiais tikrai niekas ne kitaip, tiesiog dioptrijos gali buti minusines (trumparegiams, kurie toli blogai mato, arti iziuri) ir pliusines (toliaregiam, kurie i toli puikiai mato, bet arti nea - sunku skaityt, su kompu dirbt ir tt), o buna, kad ir abi regos problemos susideda.

Tai man vienu žodžiu labai pasisekė! lotuliukas.gif Su viena akim aš trumparegė ir dar astigmatikė, su kita akim aš toliaregė. thumbup.gif na, vienžo - UNIKALI!
Atsakyti
QUOTE(erdnija @ 2008 01 28, 18:59)
Tai man vienu žodžiu labai pasisekė!  lotuliukas.gif  Su viena akim aš trumparegė ir dar astigmatikė, su kita akim aš toliaregė.  thumbup.gif na, vienžo - UNIKALI!

tai i toli ziuredama, uzmerki trumparege aki, o arti - toliarege mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(erdnija @ 2008 01 28, 21:59)
Tai man vienu žodžiu labai pasisekė!  lotuliukas.gif  Su viena akim aš trumparegė ir dar astigmatikė, su kita akim aš toliaregė.  thumbup.gif na, vienžo - UNIKALI!

Tu ne viena tokia! thumbup.gif
Atsakyti
Na pagaliau paskambino man iš optikos. Pagaliau pagaliau!!! clap.gif Parsiuntė jau tuos KL, dabar tik pamokys gydytoja kaip su jais elgtis, kaip prižiūrėt. Dar jaučiu bandys man pati į akis tuos lęšius įgrūst (draugai kita gydytoja dėjo...). Ai nieko. Užtat PAGALIAU TURĖSIU KONTAKTINIUS LĘŠIUS! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erdnija: 30 sausio 2008 - 17:11
Na pagaliau jau ir aš su lęšiais. smile.gif Pirmoji diena kaip juos turiu. Įsidedu per kokį pusvalandį. Šakės! Nemaniau, kad bus taip sunku doh.gif na tiksliau į vieną akį per minutę įsidedu, o į kitą doh.gif Ir vis jaučiu tą lęšį. Bet nieko, manau, reikia laiko kol išmoksiu įsidėt ir priprasiu prie jų mirksiukas.gif
Atsakyti
Na pagaliau jau ir aš su lęšiais. smile.gif Pirmoji diena kaip juos turiu. Įsidedu per kokį pusvalandį. Šakės! Nemaniau, kad bus taip sunku doh.gif na tiksliau į vieną akį per minutę įsidedu, o į kitą doh.gif Ir vis jaučiu tą lęšį. Bet nieko, manau, reikia laiko kol išmoksiu įsidėt ir priprasiu prie jų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(erdnija @ 2008 01 31, 17:33)
Na pagaliau jau ir aš su lęšiais.  smile.gif  Pirmoji diena kaip juos turiu. Įsidedu per kokį pusvalandį. Šakės! Nemaniau, kad bus taip sunku  doh.gif na tiksliau į vieną akį per minutę įsidedu, o į kitą  doh.gif  Ir vis jaučiu tą lęšį. Bet nieko, manau, reikia laiko kol išmoksiu įsidėt ir priprasiu prie jų  mirksiukas.gif

Aciu kad pasidalinai patirtim 4u.gif Oj, prisimenu kai as pradejau KL nesioti- turedavau ir kokiu pusvalandziu anksciau atsikelti kad i paskaitas speciau ( sunkiai sekesi Kl prisijaukinti- buna idedu ir tiek griauzia, akis asaroja tai isimu ir vel nuo pradziu) lotuliukas.gif . O dabar vienas juokas- kelias sekundes teuztrunku ax.gif Zinok gb kad ir tau reikia laiko- gi naujas kaip bebutu svetimkunis akyje, duok laiko jai priprasti. Na as patarciau is pradziu nenesioti ju visa diena, ilginti laika po trupucio. O kad uz konsultacija net 30lt- brngoka- kai tam paciam optikos salone perki KL buna konsultacija nemokama ( na aisku ne visuose cia taip) g.gif
Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2008 02 01, 14:55)
Aciu kad pasidalinai patirtim 4u.gif  Oj, prisimenu kai as pradejau KL nesioti- turedavau ir kokiu pusvalandziu anksciau atsikelti kad i paskaitas speciau ( sunkiai sekesi Kl prisijaukinti- buna idedu ir tiek griauzia, akis asaroja tai isimu ir vel nuo pradziu) lotuliukas.gif . O dabar vienas juokas- kelias sekundes teuztrunku ax.gif Zinok gb kad ir tau reikia laiko- gi naujas kaip bebutu svetimkunis akyje, duok laiko jai priprasti. Na as patarciau is pradziu nenesioti ju visa diena, ilginti laika po trupucio. O kad uz konsultacija net 30lt- brngoka- kai tam paciam optikos salone perki KL buna konsultacija nemokama ( na aisku ne visuose cia taip) g.gif
Sekmes smile.gif

Ačiū smile.gif Na manau, jau pradedu su jais „susidraugaut“. Šiandien abu lęšius įsidėjau labai greitai. Iš pirmo karto thumbup.gif Iš pradžių vėlgi šiek tiek jutau, bet paskui labai komfortabiliai jaučiausi. Panešiojau gal 7 val. šiandien. Net nenorėjau išsiimt. Kai išsiėmiau daug nepatogiau pasijutau. Pradėjo sausėt akys (namie į vakara visada truputį sausėja. Matyt todėl, kad šildymo sezonas, o lęšiai su daug vandens). O ir išsiimt jau išmokau. Užvakar, pamenu kol išsiėmiau visa akis paraudonavo, o dabar iškart. Tieisiai nuo ragenos nuimu. Visiškai ne taip, kaip gydytoja mokė doh.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erdnija: 02 vasario 2008 - 19:14
QUOTE(Dovana @ 2007 11 27, 09:30)
Gyvenu Vokietijoje. Vakar buvau pas akiu gydytoja. Man pasake, kad kontaktinius lesius nepatartina nesioti ilgiau nei 5 valandas per para. Jeigu nesiojama ilgiau, tai gali del deguonies trukumo ant ragenos kazkas pradeti augti ar tai kazkokie pakitimai atsirasti. Kaip jums akiu gydytojai pataria lesius nesioti? ar girdejote, kad kl gali pakenkti ragenai?

O taip, jau teko ir savo kailiu patirt, todel viska galiu papasakot. Sekmingai nesiojau lesius na ne taip ir ilgai palyginus, apie 3 metus gal. Ir vis sekmingai pirkaus naujus, kol per paskutini patikrinima apziurejo mano akytes su mikroskopu (ko niekad optikoj man anksciau nedare) ir sako, oi nekas, mieloji, akytem tavo, baisiai pavargusios, eme kraujagysles iauginet i ragena, kas rodo, kad truksta ragenai deguonies del linziu nesiojimo.
Tai man rekomendavo, kad bent jau kaip minimum reikia kaitaliot lesius su akinukais, ir ne dazniau nei kas antra diena nesiot lesius. Ir rekomendavo siaip iki 4 val. lesius nesiot - taip sveikiausia akim butu. Arba idealiu variantu isvis nesiot lesius tik laisvalaikiu.

QUOTE(erdnija @ 2008 01 24, 12:04)
Sumokėjus 30 lt už apžiūrą dėl KL, turėčiau gaut išsamią informaciją. Nors žinau, kur ir brangiau ima... Už 50lt... oi tada,. manau man ne tik paaiškintų, bet dar ir už lęšius nemažai išpestų  lotuliukas.gif

Na as irgi siemet pirmakart susimokejau optikoj uz apziura, nors iki tol pastoviems klientams ji nemokama budavo, ypac jei dar kazka pirkdavai po apziuros. Siaip 30Lt apziura, o jei perki po jos - tai 25Lt. Bet uztat, kaip ka tik rasiau, pirmakart apziurejo mikroskopu ir pastebejo blogejancia ragenos bukle. O siaip kazkokiu keistu pojuciu pati nejutau, tik tai, kad akys prie kompo i darbo pabaiga skaudet imdavo. Tai taip ir toliau sekmingai galejau pirkt linzes ir jas nesiot toliau kasdien. dabar po pusmecio vel turiu grizt tikrintis, kad stebetu, kaip akies bukle.

QUOTE(erdnija @ 2008 01 24, 12:21)

O kai tikrina akis dėl lęšių, tikiuosi akių dugnų netiria? Nes jaigu tiria, tai tada ups dralialia  unsure.gif

Geriau jau tirtu ir dugna, ir viska, ypac jau nesiojantiems lesius, nes netirs, o akyje kokie negeri pakitimai vyksta.
Atsakyti