QUOTE(Dovana @ 2007 11 27, 09:30)
Gyvenu Vokietijoje. Vakar buvau pas akiu gydytoja. Man pasake, kad kontaktinius lesius nepatartina nesioti ilgiau nei 5 valandas per para. Jeigu nesiojama ilgiau, tai gali del deguonies trukumo ant ragenos kazkas pradeti augti ar tai kazkokie pakitimai atsirasti. Kaip jums akiu gydytojai pataria lesius nesioti? ar girdejote, kad kl gali pakenkti ragenai?
O taip, jau teko ir savo kailiu patirt, todel viska galiu papasakot. Sekmingai nesiojau lesius na ne taip ir ilgai palyginus, apie 3 metus gal. Ir vis sekmingai pirkaus naujus, kol per paskutini patikrinima apziurejo mano akytes su mikroskopu (ko niekad optikoj man anksciau nedare) ir sako, oi nekas, mieloji, akytem tavo, baisiai pavargusios, eme kraujagysles iauginet i ragena, kas rodo, kad truksta ragenai deguonies del linziu nesiojimo.
Tai man rekomendavo, kad bent jau kaip minimum reikia kaitaliot lesius su akinukais, ir ne dazniau nei kas antra diena nesiot lesius. Ir rekomendavo siaip iki 4 val. lesius nesiot - taip sveikiausia akim butu. Arba idealiu variantu isvis nesiot lesius tik laisvalaikiu.
QUOTE(erdnija @ 2008 01 24, 12:04)
Sumokėjus 30 lt už apžiūrą dėl KL, turėčiau gaut išsamią informaciją. Nors žinau, kur ir brangiau ima... Už 50lt... oi tada,. manau man ne tik paaiškintų, bet dar ir už lęšius nemažai išpestų
Na as irgi siemet pirmakart susimokejau optikoj uz apziura, nors iki tol pastoviems klientams ji nemokama budavo, ypac jei dar kazka pirkdavai po apziuros. Siaip 30Lt apziura, o jei perki po jos - tai 25Lt. Bet uztat, kaip ka tik rasiau, pirmakart apziurejo mikroskopu ir pastebejo blogejancia ragenos bukle. O siaip kazkokiu keistu pojuciu pati nejutau, tik tai, kad akys prie kompo i darbo pabaiga skaudet imdavo. Tai taip ir toliau sekmingai galejau pirkt linzes ir jas nesiot toliau kasdien. dabar po pusmecio vel turiu grizt tikrintis, kad stebetu, kaip akies bukle.
QUOTE(erdnija @ 2008 01 24, 12:21)
O kai tikrina akis dėl lęšių, tikiuosi akių dugnų netiria? Nes jaigu tiria, tai tada ups dralialia
Geriau jau tirtu ir dugna, ir viska, ypac jau nesiojantiems lesius, nes netirs, o akyje kokie negeri pakitimai vyksta.