Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(carnivore @ 2008 04 03, 21:13)
na va, ir as su lesiukais, mano pirmieji, nusipirkau visgi ACUVUE ADVANCE su HYDRACLEAR, labai geri, bent kolkas, nei jauciasi, nei ka:) thumbup.gif  tik jauciu teks pavargt isidedant blush2.gif

Nieko. Greit išmoksi. Man poros savaičių užteko. blush2.gif Dabar lęšius įsidedu per porą minučių.

Penktadienį lydėjau draugę pas akių gydytoją. Irgi lešiukų užsimanė. Ir sužinojo, kad pas ją irgi pradinis astigmatizmas... Kas čia yra dabar, kad pusė mano pažįstamų „akiniuočių“ (tarp jų ir aš) astigmatikai???

Dar norėjau paklausti tų, kas nešioja frequency lęšius auksinėj dėžutėj. Juk ten paprasti mėnesiniai, dieniniai? Nes kai pirkau, man siūlė įvairiausius variantus: mėnesinius dieninius - naktinius, iki trejų mėnesių nešiojimo... Nu, vienu žodžiu... Taigi pasiūlė man kažkokius itališkus. Dieninius- naktinius. Kai nuėjau pasiimti, nepasirodė, kad jie tokie. Vien dėl to, kad nė velnio ne itališki. Taigi aš dabar juos nešioju kaip mėnesinius dieninius. (Be to, kaina optimali, kaip dieninių buvo). doh.gif Sumaliau sumaliau, bet tikiuosi, kad suprantamai parašiau rolleyes.gif
Atsakyti
As linzes nešiojau 8 matus, susigadinau akis, iškilo kraujagyslės i paviršių, dabar nežinau kaip jas paslėpti. Turbūt niekaip. Žinoma nėra taip baisu, bet akys beveik visada kiek paraudę. Jei įsilašinu Visine, tai kelioms valandoms gerai, o kitą rytą akys raudonos raudonos. Geriau jau pasidaryti LASIK operaciją ir pamiršti kas yra trumparegystė. Labai rekomenduoju.
Atsakyti
pas mane irgi nuo lesiu nesiojimo atsirado kraujagysles akyje gana ryskios,o tikrai neiseina ju niekaip panaikint? gal nustojus nesiot lesius jos dingtu? nes man labai negrazu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(AsLilit @ 2008 04 03, 12:09)
As tai nusipirkau lesius ir po keliu dienu pameciau viena....Puoliau i asaras, nes maniau, kad ziopla as. Bet pasirodo, kad, kol ipranti, visko buna. Optikoj mane nuramino. O kiek jus, mergaites, pametet lesiu, kol ismokot juos isideti?

oij, su tais pametinejimais tai mano sese pacioj pradzioj vos ne kas menesi pamesdavo doh.gif doh.gif
ir nesuprantu kaip taip sugebedavo smile.gif
o man kazkaip dar ne karto neteko, nors buna, kad ir su jais uzmiegu (specialiai neissiimdama) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimuke @ 2008 04 15, 18:13)
oij, su tais pametinejimais tai mano sese pacioj pradzioj vos ne kas menesi pamesdavo  doh.gif  doh.gif
ir nesuprantu kaip taip sugebedavo smile.gif
o man kazkaip dar ne karto neteko, nors buna, kad ir su jais uzmiegu (specialiai neissiimdama) smile.gif

Aš irgi nesuprantu, kaip galima pamesti KL doh.gif Nėr taip buvę, nebent besidedant nukrenta nuo piršto lotuliukas.gif

Oje aš tai bijau užmigt su lęšiais.
Atsakyti
QUOTE(Davidoff @ 2008 04 15, 15:13)
As linzes nešiojau 8 matus, susigadinau akis, iškilo kraujagyslės i paviršių, dabar nežinau kaip jas paslėpti. Turbūt niekaip. Žinoma nėra taip baisu, bet akys beveik visada kiek paraudę. Jei įsilašinu Visine, tai kelioms valandoms gerai, o kitą rytą akys raudonos raudonos. Geriau jau pasidaryti LASIK operaciją ir pamiršti kas yra trumparegystė. Labai rekomenduoju.

Kiek suprantu esi pasidariusi.gali papasakoti placiau:kur,pas ka,kiek,kaip.Pati nesioju jau bevik 9metus,labai noreciau pasidaryti operacija lazeriu,bet labai bijau. schmoll.gif
Atsakyti
Lesiai- didelis blogis, dabar tai galiu pasakyti is savo patirties verysad.gif Kompas pliu sausas oras del prastos ventiliacijos ar kondicionieriu plius uzterstas miesto oras plius kontaktiniai lesiai lygu MIRTIS AKIM doh.gif as taio davariau akis, kad apie lesius jau ir pagalvot nebegaliu, ir taip vargina toks sakiu sausumas, kad nei vienas Lietuvoje esantis preparatas nepadeda, jau vaistus siunciaus is JAV, ir tie nelabai ka padeda, gyvenu su pastoviu akiu skausmu... unsure.gif nepiktnaudziaukit jus tai lesiais...aisku, nesiot galima, bet nepatoviai,o tuo labiau nemiegokit su jais blink.gif jei darbas visa diena su komou, geriau akiniu dekites,o lesius laisvalaikiu. niekam nelinkiu tokios "ligos" kaip mano unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2008 04 20, 14:17)
Lesiai- didelis blogis, dabar tai galiu pasakyti is savo patirties verysad.gif Kompas pliu sausas oras del prastos ventiliacijos ar kondicionieriu plius uzterstas miesto oras plius kontaktiniai lesiai lygu MIRTIS AKIM <...>

Nu sėkmės tau gydantis. Tikiuosi, kad išgysi kaip nors. Manau mes visos suprantam tą riziką, stengiamės kuo mažiau juos nešioti, bet kad nelabai išeina... Aš beveik kiekvieną dieną nešioju. Ir mėnesinius išnešioju gal tik tris savaites... Tai įrodo visą tą oro užterštumą, sausumą, etc... Bet ką darysi, kol lęšiai tinka ir patinka, kol jie teikia komfrtą, mėgaukimės! Tik saikingai mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

as pati nesioju akinukus jau seniai ir dabar uzsigedziau kontaktiniu lesiu.kai cia pasiskaitau mazai ka suprantu apie tuos pavadinimus,vandeningumus,dieninius/savaitinius,kuo jie skiriasi ir pan...ar yra kur optika kur vietos minimaliai apziuretu akis ir parekomenduotu kuriuos lesius?man nuodugnaus tyrimo nereikia,tik tokios alia konsultacijos ax.gif
P.S.jeigu ka as is Vilniaus,kauno optiku nesiulyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Putlutė @ 2008 04 21, 21:00)
sveikos 4u.gif 

as pati nesioju akinukus jau seniai ir dabar uzsigedziau kontaktiniu lesiu.kai cia pasiskaitau mazai ka suprantu apie tuos pavadinimus,vandeningumus,dieninius/savaitinius,kuo jie skiriasi ir pan...ar yra kur optika kur vietos minimaliai apziuretu akis ir parekomenduotu kuriuos lesius?man nuodugnaus tyrimo nereikia,tik tokios alia konsultacijos ax.gif
P.S.jeigu ka as is Vilniaus,kauno optiku nesiulyti biggrin.gif

Į bet kurią normalią, didesnę nueisi ir viską tau padarys (mažosios būna kartais neturi daktaro, reikia užsirašyti ir laukti). Aš pirmą kartą ėjau į Gedimino prospekto Vision Express mirksiukas.gif dar gali prie Skalvijos kino teatro esančią Vision Express.
ir beje, jie tau viską padarys, ko reikės cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saulevandeny @ 2008 04 22, 08:53)
Į bet kurią normalią, didesnę nueisi ir viską tau padarys (mažosios būna kartais neturi daktaro, reikia užsirašyti ir laukti). Aš pirmą kartą ėjau į Gedimino prospekto Vision Express  mirksiukas.gif dar gali prie Skalvijos kino teatro esančią Vision Express.
ir beje, jie tau viską padarys, ko reikės  cool.gif

o uzsirasyti is anksto nereikia? g.gif
Atsakyti
o as vis uzmirstu vaistininkiu pasiklaust ar galima su lesiukais eit i soliariuma ar pirtele, ar geriau juos issiimt? g.gif
Papildyta:
QUOTE(erdnija @ 2008 04 18, 22:25)
Oje aš tai bijau užmigt su lęšiais.

pirma kart ir as bijojau doh.gif
bet, kad neturejau kur ju pasidet, ziopliuke buvau dekliuka namie palikus doh.gif
bet nieko, uzmigau lyg niekur nieko, o ir neiskirto ir nepameciau ax.gif
Atsakyti