Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

Ir mes gėrėm tą Ferumleką, ir dabar hemoglobinas 122. Dar valgom tik jautieną arba veršieną. Gydytoja sakė, kad metų vaikui galima visus vaisius ir daržoves, jei nealergizuoja.
Atsakyti
mano suneliui kai jam buvo 1 metukai taip pat buvo anemija. kiek buvo hemoglobino nepamenu, bet l mazai. gulejo ligonineje, reanimacijoje, laselines, gelezies peparatai, paskui problemos su zarnynu nuo gelezies, viduriavimas, dehidratacija. zodziu, buvo baisu. tai prisimenu su didziausiu kosmaru cry.gif
Atsakyti
4u.gif sveikutes,
Mes nuo 6men kovojam su anemija.Jau ir visokiu vaistuku gerem,tiesa Ferumlekas mums visai nepadejo.Vaistininkas mums patare patiems vaistukus pasidaryti is ersketuogiu.Hemoglobinas atsistato per 3-4dienas.Beje ji gali ir suauge gerti.
Atsakyti
mANO MAZIUKEI EMOGLOBINAS 102,BET AS PATI KASDANGI JAU NEBEMAITINU,TAI PERKAME MISINUKA PRATURTINTA GELEZIMI.iR TOKI MISINUKA JAU VALGOME VISAS MEN,TAI GAL IR KRAUJAS KIEK PAGERES.nORS MAN DAKTARE SAKE NESIJAUDINTI ,PRADES VALGYTI MESA IR KRAUJAS ATSISTATYS.
Atsakyti
Nu va. Mūsų istorija kartojas. Kai jau tyrimai buvo geri, pasidarėm kraujo tyrimą prieš 6mėn. skiepą ir ką jūs manot? Hemoglpbino kiekis vėl mažas verysad.gif Nors ne tiek daug nukritęs - 107HMB Tai vėl tą Ferum-lek pradėjom gert, o ir valgom veršieną kiekvieną dieną (aišku pamaišom su kalakutiena, jautina). Tai dabar jau trečią indelį mišinuko su geležim praturtintu geriam. Tai po mėn. eisim vėl daryt tyrimą kraujo. Kodėl taip tas HMB kiekis svyruoja g.gif Nors tai nėra tragedija, bet į tuos "rėmus" vis tiek netelpam...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stazyte: 19 gruodžio 2005 - 17:50
Sveikutės. Pauliui anemijos gydymui buvo paskirta folinė rūgštis ir Hemofer lašiukai. Folinę rūgštį sąžiningai sugėrėme, o Hemofero nenorėjo gerti, tai ir nekišau per prievartą ax.gif Hemoglobinas po truputį kyla, paskutinį kartą buvo 109. Valgyti duodu viską, ypač žiūriu, kad suvalgytų mėsytę, geria geležimi praturtintą mišinį. Apetitu kol kas nesiskundžia tfu tfu tfu.
Gerai yra granatų sultys - spaudžiau sulčiaspaude ir girdžiau, bet neilgai. Po savaitės kartosim kraujo tyrimą, kaži kaip čia per keturis mėnesius bus pasikeitę g.gif
Atsakyti
sveikučiai, leidžiama hemoglobino norma kraujyje yra 110 g/l, jei žemiau - jau laikoma mažakraujyste. suaugusių 120 g/l. kūdikiui sukauptų geležies atsargų pakanka iki 4 mėn.(dažniausiai). todėl svarbu, koks mamos kraujas nėštumo metu. motinos pienas - geriausias maistas kūdikiui, tačiau jei maitinanti mama stokoja geležies, tiek mamai tiek kūdikiui skirimi geležies preparatai. bet nereika nustoti maitinti, nes mamos piene yra ir kitų svarbių medžiagų. jei yra geležies stoka reikia valgyti daugiau mėsos,agrastai, serbentai, kopūstai, bulvės, svogūnai, jie turi vitamino C, kuris padeda pasisavinti geleži. vertingos obuolių ir apelsinų sultys. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -simona-: 15 vasario 2006 - 14:16
QUOTE(KRISTIDA @ 2006 02 13, 23:03)
Sveikutės. Pauliui anemijos gydymui buvo paskirta folinė rūgštis ir Hemofer lašiukai. Folinę rūgštį sąžiningai sugėrėme, o Hemofero nenorėjo gerti, tai ir nekišau per prievartą  ax.gif 
Gerai yra granatų sultys - spaudžiau sulčiaspaude ir girdžiau, bet neilgai.

Labas. Mano mazylei irgi labai zemas hemoglobinas ir dar turi mazakraujyste. gydytoja priskyre foline rugsti ir Hemofer lasiukus. na foline sugeria dar puse velnio, o su hemoferu tai vienos bedos. rekia, spjaudosi ir viskas. Ir dar pradejo labai blogai valgyti kai emem hemofera duot, nezinau cia sutapimas ar is tikruju pasalinis jo poveikis. neduociau, bet bijau, kad visai nusilps kraujas. sad.gif
O del granatu sulciu, kodel trumpai davei? negere ar nebereikejo?
Atsakyti
QUOTE(Motina @ 2005 08 11, 15:43)
Hb 99  pusės metų kūdikiui tikrai ne tragedija. Egzistuoja teorija, kad būtent tokio amžiaus vaikui net reikalinga nedidelio laipsnio anemija. Tuomet natūraliai užsiveda mechanizmas, kuris skatina eritrocitų gamybą kaulų čiulpuose. Tuo tarpu vartojant geležies preparatus, tai slopinama g.gif

Tokio dalyko dar nebuvau girdėjusi g.gif Kad Hb būtų 99 ir tai dar kaip ir nieko schmoll.gif Mano jaunyliui 6,5 mėn Hb buvo 111 ir tai daktarė jau šaukė kaip mažai ir prirašė visokiausios folinės rūgšties ir Ferum-leko...(nuo kurio, beje, vaiką bėrė)...
Atsakyti
QUOTE(leputė @ 2006 03 15, 09:50)
Tokio dalyko dar nebuvau girdėjusi g.gif Kad Hb būtų 99 ir tai dar kaip ir nieko schmoll.gif  Mano jaunyliui 6,5 mėn Hb buvo 111 ir tai daktarė jau šaukė kaip mažai ir prirašė visokiausios folinės rūgšties ir Ferum-leko...(nuo kurio, beje, vaiką bėrė)...

5-7 mėn vaikui Hb norma 101-129g/l mirksiukas.gif . Kraujo tyrimų normatyvai pagal vaiko amžių ČIA.
Bet mažakraujystė nustatoma ir atsižvelgiant į kitus kraujo tyrimo rodmenis, ne tik Hb.
Atsakyti
QUOTE(VILGRA @ 2005 12 14, 17:00)
4u.gif sveikutes,
Mes nuo 6men kovojam su anemija.Jau ir visokiu vaistuku gerem,tiesa Ferumlekas mums visai nepadejo.Vaistininkas mums patare patiems vaistukus pasidaryti is ersketuogiu.Hemoglobinas atsistato per 3-4dienas.Beje ji gali ir suauge gerti.

Labas, o gal gali pasakyti kaip tuos vaistukus pasidaryti, nes maniskei visai zemas jau hemoglobinas ir mazakraujyste prasidejo. sad.gif
Atsakyti
Mano maziui 8 men. jam irgi mazas hemoglobino kiekis, gydytoja israse Ferum Lex, bet cia parasyta, kad jis nelabai padeda g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 16 kovo 2006 - 15:25