Įkraunama...
Įkraunama...

Kam reikia vaiku?

QUOTE(amcia @ 2007 05 09, 09:55)
man atrodo, kad poreiki tureti vaiku, nulemia zmogaus meiles troskimas (banalu), tokios kaip motinos meile-be islygu, be priezasciu. su amziui net ir vyrams tas poreikis dideja, nes nublanksta aistros, dideja vienisumo ir artejancios pabaigos suvokimas. ta meile be islygu, tai kaip savotiskas skydas, apsauga, ramybe; o tokio jausmo niekas kitas negali duot, deja, tik tevai vaikysteje, ir vaikai-brandziame amziuje.
aisku, mes ryzdamosios gimdyti suvokiam, ka prarandam ir kuo rizikuojam-turim tai daryt per pika-zydejima savo jegu; gerai toms, kuriu noras tureti vaiku yra labai stiprus nuo vaikystes. o kitos, deja, turi kankintis dvejonese (aciu kontraceptikai  bigsmile.gif ) ir deja, atideliot, atideliot...
mazai kas riztasi visai atsisakyt vaiku manau dar ir del to, kad skaudu iseit is gyvenimo taip ir nepatyrus to, ka daugelis ivardija kaip prasmingiausia ivyki gyvenime; tai kaip ir nusinest neatplesta laiska i kapa-juk kas zino -gal ten laimingas bilietas, o gal...saskaita uz pralebauta vakareli.

Mano nuomonė artima amcia postui.Nesu iš tų skystų mamų,kurios norėjo turėti žaisliuką sau.Tiesiog iš pradžių smalsumas pabandyti..,kaip atrodytų MANO vaikas,turėti kažką,ko niekada neturėjau,galbūt meilės troškimas,bet greičiau-noras tiesiog TURĖTI,t.y.savininkiškumas ir pan.Antrasis buvo nelauktas ir neplanuotas ir galimas aborto atvejis konfliktavo su sąžine.Myliu abu savo vaikus,bet nemanau,kad juose-gyvenimo laimė.Prasmė-gal būt.Nes daugiau prasmių kaip ir neradau iki šiol.Gimsti-pratęsi giminę-miršti.Visa kita-būties beprasmiai paįvairinimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sommer: 08 kovo 2008 - 08:44
Bet idomiausia, kad musu superteveliai, taip inirtingai begincydami mamyciu pasisakymus, ieskodami teisingo atsakymo i klausima, kuriam paprasciausiai nera teisingo atsakymo, nes gali buti daug variantu, patys taip ir nesugeba atsakyti "kam jiems vaikai?" ir labai aktyviai ignoruoja ta klausima biggrin.gif

o pati is tikro net negaleciau pasakyti kam ar kodel... tiesiog norejau, buvo poreikis... gal kai ateis senatve ir vel ims rupeti egzistenciniai klausimai galesiu i tai atsakyti, nes paaugliskas egzistencializmas jau pamirstas

beje, Medinis, jusu nestumo ir vaiko isnesiojimo bei pagimdymo sumenkinimas zeidzia... kiti gyvunai gimdo be nuskausminamuju... bet jie pirmiausia neturi tokios "dovanos" kaip mastymas ir suvokimas... jiems nesiojant savyje palikuoni vienodai sviecia ar jis gims ar ne, jiems nekyla klausimu ar jis bus sveikas ar ne, jiems nereikia atsisakyti kai kuriu pomegiu ar noru... ir dar daug kas jiems siuo klausimu yra lengviau, o apie vaiku prieziura ir auginima tai tik homosapiens klane viskas taip sudetingai vyksta... zinoma nera ko sureiksminti... nes jus to nepatyrete, jums tai buvo eilinis seksas po kurio "uzkibo" ir toliau visus 9 menesius nieko daryt tuo klausimu nereikejo
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2008 03 07, 21:29)

o pati is tikro net negaleciau pasakyti kam ar kodel... tiesiog norejau, buvo poreikis... gal kai ateis senatve ir vel ims rupeti egzistenciniai klausimai galesiu i tai atsakyti, nes paaugliskas egzistencializmas jau pamirstas

cia yra moters instinktai....
Jie yra kurkas didesni uz vyriska instinkta - poruotis.
Papildyta:
QUOTE(Muera @ 2008 03 07, 21:29)
kiti gyvunai gimdo be nuskausminamuju... bet jie pirmiausia neturi tokios \"dovanos\" kaip mastymas ir suvokimas... jiems nesiojant savyje palikuoni vienodai sviecia ar jis gims ar ne, jiems nekyla klausimu ar jis bus sveikas ar ne, jiems nereikia atsisakyti kai kuriu pomegiu ar noru... ir dar daug kas jiems siuo klausimu yra lengviau, o apie vaiku prieziura ir auginima tai tik homosapiens klane viskas taip sudetingai vyksta... zinoma nera ko sureiksminti... nes jus to nepatyrete, jums tai buvo eilinis seksas po kurio \"uzkibo\" ir toliau visus 9 menesius nieko daryt tuo klausimu nereikejo

1.jei turetum tokia dovana kaip mastymas, lengvai atsakytum i pateikta klausima.
2.pagal tave moteris nuo kales skiriasi, tik tuo, kad jai rupi ar vaikas bus sveikas. Nes jeigu gims nesveikas--ka zmones pasakys...Ir tu esi teisi.
Atsakyti
QUOTE(....blondinas @ 2008 03 09, 06:59)
Papildyta:
1.jei turetum tokia dovana kaip mastymas, lengvai atsakytum i pateikta klausima.
2.pagal tave moteris nuo kales skiriasi, tik tuo, kad jai rupi ar vaikas bus sveikas. Nes jeigu gims nesveikas--ka zmones pasakys...Ir tu esi teisi.

1. cia tik tavo nuomone, o mano nuomone i sita klausima kiekvienai ir kiekvienam atsakymas skiriasi.
2. Jeigu ka ten daug daugtaskiu buvo. O tai reiskia, kad mintis issakyta ne iki galo. Ir moteriai tikrai daug daugiau rupesciu ir klausimu kyla, ne tik apie vaiko sveikata. Ka zmones pasakys man nelabai rupi, ypac siuo klausimu, nes kaip bebutu, jei taip atsitiks, tai paveiks mano gyvenima, o ne ju. (Beje, jei nepastebejai, siais laikais, zmones auginantys neigalius vaikus yra keliami i aukstumas, mazdaug "kokie jie saunuoliai, kad paaukojo savo gyvenima")
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muera: 09 kovo 2008 - 12:17
QUOTE(amcia @ 2007 05 09, 08:55)
mazai kas riztasi visai atsisakyt vaiku manau dar ir del to, kad skaudu iseit is gyvenimo taip ir nepatyrus to, ka daugelis ivardija kaip prasmingiausia ivyki gyvenime; tai kaip ir nusinest neatplesta laiska i kapa-juk kas zino -gal ten laimingas bilietas, o gal...saskaita uz pralebauta vakareli.

QUOTE(saulutes mama @ 2008 03 07, 12:41)
ne viena mama negaletu atsakyti i klausima "kam tau vaikas ? " aisku atmetant viska ka parasiau pradzioj......    As tik galiu parasyti  - cia mano vaikas, cia dalis mano gyvenimo ( sio metu gan nemaza  lotuliukas.gif ), papildomas stimulas sypsotis (kai nuo dienos darbu plysta galva), tada atrodo ir saule kitaip sviecia " cia juk mano vaikas"  wub.gif

drinks_cheers.gif
nežinau kam, juk vaikas ne daiktas, tačiau man jis labai reikalingas, o konkrečiai kam negaliu apibūdint, tiesiog tai jaučiu ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
Kadangi teciu skyrelis tai atsakysiu is tecio pozicijos.as pries sutikdama saviskiui pagimdyti vaikuti uzdaviau sita klausima rolleyes.gif deja nieko konkretaus mano briedis i ji atsakyti negalejo lotuliukas.gif tiesiog norejo ir viskas.O dabar vaiksto isdidus kaip povas sunu ant ranku nesdamasis ir tirpsta kai jo pirmas zodelis kasdien tariamas yra tiatia.Va jum ir atsakymas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mikki @ 2008 03 09, 05:51)
Kadangi teciu skyrelis tai atsakysiu is tecio pozicijos.as pries sutikdama saviskiui pagimdyti vaikuti uzdaviau sita klausima rolleyes.gif deja nieko konkretaus mano briedis i ji atsakyti negalejo lotuliukas.gif tiesiog norejo ir viskas.O dabar vaiksto isdidus kaip povas sunu ant ranku nesdamasis ir tirpsta kai jo pirmas zodelis kasdien tariamas yra tiatia.Va jum ir atsakymas cool.gif

tai dar karta irodo, kad zmogus nedaug kuo skiriasi nuo gyvynu (povu, briedziu...) Jis vadovaujasi instinktais, o ne protu.
Vadinasi i klausima kam reikia vaiku protu suvokiamo atsakymo but negali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ....blondinas: 10 kovo 2008 - 06:38
Moters prigimtis yra gimdyti. Vaikas yra savas kraujas, besalygiskai mylintis savo mama iki pat senatves. Vaikai niekada neisduoda ir myli mama bet kokia net ir sena, ar sergancia. Ko nepasakysi apie vyrus. Kol viskas gerai tai myli, o jei ne tampa svetimu zmogumi. Vaikai, tai investicija i abipuse besalygiska meile. Ne vyrams suprasti, kodel moterys vaikus myli labiau uz vyrus, ju prigimtis kitokia.
Atsakyti
Nagi, kaip ir viską gyvenime darome, taip ir vaikus gimdome iš savanaudiškų paskatų. Reikia kažką turėti, reikia meilės, reikia kažkam duoti meilę, reikia kažką tokio patirti, reikia save realizuoti, baisu likti vienam, kitokiam... ir t. t.

Nieko čia naujo ir turbūt nieko blogo.

Mane labiau domina klausimas, į kokį pasaulį vaikus gimdome? Pasidomėjus situacija, galima išsigąsti, kad ir atominis karas, ir trečias pasaulinis gresia, klimatas kinta, planeta dūsta. Ar ne egoizmas vaikus gimdyti, nes man to REIKIA, į pasaulį, kuriame jau ir taip per daug žmonių ir kuriame neaišku, ar beišgyvensime?
Atsakyti
QUOTE(Svajone35 @ 2008 05 18, 08:42)
Vaikai, tai investicija i abipuse besalygiska meile. Ne vyrams suprasti, kodel moterys vaikus myli labiau uz vyrus, ju prigimtis kitokia.

moteris nemyli vaiku. Ji tik turi stipru instinkta issaugoti juos bet kokia kaina.
Vyrai to nesupras, nes jie nera tokie primityvus... ju instinktai silpnesni.

o dabar pvz-

mama 25m : - man svarbiausias yra mano vaikas
mama 60:- man svarbiausias yra mano anukas....

tai kur ta amzina meile savo vaikam?
Papildyta:
QUOTE(Svajone35 @ 2008 05 18, 08:42)
Vaikas yra savas kraujas, besalygiskai mylintis savo mama iki pat senatves.

vaikai daug ka myli...mergas, gamta, tevyne, alkoholi, krepsini...iki pat senatves...meiles nera..yra tik liguista busena.
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.43 @ 2008 05 18, 19:49)
moteris nemyli vaiku. Ji tik turi stipru instinkta issaugoti juos bet kokia kaina.
Vyrai to nesupras, nes jie nera tokie primityvus... ju instinktai silpnesni.

o dabar pvz-

mama 25m : - man svarbiausias yra mano vaikas
mama 60:- man svarbiausias yra mano anukas....

tai kur ta amzina meile savo vaikam?
Papildyta:
vaikai daug ka myli...mergas, gamta, tevyne, alkoholi, krepsini...iki pat senatves...meiles nera..yra tik liguista busena.

Issaugoti gal ir silpnesni instinktai, bet pridaryti vaiku ir ju po to neauginti- va cia tai instinktai stipresni.
Jeigu teigi, kad nera motinos meiles vaikui, ar vaiko meiles motinai, tai matyt pats nebuvai mylimas vaikysteje. Gaila taves verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajone35 @ 2008 05 19, 15:59)
Issaugoti gal ir silpnesni instinktai, bet pridaryti vaiku ir ju po to neauginti- va cia tai instinktai stipresni.
Jeigu teigi, kad nera motinos  meiles vaikui, ar vaiko meiles motinai, tai matyt pats nebuvai mylimas vaikysteje. Gaila taves  verysad.gif

kas tai yra meile?
Atsakyti