Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas, pasityčiojimai iš vaikų

Nu va,va ir aš tai manau. Lygiai taip pat gali būti neteisūs ir pedagogai vaiko ar vaikų atžvilgiu. Aš tai savo vaikams sakau- nėra tobulų nei medikų nei policininkų nei kunigų nei mokytojų. Aš taip pat galiu būti neteisi, bet jau būkit malonūs ir pakentėkite- aš jus gimdžiau, kentėjau naktims nemiegojau tad teks mane pavargusią ir nervuotą kartais pakesti. Labai gerai veikia- žino ir jaučia kaip su manim apsieiti.Tai va, o dėl pedagogų - tai jie irgi savotišką kartais psichologinį terorą vaikų atžvilgiu daro. Vien tuo kad apsimeta nieko nematantys, nesuprantantys kaip vaikas jaučiasi kokios jo problemos.Jeigu viena auklėtoja nebloga, tai šalia kokie 5 viskam abejingi. Būtent dar dėlto vaikai ir kenčia.Dalampački mokytojams kaip vaikams mokykloje, gerai ar ne, kartais jie sau leidžia. Bet tik aš galiu sau leisti būti neteisi mano vaiko atžvilgiu, taip kad pedagogai tegul laikosi. Tą perduodu savo vaikams, todėl jiems mokykloje stresas kur kas mažesnis kai jie aiškiai mato tokią neteisybę ir mokytojų abejingumą.
Atsakyti
Is tiesu tai maladec as irgi panasiai pasielgciau.Tik vat neaisku kaip vaikas sureguotu.Vat buvo mums toks atvejis, kai "draugas" kitu akivaizdoj mano sunaus kepure isikiso i kelnes.Nu zodziu tarp koju, paskui issitrauke ir numete ant zemes.Visi zvengia, o maniskis parejo namo.Matau, kad vos neverkia.Pradzioje nieko nesako, o paskui zodis po zodzio istraukiu viska.Ir jam sakau"Zinok ,kas beatsitiktu as noriu zinoti tiesa ir tada TIK pasitarusi su tavim spresiu ka daryti".Jis laaaabai nenorejo, kad as eiciau aiskintis.Tiesiog pasake, kad suo tuo vaikinuku daugiau nebendraus.Bet cia viskas buvo kiemo "chebroj", o ne mokykloj.Tiesa tas vaikis paskui dingo is musu rajono, tiesiog savo elgesiu nepritapo.
Situacija yra ta ,kad ne visada gali daryti taip kaip noretusi.Turiu omeny, kad musu nuskriausti vaikai gali nenoreti, kad butu einama i mokykla ir viesinami tokie dalykai.Bet jei uzgniausti tokius dalykus? Nu nezinau, bijau net pagalvot.

P.S. O as mokykloj matyt buvau toj kitoj barikadu pusej.Buvau blogiete ir kaip pamenu teroriste.Na tiesiog vat pamenu prisikabinau prie jaunesnes mokinukes, kodel jos bateliai raudoni.Ta mergaite, gal tik vienus teturejo, o as jai liepiau daugiau su jais nevaikscioti.Butu kas man tada gerai i subine ikretes!!! Bet ta mergaite matyt tevams nepasisake taip ir liko viskas.Cia kartais is to paauglisko durnumo taip elgiesi.Gerai, kad laiku i prota atejau, o gal aplinka gera buvo.Tai tiek.
Atsakyti
Nu ir ką manot, šiandien buvo visos erelių klasės svarstymas. Mano sūnus vaikšto sutais pačiais džinsais, tik sportiniai marškinėliai dingo ir tai jau visai nesvarbu. Padarėm nei per daug nei per mažai. Tikrai nebuvo lengva apsispręst ir " Pakišt" savo vaiką, tačiau ir auklėtojai pasakiau- jis ištvers. O ereliai nei artyn nepriėjo, į apklausas vengė eiti ir aplamai mes teisūs ir orūs. Sūnui aiškinu, kalu- nebijok gauti į galvą, tačiau išmok tokių situacijų vengti, tik prieš visokius peiliu, švirkštus apsimesk kad pasiduodi, pažadėk viską ko nori ir varyk kuo toliau.Tikrai labai ačiū už panašias situacijas visoms kas parašėt. Tiesa dar papasakosiu istoriją su mažuoju, jam buvo dar tik 11 metų kai buvo ekskursijos Panevėžy. Su keletu draugų buvo nuošaliau nuo klasės kai preidami šustriakai vienas vienu judesiu maniškiui nuėmė nuo galvos ką tik nupirktą šaunią vasarinę kepurę. Mano mažius atsisuko , išvertė akis( ojos tikrai diddelės ir gražios) ir agresyviu balsu ėmė rėkti " atiduodi kepurę, staigiai atiduodi kepurę, sakau"Ir taip garsiai, vidurį gatvės kai aplinkui daug žmonių. Šustriakas pasimetė ir atidavė.Tai va kaip būna.
Atsakyti
Noriu papasakoti kas neseniai atsitiko mano dukrai (13 m). Jau apie metus ji draugauja su labai šauniu berniuku (simpatiškas, sportiškas, gerai mokosi). Dar neseniai vaikai sedėjo taip, kaip juos susodindavo mokytoja, bet šiemet jinai leido vaikams patiems rinktis, su kuo sedėti. Taip atsitiko, kad mergaitės atsisėdo su mergaitėmis, berniukai - su berniukais, o mano duktė sėdi su "superiniu" berniuku. Dauguma mergaičių iš karto pradėjo pavydėti, o viena atkeršijo: pavogė iš mano dukters naujus batus ir išmetė. Vagilės už rankos nepagavo, bet visi tiek mokytojai, tiek mokiniai ją įtarinėja. Merga išties bjauri: rūko, išgerinėja, susitikinėja su daug vyresniai bernais, kuriuos susiranda per "ieškok" saitą. Dabar toji merga staiga pradėjo prie mano dukters gerintis ir mane tai gąsdina, bijau kad nepadarytu ko nors dar blogo (tiksliau bijau, kad jos tie bernai padarys). Tas įvykis buvo aptarinėjamas per tėvų susirinkimą, tuomet susidarė įspudis, kad vagilės mama viską žino ir netgi pritaria tokioms niekšybėms "kas budamas jaunas nepokštavo". Štai kokie nuotikiai mergaičių fronte.
Atsakyti
Ewita,patikėk mano žila galva, ta bjaurybė tikrai turi blogų kėslų. Ji arba tavo dukrą nori kaip " gerą " mergaitę įtraukti į savo chebrą ir kaip sako kuo pati smirda tuo ir kitą nori sutepti arba nori priartėti ,kad galėtų pasinaudoti materialiai ar kitu būdu.Kas buvo- jeigu nesiėmiai staigiai priemonių, tai pamiršk, bet ateityje būk atidi ir kalbėkis, kalbėkis su dukra. O šiaip jei įtarsi vagystę ar kitą kokią nors veiką- įžeidinėjimas, smūgių sudavimas, ( nors menkiausia matoma žymė reikia eiti pas med . ekspertus)- rašyk pareiškimą artimiausiam policijos komisariatui , viešosios policijos nuovados viršininkui arba policijos komisariato viršininkui ir nepilnamečių reikalų inspektoriai imsis atitinkamų priemonių.Galimą pasikalbėti su auklėtoja ir mokyklos direktoriusm , perspėti kad imsies tokių veiksmų, jie to labai nenori tai gal patys imsis priemonių. Nu kodėl mūsų vaikai turi kentėti?Tai tegu tiems, " normaliems" vaikams kuria rezervatus ar ką, jei jų nedaug likę. Tik nenuleisk akių nuo esamos situacijos nes mergos dar baisesnės už bernus, tie kažkaip greičiau supranta kas čia vadas o mergas tai dar prisigalvoja visko.Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2005 01 27, 12:20)
Ewita,patikėk mano žila galva, ta bjaurybė tikrai turi blogų kėslų. Ji arba tavo  dukrą nori kaip " gerą " mergaitę įtraukti į savo chebrą ir kaip sako kuo pati smirda tuo ir kitą nori sutepti arba nori priartėti ,kad galėtų  pasinaudoti  materialiai ar kitu būdu.Kas buvo- jeigu nesiėmiai staigiai priemonių, tai pamiršk, bet ateityje  būk atidi ir kalbėkis, kalbėkis su dukra.

Ačiu, kad palaikai mane thumbup.gif Duktė pati su manim šia tema kasdien kalba, vat ir vakar sakė kad toji merga dar lipšnesnė pasidarė. Tesiog vaidina labai draugišką, nuolat saldžiažodiauja, o už nugaros rezga intrigas, rūkyti irgi siūlė, bet maniškė atsisakė - atšovė, kad tai dabar nemadinga. Neseniai 100 litų daingo ir iš kitos klasiokės. Gaila, bet direktorius nenori kreiptis į policiją, pats grąžina vaikams pinigus blink.gif
Atsakyti
Užjaučiu , Ewita, nes jeigu kas - turėsi būti kieta ir atstovėti. Sėkmės Tavo dukrai, tegul mokosi pramatyti situacijas, galės būti psichologijos mokslų daktarė, galit pažaisti- pateikysiu, nepataikysiu, nu paprognozuoti kas bus toliau su ta bjaurybe.
Atsakyti
Ačiu, Andro už patarimą, tikrai bandysim prognozuoti smile.gif Beje, vakar ta gyvatė labai gražiai prašė mano dukters parašyti kartu referatą. Maniškė atsisakė; kartu - reiškė padaryti už tą mergą. Aš baisiai supykau. Koks įžūlumas!
Atsakyti
Neužvedinėsiu naujos temos, nes manoji kažkiek panaši į šią - susijusi su vaikų pažeminimu mokykloje. Skirtumas tik tas, kad mano sūnus ne auka, o skriaudikas.

Neseniai sulaukiau sūnaus auklėtojos skambučio. Gerai, kad jo tuo metu nebuvo namie, nes iš įsiučio ko gero būčiau priklijavus jį prie sienos.

Reikalas tas, kad penktadienį mano sūnus grįžo iš mokyklos su mėlyne akyje. Kai paklausiau, iš kur jis ją gavo, jis paaiškino, kad kažkoks vyresnis mokinys praeidamas jį užkliudė pečiu, o vėliau atsisukęs dar trinktelėjo. Melas. Ką tik paaiškėjo, kad jis į akį gavo nuo savo klasės draugo, kuris trinktelėjo gindamasis.

mano sūnus su dar keliais savo klasės "ereliais" sugalvojo "pramogą". Išsirinko auką ir jį ilgą laiką terorizavo psichologiškai ir fiziškai: stumdė, mušė ir viską fiksavo fotografuojančiu mobiliuoju telefonu. Visi "ereliai" yra labai padorių šeimų vaikai ir esu įsitikinus, kad sparnelius jiems tėveliai kažkokiais būdais pakarpys.

Pakarpyčiau ir aš. Tik nebeturiu idėjų. Sūnus visisškai pasileido nuo grandinės. Visai neseniai už kitus nusižengimus paskyriau jam namų areštą. Piktybiškai jo nesilaiko, daro ką nori, eina kur nori. Pokalbiai yra išklausomi su paslėpta ironija, tipo, bambėk, motin, bambėk, o aš ir toliau darysiu ką noriu. Mokytis nesimoko visiškai. Kai liepiu ruošt pamokas, piktybiškai jų neruošia. Neruošia ir viskas. Gali kalbėti ramiai, gali rėkti, gali su diržu per sėdynę vožtelėti. Nulis emocijų. Uždraudžiau sėdėti prie kompo, tai jis iš savo draugelių "fotografų" už sumodeliuotos situacijos įgyvendinimą (tipo, už pasirinktos aukos sumušimą) gauna "premiją" - kažkiek laiko kompiuterinėj.

Nors vilku stauk - nebežinau, ko imtis. Diedas sako, kad turėčiau diržiuku kaip reikiant paauklėt. Bet jei tuo diržiuku nemojavau iki šiol, tai ir nebepadės. O ir apskritai esu prieš tokio pobūdžio bausmes. Vaikui tik 12 metų, o aš jau jo nebesuvaldau.
Atsakyti
Manishkei irgi 12... nelengva. Ypac situacija " bambek, motin, o as darysiu, ka noriu..." Bet dar shiaip taip susishnekam, nors ir sunkiai kai kada...
Is principo esu priesh fizines bausmes, bet, Smurka, Tavo atveju, tikrai jauciu ipliurinciau, lai pajunta, ka reishkia, gal tada nemush kitu g.gif . Nors, manau, to "darbo" turetu imtis tevas.
Atsakyti
smile.gif+2005 01 31, 22:31-->
QUOTE(As smile.gif @ 2005 01 31, 22:31)
Nors, manau, to "darbo" turetu imtis tevas.

O tėvo kaip ir nėr sad.gif
Atsakyti
nebeprisimenu, kokia baisybe buvau panasaus amziaus pridirbus, man atrodo su sese dar visai mazyte gal 3 metu isejau is kiemo ir ilgai negrizau. tevai siuto nerealiai, visokiu baisybiu prisigalvoje. bet cia detales. kai grizau, man dave kuprine ir liepe krautis daiktus, nes vaziuosiu i internata. jei man negerai namie, jei nesutinku su tevu nustatytom taisyklem, galiu pasieskoti geresnes vietos. pasakevisu rimtumu, pradejo rinkti rubus, vadovelius... man buvo sokas neralus blink.gif isterija siaubinga cry.gif cry.gif taip issigandau fear.gif fear.gif
tai va, gal padetu panasios situacijos imitavimas g.gif
Atsakyti