Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas, pasityčiojimai iš vaikų

QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 02 01, 11:10)
tai va, gal padetu panasios situacijos imitavimas  g.gif

Auklėjimo proceso metu jis pats pareiškia, kad pabėgs iš namų ir apsigyvens globos namuose. Todėl šis dalykas netinka. Netinka ir tas, kad paliksiu jį antriems metams, anot jo, visai būtų neblogai. Žodžiu, visko esu prigalvojus, daug ką išbandžius todėl ir sakau - nebeturiu fantazijos, ką dar tokio panaudoti, kad būtų veiksminga cry.gif
Atsakyti
gerai diržu iškaršt kailį, izoliacija nuo visokių mobilių telefonų, draugelių, pinigų... ir aplamai, kas per neklausymas??? smurka, gi motera esi su kiaušais wink.gif -o negali su nuosavu bernu susitvarkyt??? anksčiau nelupai, tai gal dabar laikas pradėt??? ar lauksi, kol tau į kailį sūnus įkrės? blogai dar kad tėvas mėmė (sorry, nuomonė iš tavo kalbų ) ir nieko nedaro...
nors kaip psichologai pasakytų-tavo vaikui galbūt per mažai dėmesio wink.gif ir savo blogu elgesiu stengiasi jo gauti...

ir dar ... iš to kaip tu jį gindavai mokykloje -susidariau nuomonę, kad jis lėtas skraiudžiamas vaikas.... o pasirodo atvirkščiai... g.gif auga ir mano bernai, nu apsaugok viešpatie nuo tokių cirkų g.gif sėkmės, kariaujant, smurka... jau man baisu darosi... unsure.gif
Atsakyti
Diržas - pats neveiksmingiausias dalykas iš visų mano išbandytųjų. O be to, kai pati vaikystėje gaudavau, nors ir tada, kai atrodytų, buvo už ką, niekada nepradėdavau mąstyti apie savo poelgius, o tik tai, kad manęs nemyli, nesupranta, niekina ir panašiai.

Sutinku su tuo, kad savo vaikui per mažai skiriu dėmesio. Todėl teks persijungti ir pagal galimybes 100 procentų perimti kontrolę - ateiti pasiiminėti jo iš mokyklos, susitikinėti su pedagogais, o vakare kartu sėst ruošt pamokas. Bet jei čia nesulauksiu paramos iš diedo (jis tuo metu turės užsiimti su mažąja), tai mano planas nuplauks šuniui ant uodegos.

O tas planas būtų visai neblogas. Vakare pasiruošiam pamokas, ryte eitų į kokį nors būrelį, tad dykinėjimams nebeliktų laiko.

ir dar ... iš to kaip tu jį gindavai mokykloje -susidariau nuomonę, kad jis lėtas skraiudžiamas vaikas.... o pasirodo atvirkščiai...

Lėtas ir skriaudžiamas jis yra ir dabar, kai reikalas liečia mokymąsi. bet ir čia jam pamažu kalasi ragiukai.

Nežinau, vakar kai pakalbėjau su auklėtoja, leidau jai be manęs organizuoti sūnaus susitikimą ir pokalbį su socialine pedagoge ir policijos pareigūne. Ir ta policininkė tegul kalba ir daro su juo ką tik nori. Jei parėjęs skųsis, aš jam pasakysiu, jog policininkai su bandiūgoms elgiasi dar baisiau. Ir svarbiausia, jog nei kiek nesumeluosiu. Taip irp asakysiu: jei nori būt žeminamas, niekinamas ir daužomas policijoje, daryk ir toliau nusikaltimus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smurka: 01 vasario 2005 - 11:29
smile.gif vat tai gal ir yra protingausia išeitis-tegu be mamos prieblobsčio pabendrauja su pareigūnais... kartais nors ir skauda širdį pačiai tuo metu, bet geriau pakentėti ir leisti kitiems paauklėt.. pats prisidirbai-pats ir srėbk...
beje, dar dėl to kad jis nieko nebijo ir aiškina, kad pat išeis į globos namus... tiesiog manau, kad tėra poza... viską atmest-nu ir gerai, nu ir nereikia, arba nu ir išeisiu... vat mano vyresniam dar tik 8,5m bet jau panašiai užeina-nu ir gerai, nu ir nežaisiu-jei sakai, kad nežaisi su kompu... o jei tik po valandos leidi mažiui-jau ir tam akys sublizga iš paskos varyt... arba supykau kada čia-sakau eini atsinešt diržą (nors šiaip jau laaabai retai tenka panaudot)... nu ir ką? nuėjo ir atsinešė...šiek tiek pasimečiau-lupt nesinorėjo... blush2.gif sakau-maukis dabar kelnes, kad geriau pajustum.... tai tada jau ne, nesimausiu biggrin.gif
oi tie vaikai, bando mūsų kantrybę visom išgalėm.... doh.gif
Atsakyti
O pas psichologą (ne m-klos) bandėt eiti kartu? Kad pasikalbėtų su judviem, ir po vieną atskirai?..
Atsakyti
nu, atsiprašau, mamytės, aš čia kaip ir visai ne į temą - nes mano merginai, dar ačiū dievui toli iki šitų problemų.
Smurka, gal tu susitark su Andro, kad taviški palaikytu tegul ir parą be jokių "įrašų", pažiūrėk, gal tada apsiramins, nes akivaizdu, kad nelabai tu jį suvaldysi. O šiaip tai - belieka tik stiprybės ir kantrybės palinkėti
Atsakyti
Vaikai elgiasi izuliai kitu atzvilgiu, kai turi uznugari ir jauciasi esantys 'savo aplinkoje'. Smurka, pagasdink ji tuoj pat perkelti i kita mokykla. Manau turetu susimastyti, nes ten jis bus naujokas, nesaugus, nieko nepazinos. Gasdinimai varymu is namu nelabai veikia, nes yra per daug nerealus... schmoll.gif na ir kokie tevai ims ir varys is namu savo vaika, arba dar blogiau, atiduos i koki internata. O pareiskimas kad nuo pirmadienio eini i kitame rajone esancia mokykla gali tikrai suveikti. Sekmes.... 4u.gif
Atsakyti
[quote=Smurka,2005 02 01, 11:26]
Diržas - pats neveiksmingiausias dalykas iš visų mano išbandytųjų. O be to, kai pati vaikystėje gaudavau, nors ir tada, kai atrodytų, buvo už ką, niekada nepradėdavau mąstyti apie savo poelgius, o tik tai, kad manęs nemyli, nesupranta, niekina ir panašiai.

As pati priesh dirzha, ypac priesh dazhna. Bet pamenu, mama pasakojo, kad vaikystej pasishaipe is neigalaus berniuko, tai jos mama taip "pamoke dirzhu", kad liko pamoka visam gyvenimui ir nebuvo visai minciu, kad jos nemyli, nes zhinojo, kad yra kalta.
Tik manau, kad priemoniu reikia imtis ish karto.
O shiuolaikiniams vaikams pasakyti: atiduosiu i internata biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , na, gal iki kokiu 6-7 metu dar butu veiksminga, bet vyresni, tai tik pasijuoktu.
Atsakyti
Kai vaikas gauna diržo vieną kartą gyvenime, jis tai ir atsimena visą gyvenimą. O aš šliopteliu karts nuo karto, tad dabar galiu drąsiai pasakyt - nebeveiksminga.

O kas veiksminga? Va, vakar dar tik kalbėjom, griežtai prisakiau - namų areštas, po pamokų išsyk privalo lėkt namo. Pamokos baigėsi 17.15, dabar 19.30. Vaiko namuose nėra.

Aš tik bijau, kad tie pusgalviai ereliai nebūtų tam berniukui kokios keršto egzekucijos už pasiskundimą sumąstę blink.gif
Atsakyti
Dar vienas patarimas. Turėjom mes kartą irgi su savo vaikinu problemyčių. Tai bausmė buvo tipo prie kompo ne , telefono ne, pinigiukai smulkioms išlaidoms ne. Kompas buvo supakuotas dėžėj ir išneštas į rūsį, viskas kitas labai ribota. Kažkaip po to mūsų žodžiai tapo svaresni. Ir dar vyko tik tarp mūsų toks pokalbis: "Jeigu taip negera ir neįmanoma sutarti gyvenant mūsų šeimoj kokių taisyklių laikytis, tai gal jis pakalbėtų su savo tėvu ir norėtų eiti gyventi pas jį"(mes išsituokę). Jis irgi pagalvojęs (daviau tam laiko) sakė, kad gal geriau su mumis. Tai tuo tarpu lyg ir viskas neblogai, net mokslai (tfu. tfu. tfu)
Atsakyti
Smurka, žinai, skaitau ir galvoju - ogi tavo vaikinukui, ko gero, idealiai tiktų armija. Va ten tai prigriebtų ant drausmės, o ir energijos netrūktų kur išlieti. Be abejo, rimtai armijai jis dar per mažas, bet... kiek čia beliko tų mokslo metų - pasidomėk, gal vasarą jį priimtų kokia sukarinta stovykla? Žinau, kad Rukloj tai anksčiau tikrai tokias kareiviai rengdavo, ypač probleminiams vaikams. Beje, ir kiek domėjausi, ten tikrai jų niekas neskriaudžia - tiesiog nuvaiko su užduotimis, leidžia pagyventi karo lauko sąlygomis ir... berniukai veržte veržiasi kitai pamainai. Gal yra tokių stovyklų ir kur arčiau Vilniaus?
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2005 02 01, 20:50)
Dar vienas patarimas. Turėjom mes kartą irgi su savo vaikinu problemyčių. Tai bausmė buvo tipo prie kompo ne , telefono ne, pinigiukai smulkioms išlaidoms ne. Kompas buvo supakuotas dėžėj ir išneštas į rūsį, viskas kitas labai ribota. Kažkaip po to mūsų žodžiai tapo svaresni. Ir dar vyko tik tarp mūsų toks pokalbis: "Jeigu taip negera ir neįmanoma sutarti gyvenant mūsų šeimoj kokių taisyklių laikytis, tai gal jis pakalbėtų su savo tėvu ir norėtų eiti gyventi pas jį"(mes išsituokę). Jis irgi pagalvojęs (daviau tam laiko) sakė, kad gal geriau su mumis. Tai tuo tarpu lyg ir viskas neblogai, net mokslai (tfu. tfu. tfu)

Kompo nebegauna, telefono neturi, pinigų neduodu jau seniai. Gąsdinimai, kad išsiųsiu pas tėvą jo neveikia, nes jis to tiesiog nebijo. Pas tėvą gi išsiųst noriu, ne pas monstrą.

kiek čia beliko tų mokslo metų - pasidomėk, gal vasarą jį priimtų kokia sukarinta stovykla? Žinau, kad Rukloj tai anksčiau tikrai tokias kareiviai rengdavo, ypač probleminiams vaikams. Beje, ir kiek domėjausi, ten tikrai jų niekas neskriaudžia - tiesiog nuvaiko su užduotimis, leidžia pagyventi karo lauko sąlygomis ir... berniukai veržte veržiasi kitai pamainai. Gal yra tokių stovyklų ir kur arčiau Vilniaus?

Buvo praėjusią vasarą. Labai patiko ir dar norėtų važiuoti, jei išsiųsčiau.
Smurka, pagasdink ji tuoj pat perkelti i kita mokykla.

Jau gąsdinau. Jis komunikabilus, greitai prisitaiko prie aplinkos, todėl tai priėmė ne kaip grasinimą, o kaip siūlomą atrakciją.

Sakau, fantazija jau senka cry.gif
Atsakyti