Įkraunama...
Įkraunama...

Pija

Pažįstami turi sūnų Pijų. Ilgai nesugalvojo, kaip mažybiškai vadinti unsure.gif Bet paskui sugalvojo - Pijūnėlis. Tai ir mergytę galima Pijūnėle ar Pijūne pavadinti (na, mano pačios vardas ilgesnis nei 4 raidžių, bet mane mama tik mažybiškai su -ėle vadina 4u.gif )
Dar žinau vieną porą, kuri labai laukė Roko, o sulaukė Rokos blink.gif
O draugė dukrą Mila pavadino, irgi nedažnas vardas. Sakė, kad čekiškas, bet nebepamenu, ką reiškia g.gif
Atsakyti
Mes savo PIJA vadinam Pijuše.
As ir turiu viena pazystama kuri dukryte pavadino Mila. Pas mus cia provincija tad ir labai keista daugeliui. ax.gif
O man pats nuostabiausias vardas wub.gif
Atsakyti
Labai grazu vardas....man ir patinka..ir trumpas ir nedaznas (o tai man patinka).

Nenoriu nieko izeist, bet tikrai nevadinciau vaiku tokiais itin populiariais vardais kaip Ruta, Ausra, Daiva, Tomas, Tadas, Andrius ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(vota @ 2005 02 21, 20:41)
Mes savo PIJA vadinam Pijuše. 

ATSIPRAŠAU, bet kas per vardas Pijušė? Tėvų užgaida- vaikui galvos skausmas. Pradės lankyti mokyklą - pajusite kokį kryželį vaikui uždėjot. Vaikai dabar negailestingi - daug sinonimų prikurs. Jau geriau kokia Greta ar pan.
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2005 03 07, 00:39)
ATSIPRAŠAU, bet kas per vardas Pijušė? Tėvų užgaida- vaikui galvos skausmas. Pradės lankyti mokyklą - pajusite kokį kryželį vaikui uždėjot. Vaikai dabar negailestingi - daug sinonimų prikurs. Jau geriau kokia Greta ar pan.

thumbup.gif
Dar gali Pijoke pravardžiuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2005 03 07, 00:39)

Tik mes taip savo dukryte vadinam, o musu vaikas visiems kitiems- PIJA thumbup.gif
O greta man kaip sunio vardas..... blink.gif
Manau, kad tevai kurie pavadina savo vaikus Tadais Simonom ar pan. tai uzkrauna kryzeli, nes sakykim darzelyje pasauki, o atsiliepe koki 5Tadai ar kokios5 simonos.....
Ir beto paciam elementariausiui vardui gali prikurti sinonimu....
Mano viena drauge yra Jurgita, o ja daznai saukia Jurga, tai net nereguoja... Tai efektyvu. Praktiskai nieks jos nebevadina Jurga. Siaip ir as taip darau.
JĖga, o jus savo vaiko kazkaip nevadinat kitaip?
Atsakyti
vaiku pravardziavimas kyla ne del to kad tevai isrenka varda kuri galima visaip linksniuoti, o del to, kad besipravardziuojanciu vaiku tevai praleido tam tikra auklejimo procesa ---> tolerancija ir kitu gerbima..... taigi pravardziavimasis kyla del vaiko neisauklejimo...taigi vadinkim savo vaikus kaip norim ir juos auklekim deramai...
Atsakyti
Pija is prancuzu - sarka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Minnie @ 2005 03 07, 13:24)
vaiku pravardziavimas kyla ne del to kad tevai isrenka varda kuri galima visaip linksniuoti, o del to, kad besipravardziuojanciu vaiku tevai praleido tam tikra auklejimo procesa ---> tolerancija ir kitu gerbima.....  taigi pravardziavimasis kyla del vaiko neisauklejimo...taigi vadinkim savo vaikus kaip norim ir juos auklekim deramai...

Svetimų vaikų neišauklėsi. Negi taviškiai turi kentėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Minnie @ 2005 03 07, 14:24)
...taigi vadinkim savo vaikus kaip norim ir juos auklekim deramai...

thumbup.gif Sutinku, BET
Prieš pavadindami vaiką vardu, kuriuo jis bus šaukiamas visą gyvenimą, turėtumėm paisyti ne tik savo norų. Galbūt reikėtų pasidomėti iš kur tas vardas kilęs ir ką jisai reiškia. Neužtenka vien gražaus skambesio, kad ateity nereikėtų išgirsti priekaištų iš savo atžalų.
O dėl auklėjimo, tai aš savo vaikams neleidžiu šaipytis iš kitų, nors ir man pačiai tai būtų nepriimtina, tačiau gyvename tokioje visuomenėje, kur ne tik suaugusieji, bet ir vaikai linkę vienas kitam gerkles perkąsti. Namuose gali būti Pijušė, betgi ta Pijušė ir į liaudį kažkada išeis.

Dar kartą atsiprašau, jei ką nors įžeidžiu. Tai tik mano nuomonė... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2005 03 07, 18:16)
thumbup.gif Sutinku, BET
Prieš pavadindami vaiką vardu, kuriuo jis bus šaukiamas visą gyvenimą, turėtumėm paisyti ne tik savo norų. Galbūt reikėtų pasidomėti iš kur tas vardas kilęs ir ką jisai reiškia. Neužtenka vien gražaus skambesio, kad ateity nereikėtų išgirsti priekaištų iš savo atžalų.
  O dėl auklėjimo, tai aš savo vaikams neleidžiu šaipytis iš kitų, nors ir man pačiai tai būtų nepriimtina, tačiau gyvename tokioje visuomenėje, kur ne tik suaugusieji, bet ir vaikai linkę vienas kitam gerkles perkąsti. Namuose gali būti Pijušė, betgi ta Pijušė ir į liaudį kažkada išeis.

Dar kartą atsiprašau, jei ką nors įžeidžiu. Tai tik mano nuomonė... doh.gif

Nu, sorry,Jėga, bet jei tau jau taip negrazu, tai nereiskia, kad visai visuominei bus ir negrazus tas vardas.. ax.gif Jeigu visi pradetu duoti vardus kurie yra priimtini visuominei tai kas tada butu. Manau, kad visu pirma varda reikia duoti koks tevam patinka, o ne visai tautai. Ir nereikia apsiriboti ties Tadais Matais ar Gretom Rutom...
Atsakyti
Man atrodo,kai duodi vaikui retą vardą, jis nori nenori tampa tvirtesniu. Aš pati esu Beatričė. Kai augau, man buvo tragedija - aplink vien Jolantos, Daivos, Kristinos ir t.t. ( man- 37) Bet kai priaugau iki paauglystės, tikrai pajutau, kad turėti retą vardą yra puiku. Tiesa, mano vyresnių vaikų vardai nelabai reti, nors, kai vadinau - atrodė, kad nei Rokų, nei Gusčių aplink nėra... Užtai pagrandukę pavadinom Morta, tikiuosi užaugus tikrai bus patenkinta
O dėl Pijušos, tai ir aš saviškius pavadinu ir Gustaške, ir Rokšiuku, bet nė vienam iš jų nešauna mintis taip prisistatyti visuomenėje. rolleyes.gif
Atsakyti