Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas: jūs už ar prieš?

manau, ciulptukas tikrai daugiau naudos duoda, nei zalos. as savo mazei pirmakart daviau dar ligonineje, rodos, antra gyvenimo diena. grizus namo, pripratus prie aplinkos, to "daikto" jai reikejo TIK uzmiegant. uzmigusi pati isspjaudavo lauk. vyresnioji lygiai taip pat, tik uzmigdama norejo ciulptuko. antro dydzio (nuo 6 men.) taip ir nebeprireike. taigi, nemanau, kad galima vaika pripratinti prie ciulptuko. jei tures poreiki - ciulps, jei ne - nepriversi. Visgi geriau tegu ciulptuka ciulpia, negu pirsta. esu maciusi kaimynu berniuka, kuris buvo iprates ciulpti nyksti. vargsas pirstas nuo pastovaus ciulpimo buvo dvigumai didesnis, istines ir isburkes, negu turetu buti. tikrai nemeluoju. sita vaizda maciau gal pries 15 metu, bet dar iki siol prisimenu. doh.gif
jei kas manot, kad kvapas vaikiukui gumos nepatinka, pabandykit silikonini, o ne latekso. nu tikrai neturi jie jokio kvapo. schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malvinute: 15 kovo 2006 - 13:25
Aš iš pradžių galvojau, kad soskytės neduosiu, bet teko ją panaudoti po 3 savaičių, nes vos ne ištisą dieną turėdavau maitinti, išeiti irgi niekur negalėjau, nes kitaip imdavo rėkti ir nenusiramindavo, kol vėl nepradėdavau maitinti. ir svorio visai nedaug priaugo. bet vieną kartą vis tiek man teko išeiti pas gydytoją, tada pirmą kartą ir padaviau soskytę - ir ji aprimo. thumbup.gif .paskui pradėjau duoti kai būdavo pamaitinta ir dar zirzdavo, antrą mėnesį ir svoris priaugo dvigubai daugiau nei pirmąjį. Dabar stengiuosi kuo rečiau duoti tą soskytę- tik prieš miegą, naktį ,kai atsibunda, kad rečiau valgytų(tada dantys bus sveikesni, nes naktį jų po kiekvieno pačiulpimo neišvalysi) ir būnant lauke, kad neprisikvėpuotų šalto oro. biggrin.gif
Atsakyti
Neturiu nieko prieš čiulptukus. Manau, pats vaikas pasirenka, ar jam reikia šito daikto, ar ne (mes tokį naudojame).
Beje, net mūsų prosenelės naudodavo savotiškus "čiulptukus". Man močiutė pasakojo, kaip jos mažieji broliukai ir sesutės čiulpdavo į medžiagos gabaliuką įvyniotą duonos minkštimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnia: 17 kovo 2006 - 01:14
Aš taip pat neprieš mano vaikai pradėjo antra diena ligoniniai grįžom namo galvoju neduosiu bet vistiek prireikė o kaip paaugs truputi ir atpratinti pradėsiu nelauksiu kol jau ir didoki bus pavarksim ir atprasim aš čia nieko baisai nematau biggrin.gif
Atsakyti
Aš savo mažiui soskę daviau kai buvo mėsesis jam ,poto neėmė,kažkotais nepatik,bet dabar jau beveik 4 mėn. ir soskę čiulpe kaip reikalas. bigsmile.gif manau čia nėra nieko blogo,nes kartais labai praverčia,o atpratint girdėjau visokiausių būdų yra biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
O aš saviškiui taip ir neįsiūliau čiulptuko, nors bandžiau g.gif Nu niekaip... O pirkti šimtą skirtingų vien tam, kad atrasti tą, kur reikia neturėjau nei noro nei laiko... Pabandžiau trijų rūšių, nė vienos nečiulpė, tai vadinasi ir nereikia ax.gif
Nors gal paprasčiau yra kai soskę čiulpia, gal užmiega ramiau, bet matyt taip ir nebesulauksiu schmoll.gif Ir iš buteliuko neišmokinau gert, tai matyt teks iš karto prie puodelio pratintis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, as dalyvauju siame forume pirma karta, bandziau daug kartu, bet niekaip nepavykdavo, kazka ne taip darydavau...blondy blush2.gif ir teko net prasyti savo vyro pagalbos doh.gif (jis pas mane didis kompiuterastas)
smilieh, pagaliau pavyko:)
mano mazoji 1 menesiuko ir kuomet labai nervinasi, tai iesko soskes, duoda, mala liezuviukus ir spjauna, paskui vel rekia, iesko soskytes, jei rami jokiu budu jai neikisis. Kai maitinau krutimi 3 savaites, soskutes visiskai nepripazino, bet kai tik pradejome duoti buteliuka, atsirado tas ciulpimo instinktas, rodos su soske ji nusiramina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indre_G.: 17 kovo 2006 - 15:45
Mes taip pat vargdavom paremdavau su rankšluostuku ir neiškrizdavo o dabar jo čiulptukas prisektas ir miega taip jei pameta tai be problemu man jis pats susiranda ir nereik keltis thumbup.gif
Atsakyti
Mums dabar tai didžiausia problema verysad.gif užmigęs sūnelis išmeta čiulptuką ir pradeda verkt,tai kas kart iškritus reikia keltis ir įdėti ir taip kokius 5 kartus per naktį schmoll.gif ir nežinau ką čia ir sugalvoti, pats jis nepasiima čiulptuko, tai vyras sakė gal jam priklijuot čiulptuką su kokia izoliacija lotuliukas.gif aišku jis juokavo biggrin.gif tai taip ir vargstu dabar verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nordex @ 2005 12 29, 21:04)
Ne, ciulptuko tai mano dukryte nori, tik ciulpia ciulpia, pasikrutina ir pameta. o tada jau raudos  verysad.gif
O kartais tikrai jo nenori, per prievarta niekada ir nekisu  lotuliukas.gif
Ramstau ir as - marliuku, arba nakti tai pirstu tenka laikyti, net nuskausta...
Reiks eit ieskot kokio minksto zaislo paremti  wub.gif

galimas daiktas, kad netinka čiulptukas. mūsiškei buvo panašiai, iškrisdavo-rėkdavo, kaišiodavau ir vystiklus, ir marliukus, ir žaisliukus - nieks nepadėjo. pripirkau soskyčių visokiausių firmų, ir brangių, ir pigių, kokių tik radau. ir nei viena netiko. tai silikonas netinka, tai kirstinis galas, tai per trumpa, o be soskytės irgi negalėjom. gulėjom ligoninėj, tai sesutės pripratino prie tokios maunamos ant buteliuko, ir be jos niekaip negalėjom apsieiti. galų gale, pamačiau lentynoje tokioje dėžutėje supakuotą, į patį giliausią kampą įkištą Chicco firmos čiulptuką. pirkau didesnį, 18 mėn vaikui (tuo metu buvo 3mėn) ir labai tiko thumbup.gif nebepamesdavo thumbup.gif
Atsakyti
mano mazylis taip pat pameta soske nakti n kartu,tai ir kaisau taip visa nakti g.gif
Atsakyti
manau ciulptukas geras daiktas,be jo neuzmigtumem ir siaip kai neramus buna ciulotukas tikrai padeda thumbup.gif tik nerimauju kaip reiks atpratint,man labai nekaip atrodo kai vaikas jau kalba o dar su soske schmoll.gif g.gif
Atsakyti