Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas: jūs už ar prieš?

mus čiulptukas gelbėja thumbup.gif
Stengiuosi dienos metu kai ramus neduot, o kai užmiega su čiulptuku po kurio laiko ištaukt smile.gif kad jau taip visai nepriprastų!
BET man negražu kai jau metų ar dviejų metų vaikai vaikšto su soske burnoj schmoll.gif
Atsakyti
Mes buvom visom keturiom prieš tas soskes, tipo ir pieno sumažės, vaikas nestimuliuos gamybos ir pan. Bet kai 2 mėnesius paauginom mažikę ant rankų - gi padėt net miegančios negalėjom, verkt pradėdavo, tai davėm soskytę. O ji ją paėmė, ir pradėjo užmiginėti pati blink.gif Man tai ir negražu ir nepatinka tas daiktas, bet vaikutis pasitvarkė pagal save. tai negi dabar nervuot mažylę. Dbar jai 1,3 metukų, soskytę duodam kaip ir duodavom - tik užmigimui (beje, dabar jau jos miegodama nebeišspjauna, mano liūdesiui...). Žodž, nežinau kaip čia bus kai reiks atpratinti... Ai, bet nors nieks vaikštančios su soske dantyse nemato lotuliukas.gif Man irgi labai negražu kai varo koks 2-3 metų vyriokas, stiliovai aprengtas, kiets, o burnoj soskė doh.gif
Atsakyti
Sveikutės. Mano sūnui dabar 11 mėnesių ir mes gyvenam be čiulptuko. Tikrai nepasakyčiau, kad buvo sunkiau. Kai vaikas verkdavo, tai ir čiulptukas nepadėdavo (bandėm duoti pirmomis dienomis), o kai gera nuotaika - negi kiši. Pripratau saviškį be čiulptuko matyti, tai kažkaip gaila ypač didesnių vaikų, jei juos matau su 2.gif
Atsakyti
Mums įmen. ir neima maniskis ciulptuko, o pirsciuka ciulpia tik kai nori miegucio. Taip , kad kolkas jokios problemos nematau.
O siaip as nesu nusistacius UŽ ar PRIEŠ, vaikai patys pasirenka.
Atsakyti
Kai kuriems vaikams dundes reikia. Kai nepraso, tai ir nekisu. Vyresnele atpratinau apie 2 metukus. nukirpau gumyte, burnikei nesilaike tai ir neeme daugiau. sunus kai nenori ,tai neikisi. bet kartais prireikia pries miega. kuo vyresnis tuo maziau reikia. Dabar 3men. Uzmiges pats isspiauna ir nereikalauja per nakti. Ikisi tik apgavimui kai nori valgyti kol padarau misinuka.
Atsakyti
Sveikos, kadangi mano mergaičiukei jau 2 m ir mėnuo, o greit bus antras lelius, tai galiu pasakyt, kad pirma užaugo be soskės, buvau ir apsisprendus jos neduot ir šiaip pati maitinau ilgai, tai maniau, kad čiulpimo instinktas tikrai patenkintas... deja pas ją jis buvo l. stiprus, toks ir tebėra, ir norėdama jį patenkinti čiulpė, čiulpia... nykštį, o nuo šito dalyko atpratinti sunku, o gal ir neįmanoma su ja, kai pati nebenorės, nebečiulps turbūt, nes nepadėjo jokios priemonės. nečiulpia ji dažnai to piršto, bet kai migdosi, kai susinervina, kai pasiilgsta mamos...
būtent dėl tokios savo patirties aš jau esu nupirkusi naujam savo žmogučiui soskytę, ir jei matysiu, kad vaikui čiulpimo instinktas l. stiprus tikrai gaus soskę, nes su soske galima atsisveikinti, kažkaip išgyvendinti iš vaiko burnos, o va pirštas visada kartu schmoll.gif
kiek matau vaikų, tai vieniems reikia soskės, kitiems ji per prievartą įgrūdama, kad užčiauptų jiems burną, kartais soskė reikalinga vaikiukams laikinai, pvz. kai atranda pirštelį, kokių 3-4 mėn., o paskui jos nereikia.
nebūkim tokios griežtos ir neteisios, nes vaikai visų labai skirtingi rolleyes.gif
Atsakyti
Maniskis kategoriskai neima nei ciulptuko,nei buteliuko doh.gif Grynas vargas... Ciulptuka atstoju as doh.gif doh.gif Uzmiega tik apsiziojes kruti (isskyrus lauke-tada vezime uzsiliuliuoja). Ir jei noriu,kad diena ilgiau pamiegotu,tai turiu gult salia su savo papu blink.gif Jei ne,tai miegas trunka apie 15 min. ... Taip kad as visom keturiom UZ ciulptuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JURGITA31 @ 2006 05 25, 22:44)
Kai kuriems vaikams dundes reikia. Kai nepraso, tai ir nekisu. Vyresnele atpratinau apie 2 metukus. nukirpau gumyte, burnikei nesilaike tai ir neeme daugiau. sunus kai nenori ,tai neikisi. bet kartais prireikia pries miega. kuo vyresnis tuo maziau reikia. Dabar 3men. Uzmiges pats isspiauna ir nereikalauja per nakti. Ikisi tik apgavimui kai nori valgyti kol padarau misinuka.

maniškei irgi kartais reikia kartais ne. Buna kad ir per nakti be soskes miega. Siaip dazniau ji žaidžia su ja, tik užmiegant reikia, ir tai ne visada thumbup.gif Aš UŽ Žindukus.O jei vaikui nereikia jos tai dar geriau.
Atsakyti
as buvau grieztai nusistacius pries soskes smile.gif bet gavosi atvirksciai, kartais tenka panaudoti soskyte kad mazyte nurimtu ax.gif
Atsakyti
As pirmus 2 men. bandziau duot soske, nes kitaip nenurimdavo.Bet dabar neper jokius galus as jos neikisu, nu nebent vietoj zaislo pakandziot.O siaip geriausias draugas papas blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Pabandėme duoti pirmom savaitėm, bet spjovė kuo toliau, tai dabar ir nebeduodam, pripratau, kad jam to nereikia ir jis jos neims tongue.gif Jei būna neramus, panešioju arba duodu krūtį, tai dažnai ir užmiega bevalgydamas įsikandęs papuką smile.gif Taip pat nemoka gerti ir iš buteliuko blush2.gif Žodžiu, kol kas soskė jam aš wub.gif
Atsakyti
QUOTE(BooMe @ 2006 05 26, 13:27)
as buvau grieztai nusistacius pries soskes  smile.gif  bet gavosi atvirksciai, kartais tenka panaudoti soskyte kad mazyte nurimtu  ax.gif

Analogiska situacija.
Atsakyti