Sveikos, kadangi mano mergaičiukei jau 2 m ir mėnuo, o greit bus antras lelius, tai galiu pasakyt, kad pirma užaugo be soskės, buvau ir apsisprendus jos neduot ir šiaip pati maitinau ilgai, tai maniau, kad čiulpimo instinktas tikrai patenkintas... deja pas ją jis buvo l. stiprus, toks ir tebėra, ir norėdama jį patenkinti čiulpė, čiulpia... nykštį, o nuo šito dalyko atpratinti sunku, o gal ir neįmanoma su ja, kai pati nebenorės, nebečiulps turbūt, nes nepadėjo jokios priemonės. nečiulpia ji dažnai to piršto, bet kai migdosi, kai susinervina, kai pasiilgsta mamos...
būtent dėl tokios savo patirties aš jau esu nupirkusi naujam savo žmogučiui soskytę, ir jei matysiu, kad vaikui čiulpimo instinktas l. stiprus tikrai gaus soskę, nes su soske galima atsisveikinti, kažkaip išgyvendinti iš vaiko burnos, o va pirštas visada kartu
kiek matau vaikų, tai vieniems reikia soskės, kitiems ji per prievartą įgrūdama, kad užčiauptų jiems burną, kartais soskė reikalinga vaikiukams laikinai, pvz. kai atranda pirštelį, kokių 3-4 mėn., o paskui jos nereikia.
nebūkim tokios griežtos ir neteisios, nes vaikai visų labai skirtingi