Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas: jūs už ar prieš?

Nieko prieš žinduką neturiu-jei poreikis vaikučiui yra tegul čiulpia.Mano vyresniukė pradėjo čiulpti būdama 3 mėnesių,kai pradėjo kaltis dantukai.O mažylė ne tik kad žinduko,bet ir iš buteliuko šiandien bus antra diena kaip geria-o jau 3 mėnesiai.Bandėm įvairius žindukus,bet ji tik žiaukčiodavo,tad nutarėm neduot.Jei ateity pareikalaus-duosime wub.gif
Atsakyti
mes ciulptuka naudojome pirmus du-tris menesius
po to pastebejau, kad maziukui jis nera butinas daiktas.
Be to, maitinu krutimi (iki siol), tai skaiciau, kad ciulptukas gali buti vienas is priezasciu, kai vaikai atsisako kruties. Todel, pradejau maziukui jo nebeduoti ir iki siol mums jo nereikia smile.gif
Man atrodo, kad geriau lai ciulpia savo pirstus, nei ciulptuka
Atsakyti
Maniske neeme soskutes gal 1,5 men. tada nupirkau kitokiu formu ir jai visai patiko.
Geras daiktas ta soske, nuramina vaika kai is vonios istrauki, kai miegoti reikia ir siaip kai neaisku ko pyksta.... tongue.gif
Isiuliau jai, nors ji to nenorejo, kad man butu ramiau.Kai maitinu krutim, vos pradeda pykti, turi duoti kruti, nors jai jos visai nereikia, taip ir teko guleti visa menesi pasonej.
Manau kai nebereikes soskutes, pati atsisakys, tikiuosi biggrin.gif
Atsakyti
už čiulptukus
Atsakyti
Mano vaikelis iki 4 mėnesių nepripažino čiulptuko, o ir aš pati jam jo įgrūsti nesistengiau.
Tačiau dabar jis nori daugiau čiulpti, o ne valgyti, todėl krūtis netinka. Naktį čiulptukas labai geras draugas, nereikia tėčiui eiti prabudusio vaikelio sūpuoti, jis nusiramina čiulpdamas. Apskritai, savo vaikeliį nešioju gal tik valandą per dieną, nes jam tai nepatinka. Jeigu jį labiau nuramina čiulptukas, nei sūpavimas, tai kodėl gi ne? Tai daug geriau nei pirštelio čiulpimas, nuo kurio daug sunkiau atpratinti.
Atsakyti
Mano dukrytei jau 1m7men. Šiaip jau čiulptuko lyg ir nebereikia, bet
Atsakyti
Mes uz thumbup.gif Naudojam tada,kai einam miegelio,o ir siaip kartais nusiramint padeda mirksiukas.gif
Atsakyti
Siaip as esu UZ ciulptuka. Nors maniskis ji ciulpia labai mazai (tik kai eina pas gydytojus, nes megsta ten parodyti balso galimybes, arba kai itin neramus namuose ir jo nenuramina niekas kitas). Be to, nusiramines is karto isspjauna pats.
Kazkur skaiciau toki patarima mamoms: Nesugalvokite is anksto kokiu nors kvailu taisykliu. Jei Jusu kudikis geriau miega su ciulptuku, tegu miega. Ne visu principu verta laikytis.
Ir pritariu 100 procentu.
Kazkuriam pasisakyme skaiciau, kad jau geriau klykiantis vaikas negu su ciulptuku. Tiesa sakant, nemanau, kad tokiu atveju yra gerai ir mamai, ir vaikui. Mama pavargsta, susierzina, o vaikas jauciasi nelamingas, nes jis verkia ir jo poreikiai nera patenkinami.
Svarbiausia, kad ciulptukas nebutu duodamas visada, kai tik vaikas pravirksta. Arba netgi tada, kai neverkia. Esu maciusi tokiu pavyzdziu, kai vaikas ramus, o mama ikisa ciulptuka. Jeigu su vaiku daug bendrauji, zaidi, kalbi ir retsykiais duodi ciulptuka nematau nieko blogo absoliuciai. Juk jo ciulpimo refleksas turi buti patenkintas. Ir ne kiekviena gali iskesti, kai krutis ciulpia tris keturias valandas be sustojimo.
Atsakyti
Aš irgi manau, kad su čiulptuku mamai lengviau. Ir nieko prieš jį neturiu, 2.gif
bet kad niekaip jo neįsiūlau, ir močiutė bandė doh.gif Bet blogiausia, kad ne tik čiulptuko neima, bet ir iš buteliuko negeria. Turbūt kai išeisiu į darbą reiks krūtis namie palikti lotuliukas.gif
Atsakyti
100% pritariu del ciulptuko . Geras daiktas sugalvotas thumbup.gif
ka gi darytų tėveliai kai jiems paliekam vaikiuka pusvalandžiui pasidžiaugti lotuliukas.gif
Mano mažajai čiulptukas pradėjo patikti tiktai nuo kokių 3 mėn. dabar naudojam gana tankiai ypač dieną blush2.gif o nakčiai neįsiūlau niekaip mirksiukas.gif . Labai gražiai tai parodo išspjaudama "tiūtę" per metrą tolyn tongue.gif
Atsakyti
Nors man labai negrazu tie ciulptukai,bet manau ,kad be ju butu sunku.Nors mano pazistamos lelius visai neeme,bet ji sake ,kad nepastebejo,jog be ciulptuko buvo sunku.As turbut saviskiui bandysiu duoti,nors atvirai pasakius,noreciau ,kad jis jo neimtu. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ausand @ 2006 05 25, 11:26)
Aš irgi manau, kad su čiulptuku mamai lengviau. Ir nieko prieš jį neturiu, 2.gif
bet kad niekaip jo neįsiūlau, ir močiutė bandė doh.gif  Bet blogiausia, kad ne tik čiulptuko neima, bet ir iš buteliuko negeria. Turbūt kai išeisiu į darbą reiks krūtis namie palikti lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Pas mus lygiai tas pats
Atsakyti