o va mes tai be tiutiuko neuzmiegam... toks stebuklingas miegelio komplektas: tiutiukas, merliukas prie zanduko, pasivaiksciojimas po kambari supuojant ir mamytes dainele...
o kai jau uzmiega kietai, tai isspjauna. ir nieko cia blogo, jei ciulptukas parinktas pagal leliuko amziu, dar geriau- ortodontinis. svarbu ji "pamesti" iki veliausiai dvieju metuku.
juk ne visi vaikai vienodi, vienu ciulpimo refleksas stipresnis (va mano nescia drauge daresi pilvuko gyventojo nuotrauka astunta menesi- niu teeeeeeeeip skaniai pirsteli ciulpia!), tai tiems ir ciulptuko reikia

kol buvau
,tai buvau pries tiute,bet dabar mums ji kartais pagelbsti kaip maze nori miego,o ir buna pavalgius,tai tiute i burnyte ir miegam,o paskui isspjaunam

mum ir soske labai reikalinga.dar ligoninej musu mazius klyke istisai,kisau prie papo,bet zysti nemokejo dorai,isvargdavo.tada padavem soske ir vaikas aprimo.dabar ja naudojam migdimuisi ir kai diena diegliai kamuoja,vaikas tada "duskina" soskyte,nes vien mamos ranku jau buna negana
o be to maitinu misinuku,nes vaikas neturi jegos pienuko istraukti ir jo per mazai.tai 10min ir viskas.jokio zindymo malonumo-tada irgi soskyte padeda.dar kelios min ir vaikas soske ispjauna-zindymo poreikis patenkintas ir vaikas laimingas

o be to maitinu misinuku,nes vaikas neturi jegos pienuko istraukti ir jo per mazai.tai 10min ir viskas.jokio zindymo malonumo-tada irgi soskyte padeda.dar kelios min ir vaikas soske ispjauna-zindymo poreikis patenkintas ir vaikas laimingas

As nedaviau savo dukrytei ciulptuko, nors nelabai ir reikejo, mano papo matyt uzteko
. Pirmus 6 menesius kartais gailedavausi kad nepripratinau, ypac kai visa nakti mano papa kartais praciulpdavo
Bet dabar jau dziaugiuos, neturejo ir nereik, nereiks atpratinet

Zinoma kad uz
Kadangi nuo pirmu dieneliu mano sunyciui buvo labai didelis noras zysti, tiesiog nenulipdavo nuo papulio. Dar katik iskepta mamyte buvau ne neitariau, kad visai mano lelius nealkanas. O tiesiog jam reik kazka ciulpti. Permaitindavau siaubingai
Tad nebuvo kur dingti teko susidraugauti su soske
. Nu ir draugaujam jau 1.3 m
Bet manau greitu laiku savo
atiduosim pelytem

oi mamytes, as tai uz, bet va ligoninej vyras sake duot, bet as nea, kur tau, toks maziukas ir jei nori mamos silumos ir kruties tai duosiu tiek kiek nori, tai iki 3.5 men diena nakti su papu
, soskute jam buvau as

As pati nesu davusi soskes savo pupai ir nei pirstu ciulpe, nei kazkokiu del to bedu budavo . O dabar jau kai dantukai bando kaltis gauna barankyte ar specialu kramtuka
Tik mociute kai atvaziavo anukes aplankyt ir gavo porai val pabuti vienos dvi, tai istrauke is gilaus kampo "ëxtra atvejui"

As pati nuo pradziu buvau pries
, bet kazkur nuo 4 men ji pradejo tiesiog viska i burnyte kist, pirstukus istisai ciulpt. O ir zist pradejo ilgai.....tai supratau, kad jai tik zindimo norisi, tai ir daviau soske (odortologine nuo 4 men). Nu ir gerai viskas, nusiramina vaikas ir isspjauna po to

as abiems sunums daviau soske, pirmasis atprato labai greit, kai isdygo keli dantukai ir perkando soskiuka, tai su antruoju irgi nebijau ateis laikas ir pats nebenores o dabar duodu kiek tik nori, jei nuo to vaikui geriau tai man tuolabiau