Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas: jūs už ar prieš?

QUOTE(mazule2 @ 2004 12 13, 14:26)

Ypac baisiuosi tokiu vaizdu, kai vaikas jau kokiu 2 metu sedi vezime su soske ir pasyviai stebi pasauli......... sad.gif

Jei vaikas 2 metu dar su soske ir sedi vezime, tai manau cia tevu apsileidimas cool.gif

QUOTE(Jurgana @ 2004 12 13, 20:43)

Man tie kokių 3 metų "kūdikėliai", sėdintys vežimukuose ir čiulpiantys "soskę"

blink.gif swoon.gif

QUOTE(Raideles @ 2004 12 15, 20:45)
Miela sniegena smile.gif

Taip, kai kurie vaikai neprisiima mamos pakaitalu. Na ir kaip juos pavadinti? Kvailesniais? O kodel prie kruties ne vieno vaiko nereikia pratinti (jei tik is pradziu negavo pakaitalo), o prie soskes -  dazna mama skundziasi, kad reikia pripratinti?
Labai priestarauju tokiai tavo nuomonei, sunu net 2 sav. nenorejo imt kruties, nors ciulptuko ir neturejo dar

Atpylineje vaikai ne del to, kad soskiu neturi. Kai vaikas nori tiesiog zisti, jis taip ir daro, o kai nori valgyti - tiesiog valgo. Ir krutis tam ir skirta. Mano speneliai nezmoniskai jautrus, skausmingi, nes yra susiaiureje pieno latakai speneliuose, per pirmas 2 savaites 2 kartus apturejau temperaturas 40 C, gydziausi nugrauztus spenelius, taciau ne nekilo mintis dukrai siulyti paciulpti ka nors kita  blink.gif O zisdama kruti ji puikiai gali pasidairyti aplinkui - ka sekmingai ir daro.
A tavo krutys aplink sukasi, kad gali dairytis, manoji kai maitinau tai tik isikniaubus galejo but ir pasaulio tikrai daug nemate cool.gif

Man patiko teciai vienoje stovykoje. Pamate vaika su soske pasake: "Toks mazas ir jau su ciulptuku"  laugh.gif Ironiski teciai.

o kazi ar tie teciai nebuvo "Tokie mazi ir jau su ciulptuku" tongue.gif

Maze kol maitinau irgi nenorejo ciulptuko( iki 4 men.), o as ir nekisau per prievarta. Bet susirgau plauciu uzdegimu ir del laabai stipriu antibiotiku negalejau maitint, o galu gale nuo ju ir pienas dingo cray.gif Taigi mazes poreiki zyst teko patenkint tutuliu rolleyes.gif Dabar jinai pati pasirenka kada jai jo reik biggrin.gif . Dazniausiai kai pavargsta arba svetimoj vietoj.
Sunus taip pat uzaugo su tuciu, bet kai buvo 1.8 m. pats ismete i siuksline ir pasake kaka. tongue.gif
Atsakyti
Be to, kiekvienas zmogus, taip pat ir kudikis, turi pasirinkimo laisve. Taigi, musu pareiga pasiulyt, o jau sprendzia jis pats: pasiimt ar atsisakyt liezuvis.gif
Atsakyti
Kažkaip keistai čia kai kurios mamos galvoja- aš pvz maitinu ir dabar krūtimi, bet jai maniškei noris žįsti ilgai pvz po maudynių tai ką aš su ja valandą turiu sėdėt blink.gif juk ji nevalgo o tik žaidžia- net kai kuriose literatūrose kur rašomos sėkmingo žindymo paslaptys sakoma kad krūtis valgymui o ne miegui su speneliu burnoj skirta tongue.gif

o jei kartais užmiega su čiulptuku- nematau tragedijos ir penuko pas mane dėl to nė kiek nemažėja tongue.gif

Atsakyti
O aš saviškius visus prie čiulptuko pratinau specialiai. (Beje, pripratinti man buvo kur kas sunkiau nei atpratinti.) Pratinau tam, kad kitaip nemokėjau ir nemoku išmokyti jų užmigti savarankiškai. Man beveik neteko migdyti savo mažųjų ant rankų, nesunkiai užmigdavo bet kokioje aplinkoje, nuo 7-8mėn. vaikai nevalgė ir negėrė naktimis. Svarbiausia, kad po ranka būtų jų draugas čiulptukas. O maitinau krūtimi abu vyresnėlius iki metų, antrąjį iki 7,5mėn. vien krūtimi. Ir maitinimą nutraukiau ne todėl, kad pienas baigėsi. Čiulptukai man nesukėlė jokių problemų. Gal todėl, kad juos naudojome tik miegui.
Atsakyti
QUOTE(Jura 22 @ 2006 01 10, 13:24)
O vat ir laaabai paprieštarausiu. Kaip minėjau, čiulptuko nečiulpėm ir krūtį žindė kone ištisą parą, bet pienuko nesigamino tiek kiek reikia  verysad.gif ir man dėl to labai gaila, bet kas tiesa, tas tiesa ir čia ką parašei visiška nesąmonė  schmoll.gif

sutinku - mano irgi žindė visą parą, o pienukas tik mažėjo ir mažėjo...

mūsų pats pasirinko čiulptuką. Kartais jam tiesiog norisi pačiulpti - duodi ir iškart nurimsta. kai nebereikia, išspjauna. Čia jau nuo vaikiuko priklauso - nori jis ar ne tongue.gif
Atsakyti
Mano vaikas pradzioj kai buvo menesio dar po truputi eme ciulptuka, einant i lauka
o dabar jo niekaip neisiulysi, nors kumtukus zaisliukus ar net mano pirstus taiko isikisti i burna. o ciultuka tai idedi ir akimirksniu isspjauna lauk. Man atrodo, kad su ciulptuku vakare greiciau uzmigtu ir taip greiciau nurimtu, jei pikta
Atsakyti
QUOTE(Jura 22 @ 2006 01 10, 14:24)
Nors mano mažulė čiulptuko neima, bet galvoti, kad mano vaikas dėl to kažkuom gudresnis ar protingesnis blink.gif , būtų kvaila ie visiška nesąmonė.
Mano nuomone, kiekvienam vaikiukui savo, vienas nori ją žįst, kitas ne mirksiukas.gif . Nesu prieš čiulptukus, net pati buvau porą jų nupirkus, bet taip ir liko žaislų dėžėj ir jei ji užsimanytų jį žįst, tikrai, kad neatimčiau  schmoll.gif
O vat ir laaabai paprieštarausiu. Kaip minėjau, čiulptuko nečiulpėm ir krūtį žindė kone ištisą parą, bet pienuko nesigamino tiek kiek reikia  verysad.gif ir man dėl to labai gaila, bet kas tiesa, tas tiesa ir čia ką parašei visiška nesąmonė  schmoll.gif

ne vienoj literatūroj skaičiau, kad čiulptuko žindimas mažina pieno gamybą, nes :
1. kūdikis gali mažiau norėti krūties.
2. visą organizmą tvarko nervų sistema, taigi jei kūdikis čiulpia čiulptuką, pas mamyte gaminasi informaciją, kad gal krūties lelliukui nereikia? aišku būna visokiausiu atveju.
Ir vitaminus reikia girdyti su spec. šaukšteliu ar puodeliu. taip pat skaičiau, kad rankytės čiulpimas neslopina pieno gamybos.
taigi, mano mergytė lyg žinodama nė čiultuko nė buteliuko nenori.
Atsakyti
o aš nesu nei už nei prieš, tiesiog manau, kad tai priklauso nuo tėvų. aš tai savo mažiukui duodu čiulptuką ir nematau čia nieko blogo schmoll.gif , mažasis, kai nori čiulpia, kai nori, nečiulpia, kai miega, pats išspjauna, tiesiog manau, ateis laikas ir nebereikės to čiulptuko lotuliukas.gif . aišku, man taip pat nelabai gražiai atrodo dideli "kūdikiai", kurie vis dar neatsisako čiulptuko tongue.gif
Atsakyti
Kai vieną dieną atėjau į darbą su savo 3 mėnesių dukrele, kurios burnoj buvo čiulptukas viena bendradarbė pasibaisėjo: "mano vaikas išaugo be soskės". Padėtį išgelbėjo vienas bendradarbis: "Aš turiu du vaikus. Pirmais išaugo be soskės ir jam visai nereikėjo, o antrasis be jos gyventi negalėjo".

O dar geriau pasakė viena mamos draugė turinti tris sūnus: "Būčiau turėjusi vieną, būčiau žinojusi ką reiškia auginti vaikus".

Saviškei čiulptuką dabar duodu tik prieš miegą, nes kitu atveju ji įnirtingai griaužia savo pirštukus (jau turim 3 dantis). Sako nuo čiulptuko lengviau atpratint, pirštukų niekur nepaslėpsi...
Atsakyti
Mes savo pirmaja isauginom su ciulptuku, super dalykas: uzkemsi burna, ir miega smile.gif Mes ne ji kamstuku pradejom vaditi. O va dabar turiu 2 menesiu kudiki, tai beviltiskai vis dar bandom ibrukti ciulptuka, bet jokiu sansu. uzmiega tik tada kai ji istrauki is burnos rolleyes.gif Taip kad cia manau vaikai jau rodo savo skirtingus charakterius.
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2006 01 12, 21:13)
ne vienoj literatūroj skaičiau, kad čiulptuko žindimas mažina pieno gamybą, nes :
1. kūdikis gali mažiau norėti krūties.
2. visą organizmą tvarko nervų sistema, taigi jei kūdikis čiulpia čiulptuką, pas mamyte gaminasi informaciją, kad gal krūties lelliukui nereikia? aišku būna visokiausiu atveju.
Ir vitaminus reikia girdyti su spec. šaukšteliu ar puodeliu. taip pat skaičiau, kad rankytės čiulpimas neslopina pieno gamybos.
taigi, mano mergytė lyg žinodama nė čiultuko nė buteliuko nenori.

Kaip minėjau maniškė čiulptuko NEĖMĖ ir nečiulpė nė dienos, tai ką skaitei visiškai man netinka schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Nematau nieko bloga prieš čiulptuką. Jei vaikas su juo greičiau nurimsta, tai ir mama patenkinta thumbup.gif
Atsakyti